Ministr dopravy Dan Ťok

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět

Pro jaký čas jste?

SELČ (tzv. letní)
41
51%
SEČ (tzv. zimní)
32
40%
Jiný
8
10%

Celkem hlasů: 81

Diaľničiar
VIP

Re: Ministr dopravy Dan Ťok

Příspěvek od Diaľničiar »

Sledoval jsem to živě, věcný rozhovor. Jako ministr dobrý, rozhodně jeden z top co tam kdy za poslední desítky let jsou. :ok:

A vlastně jsem sledoval i později program ohledně staveb a oprav dálnic a silnic. A pak i to zahraničí a srovnání. Dnes mě to ČT informačně obohatilo.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Mike

Příspěvek od Mike »

mýto Vám nic neříká ?
pokud vím, nastoupil před rokemapůl právě proto, že to vyřeší
je-li řešením, to nechat vyhnít a pak prodloužit smlouvu, tak si myslím, že buď může být ministerem každý nebo žádného nepotřebujeme
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Diaľničiar
VIP

K mýtu jsem na tomto fóre psal a ne jednou. Ale váš subjektivní pocit z nechopnosti vám ani nikomu nikomu dalšímu neberu.
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
musklin

Příspěvek od musklin »

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-polit ... rliku.html

Ťok je historicky jeden z nejhorších ministrů co jsme měli.
Když si Řebíček kradl do kapsy, tak aspoň nějakou činnost vykonával při té krádeži.
Ťok nevykonává nic

- mýto - po třech letech není nic, vyhozené miliony za soutěže na poradce
- SPZ - nic
- vyhozené stamiliony za buzerování rychlosti na D1, které je k ničemu
- tlak na ŘSD - nic- nadále moloch, x ředitelství, posun směrem ASFINAG se nekoná
- permanentní válka s UOHS - co Ťok vyhlásí, to mu zruší
- nulový posun na železnici - namísto dotace okrajových spojů na trati do Ostravy, se dotují noční spoje na Slovensko. Liberalizace spojů na jih Čech dtto
- žaloba EU kvůli řidičákům
- vydávání idiotských vyhlášek a nařízení (emisní nálepky, lékárničky, skůtry)
- bezvládí v ČD a Cargo (spor se Škodou)
- řešení "pražských" letišt Kbely, Vodochody, Ruzyně - nic - jestli si stát nechá pod rukou postavit konkurenční letiště a příjde o zisk 2 miliardy ročně tak je to vrchol diletantství

můžu takhle pokračovat x stran

Fajn asi nekrade, ale to je málo.
Stropnický dtto. Umí akorát nahodit tragický výraz. Nedokončil na ministerstvu jedinou rozvojovou zakázku, co by se řádně soutěžila. Co koupil byla obnova přes vládu a ještě draze a špatně (Breny). Rozvoj armády nula a do rozpočtu vrátil nevyčerpáné miliardy (30 % pandurů a většina modernizovaných tanků stojí na špalkách protože nemají ND). Když už to vracení vypadalo hodně trapně tak jsme zaplatily za gripeny dopředu (ukažte mě někoho kdo platí za služby dopředu)
Diaľničiar
VIP

Až na to, že ve funkci je 1,5 roku. Tudíž hodnoťte procesy, které nezačali dříve a které začíná přímo on.
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP

Po dořešení EIA (jakž takž) se může začít tendrovat a stavět 140 km dálnic, v příštím roce směruje na dopravní stavby 80 mld. Kč, více zde: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=209&t=5537 .
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
žehož

Příspěvek od žehož »

Děláš si srandu, že jo?
Mě je úplně jedno z jaký partaje ten panák je, a jestli je to tvůj kámoš, tak soráč.
Ale já jen reagoval na to tvý prohlášení, takže tím pádem si s politikou začal ty.
Klidně si ale příspěvky mazej, jestli se ti uleví a budeš za to pochválenej.
Diaľničiar
VIP

pane žehož, srandu si opravdu nedělám, u vašich příspěvků opravdu nic nové pod sluncem: všichni úředníci jsou k ničemu, ať už sedí kdekoliv, EIA jednou není potřebná, jindy je na ní času dostatek a nerozumíte proč jí dělat, příspěvky které označujete za pravdivé jsou lživé a pokud jsou tendeční tak jsou smazané, jděte s nimi na idnes.cz nebo někam do dalších debat, kde je takových názorů opravdu hodně a zapadnete tam k dalším, zde opravdu nepatří, tady respektujte jistou odbornější úroveň a pokud ne, tak se nedá nic dělat, provádí se vámi popsaná cenzura, námi udržená úroveň, protože tady to není tlachání ani to není politická debata a myslete si o tom co jen chcete, vy o té samotné výstavbě nevíte nic, o procesech legislativy znovu nic, o vývoji výstavby rovněž nic a ani nic z toho vědět nechcete, vy víte vše nejlépe sám a vy máte ve všem pravdu, vaše vnímání je pesimistické což je dáno momentálním stavem, ale ta argumentace není opravdu akceptovaná pro toto forum, takže buď změnte přístup nebo nepište vůbec

tím to považuji za uzavřené (a i nyní vaše druhá část příspěvku je osobně-invektivní, opět něco co je nežádoucí na tomto fóru, vy mě neznáte a i tak již osobně soudíte, zajímavé, ostatně kde já napsal že vše co se děje v ČR je vynikající? patřím k jednomu z největších kritiků, ale ani to nemůžete vědět protože nemáte jak; ale ani to nic nemění na tom, že pokud překročíte nějakou míru tak to sem nepatří, opravdu nejsme tlachací novinová diskuze)
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
MickeyMouse

Příspěvek od MickeyMouse »

Diaľničiar píše:Po dořešení EIA (jakž takž) se může začít tendrovat a stavět 140 km dálnic, v příštím roce směruje na dopravní stavby 80 mld. Kč, více zde: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=209&t=5537 .
Mě přijde, že se ta zpráva snaží prodat těch tzv. 10 staveb s výjimkou z nové EIA jako super zprávu o rapidním zvýšení výstavby dálnic a železnic. Mluví se v ní totiž hlavně o tom, co dostalo výjimku (D3 u ČB, D6, D11, D35, D49). Kromě těchto staveb je navíc zmíněn jen obchvat Olbramovic a D3 mezi ČB a státní hranicí. A ty podle všeho žádnou výjimku z nové EIA nemají.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
MickeyMouse

Příspěvek od MickeyMouse »

Rozhovor pro HN: http://m.ihned.cz/c1-65430650-babise-js ... inistr-tok

Ohledne vystavby ale nic noveho nebo zajimaveho.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Kuba

Příspěvek od Kuba »

kot

Příspěvek od kot »

Novináři chytří jako tradičně - kdo ví kde leží Sebetín ? Staví se tam nejspíš dálnice ... :zvraci:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tohle asi ve smršti zákona o střetu zájmů zaniklo. Poučný čtení .. http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot ... 224.htm#r2
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

musklin píše:
- mýto - po třech letech není nic, vyhozené miliony za soutěže na poradce
-
To mi připomnělo:

Ťok, Ťok...
...
Kdo tam?
...
Kapsch
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dnešním hostem Rozstřelu byl ministr:

http://ekonomika.idnes.cz/debata-minist ... oprava_jan

mluvil velmi rozumně a věcně, osobně mu velmi fandím :ok:
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
musklin

Příspěvek od musklin »

až na to že plácá:
trasování železnice - tunel do Berouna- jak legislativa může za to, že projektanti navrhnou tunel, který když viděli v Bruselu, tak spadi ze židle a řekli, že na něj nedají ani korunu. Stejný případ jako zrušený tendr pro Chládek Tintěra- betonová loby
disciplína na D1 - k smíchu, kdyby udělali 1000 x doporučované postupné snižování rychlosti v úseku před zúžením pomohlo by hned. Místo toho měří 80 v úseku, kde stejně v případě standardního provozu nikdo ani víc nejede
Hlavní nádraží - logické je, že pokud prodlužuji několikrát smlouvu ošetřím rizika dalšího prodlužování. Jak to ten expert udělal, když italové vyhrožují žalobou a právníci SŽDC zase porušením zákona. To snad mělo být v těch dodatcích ošetřeno
Mýto - absolutní nepochopení regulační funkce - náklady na menších silnicích jsou 50 % výnosu. To je snad logika základní školy. No jistě, protože ty výnosy se přelévají na tu kapacitní komunikaci - o to přece jde
Okruh - 10 % bojuje. Proti JZD taky bojovalo někde jen pár sedláků. Co takhle ty podmínky těch 9 % z těch 10 % splnit ? Postavení D12, dodržování zákonů atd.

Dlouhodobě jeden z nejhorších ministrů.
A to se už těším až UOHS začně řešit mýto s Kapschem...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

nedokoukal jsem do konce, železnice je mi buřt, u nás není, takže je pro mě bezpředmětná ... no a jinak co se týče silnic a dálnic, podle mě má docela slušný přehled o situaci v ČR, první ministr, který vůbec ví, že se opravuje D1 Brno - Vyškov a dokonce se tam byl i podívat, u jeho předchůdců věc nevídaná, co se týče modernizace D1 momentálně se za Ťoka dělá 6 úseků a to docela intenzivně a soutěží se další 4 úseky, to je tedy v součtu 10 úseků tedy téměř polovina celé dálnice, ukažte mi dlouhodobě lepšího ministra, za kterého se dělalo tak intenzivně ? před jeho nástupem jsme v sekci Úseky ve výstavbě měli staveb opravdu po skromnu, stačí se podívat nyní ... :-) co se týče Mýta, to je asi jediný nešvar, ale tam je to bohužel neblahé dědictví ...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

S tim mýtem je to asi takhle .. http://ekonomika.idnes.cz/historie-mytn ... oprava_rts a včíl mudrujte borci. Zakletý smlouvy a dodatky z Šimonovskýho a Řebíčkovy éry, chtěl bych vidět kdo z lidových kritiků Ťoka by to dokázal skoulet aspoň takhle.

A tohle je taky celkem dobrej fór, na to před nim zřejmě taky nikdo nepřišel. Nebo je to, jak praví ten insajdr v minulym odkaze, tim, že se tam udržel déle než rok a stihl se rozkoukat. http://ekonomika.idnes.cz/z-plzne-do-mo ... oprava_pas
kot

Příspěvek od kot »

¨Ještě bych si bumbiku dovolil doplnit dobře běžící výkupy a velmi dobře rozběhlou přípravu velkého množství nových staveb :ok:
myrha

Příspěvek od myrha »

Nejsem tak nedůvěřivý, ale všechno může být jen dobré PR a prozatím mi to přijde, že ministr sám o sobě funguje jako takový mluvčí ministerstva, protože mluvčího MD si nevybavuji, že by tak často promlouval do médií. A protože je to jen pocit, proto jej nechci rovnou hodnotit. Ale rozhodně si myslím, že pokud někdo za skoro dva roky ve funkci není ochoten přiznat v čem je problém na mýtu a jen mlží, že na tom těžce maká, tak to ho v mých očích dost shazuje. Ano, politiku nelze dělat naivně, ale všichni lidi také nejsou naivní. Doteď nikdo nekápnul oficiálně božskou co je tam za problém (zmiňovaný článek jsem četl a je to jen mlácení prázdné slámy o nestabilitě blabla...). Je těžké říct: "Hele voličové, já jsem se snažil - nechal jsem to analyzovat (i když o tom problému se musí vědět roky) a někdo přede mnou to posral a nedal do smlouvy s Kapschem klauzuli, že musí poskytnout podklady pro veřejnou soutěž ještě než mu skončí stávající smlouva"? Toto jediné jsem v médiích zaregistroval, ale jen tak, schované někde na okraji a nikdo to příliš nepitval - jak kdyby to nikoho nezajímalo (a tudíž si myslím, že uvedená věc je hlavní problém - pokud někdo víte více, rád se to konečně dozvím). To si fakt myslí, že pokud neřekne na rovinu v čem je problém, že mu to všichni budou baštit a nikdo to nebude řešit? Pokud neumí jasně formulovat důvod proč nekoná, pak si člověk může myslet o jeho práci cokoli od toho, že je neschopný až po to že nic nedělá...
Diaľničiar
VIP

Je docela naivní myslet si, že kdokoliv usedne do toho křesla a bude okamžitě vědět problémy všeho. Ano opravdu všeho. To jsou ne jednotkově ale stovky jednotek problematických smluv na základě politika, lobbing, mafie, politika. Bohužel. Ale netýká se to jedné oblasti, ale celých velikých stohů oblastí. Bohužel. Železnice, to je samo o sobě. Silnice. Dálnice. Mýto. Teď legislativa ke všemu dalšímu. Komunikace s dalšími ministerstvy: finance, životní prostředí, snad regionální rozvoj. Stavební legislativa, výkupy pozemků tedy práv občanů. Řada organizací. A společně s tím jde ruka v ruce nasazení do lidí. Ministr je politicky odpovědný člověk i za své podřízené, ale kde a jak zahájit změny. Omyl pánové a dámy, to by mohl odstoupit každý týden jeden člověk. Nestaví se dost. Zdědený problém. Ano, věděl že to je problém. Je stavař, tak to viděl ze svého uhlu. Co udělal? na nejvyšší úrovni nové EIA. Na své výjimky pro stavby a přes lobbing do Bruselu se šlo se seznamem. To je politika. A on je najednou politik. Alespoň rozběhl modernizaci D1. Kdesi jsou sliby do 2018, kdyby tam nezasedl on nebylo by to ani v 2025. Rozbíhá PPP. Tlačit ale může i na obchvat Prahy, co z toho když tam jsou další zástupci na místní úrovni. Je to nad síly jednoho člověka. Bohužel, i když je to lepší ministr za poslední období, tak je ještě stále málo razantní.

Z hlediska dopravy ve světě. Všude se stojí v kolonách. Všude jsou výtluky. Všude přebehne zvěř i přes oplocené dálnice. Všude kolabuje městská doprava. Všude jsou stávky. Neustále je málo peněz na všechno. Nestačí ani PPP ani vyšší mýto ani osobní mýto. Nic nestačí. Všude je nějaká legislativa, v EU dohled Bruselu. Dokud se třeba v EU bude 2/3 nákladu vozit v kamionech tak to lepší s kolonami ani nebude. Ovšem kapacity vlaků jsou v mnoha průmyslových státech na hranicích. Také vlaky na hranicích stojí, kamion jede. Legislativa. Řadový občan nemá šanci porozumět telematice na dálnicích. A řadový manažér nebo i odborník na něco z toho do čeho usedne nemá šanci vše ustříhnout. Nemá, neustříhne. Lidi kradou, lžou a za ten čas desítek let politického rozkrádání, klientelismu a korupčních praktik se to najednou ani nedá vše odstranit. Taky ale buď to bude odstraňovat nebo bude budovat. Teď je fáze popohnat budování, hrozí propadnutí desítek miliard. Na změny je totiž potřeba ochota ve vládě, parlamentu a samozřejmě dostatek úředníků a těch je pro vyhrazené činnosti málo.

Jeho razantnost je jednoduše nedostatečná, ale pravděpodobně naráží na menší politické krytí a co by bylo dál. Nemá rád ekology, takže zdejší eko lobbisté ho nepovažují za dobrého. To by se ale nikdy nestavělo nic. :D

Je to můj názor a můj pohled.
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Mike

Příspěvek od Mike »

Diaľničiar píše:...
Jeho razantnost je jednoduše nedostatečná, ale pravděpodobně naráží na menší politické krytí a...
.
ještě nikdy to neměli tak pěkně rozdané
ministr dopravy ANO
ministr financí ANO
ministr životního prostředí ANO

takže krytí má jako nikdy nikdo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
musklin

Příspěvek od musklin »

Pokud chce někdo řídit jakýkoli systém musí si uvědomit zákonitosti.
Pokud se chce někdo dostat do novin, může řešit jednotlivosti jako jeden rychlík.
Ministr má řešit 20 %, které ovlivňují 80 % výstupů.
Zbytek ignorovat.
Tedy ministr má řešit systémově obslužnost krajů (tu mediálně známou "půjčovnu vlaků") nikoli jeden rychlík do Mostu.
Rychlíkem do Mostu nic nevyřešil, půjčovna vlaků má zpoždění a neděje se nic.
Má řešit nastavení ŘSD, kde se nezměnilo nic - oprava D1 je pouhá otročina, kdy se neustále opakuje to samé na dalším a dalším úseku. Peníze jsou, zbytek je administrativa na kterou stát platí tisíce lidí.
Opět základní nastavení, kdy D55 se špatným asfaltem se opravuje stejně dlouho jako 10 km nového CB na D1 a nikdo neřeší - to je to co má ministr skrz ŘSD řešit.
Naprostá neschopnost vypisovat výběrové řízení - viz. chládek tintěra - to je problém. Jak může ministrovi podřízená SŽDC vypsat největší řízení a následně ho zrušit, že neobsahovalo to podstatné...

To je rozdíl, mezi tím, že někdo něco řídí nebo jen dělá mluvčího.
Ten příměr s mluvčím ministerstva je trefný.
Ťok totiž nerozumí ani technickému detailu (ani nemusí), ale ani systému a jen papouškuje.
Pokud Moos řekne, že podklady k mýtu MD má, a Ťok že si vymýšlí tak se ptám proč ministr válčí s VUT..a neválčí s Kapschem.
Podívejte se jak zametli na balkáně s ČEZEM. Nám tu KONČÍ smlouva a nejsme to schopni řešit ?
K smíchu...

BTW: UCL také patří pod MD - co musí udělat úředník aby byl konečně vyhozen ?http://www.lidovky.cz/urad-pro-civilni- ... _domov_jko
bumbik

Příspěvek od bumbik »

kot píše:¨Ještě bych si bumbiku dovolil doplnit dobře běžící výkupy a velmi dobře rozběhlou přípravu velkého množství nových staveb :ok:
naprostý souhlas kote :ok:
Diaľničiar
VIP

Mike píše:
Diaľničiar píše:...
Jeho razantnost je jednoduše nedostatečná, ale pravděpodobně naráží na menší politické krytí a...
.
ještě nikdy to neměli tak pěkně rozdané
ministr dopravy ANO
ministr financí ANO
ministr životního prostředí ANO

takže krytí má jako nikdy nikdo
Tohle přesně je to PR pro plebs. Nic ve zlém. Víte kolik já viděl takhle politicky kryto lidí? Od vyspělých po rozvojové země? Jo pane politika je o tom, že sice jste jedna strana, ve skutečnosti máte mantinely, o kterých se veřejnost nikdy nedozví. Mantinely má i samotný Babiš a tím jsou ostatní koaliční strany. Nebudu vás ale o tom nijak dál přesvědčovat, není má úloha obhajovat ex ředitele Skansky. :lol:
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“