Nejhorší je to však tady: https://mapy.cz/s/1SAHd
ten připojovák má snad jen padesát metrů a všechny kamiony z Mělníka do MLB nemají jinou možnost, než to prostě z připojováku poslat do štrůdlu.
Můžu potvrdit...petrsida píše:Mezi Březinou a Svijany ve směru na Turnov jsou v pravém pruhu pěkně hluboké výtluky, dávejte si tam pozor, je to o uražení kola
Také jsem koukal na net, jestli to tam je trvale nebo dočasně. Ano, takový betonový blok, ale byl posunutý k vodící čáře a pak pokračoval podél ní ještě nějaký kus. Zkusím se podívat na záznam, jestli to tam budu mít.P_V píše:toto? https://mapy.cz/zakladni?x=14.9282012&y ... itch=0.101
Jo, tohle je jedno ze tří míst, co jsou o hubu a doporučuji se jim vyhnout, další je nájezd u Bezděčín a a třetí letadloHoney72 píše:Včera jsem měl dost hrozivý zážitek. A shodou okolností zrovna včera v rádiu jakýsi odborník říkal, že Češi neumějí správně najíždět, že nejedou až nakonec připojovacího pruhu a klidně najíždějí v malé rychlosti hned. Na D10, ve směru na Prahu jsem u Mladé Boleslavi vyjížděl od Benziny, byl hustý provoz, už tma. Rozjel jsem se v připojovacím pruhu co nejvíce, abych se mohl zařadit, ale provoz to pořád nedovoloval. Takže odborníci radí, nezastavovat, nezpomalovat a pokračovat klidně odstavným pruhem a najet z něho. Podobně jsem to už několikrát dělal, takže jsem nezpomaloval, spíš naopak. A najednou jsem musel prudce dupnout na brzdu, protože připojovací pruh byl na konci přerušen betonovým zátarasem a odstavný pruh také. Pak jsem měl dost velký problém a odvahu, rozjet se z nuly a odhadnou jen podle blížících se světel, jak kdo jede rychle.
Chápu, že pruh se opravuje, ale řidič by měl být nějak lépe upozorněn. Jen patníkové odrazky nestačí. Kdyby byla mlha nebo pršelo, už jsem v tom betonuŠkoda, že není nějakým způsobem značeno, kolik zbývá metrů do konce připojovacích pruhu. Každý bývá jinak dlouhý. Za některými ani žádný odstavný pruh není (D46). Za některými je odstavný pruh v zápětí přerušený čí zúžený pilířem apod.
Nejlépe přímo nápisem na vozovce, např. po 50 metrech nebo nějakým barevným patníkem. Ten by mohl být na konci připojovacích pruhů i u běžných silnic, např. na konci stoupacího.