I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Japao Joe

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od Japao Joe »

ŘSD může vykupovat pouze a jenom pozemky pod stavbami (nic navíc). Věcné břemeno v době získání příslušných pozemků tam žádné nebylo. Osobně mi není jasné, proč je toto věcné břemeno problém, protože se na pozemcích má stavět veřejně přístupná komunikace a tak věcné břemeno může být naplněno a i za předpokladu dokončení stavby.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Japao Joe píše:ŘSD může vykupovat pouze a jenom pozemky pod stavbami (nic navíc). Věcné břemeno v době získání příslušných pozemků tam žádné nebylo. Osobně mi není jasné, proč je toto věcné břemeno problém, protože se na pozemcích má stavět veřejně přístupná komunikace a tak věcné břemeno může být naplněno a i za předpokladu dokončení stavby.
Ano, ale majitel břemena s tím musí souhlasit. Přitom přístup by byl zajištěn. Ale to by o ten přístup muselo jít a ten někdo by nesměl mít dlouhé prsty. Tady je základní problém v tom, že někdo tu stavbu nechce a s takovým člověkem se prostě nedomluvíte.
paja

Příspěvek od paja »

trošku pro zasmání ... aneb práce našich silničářů na křižovatce u Slovanu v Porubě :-)

pokud jedete ve směru od Opavy, tak můžete jet - VLEVO Hlučín, ROVNĚ centrum, ROVNĚ centrum a VPRAVO fakultka

že by opět někdo uvažoval po staru nebo jsem si dneska po včerejším znovu nastříkání nevšimnul opět změny značky návěst před křižovatkou
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Tady přece vůbec nejde o břemeno. Tady jde jen a jen o to co nejdéle stavbu oddálit. Pokud nebude důvodem břemeno, najde se jiný důvod a tak pořád dokola.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
kot

Příspěvek od kot »

Honey, máš 100% pravdu, ale až zmizí věčně omílané břemeno, jaký jiný právní či faktický problém by bránil dostavbě ?
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Vase úvahy jsou bohužel špatně
kot

Příspěvek od kot »

Frenku v čem ?
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Mluvím, jen za sebe. Mám za PR pozemek z kterého mi již ukrojili, asi 400m2. Tuším v roce 2004, jsem navrhoval prodej i zbytku 770m2, protože účel, pro který jsem jej kupoval, stavba RD, už jaksi není reálná. Tehdy za odhad, nechtěli, škoda.
VB na cestu, jsem si koupil v roce 93, což je logické, abych se mohl dostat ke svému. To že ŘSD, nebo za ně pověřená organizace, pak vykoupila cestu od vlastníka, ať věděla o VB, nebo né, není můj problém, kdo to zapinkal nevím, já mám smlouvu o prodeji části pozemku, kde o VB není zmínka. Taky to nedává logiku, proč bych se zříkal VB, když, tam mám pozemek? Dnes to je tam, kde je.
P_V

Příspěvek od P_V »

Proč jste kupoval pozemek se záměrem stavby RD v trase nebo v blízkosti budoucí silnice?
PETR007007

Příspěvek od PETR007007 »

Frenk píše:Mluvím, jen za sebe. Mám za PR pozemek z kterého mi již ukrojili, asi 400m2. Tuším v roce 2004, jsem navrhoval prodej i zbytku 770m2, protože účel, pro který jsem jej kupoval, stavba RD, už jaksi není reálná. Tehdy za odhad, nechtěli, škoda.
VB na cestu, jsem si koupil v roce 93, což je logické, abych se mohl dostat ke svému. To že ŘSD, nebo za ně pověřená organizace, pak vykoupila cestu od vlastníka, ať věděla o VB, nebo né, není můj problém, kdo to zapinkal nevím, já mám smlouvu o prodeji části pozemku, kde o VB není zmínka. Taky to nedává logiku, proč bych se zříkal VB, když, tam mám pozemek? Dnes to je tam, kde je.
Jedna lež větší než druhá. :zvraci:
Ranma

Příspěvek od Ranma »

Kupovat pozemek bez toho, aby si člověk zjistil územní plán, je šílenost - třeba i v dnešní době prodávají realitky pozemky v ochranném pásmu budoucí silnice (v územním plánu je to pěkně zjistitelné). Samožřejmě je zodpovědnost kupujícího si zjistit vše kolem toho a pokud to stejně koupí, tak vlastně souhlasí s tím, že bude mít silnici nedaleko svého pozemku. Jiné je, když to není ještě v územním plánu, ale s plánováním u nás to snad ani není moc reálné.

A ještě horší je, když si kupující nepřizná chybu, a označí někoho jiného, kdo mu omezuje práva atd. (ŘSD). A pokud se nepletu, ŘSD nemůže vykupovat pozemek mimo trasu silnice/dálnice.

Jo a pokud někdo má pozemek dlouho a se objeví v ÚP nová silnice, já osobně bych takový pozemek rychle prodal a koupil jinde.
PETR007007

Ranma píše:Kupovat pozemek bez toho, aby si člověk zjistil územní plán, je šílenost - třeba i v dnešní době prodávají realitky pozemky v ochranném pásmu budoucí silnice (v územním plánu je to pěkně zjistitelné). Samožřejmě je zodpovědnost kupujícího si zjistit vše kolem toho a pokud to stejně koupí, tak vlastně souhlasí s tím, že bude mít silnici nedaleko svého pozemku. Jiné je, když to není ještě v územním plánu, ale s plánováním u nás to snad ani není moc reálné.

A ještě horší je, když si kupující nepřizná chybu, a označí někoho jiného, kdo mu omezuje práva atd. (ŘSD). A pokud se nepletu, ŘSD nemůže vykupovat pozemek mimo trasu silnice/dálnice.

Jo a pokud někdo má pozemek dlouho a se objeví v ÚP nová silnice, já osobně bych takový pozemek rychle prodal a koupil jinde.
++++++++++++++++
Pravda, takto uvažuje normální rozumný člověk. Člověk, který se spolčí s Richtárem za účelem vydírání sta tisíc občanů, který deklaruje, že tudy PR nikdy, není normální slušný člověk.

Richtár pouze využil hamižnost tohoto poplety a jeho prostřednictvím zabetonoval PR. Nebýt Freislera, nemá cizí náplava v Porubě Richtár čím argumentovat. Proto jsem napsal, že lže, a přidám, že účelově. Každý si má možnost o Freislerovi udělat svůj vlastní obrázek, stačí obětovat kousek času a pročíst si jeho protichůdné názory, které mu v některých případech diktuje snad i Richtár.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

P_V píše:Proč jste kupoval pozemek se záměrem stavby RD v trase nebo v blízkosti budoucí silnice?
Protoze byl vracen v restituci a zit s tim, ze neco mozna bude za 20, 40 let, kdyz tady v tom bordelu nikdo nevi co bude za rok... az na nejake chytroliny, ale, to je mi fuk, ja jsem vse nabyl legálně, neni to muj problém, problemy ma nekdo jiny a ten je resi, jak resi.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Frenku a to s vámi za ty leta nikdo neřešil ten zbývající kus pozemku?
Když ne ŘSD tak město...
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Ne, je zajímá, jen mé VB
paja

Příspěvek od paja »

kyk píše:Frenku a to s vámi za ty leta nikdo neřešil ten zbývající kus pozemku?
Když ne ŘSD tak město...
když si teď vzpomenu na knížku o čs. opevnění (kterou mám doma), kde bylo jasně napsáno, jak probíhalo vyvlastnění ve 30. letech při výstavbě opevnění, tak i tam se platilo pouze za ten zábor pozemku a za zbytek pozemku dostal majitel pouze nějaké všimné, pokud teda bylo nutné vyvlastnění

a na co bude státu pozemek o velikosti např. 1 000 m2, když potřebuje pouze 100 m2? Pozemek se dá užívat i pak, jen bude přístup z jiné strany, prostě místo 1 min procházky, bude např. 10 min....
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Tak, byly, tam ovocné stromy, pěstovala se tam zelenina, brambory, asi by mi nechutnalo, když cesta bude cca.25m od toho, nyní je tam plevel, divočina, to pomíjím, že jsem tam chtěl stavět. Chápu..... co s tím stát má dělat? Nic, ale pak je to tam, kde je. Pokud se mu to vyplatí, tak s ním souhlasím. Porovnávat nějaký bunkr uprostřed lánu pole, někde na samotě s pozemkem v jedné z nejlepších lokalit, je trošku mimo, ale nikomu, jeho názor neberu.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

On to tehdy podle ÚP byl stavební pozemek, nebo jste jen spekuloval, že se časem stane?
PETR007007

Frenk píše:Tak, byly, tam ovocné stromy, pěstovala se tam zelenina, brambory, asi by mi nechutnalo, když cesta bude cca.25m od toho, nyní je tam plevel, divočina, to pomíjím, že jsem tam chtěl stavět. Chápu..... co s tím stát má dělat? Nic, ale pak je to tam, kde je. Pokud se mu to vyplatí, tak s ním souhlasím. Porovnávat nějaký bunkr uprostřed lánu pole, někde na samotě s pozemkem v jedné z nejlepších lokalit, je trošku mimo, ale nikomu, jeho názor neberu.

Mapy z roku 2001-2003, bez komentáře:
https://mapy.cz/letecka-2003?x=18.14620 ... 11731&z=18

Mapa 2015:
https://mapy.cz/letecka?x=18.1462048&y=49.8211731&z=18

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Frenk

Příspěvek od Frenk »

PETR007007 píše:
Frenk píše:Tak, byly, tam ovocné stromy, pěstovala se tam zelenina, brambory, asi by mi nechutnalo, když cesta bude cca.25m od toho, nyní je tam plevel, divočina, to pomíjím, že jsem tam chtěl stavět. Chápu..... co s tím stát má dělat? Nic, ale pak je to tam, kde je. Pokud se mu to vyplatí, tak s ním souhlasím. Porovnávat nějaký bunkr uprostřed lánu pole, někde na samotě s pozemkem v jedné z nejlepších lokalit, je trošku mimo, ale nikomu, jeho názor neberu.

Mapy z roku 2001-2003, bez komentáře:
https://mapy.cz/letecka-2003?x=18.14620 ... 11731&z=18

Mapa 2015:
https://mapy.cz/letecka?x=18.1462048&y=49.8211731&z=18

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No a co tím chtěl autor říci, pěkné foto......
PETR007007

PETR007007 píše:No a co tím chtěl autor říci, pěkné foto......
Přemýšlel jsem, jestli odpovědět, nakonec tedy takto:

1) Tak, byly, tam ovocné stromy, pěstovala se tam zelenina, brambory, asi by mi nechutnalo, když cesta bude cca
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Obrázky ukazují věrohodně jak to doopravdy s těmi ovocnými stromy bylo. Na zahradě to opravdu vypadá jinak během 13-15 let.

2)Protoze byl vracen v restituci a zit s tim, ze neco mozna bude za 20, 40 let, kdyz tady v tom bordelu nikdo nevi co bude za rok... az na nejake chytroliny, ale, to je mi fuk, ja jsem vse nabyl legálně, neni to muj problém, problemy ma nekdo jiny a ten je resi, jak resi.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Pozemek:
Parcelní číslo: xxx/16
Druh pozemku: orná půda
Vlastnické právo Podíl
Česká republika,
Příslušnost hospodařit s majetkem státu Podíl
Ředitelství silnic a dálnic ČR,

Tento pozemek dělí pozemek:
Parcelní číslo: xxx/6
Vlastnické právo Podíl
Freislerovi 1/20
Richtárovi 19/20

Dále:
Parcelní číslo: xxx/17
Vlastnické právo Podíl
Česká republika,
Příslušnost hospodařit s majetkem státu Podíl
Ředitelství silnic a dálnic ČR,
Tento pozemek dělí pozemek:
Parcelní číslo: xxx/7
Vlastnické právo Podíl
Freislerovi, 19/20
Richtárovi1/20

Jsou to pozemky, ke kterým se vztahuje to diskutované VB.

Nedovedu si představit, že Richtárovi dostali svůj pozemek taky v restituci a zrovna náhodou vedle Freislerových..

Nedovedu si představit, jak se dá stavět na parcele, která mi nepatří celá.

Nedovedu si představit kolik by musela stát změna územního rozhodnutí:
a) že tam nebude procházet PR
b) že se změní orná půda na stavební parcelu pro RD

Údaje jsou pro každého lehce dostupné v KN, a lze si je kdykoliv ověřit. :kladivo:[/quote]
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Tak ještě jednou a znovu. Přestaňte prosím v tomto vlákně řešit osobní detaily, ve fóru máme i šuplíky na řešení off-topic věcí. V tomto vlákně chci vidět jen informace k výstavbě a ne řešení osobních záležitostí, jinak budu zase zamykat.
hovi

Příspěvek od hovi »

Škoda, že někdo opravdu znalý věci (ŘSD a jiní) sem nenapíše REÁLNÝ termín, kdy by PR mohla být v provozu... "Majitelé" věcného břemena se evidentně vzepřeli (dohoda nereálná), tak jak to jde rychle vyřešit právní cestou. Prostě konkrétní termín a hotovo.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

hovi píše:Škoda, že někdo opravdu znalý věci (ŘSD a jiní) sem nenapíše REÁLNÝ termín, kdy by PR mohla být v provozu... "Majitelé" věcného břemena se evidentně vzepřeli (dohoda nereálná), tak jak to jde rychle vyřešit právní cestou. Prostě konkrétní termín a hotovo.
Napsal jsi to správně...dohoda, ta může být zítra, bohužel dohoda znamená, že se dvě strany dohodnou na něčem. Zatím ze strany ŘSD a ostatních, jednat nikdo nejednal.
A termín, Ti nikdo neřekne, protože to neví. Ale je to blízko, jezdit se bude, neboj.

PETR007007 - už jsem tě několikrát vyzýval ke schůzce, pokud máš, tak upřímný zájem na PR a pomoci lidem, bohužel, Tvá zbabělost, Ti dovolí, jen anonymně psát nesmysly...ale má nabídka trvá
lubos01

Příspěvek od lubos01 »

Frenk píše:
PETR007007 - už jsem tě několikrát vyzýval ke schůzce, pokud máš, tak upřímný zájem na PR a pomoci lidem, bohužel, Tvá zbabělost, Ti dovolí, jen anonymně psát nesmysly...ale má nabídka trvá
Já bych přišel taky, poslechnout si i druhou stranu. Třeba by došlo i na ty požadavky, co máte. Teda jestli to nemá být spíše souboj...
Ještě někdo?
Odpovědět

Zpět na „I/11“