Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála

Odpovědět
Standa

Re: Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála

Příspěvek od Standa »

Tak jsem se víc ponořil do odkazů a nakonec musím souhlasit s Jirkou S, asi jediné řešení jsou oddělené směry dle ÚP. Potom ale chápu i potřebu rozšíření Libeňského mostu.
michal

Příspěvek od michal »

Tak hlavně je potřeba počítat s tím, že pár metrů od místa plánované silnice směrem k Balabence staví vedle sídla Metrostavu veliký dům Central Group. Takže asi tak... Jen je zvláštní, že jsem se snažil dát sem odkaz, ale nikde už není. přitom zdaleka není hotovo... Obávám se, že stav kolem Palmovky se už nikdy změnit nepodaří...
caveman

Příspěvek od caveman »

Co vlastně bude s nedobudovaných technologickým centrem metra? To tam překáží a zabírá taky dost velkou plochu :-)
adamos

Příspěvek od adamos »

caveman píše:Co vlastně bude s nedobudovaných technologickým centrem metra? To tam překáží a zabírá taky dost velkou plochu :-)
kde?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Standa píše:Tak jsem se víc ponořil do odkazů a nakonec musím souhlasit s Jirkou S, asi jediné řešení jsou oddělené směry dle ÚP. Potom ale chápu i potřebu rozšíření Libeňského mostu.
Libeňák mi z toho naopak nijak nutně nevychází. Už jen proto, že jeho napojení kapacitní není a ani ÚP ho nemění.
Mike

Příspěvek od Mike »

caveman píše:Co vlastně bude s nedobudovaných technologickým centrem metra? To tam překáží a zabírá taky dost velkou plochu :-)
to tak nějak nikdo neví
metro by ho chtělo, ale prý nejsou jejich pozemky
a případný investor zase nechce to TC
čili v případě problému na této části trasy, to stále táhne BC spojka

jinak nezapomeňte, že palmovka byla hloubená
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Vilouch

Příspěvek od Vilouch »

JirkaS
....Takže jediné schůdné ale drahé řešení je to v ÚP s rozdělením na severní tunelovou a jižní povrchovou větev vedoucí podél trati...

Souhlasím a přijde mi to jako jediná varianta, která může přinést kýžený efekt, tedy odbourání kapacitního hrdla, snížení negativních dopadů dopravy z ulice Sokolovská v úseku horní Palm - Balabenka. Zároveň mi to přijde dobrý řešení v tom, že křižovatky na to více méně jsou připraveny (pro jižní směr). Pro severní směr by to s trochou šikovnosti šlo taky rozumně vyřešit. Toliko o tom, co by se mi líbilo.
Myslím však, že Praha 8 jakoukoli variantu s tunelem odmítá, zároveň IPR obecně nesouhlasí se segregovaným způsobem vedení dopravy (spíš chtějí dělat bulváry). Takže myslím že se komunikace podél plynojemu nejspíš nikdy nedočkám :(
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Je téměř půl roku od posledního příspěvku, takže se zeptám, po všech politických kotrmelcích a tahanicích, jak je na tom aktuálně dokončení MO? Bude? Nebude? Připravuje se? Čeká se na něco?
Mario

Příspěvek od Mario »

Po dalších 3 měsících stejná otázka. Praha neví co s penězi ale tady to vypadá, že příprava stojí...
P_V

Příspěvek od P_V »

Domnívám se že to stojí na přípravě metropolitního plánu, kde bude místo tunelu provoz ponechán ve Spojovací, k velké radosti zde bydlících obyvatel. Ale současný ÚP to nedovoluje.
P_V

Příspěvek od P_V »

A hele. Volby budou, všechno bude! :)
Praha vybere projektanta pro pokračování tunelu Blanka
https://www.novinky.cz/ekonomika/414912 ... lanka.html
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Nechápu, proč se všude možně uvádí "pokračování tunelu Blanka". Copak ten tunel budou prodlužovat ? :(
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

A já se domníval, že vítěz je již znám... :(
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
kot

Příspěvek od kot »

To jako kdo, prosím ?
Mario

Příspěvek od Mario »

Ať tomu říkají jak chtějí, hlavně že je nějaký posun..
Mike

Příspěvek od Mike »

asi tím chtějí naznačit
"finanční pokračování"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
AUTOsro

Příspěvek od AUTOsro »

Proč vlastně když se mluví o pokračování na Balabenku, tak se mluví jen o variantě s tunelem a ne s patrovou Povltavskou? To už se patrová verze nezvažuje? Pokud vypadla, tak proč?
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Pořád nechápu, proč se neudělá místo nějakého tunelu nebo patra klasicky čtyřpruh. To místo tam je a holt by trochu při nejhorším vedl pruh na Balabenku nad vodou. Baráky na kopečku by se zbourali a vyšlo by to určitě levněji.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Mikulik píše:Pořád nechápu, proč se neudělá místo nějakého tunelu nebo patra klasicky čtyřpruh. To místo tam je a holt by trochu při nejhorším vedl pruh na Balabenku nad vodou. Baráky na kopečku by se zbourali a vyšlo by to určitě levněji.
S tím místem si nejsem jistý. Z jedné strany Bílá skála, ze které pořád něco padá (jsou tam i zábrany) a železnice - tranzitní koridor, z druhé Vltava, frekventovaná páteřní cyklotrasa a cestičky pro pěší podél vody.
kot

Příspěvek od kot »

Frekventovaná páteřní cyklotrasa brání NORMÁLNÍ výstavbě. To je vtip? Kolik cyklistů tam denně projede ? To by se vyplatilo tam poslat "sčítače" ať se máme čemu zasmát...
Sopko

Příspěvek od Sopko »

kot píše:Frekventovaná páteřní cyklotrasa brání NORMÁLNÍ výstavbě. To je vtip? Kolik cyklistů tam denně projede ? To by se vyplatilo tam poslat "sčítače" ať se máme čemu zasmát...
Jezdí jich tam dost, kolem řeky jsou hlavní cyklo trasy a nebylo by to kudy objet do Troje, ale o to přece nejde. Nejsem žádnej automat, ale je tady k dispozici stavební řešení, které umožní koexistenci všech druhů dopravy a nevím proč by se měl ten prostor u řeky zabít jenom pro auta, v městě je obecně prostoru málo.
kot

Příspěvek od kot »

S koexistencí souhlasím, ale ve městech / a v Praze specielně / to funguje nyní tak, že cyklista nechce koexistenci s IAD, neboť dle jeho srdce je IAD FUJ... IAD je nyní otloukánek.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

kot píše:S koexistencí souhlasím, ale ve městech / a v Praze specielně / to funguje nyní tak, že cyklista nechce koexistenci s IAD, neboť dle jeho srdce je IAD FUJ... IAD je nyní otloukánek.
souhlas, taky mi to zužování leze krkem, tvrdnu každý den na Vypichu. Ale neměl by to být souboj, cesta pro kola a pěší se tady vejde, bylo by to pro cyklisty něco jako tříkilometrová propast mezi dvěma konci dálnice pro řidiče.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

kote, neexistuje žádný jeden kolektivní cyklista. To že mám kolo a rád na něm jezdím nijak neurčuje, co mám za vzdělání, co rád jím, koho volím ani můj vztah k IAD. S vyjádřením, co "cyklista" chce,bych proto byl opatrný.

Zrovna zmíněná cyklotrasa je využívaná dost - starší data tady http://scitace.prahounakole.cz/#grafy-s ... ká-dny.svg mluví o 2000 cyklistech denně, a to bylo před pěti lety a ještě na jaře. Dnes tam prakticky nikdy nejedu sám.

Vy byste navrhoval stezku zrušit? Cyklisté by pak ten úsek brodili Vltavou? Nebo by přesedli do aut a přilili trochu do pražského automobilového guláše? Kdo by pak byl ten "otloukánek"? ;)
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“