Překvapilo mě, že tvar křižovatky vypadá jakoby budoucí silnice obchvatu neměla končit na stávající I/57, ale v budoucnu by měla dále pokračovat směrem na západ. Koukl jsem do letáku na webu ŘSD a silnice skutečně směřuje výhledově někam dál SZ směrem.
http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... bchvat.pdf
Nemáte někdo info o tom, kam má tato silnice v budoucnu vést? Jestli to bude nová silnice na Vítkov anebo jen nahradí původní silnici a u obce Vrchy se napojí zpět na původní silnici?
Obecně vzato, když tak uvažuju o silnicích prvních tříd, asi musí existovat dlouhodobé výhledy, návrhy, technické studie kudy a v jakých parametrech vést, homogenizovat a optimalizovat silniční infrastrukturu silnic prvních tříd.
Jen by mě zajímalo, jestli o tom má někdo ucelený přehled (a kdo to je), nebo jestli jsou to jen koncepty, které leží tu na MD, tu na oblastních ŘSD, tu na krajích nebo na městech. Rád bych něco takového uceleného někde viděl.
U dálnic a rychlostních silnic je to moměntálně zřetelně "nalajnované", ale ty jedničky, to už pro mě není tak zřejmé.
Vím, že dopředu nejde říct co bude za nějakých dvacet padesát let. A příkladů toho co bylo naprojektováno, nikdy nedokončeno a poté úplně změněno znám nespočet. Každopádně koncept, byť je jasné, že bude v průběhu času upravován, by měl být definován v každém okamžiku. Mě by jen zajímalo jak vypadá v tuto chvíli.
Z mého pohledu se ŘSD neksutčně zlepšilo v posledních dvou letech v podávání informací o výstavbě nových dálnic, rychlostek a obchvatů. To po čem jsme všichni na fórech volali, se nám konečně splnilo.
Jsem si vědom rčení, že s jídlem roste chuť, ale i tak bych rád věděl, jaké dlouhodobé plány má stát (čili vlastně my) do budocna se sítí jedniček.