Fox Mulder píše:Já už vidim jen ten server a autora a už nemusim číst..

Dálnice je prostě největší zlo.

Tohle mě fakt fascinuje. Já neříkám, že novináři neplodí blbosti (ale za to bohužel dneska dost často může styl práce, který je jim diktován zezhora a že musí psát jednoduše to, co lidi prostě čtou - noviny musí v první řadě vydělávat), ale zrovna v tom článku není nic o tom, že ta dálnice není potřeba a že je to zlo. Můžeme se bavit o tom, nakolik je tato konkrétní kritika oprávněná (hlavně co se týče kategorických soudů, kudy měl úsek vést), ale zrovna u tohohle úseku je obecně kritika dost na místě. Ano, ten úsek je potřeba a je dobře, že bude konečně otevřen. Ale fakt by se nemělo zapomínat na to, co se kolem něj dělo, minimálně kvůli tomu, aby se to v budoucnu neopakovalo.
Mimochodem poměrně jednoznačný citát z toho komentáře:
(...) ŘSD a ministerstvo dopravy v tuto chvíli, last minute, postupují v zásadě správně: samozřejmě že musejí udělat maximum pro bezpečnost. Když si to „lajsnou“, nezbývá než dálnici otevřít – a čekat, co bude. Chyby spočívají v minulosti, trasa a způsob vedení dálnice jsou nenapravitelné. (...)
Nevím teda co je na tomhle textu tak kontroverzního, abychom ho šmahem odmítali.