Situace na ŘSD

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
Georg

Re: Situace na ŘSD

Příspěvek od Georg »

Ano, na věc se lze dívat z mnoha úhlů a těžko se hledá správné řešení. Proto v dohledné době neočekávám žádnou zásadní změnu. Spíše evoluci. Běh na dlouhou trať. Postupné malé kroky. Ale i tak, díky za to.
mstitek

Příspěvek od mstitek »

theodor less píše:Lidi, nemáte rozumný odstup. Buď jste ho ztratili v těch šarvátkách, nebo jste ho nikdy neměli.
ŘSD není jedinou organizací podobného typu. Já vím, je to forum o ŘSD, ale co vzpomenout Českou poštu, České dráhy, SŽDC, polostátní ČEZ... To už nemluvím o úřadech různých úrovní. Opravdu jsou všude jsou neschopní? Vždyť tam pracují tisíce lidí, a spláchnout je jednou větou je dost hloupé. Sousloví "přátelé starých pořádků" bylo trefný k označení členů Lidových milicí, KSČ, nomenklaturních kádrů, ale dnes je nemístný. Taky radikální názory a výkřiky, které připomínají Sládkovo:"naházíme je do Vltavy" jsou mimo mísu.
Zkusme spíš pochopit ty mechanizmy. Na to, že Ťok bude znovu ministr, by si nedávno nikdo nevsadil ani korunu. Ale stalo se. On ukazuje, že je dobrej, že staví víc než kdo jinej, že tu modernizaci D1 zmákne, že bojuje proti šlendriánu. Vždyť zašel i do banky, aby zajistil peníze zhotovitele! Prostě nás lakuje, a mnozí mu to baštěj.
Ryba smrdí od hlavy.
Souhlasím, že ryba smrdí od hlavy, ale v případě tohoto státu tou hlavou je samotná společnost. Politici, včetně Ťoka, jsou jen projevem vůle celé společnosti. Tohle není problém jenom ŘSD, takhle mizerně je na tom celá státní správa. Jenom u některých organizací je to vidět víc (již zmíněná pošta, či ČD). Problém je, že celé společnosti ta všeobecná neodpovědnost za cokoliv naprosto vyhovuje. Jen těžko potom chtít po politicích cokoliv jiného. Samozřejmě se ve státní správě najde spousta lidí, kteří makají a jsou dobří, ale naleznete je hlavně na nižších pozicích. Jak půjdete výš, tak jich bude čím dál míň.
Georg

Příspěvek od Georg »

Když mnoho lidí nemá vztah ani ke svému vlastnímu majetku, těžko ho bude mít k tomu společnému. Stačí se například projet po vesnicích v Polsku a u nás. Polské vesnice většinou čisté, domy opravené okolí upravené. Už skoro jako v Německu. Poláci jsou na sebe pyšní. Když se s nimi bavíte, mnoho z nich Vám řekne, že za deset let nepoznáte rozdíl mezi nimi a Německem. O jejich silnicích, které ještě před pár lety byly hrozné, ani nemluvím. A u nás? V plno vesnicích otlučené barabizny, bordel na dvorku a zahradě. Vzhledem k Polsku nebe a dudy. O dálnicích ani nemluvím. Proč to v Polsku jde a u nás ne?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

theodor less píše:Lidi, nemáte rozumný odstup. Buď jste ho ztratili v těch šarvátkách, nebo jste ho nikdy neměli.
ŘSD není jedinou organizací podobného typu. Já vím, je to forum o ŘSD, ale co vzpomenout Českou poštu, České dráhy, SŽDC, polostátní ČEZ... To už nemluvím o úřadech různých úrovní. Opravdu jsou všude jsou neschopní? Vždyť tam pracují tisíce lidí, a spláchnout je jednou větou je dost hloupé. Sousloví "přátelé starých pořádků" bylo trefný k označení členů Lidových milicí, KSČ, nomenklaturních kádrů, ale dnes je nemístný. Taky radikální názory a výkřiky, které připomínají Sládkovo:"naházíme je do Vltavy" jsou mimo mísu.
Zkusme spíš pochopit ty mechanizmy. Na to, že Ťok bude znovu ministr, by si nedávno nikdo nevsadil ani korunu. Ale stalo se. On ukazuje, že je dobrej, že staví víc než kdo jinej, že tu modernizaci D1 zmákne, že bojuje proti šlendriánu. Vždyť zašel i do banky, aby zajistil peníze zhotovitele! Prostě nás lakuje, a mnozí mu to baštěj.
Ryba smrdí od hlavy.
Docela souhlas, ale začal jsem o ŘSD, protože jednak je to tohle fórum, ale další důvod je, že chybějící dálnice jsou velký problém. Že by lidem chyběly VRT se říct úplně nedá. (ono podle různých pohledů těm lidem ani ty dálnice nechybí). Další důvod proč by se tohle mělo řešit primárně na ŘSD příp. SŽDC je, protože ministerstvo dopravy je největší požírač veřejných peněz. Jako to, že Česká pošta je neschopná a potřebovala by také vyměnit nějaké lidi, je sice pravda, ale jsou k ní jednak alternativy a jednak nestojí tolik peněz (myšleno jednorázově). Kdežto když se utratí 2 miliardy za mimoúrovňovou křižovatku, která je ale navržena někdy jak od prasat, tak si myslím, že to je o dost větší problém.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Aram96 píše:ministerstvo dopravy je největší požírač veřejných peněz.
To je celkem odvazne tvrzeni...
https://monitor.statnipokladna.cz/2017/ ... rganizacni
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

ElWapp píše:
Aram96 píše:ministerstvo dopravy je největší požírač veřejných peněz.
To je celkem odvazne tvrzeni...
https://monitor.statnipokladna.cz/2017/ ... rganizacni
Pravda napsal jsem to blbě. Myslel jsem největší požírač investic ne všech peněz. A teď si uvědomuji, že možná armáda na tom bude hůř. Každopádně opravdu nejde srovnávat ŘSD a Českou poštu.
theodor less

Příspěvek od theodor less »

mstitek píše:Souhlasím, že ryba smrdí od hlavy, ale v případě tohoto státu tou hlavou je samotná společnost. Politici, včetně Ťoka, jsou jen projevem vůle celé společnosti. Tohle není problém jenom ŘSD, takhle mizerně je na tom celá státní správa. Jenom u některých organizací je to vidět víc (již zmíněná pošta, či ČD). Problém je, že celé společnosti ta všeobecná neodpovědnost za cokoliv naprosto vyhovuje. Jen těžko potom chtít po politicích cokoliv jiného. Samozřejmě se ve státní správě najde spousta lidí, kteří makají a jsou dobří, ale naleznete je hlavně na nižších pozicích. Jak půjdete výš, tak jich bude čím dál míň.
Asi honíte víc zajíců najednou. Špatná je tedy celá společnost a celá státní správa. Aspoň, že máte pochopení pro politiky, kteří vykonávají vůli společnosti.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Georg píše:Já osobně vidím jen z problémů v zákoně o státní službě (zák. č. 234/2014 Sb.). Chystá se jeho novela. Dala se tam ustanovení, jak se snadněji rozejít s nefunkčním představeným. Z EU se už ozvali, ať tohle odpískáme, neboť to povede k politizaci státní správy.
Ten se ale ŘSD vůbec netýká, neboť ŘSD je příspěvková organizace nikoliv státní úřad jako třeba MD.
R48 -> D48 se podařilo!
theodor less

Georg píše:Když mnoho lidí nemá vztah ani ke svému vlastnímu majetku, těžko ho bude mít k tomu společnému. Stačí se například projet po vesnicích v Polsku a u nás. Polské vesnice většinou čisté, domy opravené okolí upravené. Už skoro jako v Německu. Poláci jsou na sebe pyšní. Když se s nimi bavíte, mnoho z nich Vám řekne, že za deset let nepoznáte rozdíl mezi nimi a Německem. O jejich silnicích, které ještě před pár lety byly hrozné, ani nemluvím. A u nás? V plno vesnicích otlučené barabizny, bordel na dvorku a zahradě. Vzhledem k Polsku nebe a dudy. O dálnicích ani nemluvím. Proč to v Polsku jde a u nás ne?
Možná, že by bylo dobré psát o faktech a ne o dojmech. A když už nerozliším co je fakt a co pocit, tak psát aspoň k tématu. Takový všeobjímající úvahy jsou na h....
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Spousta lidí si neuvědomuje, nevím proč a nebudu spekulovat, že ŘSD uzavřelo s firmou smlouvu o dílo a dle jejich podmínek se jedná. Ve smlouvě jsou občas i podmínky odstoupení. V právním státě se jedná dle této smlouvy. V případě sporů rozhoduje soud.

Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe. Přijde mi, že na základě jejich příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly.

Ale to je jen můj názor a doufám, že na něj nebudu zase kamenován.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Sosa píše:Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe. Přijde mi, že na základě jejich příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly..
Tak nám nějáký takový příspěvek pane Sosa ukažte, ať vidíme jestli si nevymýšlíte.

Já mám naopak pocit, že přibývají lidé, kteří jakoukoliv kritiku ŘSD berou jako něco absolutně nepřípustného a reagují na ní s hysterickou agresí. jakoby 'RSD byla nekritizovatelná posvátná kráva. Vy jste jeden z nich. Přijde mi, že na základě vašich a podobných příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly.

U vás nebylo potřeba ani napsat nic kritického k ŘSD, stačilo se zeptat jak ŘSD funguje a odpovědí byla mnohadenní série vašich osobních útoků vůči mě. Není pak divu, že vaše chování odrazuje spoustu přispěvatelů od diskuze. Spousta lidí nechce být fackovacím panákem fanatických zastánců ŘSD, pro které je jakýkoliv náznak kritiky jako červený hadr pro býka a reagují osobními útoky.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Měl bych mlčet, ale nemůžu: zdá se, že díky přispěvateli s nickem Lynx tu buď budou nařčení za blbce (když si to osočení nechají líbit), nebo za trolly (když s ním začnou diskutovat). Třetí možnost, zdá se není.
Chtěl bych jen ostatní diskutující upozornit, že ti, co fórum sledují pravidelně, již vědí, jak Lynx "diskutuje" a o názor těch, kteří to ještě nevědí (nebo nechtějí vědět), není třeba zase až tak stát.
musklin

Příspěvek od musklin »

Nutně potřebujem PPP a žlutý FIDIDC stavby dálnic.
To je jediný způsob jak ukázat, že to jde - neřešíme tady povolení a legislativu, řešíme tady triviální opravu dálnice (pan mluvčí ŘSD může tvrdit, že to je nová dálnice, ale v kontextu jeho mnoha lží je to jedno)
Pořád bych od obhájců ŘSD rád slyšel jak to dělají ti soukromí investoři - úplatky ?
např. OC Chodov - za provozu po nocích přestavěna stará část. Nová část postavena na původně zastavěných pozemcích (demolice) atd.. a to vše uvnitř Prahy.
Nikde jsme neslyšel o extrémních prodraženích, časových skluzech, objevech, o kterých projektanci neveděli atd..náklady a rozsah stavby větší než nekteré úseky dálnic co se vlečou několik let ...
Lynx

Příspěvek od Lynx »

MPMP píše:Měl bych mlčet, ale nemůžu: zdá se, že díky přispěvateli s nickem Lynx tu buď budou nařčení za blbce (když si to osočení nechají líbit), nebo za trolly (když s ním začnou diskutovat). Třetí možnost, zdá se není.
Chtěl bych jen ostatní diskutující upozornit, že ti, co fórum sledují pravidelně, již vědí, jak Lynx "diskutuje" a o názor těch, kteří to ještě nevědí (nebo nechtějí vědět), není třeba zase až tak stát.
Lživě podsouváte. Nikdy jsem nikoho za blbce neoznačil a za trolla jen toho co prokatzatelně trollil, jako třeby vy, když jste předstíral, že neumíte česky. A nechápete to co napsal v posudku o D8 předseda Ústavu mechaniky hornin AV ČR a další autority, protože jste jinak neměl argumenty proti této odborné veřejnosti.

Já s cizími názory nemám problém a naopak je vítám. Ani nefauluji jako vy. Problém mají lidé jako vy, kteří nedokážou tolerovat odlišnost názoru a tak na mě reagují s agresí, lživým obviňováním a podobně. Je smutné kolik vás je takových, co nedokážou normálně slušně a bez faulů diskutovat k věci a diskutéra s jiným názorem berou jako nepřítele
Naposledy upravil(a) Lynx dne 17.12.2018 14:09:19, celkem upraveno 1 x.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

musklin píše:Nutně potřebujem PPP a žlutý FIDIDC stavby dálnic.
To je jediný způsob jak ukázat, že to jde - neřešíme tady povolení a legislativu, řešíme tady triviální opravu dálnice (pan mluvčí ŘSD může tvrdit, že to je nová dálnice, ale v kontextu jeho mnoha lží je to jedno)
Pořád bych od obhájců ŘSD rád slyšel jak to dělají ti soukromí investoři - úplatky ?
např. OC Chodov - za provozu po nocích přestavěna stará část. Nová část postavena na původně zastavěných pozemcích (demolice) atd.. a to vše uvnitř Prahy.
Nikde jsme neslyšel o extrémních prodraženích, časových skluzech, objevech, o kterých projektanci neveděli atd..náklady a rozsah stavby větší než nekteré úseky dálnic co se vlečou několik let ...
Protože se to nemedializuje. Víte kolik developerských projektů skončilo, nebo se řádně protáhlo na odporu aktivistů? Já jich znám hromadu. Většinou to ale investor odpíská před zahájením výstavby a tak o to nečtete.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Lynx píše:
Sosa píše:Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe. Přijde mi, že na základě jejich příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly..
Tak nám nějáký takový příspěvek pane Sosa ukažte, ať vidíme jestli si nevymýšlíte.

Já mám naopak pocit, že přibývají lidé, kteří jakoukoliv kritiku ŘSD berou jako něco absolutně nepřípustného a reagují na ní s hysterickou agresí. jakoby 'RSD byla nekritizovatelná posvátná kráva. Vy jste jeden z nich. Přijde mi, že na základě vašich a podobných příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly.

U vás nebylo potřeba ani napsat nic kritického k ŘSD, stačilo se zeptat jak ŘSD funguje a odpovědí byla mnohadenní série vašich osobních útoků vůči mě. Není pak divu, že vaše chování odrazuje spoustu přispěvatelů od diskuze. Spousta lidí nechce být fackovacím panákem fanatických zastánců ŘSD, pro které je jakýkoliv náznak kritiky jako červený hadr pro býka a reagují osobními útoky.
Zrovna Vy jste tady velký propagátor vyhazovů.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Sosa píše:Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe.
Stále Soso nemáte ten příspěvek, který by dokazoval toto. Podle všeho jste si chtěl jen kopnout do kritiků ŘSD, že ? Další váš osobní útok vůči lidem s jiným názorem. A tak jste si to vymyslel :ko:
Sosa píše:Zrovna Vy jste tady velký propagátor vyhazovů.
Další vaše lež. Nemáte žádný můj příspěvek, který by naplňoval, to co píšete. A to, že nemám o stavebnictví ani páru, je jen další váš ubohý osobní útok. Já jakožto stavební inženýr s dvacetiletou praxí mám páry poměrně dost.

Nevím proč nedokážete diskutovat k věci a podobně jako MPMP, 1975 a další se ohledně ŘSD nedokážete vůbec rozumně bavit ? ! Uchylujete se k agresi, útokům, faulům. Jen abyste diskuzi torpédovali a oponenty dehonestovali.

Jste na ŘSD něják osobně zainteresováni a cítíte se ohroženi ? Nebo proč tohle děláte ? proč nedokážete psát normálně, když u jiných témat toho většinou jste schopni.
Naposledy upravil(a) Lynx dne 17.12.2018 14:17:47, celkem upraveno 1 x.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Lynx píše:
Sosa píše:Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe.
Stále Soso nemáte ten příspěvek, který by dokazoval toto. Podle všeho jste si chtěl jen kopnout do kritiků ŘSD, že ? Další váš osobní útok vůči lidem s jiným názorem. A tak jste si to vymyslel :ko:
Osobní? Já jsem někoho jmenoval? Prosím, dovzdělejte se, co znamená osobní útok.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Trapná výmluva. Vždyť jste mě před chvílí sám jmenoval, že jsem prý zastánce vyhazovů a teď se k tomu zase nehlásíte.

Kromě toho i neadresný plivanec (na kritiky ŘSD obecně) je pořád plivancem. A vy jak jde o ŘSD tak jen plivete a kopete kolem sebe, namísto normální diskuze se věnujete výhradně kopání do kotníkůl ostatních diskutujících.
musklin

Příspěvek od musklin »

Sosa: umíte číst?
Píšete "ŘSD uzavřelo s firmou smlouvu o dílo .." já píšu "neřešíme tady povolení a legislativu"
Aktivisty, sníh, mráz, slunce atd.. do toho netahejte
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Sosa nemá čas číst. Hledá ten příspěvek, kde podle jeho tvrzení někdo požaduje nejlépe fyzickou likvidaci zaměstnanců ŘSD a zároveň nemá o stavebnictví ani páru, což odrazuje diskutéry co nám mají co říct. Jinak by se musel omluvit, co by opakovaně usvědčený lhář.
theodor less

Sosa píše: Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe. Přijde mi, že na základě jejich příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly.
Jsem vděčný za taková slova.
Ty výkřiky, jak by všechny vyházeli, vycházejí z hospod nejnižší kategorie. A ti křiklouni mají zřejmě bezedný rezervoár schopných lidí, kteří to tu všechno zachrání.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Aha. Tak jo. Jak jsem psal....
musklin

Příspěvek od musklin »

theodor less: v 90 letech tu bylo x krachujícíh firem, zaměstnanci se flákali a vyráběli zmetky = dnešní ŘSD
Myslíte, že např. pneumatiky Barum byla nějaké špička, že když si Continental vybral z linky náhodou pneumatiku a rozřezal ji tak tam našel jen to co tam mělo být ? Škodovka dtto?
A ejhle... ti samí lidé v řádu měsíců pracovali naráz ve fungující fabrice, co vydělávala majlant....
Protože to začal někdo řídit....
Lynx

Příspěvek od Lynx »

theodor less píše:
Sosa píše: Poslední dobou mám pocit, že je tu čím dál více lidí, kteří by jen všechny vyházeli, možná zastřelili a zakopali. Přitom o realitě života ve stavebnictví nemají ani páru a netuší jak funguje soudní praxe. Přijde mi, že na základě jejich příspěvků sem přestávají přispívat lidé, jejichž příspěvky k něčemu byly.
Jsem vděčný za taková slova.
Ty výkřiky, jak by všechny vyházeli, vycházejí z hospod nejnižší kategorie. A ti křiklouni mají zřejmě bezedný rezervoár schopných lidí, kteří to tu všechno zachrání.
Tak si nepleťte to, co slyšíte v hospodách nejnižší kategorie s tím co se píše zde na fóru. Zde takové příspěvky nikde nevidím. Pokud o nich víte - tak sem s nimi, rád bych si je také přečetl, abych věděl nad čím se konkrétně pohoršujete.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“