Jinak je tohle fórum celkem fajn, tak mu přeju do nového roku co nejmíň ideologie a všem diskutujícím hodně zdraví
Přesunul jsem Vás z "MŽP - třídní nepřítel", kdyby jste chtěli pokračovat...
Já jsem byl vždy pro důsledné rozlišování ekologistů (trochu realističtější termín než ekoteroristé - to je až další fázeandy píše:Tak jsem zase o něco chytřejší: O tom, že největšími třídními nepřáteli motoristy jsou ekoteroristi a MŽP (pro někoho je to možná totéž), jsem věděl už delší dobu. Včera jsem ale zjistil, že existuje další, neméně zákeřný druh zvaný cyklista...
Film Auto*mat jsem viděl, bylo tam pár faktických nepřesností, na druhou stranu nebýt tohoto sdružení, tak velká část stávající cykloinfrastruktury v Praze dodneška nevznikla. Že zachování současné podoby Magistrály nebo stavba dvoupatrového tunelu od garáží Slovan do Čelakovského sadů je nesmysl, na tom se doufám taky shodneme, takže jediným problematickým bodem zůstává Městský okruh a tam vzhledem ke stadiu realizace jakékoliv protesty těžko můžou cokoliv ohrozit.Standa píše:Stejně tak je třeba rozlišovat mezi cyklisty a cykloaktivisty, kterým jde ve skutečnosti jen o boj proti "třídnímu nepříteli", tedy IAD a osobní svobodě vůbec: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009111701. Typickým příkladem je třeba Auto*mat. Výsledkem je pak situace, kdy někteří normální lidé s překvapením zjišťují, že mezi cyklisty jsou také normální lidé, nikoli pouze cykloaktivisté...
No jo, i "druhá strana" třídních nepřátel může mít své extrémistyandy píše:...Stránku http://www.dfens-cz.com nebudu komentovat, ať si udělá obrázek každý sám.
Právě proti černobílému vidění byl můj spot namířenWeb píše:andy: Nevím proč musíš vidět tak čenobíle. Já jsem sám cyklista, mám to opravdu rád. Ale právě proto mi jde velmi těžko pochopit, proč mě ve městě ze 3m širokého prázdného chodníku vyhánějí na silnici (kde jsem chráněn čárou na zemi - Letňany, Rohanské nábřeží) a ještě u toho musím omezovat auta (aby bylo vidět že já jsem tu pán!). Osobně z toho mám pocit že se nedělá pro cyklisty, ale proti autům (jak hezky odosobněle to zní, ve skutečnosti to má být proti lidem co jezdí auty). Ale dobrá, jsou tu prý dopravní cyklisté, pro které je to cyklostezkou v Libni zajížďka a chodník v Letňanech je pro ně pomalý.
1) No, já bych tam teda nejel, na druhou stranu znám cyklisty, kteří na delších cestách preferují přímou cestu před zajížďkami po okreskách se spoustou odboček.Web píše:Ovšem jestli někdo na Šumavě vymyslí cyklopruh jako součást mezinárodní silnice první třídy - to se na mě nezlobte - to je prostě magor.
a) nebezpecna mista se tezko kontroluji, natoz aby tam byl prostor pro hlidku a odstaveni vozu, z moji zkusenosti spatny ridic misto nerozlisuje a chybuje i na bezpecnych mistech (telefon, predjizdeni, rychlost), podivejte na ty vsechny krizky na rovinkach...Mikulik píše: Na čem se určitě shodneme je pokutování na nebezpečných místech a ne v 5 ráno v Troji. Oni by spíš všeobecně měli policisté (jakýkoli) cyklistu vychovávat (může to znít exoticky, ale šlo by to) a nepůsobit represivně.
Jindy se tu argumentuje tím, jak "pěkně" to funguje v Německu, tak proč to nenapsat i v tomto případě: v SRN v autě 0,5 promile, na kole 1,6 promile. V obou případech ale při nehodě nebo porušení předpisů je to přitěžující okolnost.Mikulik píše: Já například volám po hranici 0,5 promile jako to již léta funguje v Rakousku. Co by bylo navíc, tak by se mělo trestat stejně jak u řidičů, tak I cyklistů.
naprostý souhlaskik píše:...
Dalsim problemem je to ze spousta cyklistu nema zadne osvetleni (odrazky, blikacky), maji na usich sluchatka apod. Uz jsem zazil dost situaci kdy jsem mel velkou chut zastavit a tomu debilovi na kole par vrazit. Mozna by to pomohlo.
Samozřejmě zásadně nesouhlasím. Pokud by policajti neměli řešit restrikci v oblasti alkoholu, tak nemusí řešit nic.Mike píše: celý problém, alkohol, ojeté gumy atp. je v tom, že to dozoruje policie, ačkoli primárně to má zajímat pojišťovny
jenže ty klient v principu nezajímá a zvýšení cen svedou tu na dražší auta, tu na dražší nutnost přispívat "státním" hasičům
Řidiči aut jsou často kapitola sama pro sebe. Spousta z nich kašle na nějaké dopravní předpisy nebo značky a jezdí si jak chtějí.kik píše:Cykliste jsou casto kapitola sama pro sebe. Spousta z nich kasle na nejake dopravni predpisy nebo znacky a jezdi si jak a kudy chteji.