0310 Úsilné - Hodějovice - Třebonín (obchvat Č. Budějovic)
Re: 0310 Úsilné - Třebonín (obchvat Českých Budějovic)
nechápu 31. října se mají podat nabídky na zhotovení VD-ZDS/AD (zadávací dokumentace pro vyhlášení soutěže na zhotovitele stavby) pak se podepíše smlouva o dílo s projekční firmou, co zadávačku stvoří, ta na to dostane nějaký čas ... a přitom se souběžně začala soutěžit D3 kolem Českých Budějovic, jak ji mohou soutěžit, když na ni zadávačku (dle předchozí soutěže) zatím nemají ? může mi někdo ten rozpor vysvětlit?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Co třeba 2 kolová soutěž, první kolo kvalifikační požadavky a druhé jen cena po dokumentaci. Vyřeší se odvolání na kvalifikaci a třeba zrychlí.
Sosa - nejsem odborník, ale jestli je soutěž jednokolová či dvoukolová, to právě má obsahovat zadávací dokumentace, stejně jako požadované kvalifikační dokumenty, takže když není zadávačka, není ani soutěž, jelikož ji není podle čeho vypsat ... takže prostě nerozumím té dnešní vypsané soutěži, nebo levá ruka na ŘSD neví, co dělá pravá, jelikož je pravdou, že na egordionu ta D3 dnes vypsaná ani není, což mi stále více zavání tím, že ten formulář do věstníku zkrátka ještě poslat neměli, nebo je na egordionu někde něco špatně ...
No já v tom spíš cítím souvislost s blížící se účinností nového zákona o VZ.... tedy spíš to vnímám jako snahu zahájit, alespoň naoko co nejvíc zakázek. Třeba se pletu - ale pokud ne, tak si říkám, jestli si ŘSD zbytečně takovými chytrystikami neklade samo na sebe pasti, jako by nestačilo ty které na téhle stavbě číhají v souvislosti s EIAou, ÚR a změnami stavby.... :-/
Sudr: ano jde o to rozjet soutěže před účinností novely zákona o VZ, která se rozjede příští týden, ale nelze soutěžit bez zadávačky ... fakt nechápu, kde soudruzi z NDR udělali chybu
jak jsem koukal na egordion tak tam zatím mají jen kvalifikační předpoklady, takže pokud by to neměla proběhnout jak psal výše Sosa (což mi připadá jako vyloučené, protože mi přijde jako jasné, že i v dvoukolovém systému by zadavatel měl říct co chce vlastně stavět), tak už zbývá jen varianta, že tu bude jako běžet zakázka s tím, že se bude posouvat datum podání nabídek a časem se doplní co je vlastně předmětem zakázky... pokud je to takhle, tak mě to přijde jednak otřesné a jednak poměrně rizikové..... no a ještě zbývá optimistická varianta, že prostě na ŘSD vědí co dělají a vše mají dobře vymyšlené a my tu svým pochybnostmi jen marníme čas......
tak už se na egordionu D3 soutěže na zhotovitele objevily, takže tam visí jak zadávačky tak zhotovitel - no jsem zvědav, co z toho bude, čas ukáže ... jinak bych tímto rád velmi velmi ocenil, že to, po čem volám už asi tak 3 roky se stalo skutečností - konečně se začali zhotovitelé soutěžit dříve, než je získáno stavební povolení tak, aby soutěž nebrzdila zahájení hned po získání stavebního povolení, správný počin, škoda, že já o tom na fóru psal již před třemi lety a ŘSD na to přišlo až teď ...
bumbiku, jsem také rád, že tvůj 3 roky starý návrh konečně prošel ...
Jen si myslím, jestli někdo "nahoře" otevře (třeba tak jako já) jen věstník veřejných zakázek, tak tam byl (vlastně stále je) napsán termín otevírání obálek u obou staveb pro VD-ZDS na 31.5.2016 a předpokládaná doba plnění 6 příp. 7 měsíců. A když nevím nic jiného a nečtu v poslední době pravidelně tvoje příspěvky ...
Jen si myslím, jestli někdo "nahoře" otevře (třeba tak jako já) jen věstník veřejných zakázek, tak tam byl (vlastně stále je) napsán termín otevírání obálek u obou staveb pro VD-ZDS na 31.5.2016 a předpokládaná doba plnění 6 příp. 7 měsíců. A když nevím nic jiného a nečtu v poslední době pravidelně tvoje příspěvky ...
... tak pak všechno pěkně vychází a zadávací dokumentaci už mám vlastně skoro hotovou ...bumbik píše:no já jen řeknu, že v užším řízení se začala soutěžit zadávací dokumentace VD-ZDS pro vyhlášení soutěže na zhotovitele staveb 0310 I/II31. října 10:00 hod...
D3 0310/I Úsilné - Hodějovice, předstihový geotechnický monitoring
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/680202
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/680202
Já teda nerozumím tomu, jak můžem mít skoro hotovou zadávací dokumentaci (a soutěžit zhotovitele), když nemáme stavební povolení a neznáme tudíž ani podmínky realizace stavby od stavebního úřadu? Co bude v rozpočtu, který bude oceňovat uchazeč - potenciální zhotovitel?
A to nemluvíme ani o tom, že nemáme pořádně ani ÚR...
Jinak zadávací dokumentaci samozřejmě ještě nemáme ani skoro hotovou, probíhá soutěž jejího zhotovitele https://ctrlv.cz/H0sl , takže soutěž na stavební práce je zjevně vypsané jenom jako, podobně jako další soutěže související s D3 (a i jinými zakázkami na poslední chvíli před účinností nového zákona o VZ) https://ctrlv.cz/4oPL
Jinak zadávací dokumentaci samozřejmě ještě nemáme ani skoro hotovou, probíhá soutěž jejího zhotovitele https://ctrlv.cz/H0sl , takže soutěž na stavební práce je zjevně vypsané jenom jako, podobně jako další soutěže související s D3 (a i jinými zakázkami na poslední chvíli před účinností nového zákona o VZ) https://ctrlv.cz/4oPL
Napadá mně stejná analogie se zahájením EIA v prosinci 2000 podle zákona z roku 1992. Přestože stačilo ji zahájit v lednu 2001 podle nového a bylo to teď v pohodě. Snad nás to zas za 15 let nedoběhne. Nechápu úprornou snahu zahájit vše podle starého ZVZ, když ten nový má být lepší, nemusím vybrat nejnižší cenu apod. Znovu se ptám - nemám ani zpracovatele zadávačky a soutěžím zhotovitele - není to podivné?
JJ. Souhlas. Jinak tvoji otázku považuji za čistě řečnickou - podivné to nepochybně je... já tak nějak předpokládám, že to budou řešit úpravou zadávacích podmínek s tím, že budou postupně prodlužovat lhůtu pro podaní nabídek.... jinak si to neumím vysvětlit.
pánové, co to melete? proč bych měl mít stavební povolení na to abych mohl vybrat zhotovitele? během procesu získávání SP se sice mohou vyskytnou drobné změny, ale určitě nic, co by významně ovlivnilo cenu celé stavby... Současný přístup tak možná není úřednický, ale určitě je racionální...Nystrom píše:Já teda nerozumím tomu, jak můžem mít skoro hotovou zadávací dokumentaci (a soutěžit zhotovitele), když nemáme stavební povolení a neznáme tudíž ani podmínky realizace stavby od stavebního úřadu? Co bude v rozpočtu, který bude oceňovat uchazeč - potenciální zhotovitel?
Tak ono především ještě ani nemají zadavaci dokumentací....
Jaroslave: stejně se zdálo racionální v roce 2000 zahájit EIA podle starého zákona - aby se ušetřil čas? A kam to vedlo? Soutěžit bez zadávačky prakticky nejde. Co se tím ušetří? Bude se čekat a pořád se to bude měnit, akorát porostou náklady na změny DZS. Musí postupovat podle horšího zákona, než platí od 1.10., pouze proto, že to podle starého umím a podle nového ještě ne?
Asi tomu uz vubec nerozumim a budu za blbce, ale podle ceho maji dat zhotovitele nabidku, kdyz jeste nemame ani zadavaci dokumentaci? Ano. Rozumel bych nejake ty kvalifikacni kriteria a udelat to dvoukolove, ale takto?
To jako se nekdo ze SKANSKY podiva z okna a rekne, ono to povede asi tudy, bude tam asi tolik mostu, tolik presunu, ... a me to vyslo na 1,3mld.? ;o) Neco asi uz nakresleneho je, ale kdyz neni ta zadavaci dokumentace, tak to nemusi vyjit, ne?
Nebo to vidim spatne? Projekty uz jsou a ta zadavaci dokumentace je uplne neco jineho?
To jako se nekdo ze SKANSKY podiva z okna a rekne, ono to povede asi tudy, bude tam asi tolik mostu, tolik presunu, ... a me to vyslo na 1,3mld.? ;o) Neco asi uz nakresleneho je, ale kdyz neni ta zadavaci dokumentace, tak to nemusi vyjit, ne?
Nebo to vidim spatne? Projekty uz jsou a ta zadavaci dokumentace je uplne neco jineho?
Cajkowski: Ta soutěž je dvoukolová, takže ono to bude tak nějak jak píšeš ty.... nicméně pořád nechápu ten přínos takového postupu. Ale věřím, že na ŘSD to maj vše dobře promyšlené a příprava stavby bude dále postupovat alespoň tak hladce jako dosud... :-/
Nemáte někdo nějaké info jak to vypadá s výkupem pozemků?
D3 nad zlato
na přání ku8a:
Stav výkupu pozemků pro stavbu 0310/I Úsilné - Hodějovice
k.ú. Úsilné komplet
k.ú. Hůry 2 pozemky se vykupují 2 pozemky vyvlastňují
k.ú. České Budějovice komplet
k.ú. Vráto 1 pozemek se vykupuje 3 pozemky vyvlastňují
k.ú. Hlinsko u Vráta 3 pozemky se vyvlastňují
k.ú. Dobrá Voda u Českých Budějovic 1 pozemek se vykupuje
k.ú. České Budějovice 5 - 7 pozemků se zrovna přepisuje na ŘSD 6 pozemků se vyvlastňuje
k.ú. Srubec 4 pozemky se vykupují
k.ú. České Budějovice 6 - 16 pozemků má SPÚ v režimu předběžného opatření 1 pozemek se vyvlastňuje
k.ú. Staré Hodějovice vykupuje se 6 pozemků
stav výkupu pozemků u 0310/II nemám čas zkontrolovat, snad jindy bude času více ...
Stav výkupu pozemků pro stavbu 0310/I Úsilné - Hodějovice
k.ú. Úsilné komplet
k.ú. Hůry 2 pozemky se vykupují 2 pozemky vyvlastňují
k.ú. České Budějovice komplet
k.ú. Vráto 1 pozemek se vykupuje 3 pozemky vyvlastňují
k.ú. Hlinsko u Vráta 3 pozemky se vyvlastňují
k.ú. Dobrá Voda u Českých Budějovic 1 pozemek se vykupuje
k.ú. České Budějovice 5 - 7 pozemků se zrovna přepisuje na ŘSD 6 pozemků se vyvlastňuje
k.ú. Srubec 4 pozemky se vykupují
k.ú. České Budějovice 6 - 16 pozemků má SPÚ v režimu předběžného opatření 1 pozemek se vyvlastňuje
k.ú. Staré Hodějovice vykupuje se 6 pozemků
stav výkupu pozemků u 0310/II nemám čas zkontrolovat, snad jindy bude času více ...
Diky moc! Teď jsem to celý projížděl, ta 310/I se shoduje, u tý 310/II je to horší, po chvili jsem přestal zapisovat a pouze odhaduji 60-70%, nejhorší je tomu k.ú. Roudné, kde je vykoupeno okolo 30%. O Vánocích se na to chystám poradně!
Ta 310/I by se mohl stihnout příští rok začít.
Ta 310/I by se mohl stihnout příští rok začít.
D3 nad zlato
Prilezitostne to sjedu u 0310/II
-
MickeyMouse
To jsem teda zvědavej, co bude, až někdo ten poslední pozemek u Roudného nebude chtít prodat a stavba bude vysoutěžená...
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
7.12. je jen lhůta pro doručení žádostí o účast