Předem: je to naprosto OT, stojí to za přesun i s předešlým příspěvkem
Já si (bohužel) uvědomuji, že tady víceméně kritizuji skoro vše, kde píšu. Jsou i výjimky a kdykoli se mi něco od ŘSD líbí, tak to napíšu, protože si popravdě vážím té události, že udělají něco pořádně nebo dobře.
I trochu proto, že sleduji politiku už hodně let, tak si myslím, že mám dobré kritické myšlení, ovšem vždy objektivní a snažím se i konstruktivní. Navíc jsem docela puntičkář a nemám moc rád odvedenou práci na 60-80% byť to někdy jinak nejde .. Proto toho mám u ŘSD dost co kritizovat.
Možná to tak nevypadá, ale samozřejmě si uvědomuji, kde je příčina - je to proto, že finanční ohodnocení těch lidí není bůhvíjak lákavé a špičky nebo nadprůměrní lidé jdou VĚTŠINOU do soukromého sektoru (nechci se dotknout nějakého zdejšího pracovníka řsd

) Navíc tohle je problém celého státního aparátu (snad kromě armády

) a nejspíš to tak vždycky bude...
Zároveň s každou kritikou, kterou tu píšu, si uvědomuji, že to rozhodně není životně důležitá věc a rodina, zdraví atd. jsou mnohonásobně a nevyčíslitelně důležitější. Právě proto, že nemám děti a občas mám čas (a některé věci mě fakt serou

) tak sem píšu.
Ovšem s takovým pohledem (o té důležitosti) bychom vlastně nemuseli stavět žádné dálnice, svět se nezboří, když budou auta pořád jezdit po I/43 ... Stejně tak, proč hledat práci, kde mi dají víc, když na obživu mám už teď, a stejně se ve výsledku i bez dálnic máme stokrát lépe než cca 80-90% lidí na planetě (díky bohu) Ano, ale takovýmhle uvažováním mouchy sežerte mě, se nikdy nikam neposuneme ...
A právě to kritické myšlení je impulzem k pokroku. A mě právě štve, že nám západní (a teď i okolní PL a SK) země v dopravní infrastruktuře neskutečně utíkají. A co je horší, není to jen v tomhle, ale například ze školství je mi dobreku ještě mnohem více, protože tam nám Evropa utíká ještě více a my se (hlavně teď s babišem) dostáváme na úroveň východní Evropy. Stěžuji si vlastně ve výsledku na to, jak se nakládá s veřejnými financemi a kam naše republika směřuje ...
Tolik k mé "obhajobě", čekal jsem již delší dobu, že si mé věčné nespokojenosti někdo všimne
A ohledně vstupu do ŘSD, popravdě jsem nad tím dosti uvažoval. Bohužel dělám ještě zemědělství, to je velký žrout času, a máme rodinný podnik, kde chci pokračovat, takže do budoucna časově nereálné. Navíc nemám sebemenší technické vzdělání (byť vlohy na ně mám) ať už stavárnu nebo strojárnu. Vzdělání jsem přizpůsobil právě rodinnému podniku + zemědělství.
Pokud ovšem je nějaká šance, jak dosáhnout změny, jinak než pracováním tam, tak ji rád využiju ! Úplně nejraději bych prostě napsal na ŘSD a řekl jim, co selským rozumem vidím jako hlavní nedostatky na jejich plánech a dálniční síti, či konkrétních řešeních. Bohužel se obávám, že nic nezměním. Je ale špatně, že to nevidí sami...
Stejně jako kdybych šel dělat na ŘSD Brno, tak mohu možná za pár let po kariérním posunu dosáhnout nějaké změny v této oblasti, ale nelogickou křižovatku nebo malý počet pruhů někde u Plzně stejně nevyřeším

Tudíž mi to nepřipadá jako smysluplné. Beru ty dálnice jako celek v celé ČR ikdyž více se mě to dotýká samozřejmě v místě bydliště. Jde mi ale i o jakousi "vizitku" pro zahraničí.
Mě prostě vadí, že já jako totální laik vidím hromadu nedostatků na našich dálnicích a ti pracovníci je nevidí. Tohle nechápu (pokud to tedy není tím, že jsou tam teda opravdu všichni tupci, což nepředpokládám).
Další důležitá věc je, že kdybych neviděl ty dálnice v zahraničí, tak mi asi ty nedostatky nepřipadají jako nedostatky. Ale když se stačí podívat do Německa a Rakouska i do Polska a je to hodně o něčem jiném, tak pak si nestěžovat, je pro mě těžké ... Neříkám ve všem, měli bychom si od každého vzít to nejlepší, protože nejsme určující zemí, která vymýšlí nové a nejlepší. Například v dopravním značení jsme podle mě asi nejlepší kvůli dobrým velkým značkám, zelené barvě, trochu víc zahraničních cílů a oválků a bude to nejlepší
Nevím, je možné, že to vadí jen mě, ale je prostě škoda, že stavíme dálnice přes 20 let a děláme pořád stejné chyby. Hromada věcí by se spravila, kdyby někdo z řsd četl tohle fórum a předával konstruktivní připomínky dál na dílčí místa, kde by se nad nimi zamysleli. Nebo se zajel podívat do zahraničí a přenést to do své práce.
Chápu, že většina dálniční sítě je v přípravě rozjetá, že ke změnám nemůže docházet, o to víc mě teď ŘSD nasrali s tou jižní tangentou u Brna, která je na počátku přípravy a je 100 let za opicema.
Novými nápady na dálnicích u Brna mě opravdu ŘSD naštvalo tolik, že tam napíšu minimálně dopis, protože ty úpravy D1+ JT chystá opravdu nějaký hňup. Celkově mi ŘSD Brno přijde jako slabý článek. Pokud by šlo z pozice "konzultanta veřejnosti"

něco změnit, určitě to udělám. Obávám se ovšem, že se na mě totálně vyprdnou, proč by měli něco měnit, i když je to k hovnu... Odpověď je, protože žijou z peněz nás všech a dělají věci za naše peníze. Proto ! Bohužel se nikomu nezodpovídají, ani NKÚ je nemůže postihnout, že nedělají práci pořádně
Sakryš, zase román jak prase