Řidič s maskou prasete se radarů nebojí, policie je na něj k
Řidič s maskou prasete se radarů nebojí, policie je na něj k
Pražskou magistrálou se řítí stokilometrovou rychlostí. Míjí radar, který okamžitě udělá jeho snímek. Šofér auta si z toho ale hlavu nedělá. Policie je na něj krátká. Od ostatních řidičů se totiž liší tím, že za volantem vykukuje gumová hlava prasete.
http://www.novinky.cz/domaci/189376-rid ... ratka.html
http://www.novinky.cz/domaci/189376-rid ... ratka.html
Re: Řidič s maskou prasete se radarů nebojí, policie je na něj k
Typická a velmi názorná ukázka kocourkova v České republice. NAši poslanci a jejich zákony jsou prostě ......
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Tento příklad ukazuje na nejhorší dědictví komunismu - totální pokřivení morálky a slušného vychování v naší společnosti...
Reakce na toto je jednoduchá - pokud bych viděl řítit se 100kmh rychlostí auto s maskovaným řidičem, opsal bych si SPZ a dal bych podnět k Policii ČR ohledně obecného ohrožení. Pokud by to udělalo více lidí a pravidelně, majitel vozu by určitě nebyl tak v pohodě jako je dnes.
Ve fungující demokratické společnosti by měly být lidská prasata (nebo Ti co jim půjčují pravidelně svůj vůz) segregována a omezena na právech.
Reakce na toto je jednoduchá - pokud bych viděl řítit se 100kmh rychlostí auto s maskovaným řidičem, opsal bych si SPZ a dal bych podnět k Policii ČR ohledně obecného ohrožení. Pokud by to udělalo více lidí a pravidelně, majitel vozu by určitě nebyl tak v pohodě jako je dnes.
Ve fungující demokratické společnosti by měly být lidská prasata (nebo Ti co jim půjčují pravidelně svůj vůz) segregována a omezena na právech.
On jezdí v masce, jiní si sundají dolů stínitko, efekt je úplně stejný, není vidět řidičovi do obličeje. Toto je spíš provokace a bezradnost, jak se bránit.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Taky si myslim, ze je to spis zpusob, jak na vec upozornit.
To je takovej problem do zakona napsat, ze pokud zpusobi prestupek "osoba blizka", tak proste pokutu plati provozovatel vozu s tim, ze to pak od osoby blizke muze vymahat....
To je takovej problem do zakona napsat, ze pokud zpusobi prestupek "osoba blizka", tak proste pokutu plati provozovatel vozu s tim, ze to pak od osoby blizke muze vymahat....
To by ji pak šlo zrušit i v trestním právu, ne? Tam by si taky policisté a úředníci ulehčili práci nebo ne.j.jakubse píše:Taky si myslim, ze je to spis zpusob, jak na vec upozornit.
No ale protestovat tím, že ze sebe dělá prase .....j.jakubse píše:Taky si myslim, ze je to spis zpusob, jak na vec upozornit.
t....
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Tak mě teda přijde především "úsměvné" napsat řítí se po magistrále rychlostí 100 kmph
To je na šestiproudé dálnici opravdu velice nebezpečná rychlost...
Aha, tak od teď budem na D1 Praha - Mirošovice a Lipník - Bělotín jezdit jen do 100 km/h? taky jsou to šestipruhové dálniceWeb píše:Tak mě teda přijde především "úsměvné" napsat řítí se po magistrále rychlostí 100 kmphTo je na šestiproudé dálnici opravdu velice nebezpečná rychlost...
Je otázkou, kdy tak jezdí, dost pochybuji o tom, že ve špičku, to šanci.
Zrušit osobu blizkou nejde protože to je v Ustavě a je to o tom že nebudeš vypovídat pokud by jsi mohla poškodit osobu blizkou...
Ad stinitko, maska... Nikdo mi nebrání pro svou bezpečnost jezdit s WRC helmou = efekt stejný
Jediné řešení je na prase pašíka = Passat to auto nezachytí antiradary takže stačí si na něho jenom počíhat a jak já říkám na každého jednou dojde...
Ad stinitko, maska... Nikdo mi nebrání pro svou bezpečnost jezdit s WRC helmou = efekt stejný
Jediné řešení je na prase pašíka = Passat to auto nezachytí antiradary takže stačí si na něho jenom počíhat a jak já říkám na každého jednou dojde...
Nějak nerozumím reakci?Lenny píše:Aha, tak od teď budem na D1 Praha - Mirošovice a Lipník - Bělotín jezdit jen do 100 km/h? taky jsou to šestipruhové dálniceWeb píše:Tak mě teda přijde především "úsměvné" napsat řítí se po magistrále rychlostí 100 kmphTo je na šestiproudé dálnici opravdu velice nebezpečná rychlost...
http://www.youtube.com/watch?v=8XjT8h1c2GI
Zaujalo mě že točí na velkou vzdalenost... vubec se nemusí lepit...
Ups, ja to špatně pochopilWeb píše:Nějak nerozumím reakci?Lenny píše:Aha, tak od teď budem na D1 Praha - Mirošovice a Lipník - Bělotín jezdit jen do 100 km/h? taky jsou to šestipruhové dálniceWeb píše:Tak mě teda přijde především "úsměvné" napsat řítí se po magistrále rychlostí 100 kmphTo je na šestiproudé dálnici opravdu velice nebezpečná rychlost...
Já sem ironicky narážel na novinářské "řícení", který je ve skutečnosti rychlostí která by měla být +- na téhle silnici optimální...
Dostanou ho jedině, když ho změří a zastaví.
Nemluvil jsem o zruseni osoby blizke. Nikdo nenuti nikoho, aby udaval osobu blizkou.Zrušit osobu blizkou nejde protože to je v Ustavě a je to o tom že nebudeš vypovídat pokud by jsi mohla poškodit osobu blizkou...
Jde o to, ze by chtelo, aby se nedalo vyhnout placeni pokuty s odvolanim na osobu blizkou...
Pujcil si auto osobe blizke, fajn, nemusis nikoho praskat, ale tu pokutu teda zaplatis ty. To by snad nemuselo bejt tak slozity...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Hned jsem tu cestu poznalWarcz píše:http://www.youtube.com/watch?v=8XjT8h1c2GI
Na 280m, kurde, to si musím dávat na ně sakra bacha.
R48 -> D48 se podařilo!
A proč bych to měl platit já? Ať si to policie a úředníci zjistí. To je, jako kdybych bráchovi pujčil pistol a on s ní vyloupil banka, a jelikož jsem ho nechtěl prásknout, tak si půjdu místo něj sednout ja. Taky to není složitý až na to, že to odnese nevinný člověk.j.jakubse píše:Nemluvil jsem o zruseni osoby blizke. Nikdo nenuti nikoho, aby udaval osobu blizkou.Zrušit osobu blizkou nejde protože to je v Ustavě a je to o tom že nebudeš vypovídat pokud by jsi mohla poškodit osobu blizkou...
Jde o to, ze by chtelo, aby se nedalo vyhnout placeni pokuty s odvolanim na osobu blizkou...
Pujcil si auto osobe blizke, fajn, nemusis nikoho praskat, ale tu pokutu teda zaplatis ty. To by snad nemuselo bejt tak slozity...
Proc mi vadi, ze nekolik vychc*nku zneuziva institut osoby blizke.A proč bych to měl platit já? Ať si to policie a úředníci zjistí...
Jednou se to vyresi, ale to reseni omezi nas vsechny ostatni. Umim si predstavit ze nejakeho "zakonodarce" napadne napr.:
Soucasti RZ kazdeho vozidla bude display na bazi e-ink (nezere zbytecne proud), kde se bude zobrazovat kod ridice, nacteneho (napr. pres RFID) z jeho ridicaku v momente, kdy usedne za volant. Kdyz se nenacte, tak RZ vozidla bude blikat cervene a hvizdat treba... .)
Takze uz nepujde pouzit vymluvu na osobu blizkou, protoze bude dohledatelne, kdo sedel za volantem v dobe, kdy se pachal prestupek...
Jenze pak bude dohledatelne, ze jsem nebyl v praci, ze jsem nebyl tam a tam... tech moznosti lze napsat X.
Zkratka velkej bracha bude vedet, kdy se mu zlibi, kam jsem jel a kdy jsem tam jel, protoze kamer vsude pribejva...
Nebude to v rozporu s ustavou, protoze se nemusim presoubat autem, ze...
lepit se nemusi vubec, jedina podminka je, aby te meli celou dobu na kamere...Warcz píše:http://www.youtube.com/watch?v=8XjT8h1c2GI
add vše pro a proti osobě blízké:
Nejvíc co mě na všem tom vadí, je ta zbytečná ztráta času.
1.voprus je už samotné vyzvednutí té pošty. Pošťačka mě většinou doma nezastihne a tak musim pro to letět na poštu, kde tvrdnu 10 minut než se na mě dostane řada.
2.voprus je cesta na měšťáky a zase zbytečná ztráta času s vysvětlováním, že jsem to auto neřídil a to kdo to řídil jim nepovím.
Jednou jsem řídil auto člena rodiny a dotyčná mi to dala pěkně sežrat, že kvůli mně měla takovýho lítání.
Takže on si každý po těch zkušenostech raději rozmyslí jestli tu nohu sundá z plynu nebo ne. A koho to furt baví obíhat, tak ať si to obíhá dál.
Nejvíc co mě na všem tom vadí, je ta zbytečná ztráta času.
1.voprus je už samotné vyzvednutí té pošty. Pošťačka mě většinou doma nezastihne a tak musim pro to letět na poštu, kde tvrdnu 10 minut než se na mě dostane řada.
2.voprus je cesta na měšťáky a zase zbytečná ztráta času s vysvětlováním, že jsem to auto neřídil a to kdo to řídil jim nepovím.
Jednou jsem řídil auto člena rodiny a dotyčná mi to dala pěkně sežrat, že kvůli mně měla takovýho lítání.
Takže on si každý po těch zkušenostech raději rozmyslí jestli tu nohu sundá z plynu nebo ne. A koho to furt baví obíhat, tak ať si to obíhá dál.
No tak to vás můžu ujistit, že byste si sednout šel, minimálně na podílnictví. Zbraň totiž naštěstí nemůžete jen tak "půjčit" nějaký neidentifikovaný osobě blízký. Aspoň zatim, možná nás od toho taky časem nějakej Kubera osvobodí, jak od zametených chodníků.Lenny píše:To je, jako kdybych bráchovi pujčil pistol a on s ní vyloupil banka, a jelikož jsem ho nechtěl prásknout, tak si půjdu místo něj sednout ja.
A auto může bejt v určitý situaci zbraň s podstatně větší razancí, než nějaká umrněná pistolka.
Ovšem pokud se někdo hlásí k prasatům, poslal bych na něj rovnou jatečný komando.
Tak místo pistole to může být cokoliv s čím byl spáchán trestný čin, pistol si třeba může půjčit bez mého svolení a pak se to dozvím zpětně a možností je spousta. Mě šlo jen o ten příklad, že to úplně stejné.
Jenže pistol máte mít tak zajištěnou, aby se k ní nikdo nepovolanej nemoh dostat. A i kdybyste prokázal, že jste mu ji nepůjčil dobrovolně, asi by to bylo na odebrání zbrojního průkazu pro nedbalost. A kdyby se s ní něco provedlo, tak byste se na osobu blízkou prostě nevymluvil -- bylo by to prostě na vás, na základě nepřímejch důkazů.
Uznávám že režim pro auta nemusí bejt tak tvrdej, ale objektivní zodpovědnost majitele za to, co se s vozidlem děje, by tu měla bejt. Pokud se třeba neprokáže, že šlo o krádež.
Uznávám že režim pro auta nemusí bejt tak tvrdej, ale objektivní zodpovědnost majitele za to, co se s vozidlem děje, by tu měla bejt. Pokud se třeba neprokáže, že šlo o krádež.
Pujčím mu cokoliv, kladivo, šroubovák, sekeru, lano, pytel, motorovou pilu atd. Pistol můžu mít v rodinném trezoru apod. Variant je spousta nejsem schopný je tu všechny obsáhnout.jonáš píše:Jenže pistol máte mít tak zajištěnou, aby se k ní nikdo nepovolanej nemoh dostat. A i kdybyste prokázal, že jste mu ji nepůjčil dobrovolně, asi by to bylo na odebrání zbrojního průkazu pro nedbalost. A kdyby se s ní něco provedlo, tak byste se na osobu blízkou prostě nevymluvil -- bylo by to prostě na vás, na základě nepřímejch důkazů.
Proč by tu měla být objektivní odpovědnost za auto a proč ne za výše uvedené věci? V čem je rozdíl? Že autem jezdíme všichni? Nebo že by sipolicisté a úředníci chtěli zvýšit úspěšné procento?
Na druhou stranu se ovšem nabízí jako příklad nemovitost. Pokud jsem jejím vlastníkem a někomu spadne třeba rampouch ze střechy na hlavu, odpovědný budu já, i když v ní nebydlím, ale jenom ji pronajímám. Takže možné jsou oba přístupy a auto je právě na pomezí obyčejné věci a nemovitosti. Také musí být registrováno a také se za něj vybírá (v případě firem) daň.Lenny píše:Pujčím mu cokoliv, kladivo, šroubovák, sekeru, lano, pytel, motorovou pilu atd. Pistol můžu mít v rodinném trezoru apod. Variant je spousta nejsem schopný je tu všechny obsáhnout.
Proč by tu měla být objektivní odpovědnost za auto a proč ne za výše uvedené věci? V čem je rozdíl? Že autem jezdíme všichni? Nebo že by sipolicisté a úředníci chtěli zvýšit úspěšné procento?
Dobrý protipříklad, ale toto je věc nemovitá, ale auto je věc movitá. I z věcí movitých platim daň při zakoupení ve formě DPH.