Já tuhle trasu jezdím cca šestnáct let, zpravidla dvakrát týdně, a někdy i víc. Raději ani nechci počítat, kolikrát jsem tu už asi tak jel. Všechna hodnocení jsou z principu vždy subjektivní, ale na základních faktech se snad shodneme.
- dálnice D3 ještě dlouho nebude (a že si mi to nepíše lehce...)
- dopravní relace má sice alternativu D4/SPMV20 - ale to taky není zrovna hitparáda
- zaplaťpánbůh že už nikdo nevytahuje na světlo boží nesmysly typu rozšíření I/3 na čtyřpruh či snad nějakou odrůdu Promyky
- do doby, než se otevře dálnice mezi SOKP a Meznem (stávající D3) je vcelku nezbytné se poprat se stávající dopravou. V gesci to má ŘSD a zvolená opatření jsou vždy kompromisem možného (legislativa, dopravní řešení, finance, atp.)
- byl bych vcelku opatrnější s tím tvrdit (to Svatosp!!) že je to parta diletantů. Nikdo nechce primárně zakrývat něčí či systémové chyby, ale takhle generelně odsoudit všechny jedním šmahem.... to je minimálně unfair
- historicky větší škudci jsou neschopní / všehoschopní politici odpovědní za resort. A jak už jsem tu psal, naštěstí už nátlakové "neziskovky" zaměřené na dopravu už nejsou tolik IN, trochu jsme vylepšili legislativu, generační obměna rádobyEKOprudičů moc neproběhla a ti staří zestárli. Nedávno jsem osobně viděl jednoho velmi hlasitého bojovníka proti dálnicím s rodinkou a novým passatem...
- chystá se obchvat Olbramovic, třebas i ta levá odbočení u Benešova zmizí, ba dokonce snad i stoupací pruhy za Miličínem (ve směru z jihu) nebo tunel kolem Konopiště
- ale i kdyby by se všechno výše uvedené povedlo zrealizovat, nebude to stíhat páteční špičky, kolony osmažených Čechů vracejících se z Chorvatska a spousty dalších typických časů dopravních zácp. Protože jediné řešení je dálnice.
Takže nefrflejte, buďte rádi za trochu více bezpečí díky vymístění úrovňového křížení, lepších míst na předjetí. Kdo nic nedělá, nic nezkazí
P.S. ty balisety jsou fakt kravina