0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

kot

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od kot »

Čas otevření se blíží, takže v krátké době uvidíme, zda k němu vůbec dojde. Teď se bavit o tom zda Kubačka ano či ne mi po těch letech přijde stejně smysluplné jako říkat, že Beneš neměl v roce 48 příjmat demisi ministrů a mohli jsme se vyhnout vládě komunistů.
Redispero

Příspěvek od Redispero »

Nicméně názor prof. Bartáka, že za sesuv nemůže lom, ale voda.... to řeknu sousedům pod sebou, až je zase vytopím
jozka

Příspěvek od jozka »

ad U tunelu mohou být komplikace při ražbě, ale potom už většinou nejsou.

Takze jsou... nicmene, jak bylo uz spravne poznamenano, ted uz to jsou stejne jen takovy chytry kecy.
P_V

Příspěvek od P_V »

Quercus píše: U tunelu mohou být komplikace při ražbě, ale potom už většinou nejsou.
Jenže jsou tam zase provozní náklady. Větrání, osvětlení, údržba.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Quercus píše:A přesto napsal na objednávku, to co napsal, a příroda to téměř vzápětí drsně vyvrátila.
A vy víte, že to skutečně nebyl jeho názor, že to opravdu napsal na objednávku? Nebo jen tak plácáte?
A mimochodem, v kolika místech vede tunel blízko aktivního lomu?
Naposledy upravil(a) JirkaS dne 17.10.2016 18:18:23, celkem upraveno 1 x.
tod

Příspěvek od tod »

Průlet nad D8 s odstupem roku
https://www.youtube.com/watch?v=GHoywliYY4M
kot

Příspěvek od kot »

Rozdíl z roku na rok opravdu významný. Snad se opravdu letos svezeme. Konečně...
jozka

Příspěvek od jozka »

Doložte prosím jaké jsou komplikace po zprovoznění tunelů, když to tvrdíte.
vs.
Nevím proč bych vám měl hledat nějáké tunely.

Jj, dskuse s vericim, to je vzdycky lahudka... tak se mejte.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Quercus píše:....Takže co je na tom za plácání ? Plácáte vy. A volíte zbytečně konfrontační tón.
Vy jste začal s obviňováním, tak pro něj uveďte nějaký důkaz, ne domněnky. To není zbytečně konfrontační tón, to je jen obrana vůči drbům.
kot

Příspěvek od kot »

Pánové, zřejmě by se vyplatilo vytvořit speciální stránku typu Tunel Kubačka ano či ne. Tam by se mohly střetávat diametrálně rozdílné názory obou stran. Myslím si, že nyní řešit, kde se stala cca před 25 lety chyba a co by bylo kdyby se stalo tohle a ne tamto je dnes již zcela mimo. Těžko dnes někdo opustí stavbu těsně před termínem zprovoznění a začne připravovat D8 v nové "lepší" stopě. Argumenty pro a proti padly již mnohokrát na předchozích 130 stranách. Pohybovat se v kruhu nikam daleko nevede. Těším se na NOVÉ zprávy, fotografie a doufejme samotné zprovoznění...
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to Quercus:

Tak to si, pane kolego, maličko protiřečíte. Před pár posty sám píšete, že nejste odborník (stavební geolog), ale z nabízených názorů si vybíráte ten, který vám vyhovuje (pan Cajz). Názor jiného odborníka prof. Bartáka, který naopak nevidí problém tak černě (..sedá si to, ale situace se stabilizuje), naopak zcela pomíjíte. To je z vaší stany výběrová slepota a protože nejste expert, tak skutečnost že se jednoznačně stavíte na jednu stranu není věc názoru, ale víry. Samozřejmě nic proti tomu, to je vaše svaté právo, ale víc argumentů, než že věříte jedné straně jste nepoložil.

Co je však podle mě větší chucpe je fakt, že bez expertní znalosti někoho obviňujete, že to udělal naschvál. Já si klidně můžu myslet, že Geologická služba nyní těsně před dokončením "tluče hlasitě na buben", umýslně zveličuje problém, protože čím větší obavy, tím větší potenciální měšec na nejrůznější bohatě honorované studie, dlouhodobé sledování a vyhodnocování, expertní analýzy...... prostě peníze jsou až na prvním místě. A jakkoliv nechci snižovat vážnost problému, klidně si dokážu představit (ano, jsme v Čechách a už jsem zažil ledasco) že na té konspiraci něco je. Ale je tomu tak doopravdy? Mám k tomu seriozní data? Tak to samozřejmě nemám. A taky proto o tom nespekuluju, natož abych tvrdil, že věřím, že tomu tak je.
Standa

Příspěvek od Standa »

Quercus: Problematika hypotetického tunelu Kubačka se tu už řešila mnohokrát, doporučil bych Vám projít téma od začátku, najdete spoustu argumentů pro i proti. Mě osobně spíše přesvědčily, že stávající varianta je asi nejlepší možná, a to přesto, že jsem velký fanda tunelů a 3 km tunel by se mi moc líbil (a původně jsem byl taky zklamaný, že se nevybral). Ale je to hodně teoretické a 100% odpověď bychom měli pouze v případě, že by se postavilo oboje (ideálně ještě každé v jiném paralelním světě, aby se to neovlivňovalo navzájem :) ). Tak jen pár poznámek (laických, na rozdíl od dalších odbornějších příspěvků ;) ):

- prof. Cajz je odpůrcem stávající trasy už dávno a aktualne.cz je hlásná trouba odpůrců všech dálnic obecně, těžko lze očekávat, že by tento rozhovor vyzněl jinak, než vyzněl.

- pokud by byl lom řádně odvodněn, k sesuvu by zřejmě nedošlo (ale kdo mohl počítat s takovým přívalem vody, že); už jsem četl i názor, že těleso rozestavěné dálnice vlastně ten sesuv zadrželo, jinak by jel ještě dál (až do Labe asi ne, ale co my víme ;) ). Nicméně je evidentní, že investor toto riziko dost podcenil a neřešil včas - tady vidím chybu (a ne ve výběru trasy).

- tunel by samozřejmě ještě hotov nebyl, protože zdržení bylo především způsobené obstrukcemi ekoaktivistů, které by samozřejmě probíhaly i proti tunelové varinatě (a třeba by se jako ta "správná" ještě prosazovala ta stávající ;) ), neboť, jak se osobně svěřil Patrik jednomu mému známému, oni jsou "proti jakýmkoli dálnicím" (na přímou otázku, zda jinou trasu D8 nebudou blokovat).

- zborcení dálničního tunelu se před pár lety stalo v Japonsku, lze to najít v příslušném tématu.
Quercus

Příspěvek od Quercus »

MichalR: V ničem si neprotiřečím, protiřečíte si vy. Realita dává Cajzovi za pravdu. Paška tvrdil, že se nemůže nic stát a přitom v roce 2013 přišel sesuv jako hrom. Tohle jste jaksi přehlédnul. Takže jsem si celkem logicky vybral názor odborníka, který má pravdu. To jsou fakta MichaleR, žádná víra. Fakta která se bůhví proč snažíte selektivně nevidět. Takže ta výběrová slepota opět sedí na vás samotného stejně jako víra na Jožku. Je zajímavé jak se snažíte druhého nařknout z toho co děláte sami. Ono popírat existenci velkého sesuvu, o kterým všichni ví a tvářit se, že to třeba není pravda (tedy že má třeba pravdu ten Paška a nikoliv Cajz), to je opravdu silná káva. To už je chucpe na kvadrát, MichaleR.
Jak to bude do budoucna to je druhá věc. V tom samozřejmě nevíme, kdo bude mít pravdu, jestli Cajz a nebo někdo jiný. Nevím zda existují nové posudky na vývoj sesuvu - vy ano ? S jistotou víme akorát to, že Paškův posudek je mírně řečeno nesprávný, realitou vyvrácený.

Standa: Děkuji vám za názor. Zásadní věc je, kolik ještě budou stát investice do sanace sesuvu. Jestli se to někdy uklidní a nebo tam potečou peníze pořád. Jestli bude mít Cajz pravdu i v tomhle (což zatím samozřejmě nevíme) tak by se vyplatil tunel i přes všechny problémy.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Doktore, doktore ... my tě zabanujeme a ty se zaregistruješ z jiné adresy a s jiným nickem ... baví tě to stále dokola spamovat jedno fórum svými jednostranně zaujatými názory? Jen nevím, jestli tě zabanovat znovu nebo ne... Ale musím říct, že ses teda dlouho držel v normální rovině...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ale já jsem schopen uznat cokoliv, osobně bych taky radši dálnici viděl v 3km tunelu. Ale nemusím tím neustále dokola spamovat fórum ... Probůh, vždyť tu o tom vedete stejnou debatu už 5 let...
adi88

Příspěvek od adi88 »

Myslím, že ban není řešení. Nejlépe obalit nervy a na stokrát omýlané nereagovat. Jestliže jeden tvrdí, že je slunce žluté a druhý, že je zelené, pak je jen ztráta času dál diskutovat.
jozka

Příspěvek od jozka »

Jo, von je to zeleznej? Tak to dava smysl.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

tady pomůže jen jedno, nekrmte trolla! :kladivo:
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Pánové, už tu máme jedno vlákno, které se musí sem tam promazat. Nemusí být další. To vám jeden Frenk nestačí? :mrgreen:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ten hypotetickej tunel by samozřejmě nevedl lomem, ale zhruba tak kilometr severozápadněji masivem. Stejně by bylo zajímavý zjistit, zda ty projekty pocházející plusminus z doby před dvaceti lety s provozem a rozšiřovánim toho lomu vůbec počítaly. Třeba měl bejt dávno opuštěnej a žádnej sesuv tudíž nemohl aktivovat ;-)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pane quercus, lide zde meli jsme za to, ze jste novy clen, proto se na vas reagovalo. nick drfe1 jiz vse podstatne sdelil, a to asi 100x. tvrdite dokola, ze slunce je modre. vetsina zde na foru si mysli, ze je zelene. proc to tedy porad dokola resit? opravdu to nikoho nebavi...
Standa

Příspěvek od Standa »

No jestli je Quercus opravdu Doktor Železný, tak mě dostal jako starou kavku :) ! Já měl za to, že je to někdo nový a začal jsem mu vysvětlovat svůj pohled hezky od začátku :kladivo: . A ještě jsem mu chtěl napsat, ať si z toho nic nedělá, že je tady v menšině, že jeho pohled sdílí třeba Dr.Fe 1 :) (faktem zůstává, že jsem se už trochu divil, že Doktor Quercuse ještě nepodpořil). Už ho, prosím, nebanujte, ať se nemusí maskovat, nedělá to asi dobrovolně :) !

EDIT: A Slunce je fialové s oranžovými puntíky, když už jsme u toho ;) !
Naposledy upravil(a) Standa dne 18.10.2016 17:39:06, celkem upraveno 1 x.
lukashil

Příspěvek od lukashil »

omlouvám se pokud to bude bráno jako spam
sám se nezastávám ani jedné názorové strany, skutečně po tolika letech je těžké křičet že tunel by to zlepšil či nezlepšil.
každopádně věřím tomu, že většina zde diskutujících by v té době, mít tu možnost hlasovala pro to, co bude dřívě, či budeš stát méně a tím se řídilo i řsd.

I kdyby byl nakonec tunel lepší variantou, celou dobu stavby by hromada lidí křičela že je to o hooodně milionů dražší.

Kdyby trasa vedla jinudy, zase by se mohli najít tací, co by křičeli, proč tak zbytečně dlooouhý oblouk, když by to středohořím bylo rychlejší.

Nestavím se ani na stranu ekologického sdružení, byť přírodu miluji, a minimálně se k ní s úctou chovám (nevyhazuji odpadky z auta do škarpy, nevylívám olej do kanálu, snažím se udržovat předepsané emise u svých 5 vozidel, no takové ty běžné věci), ale zrovna měli jednou pravdu a věřím tomu, že se o ní ozvou a dálnice už se nedožiju, byť právě ta má podle mě na ekologii značný pozitivní vliv, protože ty splodiny v serpentýnách přes velemín, hrušovku, bílý újezd, atd musí být i od těch pár osobáků v součtu několikanásobně vyšší, než u stejného počtu kamionů jedoucích po rovné dálnici....

Jelikož se nedokáži dostatečně vyjádřit, je možné, že mnoho lidí nepochopí, co se snažím říci a znovu se omlouvám, pokud to bude uznáno jako spam.

P.S. můj návrh řešení by byl, zprovoznit dálnici např aspoň od tunelů do Řehlovic a od Bílinky po Litochovice.
Sice se tím moc dopravě nepomůže, ale alespoň ve Velemíně by si mohli (koneckonců i v Lovosicích) nepatrně odpočinout, třeba aspoň od osobáků....

Nejsem odborník a tak se omlouvám za případné "BLÁBOLENÍ"
ML90

Příspěvek od ML90 »

Taky jsem si říkal, koho že mi to Quercus připomíná :)

Sice jsem s ním dříve v některých dílčích věcech i souhlasil, ale tohle už je fakt samoúčelné trollení. Vzhledem k tomu, že nějsme na poli exaktních věd, tak se opravdu nedozvíme, kdo má/měl "pravdu" a dneska už jsou tyhle diskuse zbytečné.

Jinak mě docela zarazil názor, že aktualne.cz je "je hlásná trouba odpůrců všech dálnic obecně". Nesleduju tohle médium až tak podrobně, ale tohle mi přijde jako docela silné tvrzení. Ostatně mám pocit, že velká část "ekoteroristů", na které se tu nadává jako na odpůrce jakýchkoliv dálnic (asi i takoví existují, ale předpokládám, že to bude naprostá menšina lidí, kteří se v těhle věcech angažují), ve skutečnosti takhle neuvažuje. Naopak občas mám pocit, že na tomhle fóru se občas vyskytují druhé extrémy. Ale to už je na jinou diskusi.
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Ja bych k tomu dodal jedine: nereste to, co uz se ted neda resit, stavba je tesne pred dokoncenim, stala spousty casu a penez. Radeji se vsak zamyslete nad tim, jak je mozne resit rizika, ktere mohou nastat po zprovozneni.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Odpovědět

Zpět na „D8“