[D48] Rybí – Rychaltice
Re: [D48] Rybí – Rychaltice
Exkurze po budoucich obsluzkach, snad se bude libit https://youtu.be/WVNojnhqmDw
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
31. července má být hotova doprovodná komunikace Libhošť - Rybí, stále platí prý termín 30. června pro dokončení doprovodné komunikace Hájov - Rychaltice, ale nad doprovodkami Příbor - Borovec a Příbor - Hájov zatím visí otazník, přesné datum zatím nevím ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Na obsluzne komunikaci Hajov - Rychaltice pomalu pribyva hutnena podkladova vrstva a je tam take jiz castecne natazen vodici drat
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Tak o víkendu má být úsek Příbor-Rychaltice úplně uzavřený - prý oprava VDZ a výtluků - Objížďka přes Krmelín - viz. http://www.katerinice.cz/ostatni/hlasen ... 18-1300cz/
Nevím, ale zdá se se mi ta organizace a koordinace na tom úseku "nějaká divná". Doprovodky nedokončené, půlka silnice zavřená kvůli přestavbě, a druhou půlku teď zavřou na dva dny kvůli záplatování.
Nevím, ale zdá se se mi ta organizace a koordinace na tom úseku "nějaká divná". Doprovodky nedokončené, půlka silnice zavřená kvůli přestavbě, a druhou půlku teď zavřou na dva dny kvůli záplatování.
ivko: o té víkendové uzavírce jsem tu již psal a to 2x, takže nic nového, o víkendu 26. a 27. května se bude kompletně uzavírat úsek Příbor - Rybí, taktéž kvůli záplatování
-
evilcleaner
no opravu výtluků, obnovu VDZ za provozu prostě dělat nejde, že řsd mělo povrch před zahájením stavby už dost na hraně s životností, to není chyba zhotovitele - stejně tak, že se to musí opravit.
navíc doprovodky nikdy nebyly zamýšleny k převedení dopravy z I/48, jak se mnozí domnívají - při krátkých uzavírkách jako tato by ale pochopitelně pomohly. jenže když začne stavba kvůli rozkladu výběrka o půl roku později, tak to máte potom těžko - pochopitelně původní harmonogram stihnout nešlo.
uzavírka bude nakonec kratší než bylo plánováno, ale pravděpodobně zasáhne jak sobotu, tak neděli. mimo jiné se bude frézovat část asfaltových vrstev mezi hájovem a rychalticemi (cca 1m široký pruh), tak aby se dala postavit kanalizace. rovnou napíšu, že dostatečná šířka zpevnění zůstane zachována, ještě před tím než tu někdo začne křičet, že se tam pak auta nevyhnou
navíc doprovodky nikdy nebyly zamýšleny k převedení dopravy z I/48, jak se mnozí domnívají - při krátkých uzavírkách jako tato by ale pochopitelně pomohly. jenže když začne stavba kvůli rozkladu výběrka o půl roku později, tak to máte potom těžko - pochopitelně původní harmonogram stihnout nešlo.
uzavírka bude nakonec kratší než bylo plánováno, ale pravděpodobně zasáhne jak sobotu, tak neděli. mimo jiné se bude frézovat část asfaltových vrstev mezi hájovem a rychalticemi (cca 1m široký pruh), tak aby se dala postavit kanalizace. rovnou napíšu, že dostatečná šířka zpevnění zůstane zachována, ještě před tím než tu někdo začne křičet, že se tam pak auta nevyhnou
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
evilcleaner, pokud to bude cca 1m pruh, tak ano, jelikož tam bylo původně S16.5, pokud si to dobře vybavuji, jak to tu svého času napsal Lenny, takže ten 1m není problém, hlavně, aby už dodělali doprovodky, už kvůli autobusům a cyklistům, stávající stav je velmi nepříjemný
z cesty to vypadá, že u MÚK Příbor východ se zakládá nový most přes D48 - na místě obří vrtná souprava, která vrtá piloty ... stejně tak se zakládá u Příbora most přes I/58 a přes železniční trať Studénka - Veřovice u Skarabu je také vrtná souprava a myslím, že se zakládá i most přes řeku Lubinu, u Hájova je výstavba mostu nejdále ... po několika propršených dnech se vyčasilo, takže počítám, že budou pracovat i o víkendu, jak je jejich zvykem 
Vrtná souprava byla už před měsícem u mostů přes Lubinu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
ano Lenny tam ano, ale na jiných místech se objevily v posledních dnech ..., pracuje se ale vskutku usilovně, oceňuji pracovní tempo
-
evilcleaner
no času tam mnoho není, v těchto dnech se na plno začínají rozjíždět také zemařiny po celém úseku hlavní trasy.
Na casti obsluzky Hajov - Rychaltice uz je polozena prvni vrstva asfaltu a dnes zacali navazet a srovnavat podklad na propojeni dnes jiz byvaleho najezdu a obsluzky.
Dnes asfaltovali na doprovodce Borovec - Příbor. V úseku Hájov - Rychaltice jsou zemní práce dle mě více rozpracovány než ve zbývajícím úseku. Už je vybetována část pilíře estakády Libhošť.
Konečně jsem si taky projel I/48 v zúženém stavu. Dopravní značení mi přijde odpovídající, ničeho špatně značeného jsem si nevšiml. Ale omezení 30 km/h na místech přejezdu SDP a 50 km/h nedodržovala ani policie jedoucí přede mnou
Konečně jsem si taky projel I/48 v zúženém stavu. Dopravní značení mi přijde odpovídající, ničeho špatně značeného jsem si nevšiml. Ale omezení 30 km/h na místech přejezdu SDP a 50 km/h nedodržovala ani policie jedoucí přede mnou
D47 už máme, teď ještě D48
Omezení rychlosti na 70 resp. 50 je totální nesmysl. Když můžu na mnohem užší a klikatější silnici 3. třídy jet 90. Dle mě by bylo 70 resp. 50km/h odpovídající.
Ale 90 je maximální povolená rychlost, tzn. v zatáčce uberu plyn a nebo jedete pořád stejně i když tam není omezení max. rychlosti?
Jenže tady projíždíte stavbou. Po dokončení jedné poloviny bude snad 80.
Jenže tady projíždíte stavbou. Po dokončení jedné poloviny bude snad 80.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
-
evilcleaner
jezdím tam poměrně často
a 50 a 30 se fakt nedá.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Musí se brát v úvahu, že ta rychlost se nesnižuje jen kvůli zúžení a přejíždění mezi pruhy, ale hlavně kvůli dělníkům. Ono není moc příjemné soustředit se na práci, když mi těsně za zadkem frčí jedno auto za druhým. A to i když jede za svodidly, kamion i dodávka tlačí před sebou dost vzduchu. Znám to moc dobře, když stříhám před barákem u silnice keře a nikoho nezajímá, že můžu ztratit balanc a jsem pod koly. Naopak, nejraději by mi přejeli nohu. Sehnal jsem si dopravní kužele, abych je donutil jezdit aspoň kousek dál ode mě.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
- Chápu pokud bude omezení v místě kde ti dělníci zrovna makají. Proti tomu ani popel, ale stejně tak když se dělala rekonstrukce Rudné ulice do Havířova. 50tka v celém úseku a oni dělali v posledním kilometru lajnování čar.
- Stejně tak D1 proč tam je 80tka ? Dělníci jsou očkovaní na větší rychlost ?
Mě prostě štve že někdo od stolu dá 50tku v celém úseku, místo toho aby dal 80tku a řekl dělníkům "když budete v nějakém úseku pracovat můžete si rychlost snížit na 50km/h". Dělníci si tam dají otočné značky a ráno před šíchtou si je otočí a až ten úsek dodělají tak je zase vrátí.
Já vím jsem naivní. Nechci tam 90. 80tka je asi taky moc, ale proč ne v místech kde se nepracuje 70km/h
- Stejně tak D1 proč tam je 80tka ? Dělníci jsou očkovaní na větší rychlost ?
Mě prostě štve že někdo od stolu dá 50tku v celém úseku, místo toho aby dal 80tku a řekl dělníkům "když budete v nějakém úseku pracovat můžete si rychlost snížit na 50km/h". Dělníci si tam dají otočné značky a ráno před šíchtou si je otočí a až ten úsek dodělají tak je zase vrátí.
Já vím jsem naivní. Nechci tam 90. 80tka je asi taky moc, ale proč ne v místech kde se nepracuje 70km/h
no nyní už probíhají zemařiny (evilcleaner to psal) po celé hlavní trase, takže se teď pracuje všude ...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Tahat s sebou pořád značky, abych je umístil, kde zrovna makám, na to bych se asi vyfláknul
S tím nic nenaděláme. Ale třeba na noc by to mohli zakrývat a někde to tak i dělají. Na ceduli je pracovní doba a po pracovní době pánové otočili značky 30.
Očkování na vyšší rychlost, to je dobrý Warczi
Očkování na vyšší rychlost, to je dobrý Warczi
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
pracoval jsem u dopravního značení, ti dělníci v drtivé většině případů mají zákaz si s těmi značkami hýbat. vždy na změnu dopravního značení objednávali nájezd našich lidí, protože ti jsou "proškolení" na přesun značek. v případě nějaké nehody totiž policie může začít zjišťovat, jestli značky jsou umístěné podle schválené dokumentace a pokud by tomu tak nebylo, mohl by z toho být malér
shodou okolností, na této stavbě zajišťuje značení firma, u které jsem dřív pracoval...
80 na dálnici je dle mého názoru proto, že z pohledu bezpečnostních poměrů by dálnice měla být na vyšší úrovni než silnice nižších tříd
shodou okolností, na této stavbě zajišťuje značení firma, u které jsem dřív pracoval...
80 na dálnici je dle mého názoru proto, že z pohledu bezpečnostních poměrů by dálnice měla být na vyšší úrovni než silnice nižších tříd
-
evilcleaner
já se spíš směji tomu dopravnímu omezení vzhledem k tomu, jak to tam ve skutečnosti funguje - 50 tam jede 1 z 50 a co si budeme říkat, díky bohu za to. na druhou stranu běžně tam jezdí kamiony plný knedlík a to je pro ty venku skutečně nepříjemné.
ale ať přidám nějaké info ze stavby, namátkou - spousta menších propustků/mostních objektů je před dokončením (zpravidla se pouze prodlužovaly), na doprovodkách se už mnohdy klade MZK a podkladní a ložní balená vrstva. v rámci hlavní trasy největší zářez je v oblouku za múk příbor východ (ve směru staničení) - je zde třeba odtěžit cca 100 000 m3 zeminy - v tomto místě již proběhla skrývka drnu a v dalších dnech začne odtěžování zeminy - zde se trasa napřimuje, jelikož současný oblouk nevyhovuje Vn=120km/h. Zároveň se dostávají do finále práce na větvi NJ - Příbor na múk příbor východ, tak aby zde mohla být převedena doprava obousměrně (na hlavní trase se bude budovat kanalizace v sdp, opěry a podpěra mostu múk). stejně tak je na spadnutí (začátek června) změna organizace dopravy v zářezu v rychalticích před mostem přes ondřejnici - zde z důvodu výstavby kanalizace dojde k vedení dopravy v "pomalých" pruzích (bude se dodělávat zatimní vozovka ve směru na F-M)
ale ať přidám nějaké info ze stavby, namátkou - spousta menších propustků/mostních objektů je před dokončením (zpravidla se pouze prodlužovaly), na doprovodkách se už mnohdy klade MZK a podkladní a ložní balená vrstva. v rámci hlavní trasy největší zářez je v oblouku za múk příbor východ (ve směru staničení) - je zde třeba odtěžit cca 100 000 m3 zeminy - v tomto místě již proběhla skrývka drnu a v dalších dnech začne odtěžování zeminy - zde se trasa napřimuje, jelikož současný oblouk nevyhovuje Vn=120km/h. Zároveň se dostávají do finále práce na větvi NJ - Příbor na múk příbor východ, tak aby zde mohla být převedena doprava obousměrně (na hlavní trase se bude budovat kanalizace v sdp, opěry a podpěra mostu múk). stejně tak je na spadnutí (začátek června) změna organizace dopravy v zářezu v rychalticích před mostem přes ondřejnici - zde z důvodu výstavby kanalizace dojde k vedení dopravy v "pomalých" pruzích (bude se dodělávat zatimní vozovka ve směru na F-M)
navážu na kolegu evilcleaner: fotky z doprovodky Příbor - Borovec
https://bumbik333.rajce.idnes.cz/II_648 ... _24.5.2018
a fotky z doprovodky Příbor - Hájov
https://bumbik333.rajce.idnes.cz/II_648 ... 4.5._2018/
https://bumbik333.rajce.idnes.cz/II_648 ... _24.5.2018
a fotky z doprovodky Příbor - Hájov
https://bumbik333.rajce.idnes.cz/II_648 ... 4.5._2018/
a dnes fotky z doprovodky Hájov - Rychaltice
https://bumbik333.rajce.idnes.cz/II_648 ... _25.5.2018
https://bumbik333.rajce.idnes.cz/II_648 ... _25.5.2018
a značení na doprovodkách schváleno dopravkou Kopřivnice
http://www.pribor.eu/obcan/uredni-deska ... -4045.html
http://www.pribor.eu/obcan/uredni-deska ... -4045.html