[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
kuzzzma

Re: 511 Běchovice - D1

Příspěvek od kuzzzma »

No, ale nedivme se pak, ze i nejen kvuli korupci stavime nejdrazsi dalnice na svete:-)
Juno

Příspěvek od Juno »

Stanley píše:Preci to musi jit nejak resit, co takhle trikrat vedle sebe paralelni pet metru vysoke PHS, doplnene zvenci hustym zivym plotem a valem?
Šlo by to řešit vypuštěním toho 4. ramene, zmenšením a mírným posunem MÚK (i zahloubením) a vybudováním přeložky I/12 v odsunuté poloze - už jsem tady o tom psal.
A docela bych sázel na to, že to vyjde celé levněji.
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.hrdina »

Juno píše:
Stanley píše:Preci to musi jit nejak resit, co takhle trikrat vedle sebe paralelni pet metru vysoke PHS, doplnene zvenci hustym zivym plotem a valem?
Šlo by to řešit vypuštěním toho 4. ramene, zmenšením a mírným posunem MÚK (i zahloubením) a vybudováním přeložky I/12 v odsunuté poloze - už jsem tady o tom psal.
Co presne je mysleno 4. ramenem? Ze by tato nejblizsi rampa k zastavbe? A pokud ano, tak jak byste ji chtel nahradit?

Co se cele MUK tyce, tak uz v teto chvili se mi to krizeni jevi pod nevhodnym uhlem a pri posunu na jih si nemyslim, ze se to zlepsi (spis naopak). A to na tom nic moc nemeni ani pripadny posun trasy I/12 vice na jih. Cele je to limitovano trasovanim SR. Aby se toto dalo aspon trosku smysluplne resit, tak uz jedine za opusteni casti trasy SR od jejiho posledniho vyjezdu pred R1 - rekneme radove nejak takto. Tam je zase nejaka zahradkarska kolonie a 2 pumpy, ktere s timto posunem nikdy nepocitaly. Myslite si, ze by to slozitou situaci ve vysledku zjednodusilo?
Juno

Příspěvek od Juno »

PH:
To není, co myslím (to Vaše by opravdu nešlo). Napsal jsem tady o tom 10. a 11.2.

Ale zřejmě to vše ještě ovlivní, jak dopadne odvolání proti I/12 (a ovšem pokud by snad prošlo zvýšení limitů).
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Juno píše:PH:
To není, co myslím (to Vaše by opravdu nešlo). Napsal jsem tady o tom 10. a 11.2.
Aha, uz jsem pochopil jak myslite to vypusteni 4. ramene! To byla ta myslenka uplneho zruseni ctyrpruhove I/12 (jako pokracovani SR) a tedy zmenu predmetne krizovatky z Kreuz na Dreieck (kdyz bych mel pro vetsi nazornost pouzit prihodne nemecke terminologie). Uz jsem na to za tech nekolik dni uplne zapomnel, pac jsem ty prispevky onehda cetl ve velkem spechu.

No kazdopadne je to dosti kacirska myslenka, ale i s ohledem na obstrukce obcanu Bechovic se mi jevi spise jako z rise snu. Vsechny obce - pardon, mestske casti - od R1 az po Uvaly celkem nutne obchvat potrebuji. Jako tranzitujicimu mi tam vzdycky ta ucpana I/12 dosti vadila, protoze v porovnani s luxusnim pokracovanim dal na Kolin je techto nekolik kilometru hotovym peklem.

P.S. Vim, ze jste na foru novy (alespon jako registrovany pisatel), nicmene zkusil jste uz zvazit pouziti tlacitka CITACE u prispevku na ktery reagujete?
1975

Příspěvek od 1975 »

pavel.hrdina píše:
Juno píše:
Co presne je mysleno 4. ramenem? Ze by tato nejblizsi rampa k zastavbe? A pokud ano, tak jak byste ji chtel nahradit?

Co se cele MUK tyce, tak uz v teto chvili se mi to krizeni jevi pod nevhodnym uhlem a pri posunu na jih si nemyslim, ze se to zlepsi (spis naopak). A to na tom nic moc nemeni ani pripadny posun trasy I/12 vice na jih. Cele je to limitovano trasovanim SR. Aby se toto dalo aspon trosku smysluplne resit, tak uz jedine za opusteni casti trasy SR od jejiho posledniho vyjezdu pred R1 - rekneme radove nejak takto. Tam je zase nejaka zahradkarska kolonie a 2 pumpy, ktere s timto posunem nikdy nepocitaly. Myslite si, ze by to slozitou situaci ve vysledku zjednodusilo?
To je dost odvážná myšlenka, která by se jistě nelíbila jak těm pumpařům a zahrádkářům, tak ani těm, co mají své zájmy s tím územím, které je v ÚP dokonce i částečně obytné:o) Zatím se mi nepodařilo nikde najít tu hlukovou studii, nakolik současná upravená verze křižovatky ty limity přesahuje - víte to někdo? Když se mluvilo o magistrále, zaznělo, že snížení o 3dB je "naprahu rozlišitelnosti" - nepřesahují náhodou ty studií uváděné budoucí hodnoty normu právě tak nějak? Šubrtovci mají jen takovou barvičkovou schematickou mapku...
Juno

Příspěvek od Juno »

pavel.hrdina píše:
Juno píše:PH:
Vsechny obce - pardon, mestske casti - od R1 az po Uvaly celkem nutne obchvat potrebuji. Jako tranzitujicimu mi tam vzdycky ta ucpana I/12 dosti vadila, protoze v porovnani s luxusnim pokracovanim dal na Kolin je techto nekolik kilometru hotovym peklem.
Však já nikomu ten obchvat neberu, byl by jen o kus dál. Cílové dopravy do Újezda zas tolik není a Úvaly už by na Š-radiálu jezdily kolem Nedvězí - časově by se jim to vyplatilo a navíc by takto vedená I/12 snížila průjezdy po dnešní II/101 přes obce od Křenic po Škvorec.
Okraj tříramenné křižovatky u Běchovic by se významně posunul od zástavby a celý systém s odkloněnou I/12 by podle mě vyšel levněji. Určitě levněji vyjde samotný PO 511.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

kuzzzma píše:No, ale nedivme se pak, ze i nejen kvuli korupci stavime nejdrazsi dalnice na svete:-)
A nějaké studie, které by to prokazovaly, by k dispozici k nahlédnutí nebyly?

Nevíte někdo, jestli je součástí financování stavby 511 i rozšíření 510 a MÚK Beránka
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Lenny píše:Nevíte někdo, jestli je součástí financování stavby 511 i rozšíření 510 a MÚK Beránka
Otázka spíše je, je-li řešena otázka financování 511 :-(

O tom, že by tyto dvě stavby spolu musely nutně souviset (včetně zajištění financování) jsem neslyšel a ani není reálné je časově zkoordinovat (problémy s EIA a mostem přes Počernický rybník už na úrovni EIA pro 3+3 510).

Co se týče problematiky té MÚK: Jsem jednoznačně pro nějaké tubusy na rampách, případně snížení rychlosti v prostoru té MÚK, díky níž by limity byly oficiálně splněny. Dle hlukové studie dochází k překročení o 3 dB a to stále ještě není využita "stará hluková zátěž" ze ŠR, viz. moje příspěvky výše. Zkrátka mělo by se primárně hledat řešení, které nehýbe s polohou křižovatky a ani neruší R12.

Kdyby se už mělo uvažovat o nějakém posunu, už to tu také bylo zmíněno, šlo by teoreticky posunout celou křižovatku blíže k Dubči, asi takto, ale dokáži si představit, co by tomu asi tak v Dubči říkali a co by proti tomu podnikali.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

martini píše:Kdyby se už mělo uvažovat o nějakém posunu, už to tu také bylo zmíněno, šlo by teoreticky posunout celou křižovatku blíže k Dubči, asi takto, ale dokáži si představit, co by tomu asi tak v Dubči říkali a co by proti tomu podnikali.
Presne tak, tohle je vyrazeni klinu klinem. Ustuoupit Bechovicim tim, ze by se problem presunul do Dubce, to veru neni reseni.
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Tak MZ nebude hýbat s hlukovými limity, dnes ráno to šlo ve zprávách. Takže tudy cesta nevede. Nezbývá tedy než se s tím vypořádat jinak.
multi

Příspěvek od multi »

Měl bych otázku, je sice předčasná, ale poslední dobou mě to celkem zaměstnává. :-) Bude se po dokončení stavby 511 tahat po okruhu i doprava např. z R10 na R7 apod.? Myslím prostě dopravní směry, pro které bude určena severní část okruhu? Zní to asi jako blbost, ale když je snaha dostat maximum dopravy z Prahy....
Martin Vedral

Příspěvek od Martin Vedral »

multi píše:Měl bych otázku, je sice předčasná, ale poslední dobou mě to celkem zaměstnává. :-) Bude se po dokončení stavby 511 tahat po okruhu i doprava např. z R10 na R7 apod.? Myslím prostě dopravní směry, pro které bude určena severní část okruhu? Zní to asi jako blbost, ale když je snaha dostat maximum dopravy z Prahy....
Pokud myslíte dopravu kamionovou, tak ta dokonce bude muset už po dokončení 512-514 jezdit tudy, takže 511 pak jen pomůže. A předpokládám, že pro tranzitní osobní dopravu tudy budou směrové cedule vést určitě také, takže kdo to nezná, tak si taky zajede...
multi

Příspěvek od multi »

Takže kamiony budou jezdit 510->Štěrboholksá radiála->Jižní spojka->Spořilovská->D1->512? Pro znalého tedy bude výhodnější, obzvlášť po dokončení rozestavěné části MO cesta severem Prahy.
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

multi píše:Takže kamiony budou jezdit 510->Štěrboholksá radiála->Jižní spojka->Spořilovská->D1->512? Pro znalého tedy bude výhodnější, obzvlášť po dokončení rozestavěné části MO cesta severem Prahy.
Tak tak. A k rozestavene casti MO bych jeste pridal VR (Vysocanskou radialu), ktera do dostavby 520 uzavre "kapacitni" severovychodni cast a vysoce pravdepodobne se na ni prevede E55 i tranzit z Prumyslove.
multi

Příspěvek od multi »

Pravda. Cesta 510->Vysočanská radiála->Kbelská->R8->MO->Patočkova->Bělohorská->Karlovarská by nemusela být špatná.
Standa

Příspěvek od Standa »

Z diskuse k Blance:
Petr Pokorný píše:
Standa píše:BTW: Juno, nejste náhodou nový nick pana Lavise ;) ?
Ano, je.
Teď mi konečně docvakl smysl té Junovy varianty přeložky I/12! Vlastně by to bylo takové prodloužení Promiky :) !
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Standa píše:Z diskuse k Blance:
Petr Pokorný píše:
Standa píše:BTW: Juno, nejste náhodou nový nick pana Lavise ;) ?
Ano, je.
Teď mi konečně docvakl smysl té Junovy varianty přeložky I/12! Vlastně by to bylo takové prodloužení Promiky :) !
Té variantě je lépe říkat "východní" nebo "Říčanská". Původní Promika se s ní shodovala jen od Mezna mezi Olbramovice a Benešov, ale odtud se odkláněla na "stabilizovanou".
Mike

Příspěvek od Mike »

martini píše:...
Kdyby se už mělo uvažovat o nějakém posunu, už to tu také bylo zmíněno, šlo by teoreticky posunout celou křižovatku blíže k Dubči, asi takto, ale dokáži si představit, co by tomu asi tak v Dubči říkali a co by proti tomu podnikali.
nesmysl, místa je tam dost, musí tam stačit násep
budou to mít luxusní pohled do zeleně

ale někde jsem tu četl, že by tam neměly být všechny větve jak jsou v nákresu nebo jsem to jen špatně pochopil ?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Juno

Příspěvek od Juno »

Standa píše:Teď mi konečně docvakl smysl té Junovy varianty přeložky I/12! Vlastně by to bylo takové prodloužení Promiky.
Jste vedle.
Výhodné zaústění I/12 na PO u Nedvězí zjednoduší MÚK na PO u Běchovic na tříramennou, která se tak odsune se od zástavby. Tím se odblokuje a zlevní výstavba PO-511 (viz moje příspěvky z 10. a 11.3.). Ale s žádnou Promikou to nesouvisí.
Juno

Příspěvek od Juno »

Mike píše:
martini píše:...
nesmysl, místa je tam dost, musí tam stačit násep
Právě že nestačí, větve čtyramenné křižovatky jsou moc blízko zástavby.
4.rameno (nyní I/12) je přímým pokračováním vnější radiály dovnitř okruhu, které bylo kdysi určeno pro zaústění jižní varianty D11 vedené jižně od Úval, ale slabá silnice I/12 takový luxus mít nemusí a MÚK může být menší, třiramenná. Kromě toho má šestipruhový PO v úseku Běchovice - Říčany - D1 dost kapacity, aby převzal v úseku Nedvězí - Běchovice i poměrně slabý radiální vztah z I/12 na Štěrboholskou radiálu.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No už to vidim v barvách, jak všecko co přijede od města po Štěrboholský udělá vpravo vbok, pojede po okruhu 6 km na jih, aby tam udělalo zas vlevo vbok a konečně se přiblížilo od jihu vytoužený trase na Českej Brod. Dopravně by to bylo stejně blbý, jak ta tupě ukončená D3 u Jesenice. Tupě myslim v obou běžných významech ;)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:No už to vidim v barvách, jak všecko co přijede od města po Štěrboholský udělá vpravo vbok, pojede po okruhu 6 km na jih, aby tam udělalo zas vlevo vbok a konečně se přiblížilo od jihu vytoužený trase na Českej Brod. Dopravně by to bylo stejně blbý, jak ta tupě ukončená D3 u Jesenice. Tupě myslim v obou běžných významech ;)
A víte jakej by to byl krásnej argument pro všechny odpůrce dálnic? Nikdo by tamtudy nejezdil a příště by měli o důvod víc, proč bránit další výstavbě! Tomu se říká "pracovat pro budoucnost". ;)
Juno

Příspěvek od Juno »

jonáš píše:No už to vidim v barvách, jak všecko co přijede od města po Štěrboholský udělá vpravo vbok, pojede po okruhu 6 km na jih, aby tam udělalo zas vlevo vbok a konečně se přiblížilo od jihu vytoužený trase na Českej Brod. Dopravně by to bylo stejně blbý, jak ta tupě ukončená D3 u Jesenice. Tupě myslim v obou běžných významech ...
Koukněte se na mapu a zjistíte, že ty úhly nejsou zdaleka pravé a že se jedná o plochý trojúhelník. Pak si spočítejte spotřebu času a zjistíte, že se to vyplatí už Úvalům, tedy i Č.Brodu a dále.
Daňového poplatníka zajímá i celkové zlevnění investic (novostavby PO-511 + přeložek I/12, II/101) a jde taky o menší nárůst provozních nákladů správců silnic. Vás ale tohle zřejmě nezajímá.
Speedy Gonzales

Příspěvek od Speedy Gonzales »

No, je vidět, že Juno je skutečně Lavis. Magórie stejného rodu je totiž i Promika a stejné myšlenkové veletoče předváděl soudruh Lavis kdysi i v diskusích o D3.
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“