0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

monin

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od monin »

Kuba: mysli trochu pozitivně! Pošli ten článek z toho Bildu rovnou Babišoj. Nejenom, že umí perfektně německy, jak bylo vidět v té reportáži o naší D8 na MDR :lol: , ale on to prostě a jednoduše ještě zařídí, a od středy už tam budeme mít tempo minimálně 100.. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Toxy

Příspěvek od Toxy »

Heh, výměna proměnného dopravního značení, úprava řídícího systému... tak rychle to nezařídí ani všemocný agent Bureš :)
makr

Příspěvek od makr »

60ka v tunelech je odpovědí na trasování výstavby rychlého dálničního spojení kamkoliv v republice.
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Ta rychlost v tunelech mně taky neskutečně vytáčí. Nemluvím teď o zdejší 60, to je extrém a snad jen přechodný stav, ale o "klasické" 80. Často jezdím trasu Verona - Praha, kde ta nesmmyslnost fakt bije do očí. Za Bolzanem můžete proletět řadou uzoučkých starých tunelů klidně 130 https://goo.gl/maps/ARfFoJ98rV82 abyste se pak museli u Plzně "plazit" moderním širokým tunelem Valík jen 80... https://goo.gl/maps/Sun6G3Zuqqo
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Vsimli jste si ze za 2. tunelem pri najizdeni na estakadu (ve smeru na prahu) v miste kde zacina obousmerny provoz je povolena rychlost 130? A pak skokove na 80... To by takto byt ani nemelo ne? Za tunelem je totiz znacka konec vsech zakazu a teprve o par desitek metru dal je 80. Tedy mozna je znacka konec vsech zakazu zneplatnena ale na videu se mi nezdala preskrtla...

Jasny ze v praxi tam na tech par metrech asi nikdo zrychlovat na 130 nebude ale to DZ je podle me spatne a mozna by se dala i zpochybnit platnost te 80 na estakade...
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Prosím o vysvětlení anketní otázky. Co si mám představit pod pojmem uzavřen: na hodiny po nehodě, na dny/měsíce při opravě, či snad trvalé uzavření?
Děkuji za odpověď.
Jinak nechápu, jak může někdo řící, že by Kubačka byla levnější bez znalosti technických řešení.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Nejde mi editovat předchozí příspěvek, proto doplňuji zde:

Kdybych o tom rozhodoval, tak navrhnu projekt sledování (měření) celého území (celého toho "špalku" co je nad dálnicí a co se jednou tak jako tak sesune) v delším časovém horizontu, tak 2-3 roky s tím aby na tom dělaly kapacity v oboru a po těch cca 3 letech by bylo možné vyhodnotit jestli je zajišťování dálnice sisyfovská práce a je potřeba přeložka a nebo jestli to není tak zlé a dá se to ustát.
Obávám se , ale že se na to každej vykašle a bude se něco řešit teprve když se stane velkej průšvih alá červen 2013. Což se doufejme nestane, ale peníze do toho nejspíš budeme sypat průběžně ;)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Ale ono tam to měření je.
Jinak 100 let tam byla železnice a nesesunula se. Kdyby to naši předci tehdy věděli, tak by ji tam nestavěli? :-)
Bergo

Příspěvek od Bergo »

Ale vždyť v některých místech se měří již dávno, díky tomu se také vědělo, že tam je problém. Další prvky monitoringu se doplňovaly postupně. Teď pokud vím byl vypracovaný projekt komplexního monitoringu v celé oblasti, to znamená spojení všech prvků do jednoho systému a doplnění dalších bodů v nejbližším čase.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Jde mi o komplexní posouzení a vyvození závěrů. Pokud je to skutečně v plánu, tak je to v nejlepším pořádku a je to přesně to po čem volám.

Co se týče našich předků, tak ty o tom věděli a taky je to stálo peníze navíc. Dokud tam byla jen železnice, tak to zřejmě ještě šlo, když se přidal rozvoj těžby a stavba dálnice, tak už je to asi příliš.

https://www.youtube.com/watch?v=UjX7oQJ8aLY

čas 50:20 min
pivko

Příspěvek od pivko »

Tak jsem dal dnes zadost zásadě "důkaz místo slibů" a jel si to tam projet. Je to opravdu pěkná stavba a vlastně celý úsek od hranic s Německem až po Lovosice, je super poježdění. Nicméně ten lom nahoře se tam skutečně tyčí jako strašidelný zámek a člověk se skutečně myšlenkám "co se tady ještě stane" těžko brání. Taky mě překvapilo, jak je ten úsek vlastně krátký na to, co to stálo, co se o tom popsalo papíru, a jak dlouho to trvalo.

Aniž bych se chtěl nějak zvlášť mísit do debaty "povrch vs. tunel", neodpustím si poznámku, že srovnávat stojící stavbu a tunel na (a to ještě spíš novinovým) papíře a tvrdit, že jedno z toho by bylo nutně levnější / méně obtížné postavit, toť skutečně výkon hodný veleducha!
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Lynx: To se snadno řekne "kapacity v oboru" ale hůř udělá. Měl jsem to štěstí být přítomen jedná diskuzi na téma Prackovické Estakády někdy, tuším, v minulém roce a sešli se tam dva experti z oboru, a ani ti nebyli schopni se shodnout na jednotném závěru, a tak jen polemizovali a přeli se, jeden pro a druhý proti. Jeden že se to sesune a druhý že se to nesesune, anebo se to sesune, ale třeba za tisíc let?

K tomu Vašemu videu doplním ještě druhou část, která mi přijde možná ještě zajímavější než ta, vámi postovaná, první. https://youtu.be/7aLf7L5v0w4 Tady máte taky názorný příklad, jak by taky mohlo dopadnout, když se do toho pustí experti :-) (myšleno v dobrém)

Jinak jsem to teď projel dvakrát, resp. tam i zpět, a značení od Ústeckého nábřeží už je opravené se značením na Prahu přes kruhák pod Větruší. Také mě docela překvapilo, kolik kamionů stále využívá I/30 (viděno v Lovosicích a právě na nábřeží v Ústí). Ale na dálnici je provoz značný, takže když si představím, že by to všechno, co jsem potkal v jednom či druhém směru, jelo po objízdných trasách, úleva musí být značná jak ve Velemíně, tak ve Vaňově.

Nebojme se vlka nic, svezení je to velice příjemné :-)

P.S. té šedesátky v Řehlovicích jsem si také všimnul, ale je s dodatkovou tabulkou doprava na I/63 Teplice
mts

Příspěvek od mts »

Tak se nam s dokoncenim D8 zkompletovala petka dalnic: D2, D5, D8, D10, D46. Z celkem asi 19, pokud dobře pocitam. Jsem zvedavy, co prijde dal, jestli dokonceni D1, D4, D7 nebo D56. Při prumernem tempu otevirani 27 km dalnic za rok to vypada na dalších cca 35 let, nez budou všechny planovane dalnice dokonceny. Toho se pravdepodobne uz nedoziju…
monin

Příspěvek od monin »

Tomáš Němec píše:Ta rychlost v tunelech mně taky neskutečně vytáčí. Nemluvím teď o zdejší 60, to je extrém a snad jen přechodný stav, ale o "klasické" 80. Často jezdím trasu Verona - Praha, kde ta nesmmyslnost fakt bije do očí. Za Bolzanem můžete proletět řadou uzoučkých starých tunelů klidně 130 https://goo.gl/maps/ARfFoJ98rV82 abyste se pak museli u Plzně "plazit" moderním širokým tunelem Valík jen 80... https://goo.gl/maps/Sun6G3Zuqqo
To bude asi tím, že v té Itálii nemají takový prudký kontrast mezi světlem mimo tunel a světlem uvnitř tunelu, jak jsem to v té záplavě článku o nové D8, teď někde četl, v rámci výkladu odborníka na ježdění tunelem, že u nás je ta snížená rychlost hlavně kvůli tomuto nebezpečí. A já jsem si do teď naivně myslel, že od všeho zlého nás chránili kdysi jen komunisti.. :)
mts: kolik ti je roků? :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
pivko

Příspěvek od pivko »

Akorát, že zrovna ten linkovaný tunel je ještě v lokalitě, kde je 110, protože ta je od Brenneru až po Bolzano jih. Ale 130 se tam dá jet taky, celkem v pohodě. ;)
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

pivko: Máte pravdu, že tady je zrovna "jen" 110, i když se tu běžně jezdí 130, to můžu potvrdit. Ta nižší rychlost tady není kvůli tunelům, ale hlavně kvůli menším obloukům na celé Brennerské dálnici, jinde v Itálii se v takových tunelech běžně jezdí 130. Co bychom u nás i za těch 110 v tunelech dali...

monin: osvětlení tunelů je další zajímavé téma, byť v tomto vlákně je OT. Některé tunely u nás jsou ale tak přesvícené, že hlavně v noci je řidič na vjezdu do nich skoro oslepen. Krásný příklad je vjezd ze SAT do Blanky. Že by právě intenzivní svícení (i kvůli kterému pak vychází provoz tunelů tak draho, jak píše petrsida) oslepující řidiče bylo důvodem pro výrazné snížení rychlosti? :P
Mike

Příspěvek od Mike »

mts píše:Tak se nam s dokoncenim D8 zkompletovala petka dalnic: D2, D5, D8, D10, D46. Z celkem asi 19, pokud dobře pocitam. Jsem zvedavy, co prijde dal, jestli dokonceni D1, D4, D7 nebo D56.
ona byla hotová i D1, než nějakého kokota napadlo z D47 udělat D1 8-)

a v tom vašem dokončovancím výčtu chybí D11
tam bych věřil, že nás poláci dotlačí k nějakému "lepšímu" tempu
ačkoli k Hradci se také staví 20let a pořád nic
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
P_V

Příspěvek od P_V »

Mike píše:ona byla hotová i D1, než nějakého kokota napadlo z D47 udělat D1 8-)
Nebyl to ten samej, co z nehotového kusu D1 udělal D49?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Tady je včerejší reportáž Událostí na ČT24 - řidiči kamionů se vyhýbají dokončené D8 a jezdí po objízdných trasách, asi kvůli mýtnému či co
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... m-useku-d8
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Znovu připomínám, že toto téma není určeno k debatě jestli měl úsek vést tudy nebo jinudy, řešte si to prosím někde v odpočívce... Toto téma je určeno k diskusi o stavbě D8 0805 a jejím aktuálním stavu.

V případě pokračování debaty budu opět téma zamykat a porušování tohoto pravidla případně řešit i jinými prostředky. Připomínám to zejména železnému doktorovi. Díky za pochopení.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Z předběžných výsledků sčítání 2016 je vidět, že vždy po zprovoznění nového úseku to má nějakou hysterezi, než se objemy provozu ustálí. Prostě ne všichni jsou takoví dálniční šotouši, aby sledovali kde přesně jaký nový úsek a kdy a chvíli to trvá, než se cesty přesměrují v plném objemu tak, jak je logické. Mýto v tom podle mého nemůže hrát roli. Byť se I/8 i I/30 uvolní, stále to bude +15 minut i při svižné jízdě po těchto komunikacích, i vyšší spotřeba.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
grundyg

Příspěvek od grundyg »

I/30 je stále taky zpoplatněná, nebo ne? Spíš opravdu setrvačnost.
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Určitě to bude setrvačmostí. 90% řidičů dnes jezdí podle navigace.
Mimochodem, někdy v létě jsem se bavil o této trase s nějakým německým řidičem, ten říkal, tam jak se opravuje dálnice, nenapadlo by ho, že ještě nebyla dokončená.
bootcover

Příspěvek od bootcover »

grundyg píše:I/30 je stále taky zpoplatněná, nebo ne? Spíš opravdu setrvačnost.
Nebo typicky nízká inteligence některých řidičů kamionů, kteří jedou zcela mimo logické trasy.
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

A nebo neaktualizované mapy v navigacích. :-)
Odpovědět

Zpět na „D8“