mapman: čo čo, však aj slepý vidí ten rozdíl, napr. mezi tým Sp. Štvrtkom a hentou Prahou a Hradcem Královým, když tedy nejsou ty Pardubice a jejich S37 4 pruh ten správný modelový příklad.
https://mapy.cz/zakladni?x=14.6221991&y ... &fov=1.257
Samozřejmě už slyším zase ty argumenty: jsou tam tři cíle, je to proměnlivá značka, toto značení splňuje veškeré naše normy a předpisy, náš rámeček s 1 bez D vypadá lépe atd. (což vše uznávám), ale vždyť to jedno z nejhlavnějších křížení v zemi a je to hůř čitelné než ten Sp. Štvrtok, i když my ho máme značený s lepším D rámečkem. Já to zde nechci zaplevelovat nějakým brekotem a ještě k tomu nad cizím hrobem, ale docela mě fascinuje, že nikdo zde neřekne, ty jo super, pěkný značení tam mají nově ti naši čoboli, to se jim docela povedlo. A místo toho se tu řeší se lila barva, zelený pás, nebo že není svodidlo u značky pamětihodnosti, atd. A my přitom nejen, že u té hnědé značky taky samozřejmě nemáme někde svodidlo, ale my na ní nemáme, na rozdíl od SK, ani ten vyznačený exit.
Já samozřejmě nevyžaduju, nějaké verzálky, či nějaké značení alá A, či te´d nově SK, to rozhodně ne. Ale ať je to naše značení/písmo všude stejné. Proč sakra nemůžeme mít nějaký jednotný manuál i na dopravní značení, aby to bylo v celé zemi jednotné a jasné, tak jak např. píše tvůj kolega hh, že něco takového existuje u nás i v rámci např. nátěrů mostních konstrukcí? Však on tady nedávno zveřejňoval fota nového značení v rámci křížení D1/D2 - a vše super - velké písmo, symboly států, centra v bílém.., ale proč to nemůže fungovat stejně dobře i jinde? Na nové D8, jak jsem koukal z fotek, že se tam taky zadařilo, značení výstavní, ale zato o kus dal "horský" úsek D8, škoda mluvit, skoro jen to samé úzké, špatně čitelné písmo. Tak to je to, na co se ptáš, "co máme furt s tím velkým písmem".
Rio13zm: vy už u vás vybíráte mýto i alá Itálie? Či čo to tam mátě za obarvené domčeky, těsně před tou vesničkou? Jedna pomalovaná budka na každé straně silnice..