Tak jsem si lehce ověřil, jak to s tím Cajzem a jeho kritikou poměrů, vztahů a klientelismu v branži je. No, je pravda, že grantová politika rozdělování peněz na vědu pro vysoké školy a výzkumná pracoviště totálně zdeformovala prostředí a otevřela brány klientelismu. V tom nebude geologie asi výjimkou, bohužel.Lynx píše:Na tomto fóru přispívají do diskuze o D8 prakticky výhradně konformní a loajální příznivci jediné oficiální pravdy, takže tady s tím moc neuspějete. Kteří se zuby nehty brání kritickému myšlení. Dokonce ani sesuv z roku 2013 a další problémy neotřásly jejich vírou v jediné správné oficiální řešení prosazené ŘSD. Viz několik stránek diskuze usilovného popírání toho, že v posudku vydaném Ústavem pro mechaniku hornin AV ČR bylo řečeno, že je řešení s nezajištěným zářezem neudržitelné. Jsou tak zfanatizovaní, že si nedokážou přiznat ani tohle, tedy že nezajištěný zářez v sesuvném svahu je kolosální odborně neobhajitelná pitomost. Tito lidé když bude potřeba a ŘSD jim na to dá razítko, tak zapřou i to, že je ve dne světlo a v noci tma.Matyss píše:Budu hovořit jako insider akademického prostředí. Cajz velmi dobře (možná trošku "vulgárně") popsal a zveřejnil kamarádské a klientelistické vazby v akademickém prostředí. To jak se ohýbají zprávy, manipulují posudky...atd. Logicky pak jsou na něj nasraní a leze jim to krkem. V zásadě to funguje trošku jako mafie. Pokud držíš hubu a krok, tak po vystátí fronty až gerondi umřou se možná dostaneš na pěkné místo. Pokud nebudeš, tak začne v různé intenzitě kampaň jako proti Cajzovi....Michal R píše:. Prostě si Dr. Cajz (jakkoliv svému oboru třebas rozumí) v této kauze ohýbá fakta, polopravdy, obecně pak značně neodborný přístup, který prostě leze krkem nejen některým čtenářům tohoto fóra, ale evidentně i váženým kolegům z oboru.
Nenazval bych je mafií, ale spíše sektou. Která by ráda k té mafii patřila.
ALE taky je pravdou, že dr. Cajz spustil povyk poté, co ho zaměstnavatel pro hrubé formální nedostatky jeho práce seklo přes prsty. Přiznávám, že do detailu situaci neznám a nechci vynášet soudy. Nicméně moc hodnověrně to na mě nepůsobí, dborně se tomu říká syndrom odmítnuté milenky, mě se více líbí přirovnání ke starému vtipu, kdy nejhorší věc na gruppen sexu je, když na vás zapomenou....
A propos, Doktore, už jsem se zařekl, že na vás nebudu reagovat. Ale přirovnávat diskutující se kterými se neshodnete k sektě či snad k touze být součástí mafie.... A fakt si myslíte, že to není "přes čáru"? Když máte tak neodbytný pocit, že jsou tu všichni sektáři či snad mafiáni, nikdo vám nerozumí, tak odtáhněte si diskutovat na stránky ekofašistických spolků, tam budete za hvězdu.