Návrhy na změnu dopravního značení
Re: Návrhy na změnu dopravního značení
Ano. O žádných červených tedy rozhodně nevím, snad kromě pár cedulí na sokp
Na MÚK Vysočany byly ještě před 14 dny.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak toto už je trochu překombinované, co myslíte?
- Přílohy
-
- neme.jpg (46.16 KiB) Zobrazeno 6445 x
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Zaměřil jsem se nejdřív na ty dodatkovky a nezdálo se mi to špatné, pak juknu nahoru a válím se smíchy
Už tam chybí jen rozlišit naftu a benzín a lehký topný olej nebo O2, jako vzduch do pneu a H2O v myčce. Tohle se asi bude muset brzy vyřešit jinak bude před benzínkami les značek 
Přitom by stačilo pod jedinou značkou mít třeba E. C. H. L. Blbé je, že v každé zemi nazývají LPG jinak, třeba GPL nebo autogass apod.
Přitom by stačilo pod jedinou značkou mít třeba E. C. H. L. Blbé je, že v každé zemi nazývají LPG jinak, třeba GPL nebo autogass apod.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
... a to už vymizel symbol pro bleifrei
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Mám opět dotaz: Proč není na ZPI (zařízení pro provozní informace) občas text např. "drž se vpravo, dokud nepředjíždíš". Mám na mysli třeba třípruh Praha - Mirošovice, kde je nejvíc markantní, že si řidiči (nebo spíš řidičky) tohoto základního pravidla nejsou vědomi. Přemýšlelo se o tom nebo o něčem podobném někdy?
- Přílohy
-
- variable-msg-sign.jpg (57.43 KiB) Zobrazeno 6271 x
-
Honey72
On má každý na ty tabule jiný názor. Někdo si myslí, že by se měl na nich rozsvítit nápis jen v případě, že se něco děje, aby to zbytečně nerozptylovalo řidiče a neznervózňovalo cizince, kteří musí luštit co tam v češtině stojí. Vlastně další bilboard. Něco na tom bude. Taková ta FM 105,3 nebo asistence 5555 každému dojde, ale někdy jsou třeba na italských dálnicích tak dlouhé věty, že opravdu já jako cizinec musím pár sekund luštit než to přečtu. Někdy to bývá v angličtině, ale i tak zbytečné info.
Pak je tu zase druhá skupina, která si myslí, že na tabuli vždy něco svítit musí, aby řidič poznal, že to není mimo provoz. Jenže pak je tam něco ve smyslu šťastnou cestu a za cedulí zácpa, což spíš každého pěkně nazvedne a má chuť mrštit kámen
Mě se líbí např. v Polsku, že když na tabulích nemá co důležitého svítit, upozorňují tabule na překročení rychlosti, když se před hříšníkem na tabuli rozbliká dopravní značka.
Ano, jezděte vpravo by se mi líbilo, když by se rozsvítilo nepravidelně, pokud by čidla nebo obsluha zaznamenali hříšníky co se nechtějí hnout z místa. No, takže by to muselo svítit pořád a nikdo by to neregistroval
Pak je tu zase druhá skupina, která si myslí, že na tabuli vždy něco svítit musí, aby řidič poznal, že to není mimo provoz. Jenže pak je tam něco ve smyslu šťastnou cestu a za cedulí zácpa, což spíš každého pěkně nazvedne a má chuť mrštit kámen
Mě se líbí např. v Polsku, že když na tabulích nemá co důležitého svítit, upozorňují tabule na překročení rychlosti, když se před hříšníkem na tabuli rozbliká dopravní značka.
Ano, jezděte vpravo by se mi líbilo, když by se rozsvítilo nepravidelně, pokud by čidla nebo obsluha zaznamenali hříšníky co se nechtějí hnout z místa. No, takže by to muselo svítit pořád a nikdo by to neregistroval
Bral bych to podle těch největších nešvarů a prohřešků českých řidičů, což je podle mě dokola omýlaný ZIP (i když se to lepší...), nedodržování odstupu (což je i můj problém, protože nerad měním kinetickou energii v koutoučových brzdách na nevyužitelné teplo) a taky je to jízda vpravo na dálnicích a SMV (což je také můj problém, protože se skutečně snažím vpravo jezdit).
Fotka nahoře je z Austrálie a kdyby tam měly být zakázány nápisy na DZ, tak nevyznačí možná ani hlavní silnici. Podle mě tady není problém samotný text, pokud je stručný, jasný a výstižný (a pokud je tedy alespoň řidičská obec průměrně gramotná), ale nevědomost přecházející v ignoranci a bezohlednost. To je to nejhorší, co zde potkáme. Nebo jak jinak vymýtit nešvary tohoto typu z českých silnic? Využijme alespoň to, co máme a nic to nestojí.
Fotka nahoře je z Austrálie a kdyby tam měly být zakázány nápisy na DZ, tak nevyznačí možná ani hlavní silnici. Podle mě tady není problém samotný text, pokud je stručný, jasný a výstižný (a pokud je tedy alespoň řidičská obec průměrně gramotná), ale nevědomost přecházející v ignoranci a bezohlednost. To je to nejhorší, co zde potkáme. Nebo jak jinak vymýtit nešvary tohoto typu z českých silnic? Využijme alespoň to, co máme a nic to nestojí.
Myslíte jízdu vlevo, že? Jinak nevidím problém v jízdě vpravo.
Pokud to dobře chápu, tak v Austrálii se jezdí vlevo, tedy obrácenně než u nás, ale řazení do pruhů (pomalejší versus rychlejší) je stejné jako u nás, tedy pomalé vpravo, předjíždějící vlevo ......
Takže něco je obráceně, něco ne. Měl bych z toho slušnej hokej.
Takže něco je obráceně, něco ne. Měl bych z toho slušnej hokej.
Samozřejmě, že tak to není, to by byl dobrý bordel. Ta cedule říká drž se vlevo dokud nepředjíždíš.
Nové značení odpočívek na D1, u Brna, směr Praha
- Přílohy
-
- odpocivkad1neew.jpg (299.47 KiB) Zobrazeno 5598 x
D0 Chrášťany, již s novým symbolem okruhu
- Přílohy
-
- d2neeew.jpg (157.81 KiB) Zobrazeno 5595 x
Můžu se zeptat, proč na ty nové značky nedávají ty oválky s písmenkem označující stát ? Například u Plzně D. Nebo na Brno A - kór teď kdy se i na Vídeň i na Linz jede prvně po D1. Stejně tak by mohlo být u D1 PL. Mám na mysli jen na okruhu, na celé D1 ne, jen na důležitých rozpletech.
A jinak menší rýpanec .. proč je "Plzeň" stejně velké jak ty místní pod tím
A jinak menší rýpanec .. proč je "Plzeň" stejně velké jak ty místní pod tím
To bude proto, ze Plzen neni v Nemecku a Brno neni v Rakousku.
-
Honey72
A dalším důvodem, že se z Prahy dá odbočit do D, PL i A hned na více odbočkách, ke všemu hned za sebou.
Jinak, ta Plzeň na ceduli, přikrčená chudinka v rohu je tedy opravdu FUJ ! Ale zřejmě musí být pod sebou typ písma stejný.
Jinak, ta Plzeň na ceduli, přikrčená chudinka v rohu je tedy opravdu FUJ ! Ale zřejmě musí být pod sebou typ písma stejný.
-
Honey72
Tak jsem byl o víkendu v Třinci a docela jsem nechápal. Na spoustě cedulí v okrese F-M sice přibyly cíle Bialsko Biala, ale nikdo se už nenamáhal k tou přidat PL. Úplně do očí bijící je pak tabule s cíly pod sebou Žilina SK a Bilsko Biala bez PL. Asi někdo potřebuje druhou etapu, aby to tam dolepoval, nechal si proplatit palivo, lešení ...
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
V Německu mají na polookruhu kolem Mnichova dokonce symbol Itálie, bez jakéhokoliv italského cíle. Ta úzká Plzeň se mi zdá taky zbytečná, myslím, že by se tam v pohodě vešla v normální velikosti.
Pěkná blbost. Právě jsem to psal proto, že tady ty oválky by mohly být i bez měst.ElWapp píše:To bude proto, ze Plzen neni v Nemecku a Brno neni v Rakousku.
Jinak na váš blbý postřeh vám odpovím: Graz je v Itálii, Chorvatsku nebo Slovinsku ??
No, myslím, že zhruba řidiči ví, jestli jedou do Německa na sever nebo na jihozápad. Rakousko je v současné chvíli oběma cestami prvně po D1. Znovu opakuji, oválky jen na okruh na odbočení na příslušnou dálnici, dál ne. Případně až blíž k hranicím nebo na důležitějších křižovatkách, např. D1 u Brna by mohlo být PL vedle Ostravy.Honey72 píše:A dalším důvodem, že se z Prahy dá odbočit do D, PL i A hned na více odbočkách, ke všemu hned za sebou.
Tak pokud se nepletu, tak by se ta titěrná Plzeň měla změnit na "normální" PLZEŇ, a k ní by měl přibýt konečně ten Norimberk s D, ne? Jako to bude všude na hlavních kříženích D0..? Či toto je už finální "nová" podoba? Ale jinak mě těší, že tu mám nového zdatného zastánce, dalšího bojovníka za oválky a zahraniční cíle.. 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Ano, Plzeň bude normální a přibude Nürnberg (D)
Stejně jako přibude Dresden (D) nebo Wrocław (PL) a budou se opakovat na IS 8b za každou křižovatkou.
Ta značka na fotce nahoře je stará, má jen vyměněný nástavec.
Ta značka na fotce nahoře je stará, má jen vyměněný nástavec.
To že by oválky mohly být bez měst jste nepsal. Souvislost se značením Grazu nechápu.Aram96 píše:Pěkná blbost. Právě jsem to psal proto, že tady ty oválky by mohly být i bez měst.ElWapp píše:To bude proto, ze Plzen neni v Nemecku a Brno neni v Rakousku.
Jinak na váš blbý postřeh vám odpovím: Graz je v Itálii, Chorvatsku nebo Slovinsku ??
Vysvětlením souvislosti může být toto značení na rakouské A2.ElWapp píše:To že by oválky mohly být bez měst jste nepsal. Souvislost se značením Grazu nechápu.Aram96 píše:Pěkná blbost. Právě jsem to psal proto, že tady ty oválky by mohly být i bez měst.ElWapp píše:To bude proto, ze Plzen neni v Nemecku a Brno neni v Rakousku.