[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: [D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Neuvěřitelné se po letech stalo skutečností!!! Dnes jsem jel po D1 od VY směr I/50 do Brna a už jsem se připravoval, jak mě zase bude iritovat ta "díra" mezi koncem dálnice a začátkem SMV směr Brno - centrum na exitu BM - Východ... A ona je fuč!!! Značky konec dálnice jsou odstraněny a ta tak již ofiko končí na dlouholetém začátku SMV po dalších cca 300 m!!! Vadou na kráse je snad jen to, že sloupky po značce konec dálnice byly zřejmě v rámci hospodárného využití osazeny značkami 100 km/h, což je skoro stejné, jako když tam byla dříve devadesátka (mezi koncem dálnice a začátkem SMV byl defacto kousek obyč. silnice). Motorista tak musí, byť je stále na dálnici, zchladit tempo ze 130 na 100 km/h a po 300 m pak může 110... No a značky SMV zůstaly původní, obdélníkové. S tím se přece zpátečnické Brno nebude rozptylovat... V opačném směru je nově osazen začátek dálnice hned naproti začátku SMV ve směru do Brna a ne až na nájezdové rampě za podjezdem pod dálnicí... Takže po letech velký pokrok a palec nahoru!!! Teď jen aby se ještě i to Brno rozhýbalo...
doufal jsem, že příští týden bude již úsek 220 - 230 bez omezení, ale podle:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/2949A3B ... 120RD3.pdf
to vypadá, že tam stále nějaké omezení zůstane
kdy už ta modernizace Telematiky konečně skončí ...
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/2949A3B ... 120RD3.pdf
to vypadá, že tam stále nějaké omezení zůstane
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
zesp: udělej si nejprve výlet do Prahy, než vyrazíš do Brna a pak teprve mluv něco o nějakém zpátečnictví, či o nějakém rozhýbání.. 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
monin: ano, ano, chápu, že Praha je veliký problém, to zajisté ano. Naštěstí se tam vyskytuji jen opravdu výjimečně, ale povšechný přehled mám... Ale u Brna nevidím taky nic, co by se tam ohledně konkrétně nového pojetí změnilo. Pokud ano, uvítám info, tam jsem poměrně často, takže to můžu hned zkouknout...
bumbik. Nebyl bych vůbec optimistický... Po týdnech, co nebylo vidět v této věci vůbec nic, byl včera ke spatření na 230 km bagr, který kope výkop ve směru od exitu s D46 směr Rousínov. K polednímu měl vykopaných krásných cca 200m... Z druhé strany od Rousínova k Vyškovu urputně postupuje úderná romská jednotka, opíralo se jich tam o lopatu či krumpáč a sledovalo okolní provoz cca 15... Ve stejný čas měli za sebou úctyhodných 100m výkopu.... Úkol pro matematiky - za jak dlouho se potkají a ve kterém místě, když má úsek cca 10 km? A včera tam nemuseli být poprve, nejel jsem tudy cca týden, takže otázka je, jak dlouho těch 100, resp. 200 m kopali... Takže do příštích Vánoc???
bumbik. Nebyl bych vůbec optimistický... Po týdnech, co nebylo vidět v této věci vůbec nic, byl včera ke spatření na 230 km bagr, který kope výkop ve směru od exitu s D46 směr Rousínov. K polednímu měl vykopaných krásných cca 200m... Z druhé strany od Rousínova k Vyškovu urputně postupuje úderná romská jednotka, opíralo se jich tam o lopatu či krumpáč a sledovalo okolní provoz cca 15... Ve stejný čas měli za sebou úctyhodných 100m výkopu.... Úkol pro matematiky - za jak dlouho se potkají a ve kterém místě, když má úsek cca 10 km? A včera tam nemuseli být poprve, nejel jsem tudy cca týden, takže otázka je, jak dlouho těch 100, resp. 200 m kopali... Takže do příštích Vánoc???
"...sloupky po značce konec dálnice byly zřejmě v rámci hospodárného využití osazeny značkami 100 km/h, což je skoro stejné, jako když tam byla dříve devadesátka (mezi koncem dálnice a začátkem SMV byl defacto kousek obyč. silnice). "
Už to tu někdo dříve psal - důvodem je poloměr toho oblouku. V opačném směru Brno > D1 je dokonce tuším 60. V tomto směru je ta 100 asi kompromisem možného. 130 - 100 - 110 mi přijde snesitelnější (plynulejší) než předchozí verze 130 - 90 - 130.
A co se týka těch starých značek SMV, tak já jsem velmi rád, že tam jsou. Na začátku roku jsem docela trnul, že je někdo aktivní sundá, když jsou staré, a na nové budeme čekat s 90 na tachometru dalších x měsíců.
Mimochodem: mně dodnes irituje, jak neznalí pisálci od loňského roku stále omýlají nesmyslnou mantru "radujte se, změna koncepce na desítkách kilometrů silnic zvedla povolenou rychlost na 110". V tomto směru dostalo Brno pořádně na frak, protože všechny přivaděče tu byly s autíčkem, takže se po nich do konce roku 2015 jezdilo 130.
Už to tu někdo dříve psal - důvodem je poloměr toho oblouku. V opačném směru Brno > D1 je dokonce tuším 60. V tomto směru je ta 100 asi kompromisem možného. 130 - 100 - 110 mi přijde snesitelnější (plynulejší) než předchozí verze 130 - 90 - 130.
A co se týka těch starých značek SMV, tak já jsem velmi rád, že tam jsou. Na začátku roku jsem docela trnul, že je někdo aktivní sundá, když jsou staré, a na nové budeme čekat s 90 na tachometru dalších x měsíců.
Mimochodem: mně dodnes irituje, jak neznalí pisálci od loňského roku stále omýlají nesmyslnou mantru "radujte se, změna koncepce na desítkách kilometrů silnic zvedla povolenou rychlost na 110". V tomto směru dostalo Brno pořádně na frak, protože všechny přivaděče tu byly s autíčkem, takže se po nich do konce roku 2015 jezdilo 130.
Ruku na srdce, kdo z nás tam zpomaloval na 90, jen kvůli tomu, že skončila dálnice?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny: Zpomalil asi málokdo, to je fakt...
Jel jsem včera kolem té reko kabelu mezi 220 a 230 km. Bagrování výkopu pro kabel od exitu D1/D46 pokročilo neuvěřitelným tempem "až" k začátku odbočovacího pruhu k odpočívce Vyškov (MOL). Tedy za ten dlouhý čas je vykopáno pouhých cca 1,5 km. Úderná romská jednotka z druhé strany dosáhla kilometrovníku 221,5 (začala na 220,5). Její řady ale oproti minulému týdnu notně prořídly, kolem jedné odpoledne jich tam postávalo celkem 6. Mám takové obavy, že za pár dní se vytratí úplně, a to i s oným slavným kabelem (pokud obsahuje alespoň stopové prvky kovu)...
Jel jsem včera kolem té reko kabelu mezi 220 a 230 km. Bagrování výkopu pro kabel od exitu D1/D46 pokročilo neuvěřitelným tempem "až" k začátku odbočovacího pruhu k odpočívce Vyškov (MOL). Tedy za ten dlouhý čas je vykopáno pouhých cca 1,5 km. Úderná romská jednotka z druhé strany dosáhla kilometrovníku 221,5 (začala na 220,5). Její řady ale oproti minulému týdnu notně prořídly, kolem jedné odpoledne jich tam postávalo celkem 6. Mám takové obavy, že za pár dní se vytratí úplně, a to i s oným slavným kabelem (pokud obsahuje alespoň stopové prvky kovu)...
D1 rekonstrukce AB a CB vozovky km 199.3 - 204.6 vpravo
Povrch dokončen. Jede se
V SDP ještě zbývá docela dost práce.
Povrch dokončen. Jede se
V SDP ještě zbývá docela dost práce.
Opět na téma omezení 220 až 230 km - vypadá to, že ledy se hnuly a blížící se termín konce uzavírky vyburcoval k činnosti... Ruční kopáči zcela zmizeli a místo toho na celém úseku pracují dokonce čtyři (!!!) bagříky. Začali kopat i od km 225 na obě strany a další dva postupují od obou konců úseku... Bagrovali ještě v půl páté odpoledne, takže to vypadá, že to fakt stihnou v termínu... Škoda jen, že to tak nebylo hned od začátku, už jsme tam mohli fičet bez omezení... A přibudou tam zřejmě nové kamery, v různých místech tam několik nových stožárů, ještě zabalených v igelitu a s výkopem směrem k dálničnímu tělesu...
Tak k mému obrovskému potěšení se dnes začala soutěžit oprava D1
D1 Rekonstrukce CB vozovky km 210,0 - 204,6 vlevo
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/680274
termín otevírání obálek: 2. prosince 2016 v 9:00 hod.
ale co je nejzajímavější: hodnotící kritéria!
70% cena 30% doba pro uvedení stavby do provozu (posunuto kritérium, super !!!)
za mě nejlepší zpráva dne
příští rok se dočkáme špičkového úseku D1 km 230 - 194 L+P !!! tímto děkuji celému provoznímu úseku ŘSD !!!

D1 Rekonstrukce CB vozovky km 210,0 - 204,6 vlevo
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/680274
termín otevírání obálek: 2. prosince 2016 v 9:00 hod.
ale co je nejzajímavější: hodnotící kritéria!
70% cena 30% doba pro uvedení stavby do provozu (posunuto kritérium, super !!!)
za mě nejlepší zpráva dne
příští rok se dočkáme špičkového úseku D1 km 230 - 194 L+P !!! tímto děkuji celému provoznímu úseku ŘSD !!!
Tak by mě zajímalo, kdy vlastně skončí omezení mezi 220-230 km, původně to bylo avizováno na 18.9.2016 a vzhledem k tomu, že posledních 10 dnů tam nikdo nepracoval, vypadalo to nadějně. Potom začali 2 dny před termínem kopat u středových svodidel a najednou se objevila "Telematika " do 3.10., týden před termínem tam bylo 9.10. a dnes je tam 23.10.2016. Nevíte někdy kdy bude skutečný konec omezení a ve kterém roce?
Tester: Já to bohužel nevím, ale přesto si dovolím jeden "flame", protože vzhledem k tomu, co tam na tom dopravním infu skutečně stojí, cituji: "práce na silnici, zúžení vozovky na dva jízdní pruhy zúžené jízdní pruhy , částečná uzavírka dálnice D1 za účelem provádění staveb „D1 rekonstrukce CB vozovky km 220,2,0 – 229,5 vpravo“ a „D1, km 220,00 – 245,00 – modernizace IDS, Telematika" tak mi vzhledem k dosavadnímu průběhu trojčlenkou vychází (jistě se na tyto úlohy o kopáčích ze základní školy také pamatujete), že na konci roku ukončení bude optimisticky číslo 7, ne méně. Ale třeba to zvládnou i po částech...
D1 rekonstrukce AB a CB vozovky km 199.3 - 204.6 vpravo
Stále se pracuje na přejezdech a svodidlech v SDP
Stále se pracuje na přejezdech a svodidlech v SDP
Na křížení D2 x D1 se objevilo toto VDZ ... podle posledních trendů bych spíš čekal číslo v rámečku, jako je na SDZ (ikdyž bez červeného podladu - ale i ten by šel)
Spíš ten font písma je takový... slovenský.
Co ŘSD reklamuje ?
viz. http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/66C994C ... /0/331.pdf
viz. http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/66C994C ... /0/331.pdf
Těším se na průjezdní video viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=209&t=5634
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=209&t=5634
Ta velká písmena na vozovce mi nepřijdou moc bezpečná, chtělo by to kolem toho ten červený protiskluzový podklad. Na letištích s tím máme dost problémy, barvy kloužou na mokru..
Demolice mostu 00323-1a přes D1 v km 13,630
asi sem 
uzavírka dálnice D1 za účelem demolice mostu 00323-1a vedeného přes dálnici D1 v km 13,630, a to
1. pravého jízdního pruhu v pravém pásu dálnice v km 13,030 – 13,780 a pravého jízdního pruhu v levém pásu dálnice v km 14,600 – 13,480 dne 29. 10. 2016 od 8:00 hod. do 20:00 hod. z důvodu provedení přípravných prací před zahájením demolice mostu (2. etapa),
2. pravého jízdního pruhu v km 13,030 – 13,780 a středního jízdního pruhu v km 13,427 – 13,780 v pravém pásu dálnice a pravého jízdního pruhu v km 14,600 – 13,480 a středního jízdního pruhu v km 14,000 – 13,480 v levém pásu dálnice dne 29. 10. 2016 od 20:00 hod. do 24:00 hod. z důvodu provedení přípravných prací před zahájením demolice mostu (3. etapa),
3. úplná uzavírka dálnice D1 v km 9,590 – 15,675, tj. mezi MÚK Modletice (EXIT 10/76) a MÚK Všechromy (EXIT 15), dne 30. 10. 2016 od 0:00 hod. do 6:00 hod. z důvodu provedení demolice mostu (4. a 5. etapa),
4. pravého jízdního pruhu v km 13,030 – 13,780 a středního jízdního pruhu v km 13,427 – 13,780 v pravém pásu dálnice a pravého jízdního pruhu v km 14,600 – 13,480 a středního jízdního pruhu v km 14,000 – 13,480 v levém pásu dálnice dne 30. 10. 2016 od 6:00 hod. do 10:00 hod. z důvodu provedení úklidových prací po demolici mostu (6. etapa),
5. pravého jízdního pruhu v pravém pásu dálnice v km 13,430 – 13,780 a pravého jízdního pruhu v levém pásu dálnice v km 13,900 – 13,480 v termínu od 30. 10. 2016, 10:00 hod. do 2. 11. 2016, 18:00 hod. z důvodu odstranění zbytků krajních pilířů, částí základových bloků, apod. a úpravy krajnice a svahů (7. a 8. etapa),
6. levého jízdního pruhu v pravém pásu dálnice v km 13,430 – 13,780 a levého jízdního pruhu v levém pásu dálnice v km 13,900 – 13,480 v termínu od 2. 11. 2016, 18:00 hod. do 5. 11. 2016, 18:00 hod. z důvodu odstranění zbytků středního pilíře, částí základového bloku, apod. a úpravy středního dělicího pásu a osazení betonového svodidla (9. etapa).
-
Tomas 1975
Také by se hodilo dodat, že se jedná o původní most postavený v letech 1939 - 1941.
To ovšem na ŘSD asi nikdo neví
. A nikoho to nezajímá
.
Nemá cenu vše chránit za každou cenu. Nutnost demolic chápu.
Ale nějaká osvěta a zájem by měl být.
Stačí se učit v Německu
.
To ovšem na ŘSD asi nikdo neví
Nemá cenu vše chránit za každou cenu. Nutnost demolic chápu.
Ale nějaká osvěta a zájem by měl být.
Stačí se učit v Německu
Ještě zbyl jeden původní nadjezd. To je osud.
Kde?Lenny píše:Ještě zbyl jeden původní nadjezd. To je osud.
Tak to nestihli... a to měli o hodinu víc díky změně času 
Ale už to vypadá nadějně...
edit: a po desáté hodině opravdu provoz jením pruhem
o mostu na dalnice.com
rozhlas.cz 15.4.2014: Most přes D1 u Jažlovic padne bez náhrady. Zkomplikuje nám to život, zlobí se obyvatelé
Ale už to vypadá nadějně...
edit: a po desáté hodině opravdu provoz jením pruhem
o mostu na dalnice.com
rozhlas.cz 15.4.2014: Most přes D1 u Jažlovic padne bez náhrady. Zkomplikuje nám to život, zlobí se obyvatelé
- Přílohy
-
- d1-161030-0953.jpg (167.76 KiB) Zobrazeno 8135 x
Km 4, u odpočívky Újezd.mbmat píše:Kde?Lenny píše:Ještě zbyl jeden původní nadjezd. To je osud.
A v noci bylo asi veselo i na objížďce...
JSDI píše:Od 30.10.2016 01:20 do 03:00; na silnici 107 u obce Kamenice okres Praha-východ; na začátku obce Všedobrovice ve směru od Velkých Popovic; nehoda nákladního vozidla; uzavřeno; tvorba kolon vozidel; havarovaný kamion v přikopu, bez zranění.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!