[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice - D1
No jak asi bude tangenciální úsek silnice atraktivní pro radiální cesty .. pravda, nemusim všemu rozumět. 
Tangenciální úsek to není - tím je tady (bude) R1 (tj. krátký úsek Nedvězí - N.Dubeč, vložený do radiálního tahu I/12 - Štěrboholská radiála).
Pro toho, kdo jede do Č.Brodu nebo dál by to zajímavé být mohlo. kolik procent z provozu v Běchovicích dělá Praha + Úvaly a kolik to ostatní? Já odhaduji lokální provoz na 50-70%. A pro ty to rozhodně zajímavé nebude!Juno píše:Tangenciální úsek to není - tím je tady (bude) R1 (tj. krátký úsek Nedvězí - N.Dubeč, vložený do radiálního tahu I/12 - Štěrboholská radiála).
Jen bych podotknul, že zatímco s územním rozhodnutím na přeložku I/12 podle dostupných informací není problém, 511 ÚR v tuto chvíli nemá. Kdyby to bylo tak, jak píšete, tak vůbec není co řešit (včetně přetrasování I/12)Juno píše:dřív než nový kus I/12 se postaví R1 Říčany - Běchovice.
Ještě jsem se díval, jaké se očekávají intenzity v tom úseku 511: měl by mít cca jen poloviční zatížení než 510 (přesto to obojí bude šestiruh). Takže jižnější zaústění I/12 na okruh by neměl být z tohoto hlediska problém.
A kdo by měl tu I/12 stavět (platit) ?andy píše:Jen bych podotknul, že zatímco s územním rozhodnutím na přeložku I/12 podle dostupných informací není problém, 511 ÚR v tuto chvíli nemá. Kdyby to bylo tak, jak píšete, tak vůbec není co řešit (včetně přetrasování I/12)Juno píše:dřív než nový kus I/12 se postaví R1 Říčany - Běchovice.
Platit SFDI a stavět vítěz výběrového řízení.Juno píše:A kdo by měl tu I/12 stavět (platit)?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Přesto, že to je na území Prahy ?
Ano i přesto, že je to na území Prahy.
Je to přeci přeložka silnice I. třídy.Juno píše:Přesto, že to je na území Prahy ?
Jinak k Vašemu flamu jenom dodám, že jediná smysluplná varianta je skutečně současně naplánovaná trasa I/12. Ostatní je nesmysl, který by nefungoval. navíc platí, že Květice a okolní obce jsou zastavěné satelity, jejichž majitelé při pořízení té investice nepočítali s umístěním dálnice v tomto území a dodatečně ji tam teď cpát není fér.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
No, pokud jsou moje informace správné, tak před pár měsíci bylo teprve dokončeno DÚR a nikde jsem nezaznamenal, že by už bylo zahájeno územní řízení. Soudě podle humuku který dělají Běchovičtí s 511 se o přeložce I/12 dozvíme z médíí také až bude na pořadu dne.andy píše:Jen bych podotknul, že zatímco s územním rozhodnutím na přeložku I/12 podle dostupných informací není problém...
Aha, tak kecám. Koukám na Lennyho dalnice-silnice.cz a tam stojí, že "22. prosince 2009 bylo vydáno územní rozhodnutí." Nějak se mi nezdá že by jim vadila dálnice ze západu, ale z jihu ne....
P.Pokorný:
Vadí jim hluk z velké křižovatky, která je celá ve stavbě 511, stavba I/12 začíná až o kus dál - jakousi logiku to tedy má.
martini:
Účinný způsob, jak řešit zásah hluku do zástavby, je zmenšení křižovatky na té straně. A tomu by pomohlo vypuštění jejího 4. ramene - I/12, když může jít i s určitými výhodami jinudy (viz začátek této debaty - prvně to sem ale napsal někdo jiný, ne já).
A blízko kolem Květnice jde naopak dosavadní trasa nové I/12, její odkloněná trasa by šla daleko v polích.
Vadí jim hluk z velké křižovatky, která je celá ve stavbě 511, stavba I/12 začíná až o kus dál - jakousi logiku to tedy má.
martini:
Účinný způsob, jak řešit zásah hluku do zástavby, je zmenšení křižovatky na té straně. A tomu by pomohlo vypuštění jejího 4. ramene - I/12, když může jít i s určitými výhodami jinudy (viz začátek této debaty - prvně to sem ale napsal někdo jiný, ne já).
A blízko kolem Květnice jde naopak dosavadní trasa nové I/12, její odkloněná trasa by šla daleko v polích.
To máte pravdu,
zácpy dělá v první řadě připojení Průmyslové - bavíme-li se o směru do centra - kde se ŠR v podstatě zůží do 1 pruhu, aby se umožnil nájezd z Průmyslové.
Další je pak 60kmh na "bobové dráze" kde spousta řidičů jede 50 kmh ačkoli je tam i 70 bez větších problémů snesitelná.
O tom jak dramaticky se situace zhorší, budou li kamiony nahnány na Spořilovskou spojku a dále na zprovozněnou R1 ani nemluvě.
reagoval jsem na příspěvek MPMP
zácpy dělá v první řadě připojení Průmyslové - bavíme-li se o směru do centra - kde se ŠR v podstatě zůží do 1 pruhu, aby se umožnil nájezd z Průmyslové.
Další je pak 60kmh na "bobové dráze" kde spousta řidičů jede 50 kmh ačkoli je tam i 70 bez větších problémů snesitelná.
O tom jak dramaticky se situace zhorší, budou li kamiony nahnány na Spořilovskou spojku a dále na zprovozněnou R1 ani nemluvě.
reagoval jsem na příspěvek MPMP
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ještě doplním, že byla podána odvolání proti UR.Petr Pokorný píše:No, pokud jsou moje informace správné, tak před pár měsíci bylo teprve dokončeno DÚR a nikde jsem nezaznamenal, že by už bylo zahájeno územní řízení. Soudě podle humuku který dělají Běchovičtí s 511 se o přeložce I/12 dozvíme z médíí také až bude na pořadu dne.
Aha, tak kecám. Koukám na Lennyho dalnice-silnice.cz a tam stojí, že "22. prosince 2009 bylo vydáno územní rozhodnutí." Nějak se mi nezdá že by jim vadila dálnice ze západu, ale z jihu ne....
Aha, tak přece jen to nebude tak bezproblémový, jak by se zdáloLenny píše:Ještě doplním, že byla podána odvolání proti UR.Petr Pokorný píše:Nějak se mi nezdá že by jim vadila dálnice ze západu, ale z jihu ne....
o.s. Zdravé životní prostředí Praha-Běchovice píše:A aby to bylo úplně jasné: Nebojujeme proti přeložce Českobrodské silnice, přeložka je v rozumné podobě potřebná, to vůbec nezpochybňujeme!
To jste špatně pochopil, formulace "přeložka je v rozumné podobě potřebná", přece neznamená "nemám s tím problém", ale spíš něco jako "když to předěláte podle našich připomínek, tak to můžete postavit". Musíte se naučit číst ptydepe ekologických a jiných podobných sdružení.andy píše:Aha, tak přece jen to nebude tak bezproblémový, jak by se zdáloLenny píše:Ještě doplním, že byla podána odvolání proti UR.Petr Pokorný píše:Nějak se mi nezdá že by jim vadila dálnice ze západu, ale z jihu ne....Jestli jsem to správně pochopil, chtěli by tam nějaký ochranný val. Jinak ale ještě v listopadu prohlašovali, že s touto "dálnicí" problém nemají:
o.s. Zdravé životní prostředí Praha-Běchovice píše:A aby to bylo úplně jasné: Nebojujeme proti přeložce Českobrodské silnice, přeložka je v rozumné podobě potřebná, to vůbec nezpochybňujeme!
-
1975
Jestli to čtu správně, chtěli val, ale spočítaný hluk tam nebude tak velký, aby tam byl potřeba, tak jim ho zamítli. Takže zkusej klasickou suchdolskou, že ten posudek nepočítal se součtem s 511... Ach jo.
Nedal by se udělat deal - my vám postavíme val u I/12, a vy přestanete prudit s 511 a pokud se upraví křžovatka, tak budete s ÚR souhlasit? No, nedal, já vím, to je utopie
Nedal by se udělat deal - my vám postavíme val u I/12, a vy přestanete prudit s 511 a pokud se upraví křžovatka, tak budete s ÚR souhlasit? No, nedal, já vím, to je utopie
To není tento případ. Spočítaný hluk z křižovatky přesahuje normu, město to obešlo vyhlášením hlukového pásma, což se kupodivu ukázalo jako neprůchozí.1975 píše:Jestli to čtu správně, chtěli val, ale spočítaný hluk tam nebude tak velký, aby tam byl potřeba, tak jim ho zamítli. Takže zkusej klasickou suchdolskou, že ten posudek nepočítal se součtem s 511... Ach jo.
-
1975
U 511 současné limity přesahuje, u I/12 podle posudku ne.
MEGADULEZITE! /pokud je to pravda, coz se o spouste clanku aktualne rici neda/:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot ... ?id=660589
Pokud je to pravda, tak je to krásný úkaz, že politikům úřednická vláda vyhovuje. Nepopulární opatření udělá za ně. Jinak je to pěkná prasárna. Příště zvýšíme limity na znečištění a postavíme fabriku uprostřed sídliště.kuzzzma píše:MEGADULEZITE! /pokud je to pravda, coz se o spouste clanku aktualne rici neda/:
Jirko obecně máte pravdu.Ale v tomto případě to běchovickým přeju. že se ozvali kvůli hluku, to bych ještě pochopil. Ale za to, že to udělali za minutu dvanáct ( zcela jistě úmyslně ), za to, že k tomu přidali kecy o vytlačení či úplné zastavení stavby 511, na kterou čeká celá Praha a za to, že jediným cílem jejcih aktivity je škodit jim to opravdu přeju. Na hrubý pytel totiž patří hrubá záplata a myslím, že už je toho dost, všech těch škůdců a různých sdružení. Takže je potřeba začít používat jejich zbraně. Ať si to vyzkouší, jaké to je.
Tyhle zákony proti škůdcům bývají vždy "dobře" míněny a výsledky známe. U 511 je jasné, že hluk byl nad normu, město to chtělo zamést. Nepovedlo se. Namísto toho, aby se stavba upravila (část zakrýt, zahloubit), čímž by byly splněny všechny podmínky (a debata o jiné trase 511 by byla bezpředmětná), tak se vymýšlí opět jak to obejít. Tím se nakonec může stavba zablokovat mnohem déle.Majkl píše:Jirko obecně máte pravdu.Ale v tomto případě to běchovickým přeju. že se ozvali kvůli hluku, to bych ještě pochopil. Ale za to, že to udělali za minutu dvanáct ( zcela jistě úmyslně ), za to, že k tomu přidali kecy o vytlačení či úplné zastavení stavby 511, na kterou čeká celá Praha a za to, že jediným cílem jejcih aktivity je škodit jim to opravdu přeju. Na hrubý pytel totiž patří hrubá záplata a myslím, že už je toho dost, všech těch škůdců a různých sdružení. Takže je potřeba začít používat jejich zbraně. Ať si to vyzkouší, jaké to je.
A jak to tam chcete zahlubovat? Vzdyt musi navazat na stavajíci vetev - Sterboholskou radialu. Coz je soucas MUK proti ktere protestuji. To proste nejde...Nevim jak to je presne v dokumentaci ale pocitam s tim ze tam bude podobny val jako nyni kolem Jesenice? A pokud i tak je cca 100 domu vystaveno nadmernym dB, tak co se da jinyho delat? Ten okruh tam je planovan X let, ale to je futr dokola:-)
Preci to musi jit nejak resit, co takhle trikrat vedle sebe paralelni pet metru vysoke PHS, doplnene zvenci hustym zivym plotem a valem?