1105-2 Osičky - Hradec Králové
Re: 1105-2 Osičky - Hradec Králové
Včera jsem přidal pár fotek z jiných pohledů, než pazve 16.9.
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/160919
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/160919
Atosi díky za fotky s vše vysvětlujícím popisem. Přiznám se, že mi pouze není jasné, co se tam bude dít dalších deset nebo kolik měsíců. Škoda to času...
Při procházce kolem stavby jsem měl obdobné pocity. Kdyby to bylo na mně, snažil bych se otevřít zbytek D11 až po křižovatku společně s otevřením definitivní přeložky I/11 ještě letos. Jenže to jsme my optimistii ...
Na to už nám pazve odpověděl, nejsou nasmlouvané kapacity a on to vlastně nikdo ani moc nechce. Je to zkrátka smutné. 
Měl jsem cestu kolem a "zkontroloval", co se za týden změnilo. Byl vybetonován žlab tvořící obrubu pravé krajnice u pravé poloviny dálnice. Obdobně se nyní chystá pravá krajnice u levé poloviny dálnice. K dokončení se blíží most přes Plačický potok. Viz několik fotek v galerii, některé z podobné pozice jako před týdnem ...
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/160926
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/160926
Přiznám se, že jsem měl za samozřejmou věc, že těsně před krajskými volbami spustí provizorní provoz, aby se mohli krajští mocipáni holedbat před objektivy médií. Vůči lidem na I/11, kteří si od kamionů neoddechli ani 10 let od otevření dálnice do HK, je tenhle postup "není kam spěchat" opravdu plivanec do obličeje...
Je to klasická ukázka nekompetentnosti politiků. Krásně se to dalo v předvolebním boji použít, ale to by na něj museli myslet již na jaře.
Ono se zdá, že fyzicky už toho moc nezbývá, ale zejména na konci toho ještě hodně chybí. A dokud se bude jezdit po přeložce (cca do konce října), tak se to urychlit nedá. Podle stavbyvedoucího by šla dříve zprovoznit odbočovací větev na sjezdu, ale neplánuje se to. Jinak chybí položit ještě jedna asfaltová vrstva. Dělají se stále i drobnější zemní práce. Na neprovozovaném úseku to bude chtít pěkně prořezat a sesekat. A dodat tam chybějící (ukradená i schovaná) svodidla. Most přes železniční trať je hotov. Přes přeložku na Vlčkovice ještě dle odhadu úplně ne. To samé u mostu přes plačický potok. Největší most na budoucí přeložce staré I/11 taky ještě čeká na dodělky. Ale jinak se po nové trase jede nádherně
Foto ze všech míst zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/160927
Když si vezmu, že před více než deseti lety se musel zprovoznit půlprofil pro kamiony jen kvůli Chlumci, v Libišanech se platila nová okna a nevím co všechno ještě, aby se dálnice přiblížila HK, tak mě opravdu zaráží ta neuvěřitelná neochota státní správy dodělat tento úsek co nejdříve kvůli těm, kteří si ani po 10 letech od řinčících kamionů za okny neoddychli...
martasi při takovémhle pohodovém podzimu je opravdu škoda, že nedojde alespoň k částečnému zprovoznění úseku. Tvé fotky zcela jasně vypovídají o tom, že D11 vypadá více hotově, než za "chvíli " otevřená D8. Ale jak konstatovali pánové výše , zájem na něčem je a na něčem není... Bohužel,
pánové, jak jsem už dřív psal, sice by se to možná letos ještě stihlo zprovoznit, ale protože na to investor netlačil na začátku roku, tak sdružení firem, které to staví, už nemají volné kapacity - mají nasmlouvány jiné stavby - neboť je neživí jen dálnice.
Na postaveném, ale neprovozovaném úseku se ještě bude muset vyměnit (nevím přesně v jakém rozsahu) zdegradovaná obrusná vrstva - na mostech určitě. A chybí toho docela dost - plno drobnějších prací - ještě 2 asfaltové vrstvy - ne jenom 1, vdz, sdz, ...
takže mluvit tady o tom, že je to škoda, že se to letos nepustí do HK, je dál zbytečný...
Na postaveném, ale neprovozovaném úseku se ještě bude muset vyměnit (nevím přesně v jakém rozsahu) zdegradovaná obrusná vrstva - na mostech určitě. A chybí toho docela dost - plno drobnějších prací - ještě 2 asfaltové vrstvy - ne jenom 1, vdz, sdz, ...
takže mluvit tady o tom, že je to škoda, že se to letos nepustí do HK, je dál zbytečný...
-
papadeloco
A vznesl někdo písemný dotaz na kompetentní orgány proč tomu tak je? Ono jednoduché tady kafrat, ale třeba to má nějaký technologický důvod (samo, že tomu nevěřím). Ovšem nějaký důvod to mít bude :/Quercus píše:Souhlasím s Vámi. Také když to porovnám s D8, tak tady u Hradce toho chybí tak 5-10 procent v porovnání s tím co je potřeba dodělat na D8. A na D8 je přitom slíbeno, že to do konce roku bude hotové. Rozdíl je asi v tom, že tam se kolem toho točí politici, zatímco na Hradec kašlou. To je mi ale docela divné, protože tahle dálnice se taky už dvacet let protahuje a zas tolik se toho u nás v republice nestaví, aby na ní politici zapomněli pro množství jiných staveb. Je to divné. A ŘSD a spol. je to asi úplně jedno.michal píše:Když si vezmu, že před více než deseti lety se musel zprovoznit půlprofil pro kamiony jen kvůli Chlumci, v Libišanech se platila nová okna a nevím co všechno ještě, aby se dálnice přiblížila HK, tak mě opravdu zaráží ta neuvěřitelná neochota státní správy dodělat tento úsek co nejdříve kvůli těm, kteří si ani po 10 letech od řinčících kamionů za okny neoddychli...
-
papadeloco
Samozdřejmě, proto tu také chodím, nemyslel jsem to zle, spíš mě mrzí, že ŘSD nemá např. vlastní forum, případně se neangažuje zde, kde by podávalo informace, proč to je tak a tohle tak a zvýšil si tak respekt u lidí. Při jeho rozpočtu, by stačilo jednoho člověka vyhranit na komunikaci s médii a bylo byQuercus píše:Tohle to fórum je od toho, aby lidi co se zajímají o výstavbu dálnic mohli "kafrat" a předávat si informace o tom, jak to probíhá či neprobíhá, alespoň tak jsem to pochopil. Samozřejmě bude záslužné, když si někdo najde čas a bude jednat - tedy posílat dopisy na různá místa a jinak se angažovat.
Ano, spousta lidí sem hodí různé přímé odkazy (např. před pár dny třeba bumbik) nebo taky přímo cituje někoho např. z ŘSD (nedávno třeba martas) a ještě udělá spoustu pěkných fotek.papadeloco píše: ... spíš mě mrzí, že ŘSD nemá např. vlastní forum, případně se neangažuje zde, kde by podávalo informace, ... ... a my bychom měli více informací
A my pak můžeme vidět alespoň trochu, co se kde okolo dálnic děje (a taky se mi to moc líbí ...).
Přesto by nebyl vůbec špatný nápad, kdyby sem mohl na některé podstatné otázky dát občas někdo z ŘSD přímou (a tedy přesnější) odpověď. I když teď ji na D11 díky pazvemu asi (bohužel) všichni máme ...
Ale určitě by to bylo fajn.
U zrodu tohoto webu kdysi byli zaměstnanci ŘSD (vč. tiskového mluvčího), ale, bohužel, mezičasem odtud odešli pracovat jinam.
na D8 se tlačí, protože konečně povede odněkud někam
D11, i po dokončení úseku k Hradci, stále povede odněkud nikam
a za 20let se tu budeme hádat, že se jí nemá říkat "hradecká", protože už je skoro v Trutnově
( nenápadně odkazuji na debatu o "teplické" dálnici )
D11, i po dokončení úseku k Hradci, stále povede odněkud nikam
a za 20let se tu budeme hádat, že se jí nemá říkat "hradecká", protože už je skoro v Trutnově
( nenápadně odkazuji na debatu o "teplické" dálnici )
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Vždyť já bych neměl za chvíli co fotit, pokud by to zprovoznili dříve. Na hotových stavbách se navíc na kole moc jezdit už nedá. A ono to uteče rychle. Jisté navíc je, že tady žádná prodleva nehrozí. I kdyby lilo, což je v našich pardubicko-hradeckých končinách zcela výjimečný jev, tak se v té ploché krajině nemá nikam co sesunout. Pokrok už nebude sice tolik viditelný, ale důležité dle mého je, že se staví.
Martasi hlavně nepiš, že se staví POMALU kvůli tobě ! (Samo že né ) Doufejme, že nás hodně brzo "zavalíš" články a snímky ze ZAVu na D11 i D35. Už aby došlo k vyhlášení soutěží...
Dnes se na přeložce I/11 vč. mostu nad dálnicí u Kuklen pokládala asfaltová ložná vrstva. Předpokládám, že ložná, protože před sedmou večer již nebylo moc vidět. Do dálky hlavně svítila a blikala světla veškeré techniky, která byla v provozu. Fotka z mobilu v tomto osvětlení je tak už hodně zrnitá a ve skutečnosti byla daleko větší tma než to na ní vypadá (pohled při příjezdu k HK od Chlumce, vlevo dočasná přeložka ) ...
Že by se nečekalo se střiháním pásky až na volby?Napojení Hradce Králové na dálnici D11 (Úsek Osičky - Hradec Králové) by mělo být hotové do léta 2017.
Zdroj: http://www.denik.cz/cestovani/sit-cesky ... 61006.html
2 dvs: Nebral bych ten článek tak úplně za bernou minci. Autor:Redakce/ČTK Nemluví se tam v případě D11 o úseku Smiřice - Jaroměř, který navíc ani nepotřeboval vyjímku. Novináři...
ve fotogalerii jsem přidal pár fotek z 6.10.
odkaz je zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /6-10-2016pazve píše:ve fotogalerii jsem přidal pár fotek z 6.10.
Dnešní deštivý průjezd. Na křižovatce a mostu přes D11 v Kuklenách probíhá instalace dopravního značení a veřejného osvětlení.