D47 - aktuální stav
Re: D47 - aktuální stav
To se mi snad jenom zdá. Takže to provizorium není jenom v tom, že otevřeli půlku dálnice, ale že ani nekoupili sypače:(
To že dneska bude sněžit se ví už 3dny. Copak nešlo pořídit stavební buňku v Mańkovicích , kde by čekali až opravdu začne sněžit a vyrazili.
Co takhle namontovat do každého sypače GPS s mobilem a byla by hned veřejná kontrola jak se točí za naše daně a ZDRAŽENÉ dálniční poplatky. Tady na webu by to pak byla krásná aplikace s google maps.
PS: Možná by stálo dnes do fotogalerie nakopírovat fotky z jedné kamery a vyděli bychom, jak často dálnici projeli.
To že dneska bude sněžit se ví už 3dny. Copak nešlo pořídit stavební buňku v Mańkovicích , kde by čekali až opravdu začne sněžit a vyrazili.
Co takhle namontovat do každého sypače GPS s mobilem a byla by hned veřejná kontrola jak se točí za naše daně a ZDRAŽENÉ dálniční poplatky. Tady na webu by to pak byla krásná aplikace s google maps.
PS: Možná by stálo dnes do fotogalerie nakopírovat fotky z jedné kamery a vyděli bychom, jak často dálnici projeli.
Přidávám pár obrázků
D1 km 359,9 (směr Bohumín)
10:30 a 11:49
D1 km 359,9 (směr Bohumín)
10:30 a 11:49
- Přílohy
-
- rae6_30min_06012010_9h_11h30.gif (13.13 KiB) Zobrazeno 13386 x
-
- 33833278373.png (83.74 KiB) Zobrazeno 13392 x
-
- 1896396330373.png (66.33 KiB) Zobrazeno 13407 x
Pro porovnání aktuálně tady: http://www.ceskedalnice.cz/pro-ridice/k ... ik-bohumin
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Levý pruh na D4704 nepoužitelný, ale jinak to šlo. Jinak jel jsem okolo 11h na Nový Jičín a už to bylo protaženo, ale jen směr NJ, opačný směr jen vyježděný pravý, levý samý sníh.Al-Es píše:Ono to omezení na Tauernské dálnici je tam minimálně 2 roky. Jel jsem tudy v sobotu a hrozně sněžilo a je tam obtížná údržba - málo místa pro odhoz sněhu. Jinak ale co se týče údržby jsou Rakušané úplně někde jinde. Dálnice pluhovali co 30 minut dva pluhy vedle sebe. Zato u nás od Olomouce po Bělotín jen vyjeté koleje ve sněhu a z Bělotína na Nový Jičín jen totálně zasněžená silnice.martin píše: Včera jsem u Salcburku vyfotil omezení při celkové reko jednoho pásu. Uspořádání 2+2, včetně správného oddělení obou směrů. To, co předvedli chlapci na D1 v tomto případě, je diletantizmus!
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pocit, že z těch Mankovic už jezdí, protože výjezdy by prohrnuté, ale možná se mi to jen zdálo.mapman píše:S otevřením SSÚD Mankovice to bude lepší, teď to mají i celkem daleko, z Kocourovce a z Ostravy, čili srovnávejme to řekněme tak za dva rokyAl-Es píše: Zato u nás od Olomouce po Bělotín jen vyjeté koleje ve sněhu a z Bělotína na Nový Jičín jen totálně zasněžená silnice.
R48 -> D48 se podařilo!
No, o údržbu 4705 by se měly v zimě starat IS, viz. zde z jejich firemního zpravodaje :
V zimnom období čaká na IS a ich partnerov sezónna údržba stavby. Tak, aby ju vodiči medzi Brnom a Ostravou mohli využívať čo najpohodlnejšie.
V zimnom období čaká na IS a ich partnerov sezónna údržba stavby. Tak, aby ju vodiči medzi Brnom a Ostravou mohli využívať čo najpohodlnejšie.
Ještě mě zarazila jedna věc... proč se na 4704 solil jen prostřední pruh. To znamenalo , že lidé odbočující na MUK Hranice na Moravě museli skoro zastavit aby do sněhu v pravém pruhu a následném odbočovacím pruhu nevletěli plnou rychlostí. Takto to bylo vyřešeno směrem na Ostravu:(
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak obe ZPI na km 340,3 se vcera vecer konecne objevily v JSDI, nicmene ta ve smeru na Prahu stale nesviti (viz prehled).Martin z Ostravy píše:Jinak předpokládám, že se na té bráně na km 340,3 brzy objeví "km 330-311
stavební práce, provoz 2 pruhy" tak jako je tomu z druhé strany.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Už svítí
Ale pořád tam není ta hned za MÚK Rudná
Vůbec ten systém nechápu.
Ale pořád tam není ta hned za MÚK Rudná
Vůbec ten systém nechápu.
R48 -> D48 se podařilo!
Jsou někde v JSDI i proměnlivé značky?
Např. z Ostravy do Bohumína jsou 4 portály s proměnlivými značkami, včera na 2 svítilla značka možnost smyku (před mostem v Antošovicích) a na dalších jiné nebezpečí (před zúžením).
Toto podle mně vypovídá o stavu vozovky a provozu stejně jako portály s textem.
Např. z Ostravy do Bohumína jsou 4 portály s proměnlivými značkami, včera na 2 svítilla značka možnost smyku (před mostem v Antošovicích) a na dalších jiné nebezpečí (před zúžením).
Toto podle mně vypovídá o stavu vozovky a provozu stejně jako portály s textem.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Právě že nejsou, stejně tak tam nejsou portály před tunely, což podle mně naprostá blbina.
Na co ten JSDI pak je, na co je to centrum v Ově, když každý tunel je svébytný?
Na co ten JSDI pak je, na co je to centrum v Ově, když každý tunel je svébytný?
R48 -> D48 se podařilo!
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Bohuzel, nejsou a zatim nezname ani duvody proc tomu tak je. A troufam si tvrdit, ze s 99% pravdepodobnosti ani znamost onech duvodu nebude s to ospravedlnit absenci tech znacek v JSDI (minimalne v mych ocich). Snad leda kdyby nam kvuli jejich zacleneni mela hrozit nejaka kosmicka katastrofa.hiob píše:Jsou někde v JSDI i proměnlivé značky?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Šlendrián to je, jako všechno tady v tom banánistánu 
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak 4705 zavřena, kvůli nehodám. Co asi bylo příčinou? 
R48 -> D48 se podařilo!
Tak na 337. kilometru dálnice D1 narazil kamion do svodidel, to nám ta dálnice moc dlouho bez poničení nevydržela, a to možná ani nevím o nehodách, které se už na novém úseku staly dříve. 
K té zimní údržbě: Středočeský kraj spustil do zkušebního provozu monitoring sypačů na svém území. Viz. http://www.ecsinvention.cz/sypace.
Kdyby to takhle bylo pro celou republiku, bylo by to ok.
Kdyby to takhle bylo pro celou republiku, bylo by to ok.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlásím, že pořád žádná aktualizace značenímapman píše:JJ. chybí na té návěsti a taky na křižovatkách v Bělotíně pod estakádou... ale tam už tě tahat nebudemMartin z Ostravy píše:Ve středu tam pojedu tak se na to zaměřím, to co bylo přeškrtnuté už je normálně, to bylo už minulý týden.
A na té návěstí chybí Ostrava? Ta tam ještě myslím nebyla.
Asi je to možná schválně, aby lidi netahali na půl profil
R48 -> D48 se podařilo!
http://www.novinky.cz/krimi/191073-pri- ... stoji.html
„Podle prvních informací jsou na místě dva mrtví,“ řekl bez bližších podrobností mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.
„Dopravní policisté nehodu na místě vyšetřují, průběh nehody ani totožnost zemřelých zatím neznáme,“ dodal.
Doplnil, že policie musela okamžitě uzavřít úsek dálnice mezi Bělotínem a Hladkými Životicemi. Objízdná trasa vede po silnici první třídy.
Dopravni info potom uvádí:
DN - kamion + OA se dvěma smrtelnými zraněními. Na místo IZS, Dálnice uzavřena od Bělotína po Hladké Životice v obou směrech
„Podle prvních informací jsou na místě dva mrtví,“ řekl bez bližších podrobností mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.
„Dopravní policisté nehodu na místě vyšetřují, průběh nehody ani totožnost zemřelých zatím neznáme,“ dodal.
Doplnil, že policie musela okamžitě uzavřít úsek dálnice mezi Bělotínem a Hladkými Životicemi. Objízdná trasa vede po silnici první třídy.
Dopravni info potom uvádí:
DN - kamion + OA se dvěma smrtelnými zraněními. Na místo IZS, Dálnice uzavřena od Bělotína po Hladké Životice v obou směrech
Hmm...Tak to tak vypadá, že ono provizorium 2+2 se neosvědčuje. Neviděl jsem žádnou statistiku, takže se ptám je to jen můj pocit, že to slyším pořád, že se tam něco stalo?...By mě zajímaly příčiny těch nehod. Podle mě to chce jedno, dát doprostřed ten železný pás provizorních svodidel a nebo udělat střídavě 2+1. Nerad se úpínám k soudům dokud nic nevím, ale tak nějak to už vidím, jak si hromada lidí řekne, jo do toho levýho se vlezu, pak se dostanou někde vedle kamionu, který trochu vybočí, oni se leknou a jsou v protisměru...
Podle mě jediným bezpečným řešením je 2+1 nebo betonové svodidla... Dálnice je věčně uzavřená protože frezují vozovku od nafoukaného sněhu... Dal bych 2 pruhy od Ostravy aby mohli frézovat bez uzavření dálnice a byl by pokoj.
Nedávno jsem jel trasu Ostrava - Šumperk a vyšlo mi to 2 hodiny přes Olomouc a 2,5 přes Opavu... Nicméně místní jezdí přes Opavu, protože dálnice je věčně zavřená
(
Nedávno jsem jel trasu Ostrava - Šumperk a vyšlo mi to 2 hodiny přes Olomouc a 2,5 přes Opavu... Nicméně místní jezdí přes Opavu, protože dálnice je věčně zavřená
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem nad tím taky uvažoval, jestli ty nehody mají souvislost s tím 2+2, ta první měla, i když to byla de facto chyba řidiče, ale na normální dálnici by k ní pravděpodobně nedošlo (dodávka smetla favorit v odstavném pruhu, ta dodávka pokračovala dál jakoby po provizóriu, tedy u pravé krajnice avšak už se jednalo o odstavný pruh). Jinak to jak je u nás to 2+2 provedené je tragédie, ale o tom už tu byla řeč. Podle mně je ale 11,5m na bezpečné provizorní uspořádání 2+2 málo.
R48 -> D48 se podařilo!
Potom je otázkou zda má smysl rekontrukce D1, aby tam šlo udělat právě takovéhle 2+2.Martin z Ostravy píše:Podle mně je ale 11,5m na bezpečné provizorní uspořádání 2+2 málo.
Kolik tak můžou stát ty plechová svodila?
Nehoda favoritu se stala až na 4706 a ne na 4705. Takže na normálním profilu. To za prvé.Martin z Ostravy píše:Teď jsem nad tím taky uvažoval, jestli ty nehody mají souvislost s tím 2+2, ta první měla, i když to byla de facto chyba řidiče, ale na normální dálnici by k ní pravděpodobně nedošlo (dodávka smetla favorit v odstavném pruhu, ta dodávka pokračovala dál jakoby po provizóriu, tedy u pravé krajnice avšak už se jednalo o odstavný pruh). Jinak to jak je u nás to 2+2 provedené je tragédie, ale o tom už tu byla řeč. Podle mně je ale 11,5m na bezpečné provizorní uspořádání 2+2 málo.
Za druhé, s odklízením sněhu je problém, ale v případě oprav a dlouhodobých uzavírek, toto nehrozí, bo se tyto úzavírky nedějí v zimě
Za třetí, komu to přijde málo, má svobodnou volbu jet, buď v pravém pruhu celou dobu anebo po nějaké jiné silnici.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Přesně tohle jsem čekal, zas jen 2+2 je špatně atp atp ... Je to o lidech, ne o 2+2... Nicméně....
2+2 v tomhle provedení má podle mě smysl jen tam kde jsou opravdu velké intenzity, je to oprava a ten úsek je krátký (do 10ti km), protože pak vlastně ani není moc potřeba předjíždět, spíš jde o to pojmout tu kapacitu. Na těch 17ti kilometrech to je trochu zhůvěřilost. 2+1 by tam bylo lepší řešení, bezpochyby. Na střídačku.
2+2 v tomhle provedení má podle mě smysl jen tam kde jsou opravdu velké intenzity, je to oprava a ten úsek je krátký (do 10ti km), protože pak vlastně ani není moc potřeba předjíždět, spíš jde o to pojmout tu kapacitu. Na těch 17ti kilometrech to je trochu zhůvěřilost. 2+1 by tam bylo lepší řešení, bezpochyby. Na střídačku.