Ministr dopravy Dan Ťok
Re: Ministr dopravy Dan Ťok
Jeho největší zásluha je, že v této době vydržel tak dlouho. Kolik ministrů dopravy vydrželo déle než rok. Díky tomu má systém čas na stabilizaci. není ve všem dobrý, ale to ani ministr být nemusí, zkrátka musí kopat za svůj sektor.
O říkání pravdy tu byla nedávno debata a jistí lidé by tady za pravdu nejraději okamžitě vyhazovali.
O říkání pravdy tu byla nedávno debata a jistí lidé by tady za pravdu nejraději okamžitě vyhazovali.
No vyhazování lidí není příjemná činnost.
Nicméně by mě zajímalo jak by zdejší řešili člověka, který jako státní úředník označí oficiálně výrobek jednoho z největších světových výrobců jako nezpůsobilý.
Prostě pokud má někdo takový nedostatek sebereflexe, že není schopen elementární úvahy, že on je pouhá nicka v podobě státního úředníka malé desetimilionové země a pokud se vyjadřuje k něčemu, kde lítají destimiliardy dolarů vývoje, musí si to nejdřív sestakra ověřit.... Protože proti němu stojí práce těch lidí za ty miliardy ... tak prostě nemá takový člověk základní přepoklady pro práci.
Být podřízeným u mě letí hned.
A je úplně jedno jestli ten tendr je správný nesprávný atd..
Všichni křičeli jak potřebujem zákon o stání službě ....profesionální úředníky .. kde to jako skončí?
Že naprosté nuly budu prudit ty co něco tvoří....
Nicméně by mě zajímalo jak by zdejší řešili člověka, který jako státní úředník označí oficiálně výrobek jednoho z největších světových výrobců jako nezpůsobilý.
Prostě pokud má někdo takový nedostatek sebereflexe, že není schopen elementární úvahy, že on je pouhá nicka v podobě státního úředníka malé desetimilionové země a pokud se vyjadřuje k něčemu, kde lítají destimiliardy dolarů vývoje, musí si to nejdřív sestakra ověřit.... Protože proti němu stojí práce těch lidí za ty miliardy ... tak prostě nemá takový člověk základní přepoklady pro práci.
Být podřízeným u mě letí hned.
A je úplně jedno jestli ten tendr je správný nesprávný atd..
Všichni křičeli jak potřebujem zákon o stání službě ....profesionální úředníky .. kde to jako skončí?
Že naprosté nuly budu prudit ty co něco tvoří....
Tak to je zas fakt, že proti Jourové je Ťok profesionál bez bázně a hany.
musklin píše: BTW: UCL také patří pod MD - co musí udělat úředník aby byl konečně vyhozen ?http://www.lidovky.cz/urad-pro-civilni- ... _domov_jko
http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-mi ... oprava_rts
5.Obchvat Českého Těšína
5.Obchvat Českého Těšína
Tazatel píše:Dobrý den, když se postavil obchvat Č. Těšína s napojením na hraniční přechod v Chotěbuzi, byla to velká sláva, jak to ulehčí dopravě. Na jaře 2016, jak jste nejspíš potřebovali získat papírově větší počet dálničních kilometrů, se z obchvatu v rámci výměny dopravních značek stala silnice pro motorová vozidla s poplatkem a zase všechno jezdí přes centrum Českého Těšína. Když už si „hrajete“ s označením silnic, nešlo by tento úsek silnice pro motorová vozidla udělat bez poplatku včetně dlouhého přivaděče ze směru od Třince – Konská a taky ze směru od hraničního přechodu v Chotěbuzi, jedná se o 3-4 kilometry celkem. Jsem stavař a opravdu některým Vaším úřednickým rozhodnutím nerozumím. Děkuji.
Co na to říct... Připomíná mi to tu říkanku: Když se potkaj dva blbí, tak se radost násobí.Ministr píše:Nešlo o žádné papírové zvýšení počtu kilometrů, ale odstranění pozůstatků z minulosti, kdy jsme měli zbytečně o kategorii silnic navíc. Vaše argumenty každopádně dávají smysl. Aktuálně už do vyhlášky vztahující se ke zpoplatnění na příští rok patrně zasahovat nebudeme, téma bychom ale mohli otevřít od roku 2018. Speciálně tento úsek si zanalyzujeme.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Toho jsem si taky všiml. Chápal bych tu odpověď v přímém přenosu, neboť si skutečně nemůže vše pamatovat, i když rozdíl mezi D a SMV by vědět mohl, ale ne u textových odpovědí. 
R48 -> D48 se podařilo!
No nedaj... ale jak na to? Protože v okolí velkoměst, pokud má fungovat příměstská železnice v krátkém intervalu, tak potřebuje samostatnou trať, kde nepřekáží rychlíkům a nejlépe i nákladům. A Praha má tu smůlu že je obklopena kopci. Takže kudy udělat tu přeložku pro rychlíky, když údolí mezi těmi kopci jsou už zastavěná. Podobný tunel se plánuje i ve směru Benešov a taky na sever jako vysokorychlostní trať.musklin píše:trasování železnice - tunel do Berouna- jak legislativa může za to, že projektanti navrhnou tunel, který když viděli v Bruselu, tak spadi ze židle a řekli, že na něj nedají ani korunu.
No tunel Praha-Beroun padl na změnách požárních norem, kdy se z toho stal nezaplatitelný moloch. Něco takového je tam potřeba, ale dnes nikdo neví jak na to.P_V píše:No nedaj... ale jak na to? Protože v okolí velkoměst, pokud má fungovat příměstská železnice v krátkém intervalu, tak potřebuje samostatnou trať, kde nepřekáží rychlíkům a nejlépe i nákladům. A Praha má tu smůlu že je obklopena kopci. Takže kudy udělat tu přeložku pro rychlíky, když údolí mezi těmi kopci jsou už zastavěná. Podobný tunel se plánuje i ve směru Benešov a taky na sever jako vysokorychlostní trať.musklin píše:trasování železnice - tunel do Berouna- jak legislativa může za to, že projektanti navrhnou tunel, který když viděli v Bruselu, tak spadi ze židle a řekli, že na něj nedají ani korunu.
Prý se hasiči šprajcli, že vlakem smí projíždět jen jeden vlak najednou, a kvůli tomu by se ten tunel nevyplatilo stavět. Nevím z čeho vycházeli, zda vůbec norma něco takového nařizuje, nebo jde jen o nějaký ortodoxní výklad, ale měli poslední slovo. Nebo o kolik by se stavba prodražila, kdyby po trase udělaly "evakuační stanice", čímž by se tunel rozdělil na víc úseků. Nyní se snad zkoumá trasa dvojicí kratších tunelů od Radotína do Karlštejna, ale dál do Berouna to bude pomalé.Sosa píše:No tunel Praha-Beroun padl na změnách požárních norem, kdy se z toho stal nezaplatitelný moloch. Něco takového je tam potřeba, ale dnes nikdo neví jak na to.
Krytí ve vlastní partaji asi má, ale ne u koaličních partnerů.
http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... sd-1319306
A jestli opravdu prosadí jednotnej železniční tarif pro všechny dopravce, bude to víc než dokázali všichni ministři dopravy před nim ..
http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... sd-1319306
A jestli opravdu prosadí jednotnej železniční tarif pro všechny dopravce, bude to víc než dokázali všichni ministři dopravy před nim ..
Ještěže české normovaře (hasiče, projektanty, úředníky, kteří s evropské směrnice vždy opíší tu nejpřísnější variantu atd.) nemají v Norsku, Švýcarsku, Japonsku, Číně atd. a člověk může obdivovat tunely aspoň tam ...P_V píše: Prý se hasiči šprajcli, že vlakem smí projíždět jen jeden vlak najednou, a kvůli tomu by se ten tunel nevyplatilo stavět. Nevím z čeho vycházeli, zda vůbec norma něco takového nařizuje, nebo jde jen o nějaký ortodoxní výklad, ale měli poslední slovo. Nebo o kolik by se stavba prodražila, kdyby po trase udělaly "evakuační stanice", čímž by se tunel rozdělil na víc úseků. Nyní se snad zkoumá trasa dvojicí kratších tunelů od Radotína do Karlštejna, ale dál do Berouna to bude pomalé.
Technicky vzato žádnou "nejpřísnější" variantu opsat nemohou. Směrnice funguje tak, že nastaví nějaké minimální požadavky a ty pak musí každá členská země do 2 let implementovat do vlastní legislativy. Žádná možnost "výběru" z různých variant tam není, to už záleží na kreativitě našich pánů poslanců a senátorů. Nejvtipnější je, jak vždy něco takového projde a pak se hromadně nadává na EU, která ale s konkrétní implementací nemá nic společného.
Jací poslanci a senátoři? Návrhy zákonů a vyhlášek vznikají na ministerstvech. U směrnic je vždy možnost různé implementace, u nařízení dost často bývají možnosti (opt-in nebo opt-out). Samozřejmě lidová tvorba je i v parlamentu, ale základ problémů je IMHO u bezejmených úředníčků, dál už to jde jako "tak to požaduje EU". Čest výjimkám.ML90 píše:Technicky vzato žádnou "nejpřísnější" variantu opsat nemohou. Směrnice funguje tak, že nastaví nějaké minimální požadavky a ty pak musí každá členská země do 2 let implementovat do vlastní legislativy. Žádná možnost "výběru" z různých variant tam není, to už záleží na kreativitě našich pánů poslanců a senátorů. Nejvtipnější je, jak vždy něco takového projde a pak se hromadně nadává na EU, která ale s konkrétní implementací nemá nic společného.
Já vidím problém hlavně v té lidové tvorbě. Na ministerstvech nesedí úplní hlupci, ale jejich práce se nikde neprezentuje. V parlamentu je zato odbornost 0 %, ale snaží se tvářit, že tomu 100 % rozumí, a každý z nich se může zapojit se svým pozměňovacím návrhem. No a leckdy z toho nevzejde nic dobrého.
Přesně tak. Občas sice z ministerstev taky vypadnou pěkné perly, ale určitě na nich sedí kompetentnější lidi než v parlamentu. To ostatně není nic zvláštního, když pro zvolení poslancem/senátorem není potřeba mimo splnění věkové hranice pasivního volebního práva žádná kvalifikace. A je to parlament, kterým musí všechno projít.
Zdá se mi, že je pan ministr dost zaměřuje na téma navyšování pokut, měření a podobně. Byl bych radši, kdyby svojí energii soustředil na jiné věci, jako je zejména výstavba dopravní infrastruktury.
Pokuta sto tisíc za bouračku? Ťok jde na řidiče zhurta
https://www.novinky.cz/domaci/419314-po ... hurta.html
Pokuta sto tisíc za bouračku? Ťok jde na řidiče zhurta
https://www.novinky.cz/domaci/419314-po ... hurta.html
se zvysenim pokut souhlasim. prokazatelne to funguje, viz zbystreni ceskeho ridice pri prekroceni at/d hranice. byvalo to sice vice markantni 10-20 let zpet, dnes jsou v cr lide s platy srovnatelnymi s at/d.
pro firmu, jejiz kamion zablokuje dalnici na pul dne nebo zapali tunel (protoze souprava byla stary krap) bych pak pozadoval mnohamilionove pokuty.
pro firmu, jejiz kamion zablokuje dalnici na pul dne nebo zapali tunel (protoze souprava byla stary krap) bych pak pozadoval mnohamilionove pokuty.
Dlužno říct, že dvojnásobek do 100tis. zaplatíte jen když způsobíte vážnou nehodu při přestupku (v realitě - zlomíte si malíček, když vám to ujede na náledí a ťuknete do svodidel, zatímco jste si nevšimli upadlé zadní SPZ).
Chápe někdo to obří zvýšení pokuty při neuposlechnutí zákazu/příkazu jízdy? Na jaké případy je to mířené? Občas se může stát, že někdo uprostřed noci do nějakého obskurního vjede (ať už loví meteosondy nebo pokémony). Ale možná se chystá vylepšení státního rozpočtu represí vůči osobním autům s N1 v techničáku v zákazu nákladních vozidel.
Chápe někdo to obří zvýšení pokuty při neuposlechnutí zákazu/příkazu jízdy? Na jaké případy je to mířené? Občas se může stát, že někdo uprostřed noci do nějakého obskurního vjede (ať už loví meteosondy nebo pokémony). Ale možná se chystá vylepšení státního rozpočtu represí vůči osobním autům s N1 v techničáku v zákazu nákladních vozidel.
-
evilcleaner
oprostím se od polemiky zda drakonické postihy ano nebo ne, nicméně k výše uvedenému platí: http://www.epravo.cz/top/clanky/nekolik ... 87225.html
pokud firmě shoří kamion v tunelu, tak se asi nejedná o případ kdy právnické osobě lze uložit likvidační pokutu, a to ve třech specifických případech: (i) právnická osoba se dopustila obzvláště závažného deliktu, (ii) recidiva právnické osoby, kdy ukládané tresty nemají žádný efekt, (iii) právnická osoba byla založena za účelem páchání protiprávní činnosti a nelze ji uložit zákaz činnosti.
pokud firmě shoří kamion v tunelu, tak se asi nejedná o případ kdy právnické osobě lze uložit likvidační pokutu, a to ve třech specifických případech: (i) právnická osoba se dopustila obzvláště závažného deliktu, (ii) recidiva právnické osoby, kdy ukládané tresty nemají žádný efekt, (iii) právnická osoba byla založena za účelem páchání protiprávní činnosti a nelze ji uložit zákaz činnosti.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Méně bodů, vyšší pokuty. Ministr Ťok představil změny bodového systému
http://zpravy.idnes.cz/zmeny-bodoveho-s ... domaci_cen
V článku je přehledná tabulka, kde se porovnává stávající stav s navrhovaným stavem
http://zpravy.idnes.cz/zmeny-bodoveho-s ... domaci_cen
V článku je přehledná tabulka, kde se porovnává stávající stav s navrhovaným stavem
Mám v živé paměti megabouračku v zimě na D1. Když po hodně hodinách odklidily nabouraná auta, kamioňáci nadále dálnici blokovali a odmítli se hnout s oddůvodněním, že právě čerpaj povinnou přestávku. Nemůže to souviset?pasky píše:
Chápe někdo to obří zvýšení pokuty při neuposlechnutí zákazu/příkazu jízdy?
Podle mě to je třeba příkaz policisty, že máš někde odbočit, nebo zastavit, uhnout atd.
Offtopic:
Což mi připomíná tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=DFGRG2QNlf4
Už se mi několikrát stalo, že příslušník policie si řízení dopravy představuje tak, že si stoupne do křižovatky a stojí. Naposledy policajt řval po řidiči proč nejede a měl zvednutou ruku...
Offtopic:
Což mi připomíná tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=DFGRG2QNlf4
Už se mi několikrát stalo, že příslušník policie si řízení dopravy představuje tak, že si stoupne do křižovatky a stojí. Naposledy policajt řval po řidiči proč nejede a měl zvednutou ruku...
Příliš drastické. Ťok s návrhem na zvýšení pokut pro řidiče u ČSSD tvrdě narazil
https://www.novinky.cz/domaci/419641-pr ... razil.html
https://www.novinky.cz/domaci/419641-pr ... razil.html
-
Diaľničiar
- VIP
Následující snímek jsem chtěl původně vložit do kategorie financování, ale zjistil jsem že to je jen k dálnicím a samostatně jsou zde i jednotlivé silnice, údržba. Tady Ťok snad bude i ministrem v roce 2017, tak to je opodstatněné, i když podíl zásluhovosti je menší.
Ale takhle stručně jak se to dá hezky shrnout, jsem si dovolil:
Ale takhle stručně jak se to dá hezky shrnout, jsem si dovolil:
Pro mě dobrá zpráva. Ano sice nevolím, ale pro mě - ano /díky opravám a investicím/ bude líp na našich stále podfinancovaných silnicích...