[D4] Skalka – Háje – Milín – Lety

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
Jirka L
Moderátor

Re: [D4] Skalka – Háje – Milín – Lety

Příspěvek od Jirka L »

přidám ještě dnešní průjezd směrem na Prahu včetně nové okružní křižovatky
https://www.youtube.com/watch?v=EC465CQ ... e=youtu.be
michal

Příspěvek od michal »

Já čumím!!! :shock: Na té stavbě jsou vidět početné stroje v akci!!! :shock:
dusek

Příspěvek od dusek »

Z článku o PPP (zvýraznění moje):
Na trase D4 bude brzy hotový úsek kolem Dubence na hranicích Jihočeského a Středočeského kraje. Po pěti kilometrech nové dálnice začnou řidiči jezdit na začátku roku 2017.
Těžko říct, jestli jde o nejnovější, skutečně aktuální informaci od zdroje, nebo jen při příležitosti článku novinář našel tento termín např. ve veřejně dostupném letáku, který všichni již dobře známe a o jeho termínu pochybujeme.
michal

Příspěvek od michal »

O tom bohužel není třeba ani na chvíli přemýšlet... :?
michal

Příspěvek od michal »

Dojmy z průjezdu - bagristé a řidiči vyklápěček slaví, ten kus kopce na konci D4 ukusují už nyní. Přijde mi, že by ten zářez měl být ještě o něco větší, přitom horní část už vypadá jako definitivně začištěná. Ale může dost klamat ten směr původního oblouku na D4, který jde zcela opačným směrem. Doprovodná komunikace je podle mě na ještě dlouho, ale do prvního sněhu možná bude. Na posledních videích je vidět skrývka ornice pro obslužnou komunikaci do Bytízu, takže mě napadlo, jak to vlastně je v harmonogramu? Jestli ona by se ta hlavní trasa neměla začít stavět až tehdy, kdy bude i tato komunikace hotová, aby se do Bytízu nejezdilo přes staveniště hlavní trasy? Což by ovšem při stávajícím tempu znamenalo, že na hlavní trasu letos asi nedojde... Nahoře na kopci zatím žádné bednění, jen na těch dvou hromadách přeložky jsem měl dojem, že vidím takové ty betonové rámy na zemi pro vrtání pilot. Ale hromada byla čistá, žádný beton po ní rozteklý nebyl, takže piloty ještě navrtané nebudou. Na zavřeném úseku II/118 je položený ten červený štěrk jako na doprovodné komunikaci, a protože je i na té větvi múk směr II/118 - Strakonice, vypadá to, že by se celá stavba opravdu objížděla tudy. Dávalo by to smysl, protože definitivní II/118 bude stejně jinde, takže by nedávalo jinak smysl ten kousek stavět, pokud by nebyl na nějakou tu chvíli hlavním tahem.. Jinak musím říct, že na mě práce udělaly dojem a začínám být optimistou - v létě 2018 by to mohlo být hotové...
vondr

Příspěvek od vondr »

pokrok ve stavbě! dnes se na doprovodné komunikaci od Bytízu směrem k MÚK Háje začal pokládat podklad pod asfaltové vrstvy. V nejbližších dnech si myslím, že začnou s pokládkou samotných vrstev. Techniky tam dneska bylo dost.

dnešní obousměrný videoprůjezd https://youtu.be/6Xv6d-HqVNA
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Doprovodka je vyasfaltovaná od Bytíze až k MÚK Háje a na zbytku trasy bude v nejbližší době taky, kromě úseku u opěrné zdi u věznice, kde by podle mého odhadu mohlo být hotovo začátkem října. V neděli přidám opět video.
michal

Příspěvek od michal »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Jsem dnes asi nějak cestoval v čase, ne? Co je za teď za měsíc a rok? :D
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Jak bude teď napojená doprovodka v prostoru MÚK Háje? S dvojitým zalomením přes (bývalou) II/118? A samotná II/118 bude přitom v provozu?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

vondr

Příspěvek od vondr »

u budoucí MÚK Háje byl kompletně vykácen malý pruh lesa mezi budoucí doprovodnou komunikací a stávající I/4. i v prostoru křižovatky cesty ke hvězdnici s doprovodnou se dnes kácelo.
Redispero

Příspěvek od Redispero »

Podle článku v lidovkách se bude otevírat v září. Tento termín si předpokládám politici již ohlídají :-)
http://byznys.lidovky.cz/cesi-dostanou- ... prava_pave
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

dnešní průjezd:
https://www.youtube.com/watch?v=IpERGXj ... e=youtu.be
Na doprovodce vyasfaltováno už kolem 90% délky. Chybí hlavně úseky u křížení s ostatními komunikacemi. Jinak domnívám se, že silnice II/118 bude uzavřena po dobu ponechání provozu na doprovodce.
michal

Příspěvek od michal »

Jirka L píše:tady je k tomu mostu předběžné oznámení
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/644195

Kompletní demolice stávajícího mostu ev. č. 18-014, převádějící silnici I/18 přes dálnici D4 a zbudování nového mostu. Komunik. na mostě bude v š.k. S11,5, celková šíře mostu bude 14,6 m. Úpr. kom. příbramského předmostí v rozs. cca 535 m z důvodu real. OK Skalka, dále úpr. křiž.

odhadovaná cena 54mil. Kč
doba trvání 15měsíců
V rámci této akce se bude nový kruhový objezd na I/18 dodělávat, nebo je třeba smířit se s tím, že ve směru Příbram - Praha prostě bypass pro nájezd na D4 nebude...?
vondr

Příspěvek od vondr »

Na budoucí MÚK dnes odpoledne skládali z návěsu železo- zřejmě už brzy začnou armovat opěru od Háje
michal

Příspěvek od michal »

Tak pár novinek z D4.
Zmizel označený kus lesa. Zcela!!! :shock:
Opěry pro most na přeložce II/118 jsou na obou stranách asi vybetonované, z bednění koukají armovací železa, takže chybí asi už "jen" mostovka. Přeložka místní komunikace do Bytízu zatím žádná sláva...
No a protože se vykácelo to, co jsem netušil, že se bude ještě kácet, domnívám se, že dolů půjde i toto.
Protože se mi nechce věřit, že by se do stávajícího výseku mezi les a přeložku II/604 vešlo pět pruhů...
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

jen doplním, že na doprovodce chybí poslední kus povrchu, a to na tomto křížení:
https://mapy.cz/s/19bI9
průjezd v pátek 14.10. směr Strakonice: https://youtu.be/yXgNJm4LvNM
dnešní průjezd směr Praha: https://youtu.be/Q5I0uLfcBOg
napojení na stáv. I/4 na konci ve směru Strakonice není zrovna plynulé (je to dobře vidět na konci 1. videa)
JAnD

Příspěvek od JAnD »

V úterý na doporovodné komunikaci probíhala montáž svodidel
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
vondr

Příspěvek od vondr »

na webu dopravniinfo.cz je vedena uzavírka silnice od skládky Bytíz v místě napojení na budoucí doprovodnou komunikaci.
zřejmě se provádí dokončení doprovodné komunikace.
Přílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (83.62 KiB) Zobrazeno 7697 x
vondr

Příspěvek od vondr »

nad Bytízem (asi v těchto místech https://mapy.cz/s/1azSA začali odtěžovat svah. doprovodná komunikace je skoro dokončená, chybí pár metrů svodidel a namalování vodorovného značení. od listopadu by mohli převést provoz
michal

Příspěvek od michal »

Vy, co už jste někdy jeli kolem - vám se zdá, že se tady https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 48.831%22E mohou míjet náklaďáky...? Mně to přijde z auta poměrně úzké. Nebo se tudy nepoženou oba směry?
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Doprava na novou doprovodku by se měla převést 2. listopadu.

Zpět na novou silnici by se měla vrátit zpět 27.9.2017, ale nepochopil jsem, zda-li už je termín otevření kompletního úseku.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
dusek

Příspěvek od dusek »

Majkii píše:Doprava na novou doprovodku by se měla převést 2. listopadu.
Jaký je prosím zdroj té informace? Je to na nějaké webové stránce, nebo to píšou přímo na cedulích na silnici?
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Člověk od stavby (ale jen skrz prostředí internetu), vypadal dostatečně informovaně, abych mu to věřil.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
vondr

Příspěvek od vondr »

Doprovodná komunikace je kompletní. Už je hotové vodorovné značení včetně míst napojení na stávající I/3. Jsou osazeny i svislé dopravní značky. k převedení dopravy nic nebrání.
Jsem zvědav, zda-li se práce na nové dálnici v prostoru stávající I/3 rozeběhnout konečně naplno dokud je přijatelné počasí
Odpovědět

Zpět na „D4“