0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

petrsida

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od petrsida »

P_V píše:
Michal R píše:.... a taky zaznělo, že úpatní tunel v délce 15 km (což se tady opět nedávno objevilo jako "nápad") je nereálnou/neproveditelnou variantou. To je snad aby od toho byl už nadobro pokoj.
Kupodivu se ale chystá stavba vysokorychlostní železnice Praha - Dresden, kde se s dlouhým úpatním tunelem pod Středohořím uvažuje. :)
Ovšem železniční tunel je menší a nevyžaduje tak náročné větrání a osvětlení.
ono to ani jinak nejde, s železnicí na rychlost přes 200 km/hod jednak nejdou malé poloměry zatáček a druhak stoupání do 20 promile ....

ten tunel ale má být jinde a kratší

že víc peněz do průzkumu šetří peníze na stavbu dnes už vědí všichni, holt před 15 lety byla jiná doba

zajímavé je, že ti, co nejvíc řvou se na průzkumu neúčastní, jejich motivace je mi záhadou
vondr

Příspěvek od vondr »

Dělníci stabilizují svah na D8 betonem. Dálnice bude průjezdná do měsíce, slibuje ŘSD
http://www.rozhlas.cz/sever/informaceze ... d--1681507
jozka

Příspěvek od jozka »

Tak tak, na stare (neni to uz II/608?) jsem za celou dobu prujezdu mezi TP s Lovosicemi dojel jenom kamion, osobak na lane za jinym osobakem a dodavku, vsechno ve stoupani za Bystranama, jinak to co dala silnice a limity.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Moment jakej svah? Myslel jsem ze si "seda" podpera mozna nasep pred estakadou a najednou se injektuje svah nad dalnici? V jakem rozsahu? Za chvili budem cist. "Naklon piliru estakady se zastavil"...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

To uzavření Panenské je asi kvůli "Berlínu" co jsem slyšel... O logičnosti tohoto kroku si samozřejmě mohu myslet své, ještě že to nenechali zavřít policajti úplně...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
pivko

Příspěvek od pivko »

To nedává žádný, ale vůbec žádný smysl. Kontroly tam pokud vím žádné nedělají, navíc mezi hranicí a tímhle místem je už na českém územé jeden exit.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Ještě jeden aktuální předvánoční pozdrav. Z Bruselu jsme v ramci stále neuzavreneho řízení EU Pilot obdrželi nótu "co jste si to dovolili?" :-)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Michal R

Příspěvek od Michal R »

petrsida píše:
P_V píše:
Michal R píše:.... a taky zaznělo, že úpatní tunel v délce 15 km (což se tady opět nedávno objevilo jako "nápad") je nereálnou/neproveditelnou variantou. To je snad aby od toho byl už nadobro pokoj.
Kupodivu se ale chystá stavba vysokorychlostní železnice Praha - Dresden, kde se s dlouhým úpatním tunelem pod Středohořím uvažuje. :)
Ovšem železniční tunel je menší a nevyžaduje tak náročné větrání a osvětlení.
ono to ani jinak nejde, s železnicí na rychlost přes 200 km/hod jednak nejdou malé poloměry zatáček a druhak stoupání do 20 promile ....

ten tunel ale má být jinde a kratší

že víc peněz do průzkumu šetří peníze na stavbu dnes už vědí všichni, holt před 15 lety byla jiná doba

zajímavé je, že ti, co nejvíc řvou se na průzkumu neúčastní, jejich motivace je mi záhadou
ad tunely - zcela zásadní rozdíl v dálničním vs. VRT tunelu je odvětrávání. Jak investičně, tak hlavně provozně s dopadem na ŽP v místech odvětrávacích šachet. Pokud totiž do VRT tunelu nebude vpuštěna parní lokomotiva, což asi nelze čekat 8-) tak není s odvětráním žádny trouble.

ad průzkum - pamatuju se na mluvčího Metrostavu ing. Poláka, když se jim podařilo na Blance ve Stromovce vytvořit imitaci dopadového kráteru, kterak vysvětloval, že rozsáhlejší geotechnický průzkum sami požadovali, ale aktivistické snahy jim zakázali dělat vrty ve Stromovce. Čert ví, kdyby průzkumná štola pod Kubačkou přinesla jednoznačně nepřijatelné výsledky znemožňující výstavbu, a následně by štola strhla podzemní vody, na koho by se potom ukazovalo. A to že by křik nastal, je víc než jasné. Celá diskuze o tom, co se mohlo a mělo je tak trochu už mlácení prázdné slámy.

ad motivace - nejde o to se podílet na geotechnickém průzkumu. To je hodně práce, v terénu, v zimě a velká zodpovědnost se podepsat pod výsledky. Motivací jsou "měkké" studie, hodnocení, peer-review zprávy. A také vyvolat dojem, že jsem nepostradatelný....
petrsida

Příspěvek od petrsida »

Jojo, souhlas

obří rozdíl u železnice je hlavně v profilu, průměr TBM 10 a 16 m má velký rozdíl v profilu i ceně (navíc bázový tunel půjde křídou, Kubačka by šla částečně do čedičů s vertikální sloupcovou odlučností)
lukashil

Příspěvek od lukashil »

vondr

Příspěvek od vondr »

P_V

Příspěvek od P_V »

Závěr zprávy je tedy, že sesuv byl způsoben vsakováním vody v lomu a přitížením jeho kraje výsypkou. A že kdyby nebyla dálnice, tak se sesuv zastaví kus nad dálnicí, ale protože tam byla, tak ještě kus popojel do jejího zářezu. První známky pohybu byly zaznamenány v roce 2011 při měření polohy kolejí.
Zpráva neobsahuje právní rozbor, takže neříká, zda lom něco dělal špatně, nebo zda mu někdo měl nařídit, aby to dělal jinak.
petrsida

Příspěvek od petrsida »

A protože měl lom platné povolení, tak by to spíš viděl na problém úřadů, které se měly problémem odvodnění zabývat, uvidíme, co vykouzlí právníci
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Lom je tzv. nebezpečným provozem, tedy provozovatel nese za škody provozem způsobené tzv. objektivní odpovědnost (není mu třeba dokazovat porušení zákonné povinností). Odpovědnosti se ovšem může zprostit, pokud prokáže, že zákonnou povinnost porušil poškozený, přičemž kdyby jí splnil, škoda by mu nevznikla.
ku8a

Příspěvek od ku8a »

:crazy: Prvni týden a dálnice furt stojí nezavalená :crazy:
D3 nad zlato
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

Tak takové asi bylo probuzení 1.1.2000 těch křiklounů s Y2K nebo 22.12.2012 těch co si nekoupili mayský kalendář na další rok... Ten neodbytný pocit, že právě teď se něco musí stát!

Nicméně v tisku začíná být od Cajze klid - až se vkrádá parafráze: "Vyčerpalo ho to však natolik, že - jak vzpomíná N. K. Pošvářová - ještě nikdy neměli u Cajzů tak vypráskaného Dědu Mráze"
lukashil

Příspěvek od lukashil »

tak už se dostalo i na mě a vytáhl jsem feldu na projížďku novým úsekem, jak jsem se stihl přesvědčit mnoho řidičů je v tomto úseku díky novinářům zmatených natolik, že sloupky svádějící dopravu do protisměru pochopili jako uzávěru, a tak se m idvakrát přihodilo, že auto přede mnou s kouřem od pneumatik zastavilo.

Jinak jsem si všiml zvlnění povrchu tuším na opárenském?? mostě, kde felda poskakovala jako dostihový kůň přes překážky....

jsem zvědav, pokud se ještě dočkáme nějakého uzavření, co na to lovosičtí a velemínští obyvatelé řeknou, když jsem ve Velemíně viděl ten rozdíl, myslím si, že by asi pár lidí bylo ukamenováno....
jozka

Příspěvek od jozka »

Oparensky most mne taky docela překvapil, jinak u mne Dobrý, zvlášť až zmizí omezení.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Odfláknutá obrusná vrstva, bude reklamováno.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

hh: kdo tu obrusnou položil? jen prosím neříkej, že Eurovia :-(
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
siesa

Příspěvek od siesa »

Z jineho uhlu:
Sedim na terase nasi chaty a nahle se me zmocni ten dosud neznamy pocit naprosteho ticha. Poprve za tech 33 let, co sem jezdim, je tady naproste ticho. Je to az neskutecne....

Diky vsem, ze se D8 nakonec podarilo otevrit.... :ok:
dvs

Příspěvek od dvs »

ihned:
Všechny čtyři pruhy by podle ministra měly být v provozu na začátku příštího roku. "Je otázka pár týdnů, kdy svah přestane reagovat na zásah, a pak zkusíme další injektáž. Myslím, že v průběhu ledna se dálnice otevře," věří ministr.
http://m.ihned.cz/c1-65567740-nekonecny ... na-v-lednu
kot

Příspěvek od kot »

chudák lynx + cajz + pošvářová...
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

proč chudák, oni budou mluvit o tunelu následujících 200 let :D (proč by, jak by a kdy by) a hlavně samozřejmě p. Cajz je pan odborník a všichni kdo oponují jenom kolemjdoucí :lol: protože ani variant, že p. Cajz je odborník co se spletl není možno připustit :roll: až se za něj musí ostatná vědecká obec stydit a rozposílat na všechny strany omluvenky že to není vůbec hlavní geolog za ČR a už vůbec ne v dané věci a oblasti
ale že jejich argumentace je na způsob když se Vltava vylije tak nestavme města kolem to už ne :lol: to už si všichni vyvozujeme opravdu velmi, ale velmi nesprávné závěry :lol:
siesa píše:Diky vsem, ze se D8 nakonec podarilo otevrit.... :ok:
:ok:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
kot

Příspěvek od kot »

Dialničiar - díky za rozepsání. Tak jsem si to představoval a nechal jsem to trochu jako nedopsaný článek. Ty jsi ho dokončil a dotáhl do konce na stejné vlně... :ok:
Odpovědět

Zpět na „D8“