Novináři a jejich bláboly
Re: Novináři a jejich bláboly
Tak si o tom nekde poctete a ty blbiny jako ze "poslanci jsou mene zmanipulovatelni" vas rychle prejdou.
Jsou uplatitelní, o tom žádná, kdo není. Jde o zmanipulovatelnost dezinformacemi. Důchodce vidí na kauflandu plakát STOP UPRCHLÍKŮM a jde to hodit Zemanovi, máte pocit, že takhle by přemýšlel poslanec, když vynecháme SPD ? 
Tak jasne muzeme se bavit o plakatu SPD na Kauflandu a duchodcich. A taky treba o nadsenych studenticich a Karlovi s cirem (a pul roku po volbach strasne prekvapenych planem knizeho strany na zavedeni skolneho).
Mohli bysme se dohodnout, ze tohle tema radsi nebudem moc rozrypavat, ne? Me jako nekomu kdo ma k obema skupinam stejne daleko by to prislo jako celkem primerene.
Mohli bysme se dohodnout, ze tohle tema radsi nebudem moc rozrypavat, ne? Me jako nekomu kdo ma k obema skupinam stejne daleko by to prislo jako celkem primerene.
Jo souhlas, o politice atd. se na dopravním fóru také nechci moc bavit 
To jo, zvlášť, když se zvolí zastupitelstvo s většinou ze strany A, ale starosta bude ze strany B.Aram96 píše:přímé volby starostů a hejtmanů, to už je totální nonsense
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
No ona druhá/třetí volby V. Havla byla taky zajímavá.jozka píše:Jste zrejme prilis mlady na to, abyste pamatoval, co se delo pri druhe volbe Vaclava Klause. Protoze to byl ten duvod k prime volbe.
A jaký je rozdíl mezi průměrným poslancem a průměrným občanem? Tedy kromě výdělku. Navíc uplatit 100 poslanců vyjde levněji než přesvědčit milion občanů.Aram96 píše:Jsou uplatitelní, o tom žádná, kdo není. Jde o zmanipulovatelnost dezinformacemi. Důchodce vidí na kauflandu plakát STOP UPRCHLÍKŮM a jde to hodit Zemanovi, máte pocit, že takhle by přemýšlel poslanec, když vynecháme SPD ?
Ona svym zpusobem i ta prvni, ale tak hluboko jsem nechtel jit 
Rozdíl mezi průměrným poslancem a průměrným občanem bude pár let školy a IQ tak o 20 vyšší, byť to tak často nevypadáSosa píše:A jaký je rozdíl mezi průměrným poslancem a průměrným občanem? Tedy kromě výdělku. Navíc uplatit 100 poslanců vyjde levněji než přesvědčit milion občanů.Aram96 píše:Jsou uplatitelní, o tom žádná, kdo není. Jde o zmanipulovatelnost dezinformacemi. Důchodce vidí na kauflandu plakát STOP UPRCHLÍKŮM a jde to hodit Zemanovi, máte pocit, že takhle by přemýšlel poslanec, když vynecháme SPD ?
Prostě by se nestalo aby vyhrál někdo, jemuž po republice jeho nohsledové šíří naprosté lži a pomluvy na oponenta za několik milionů korun a když na to přijde, tak náklady na kampaň právě tohohle vítěze jsou pár set tisíc.
Ty lzi a pomluvy... to je neco ve stylu "pedofil Paroubek"? Jste mile naivni. Budiz, mate na to vek.
Zkuste se zeptat jakéhokoliv novináře jak jejich práce funguje atd.. Nebude Vám stačit pusa na to aby jste ji otevřeli.Dost lidí co vystudují žurnalistiku po škole v tom nedělají... Obecně člověk si musí uvědomit že to je firma/firmy která prodává informace
Trochu používat svůj rozum a zda to člověka zajímá tak se o tom snažit zjisti mnoho informací. Třeba vím že média ohledně dálnic a silnic pořádně neví. Takže chodím jsem když si chci něco doopravdy zjistit
Na závěr bych řekl jednu věc.. vyrůstám s internetem od dětství a taky vím že co je internetu tak to člověk musí brát s 50% rezervou.. Na netu se může psát cokoliv a jak koliv. Ano už to není tak svobodné jak před 10 lety.. ale stejně..
Na závěr bych řekl jednu věc.. vyrůstám s internetem od dětství a taky vím že co je internetu tak to člověk musí brát s 50% rezervou.. Na netu se může psát cokoliv a jak koliv. Ano už to není tak svobodné jak před 10 lety.. ale stejně..
Ono se staci soustredit na veci o kterych neco vite a pak si o tom prectete v novinach.
Novinar je clovek, ktery musi vedet vsechno o cemkoliv, na to aby sel pod povrch nema cas, jeho kurkodarce prostredky a ve spouste pripadu to ani neni zadouci. Bohuzel se to potkava s predsvedcenim, ze jsou elita demokracie a jeji posledni straz, ktere do nich lejou na skole a nestesti je na svete. Cest vyjimkam...
Novinar je clovek, ktery musi vedet vsechno o cemkoliv, na to aby sel pod povrch nema cas, jeho kurkodarce prostredky a ve spouste pripadu to ani neni zadouci. Bohuzel se to potkava s predsvedcenim, ze jsou elita demokracie a jeji posledni straz, ktere do nich lejou na skole a nestesti je na svete. Cest vyjimkam...
Já bych chtěl mít takovéto iluze. Ale už jsem o ně, bohužel, přišel.Aram96 píše:Rozdíl mezi průměrným poslancem a průměrným občanem bude pár let školy a IQ tak o 20 vyšší, byť to tak často nevypadá![]()
Tohle bych mu zas neupiral, v tom bude pravde pomerne blizko. Nikoliv uz v tom, co z toho vyvozuje. Inteligence a manipulovatelnost spolu az zas tak moc nesouvisi. Kolik jen tech chytrych (opravdu chytrych!) lidi prisahalo na Saddamovy ZHN... napriklad. Tech pripadu je spousta.
To uznávám, že inteligence není úplně ruku v ruce s (ne)manipulovatelností, ale obecně jde říct, že člověk co má trochu v hlavě o věcech více přemýšlí. A takhle jsem to celou dobu myslel, a troufám si říct, že 90% poslanců o věcech přemýšlí. To, že občas (některé partaje často) vymyslí naprostý nesmysl, je podle mě jen a jen tím, že honí politické body. Nejsem tak naivní, abych si myslel, že některé strany takové nejsou, budou takoví nejspíš všichni (osobně mi zatím přijde, že nejméně populističtí jsou piráti), ale nevypovídá to o tom, že by byli hloupí ti poslanci. Nejsou. Ani Okamura ani ty krávky z ČSSD nejsou hloupí. To, že vymýšlí naprosté nesmysly je druhá věc, ale není to proto, že by měli v hlavě málo, naopakjozka píše:Tohle bych mu zas neupiral, v tom bude pravde pomerne blizko. Nikoliv uz v tom, co z toho vyvozuje. Inteligence a manipulovatelnost spolu az zas tak moc nesouvisi. Kolik jen tech chytrych (opravdu chytrych!) lidi prisahalo na Saddamovy ZHN... napriklad. Tech pripadu je spousta.
Já Vám závidím Vaši iluzi o poslancích. Většina z nich se po pár letech ve funkci úplně odpoutá od reality a není schopná ani selského rozhodování. Neuvažují o tom co je dobré a výhodné pro voliče, ale tak jak jim to podsouvají do hlavy lobbisté (tedy vznesně nazvaní poslanečtí manipulátoři). Ten kdo drží basu dostane do korejtka a to málo, co se jim to příčí, buď odejde samo a nebo je na základě nějaké vykonstruované kauzy vyobcováno. Proto jsou debaty v parlamentu místo věcné diskuze snůškou osobních útoků a plácání mimo mísu.
-
theodor less
Co navrhujete? Diktaturu proletariátu?
monarchii 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Z doslechu:Aram96 píše: A takhle jsem to celou dobu myslel, a troufám si říct, že 90% poslanců o věcech přemýšlí. To, že občas (některé partaje často) vymyslí naprostý nesmysl, je podle mě jen a jen tím, že honí politické body.
poslanec Filip (KSČM) k arcibiskupovi: My víme, že to co říkáme o církevních restitucích je přehnané, ale naši voliči to chtějí slyšet...
0310/II kolem Malše
Tohle snad ani nemá cenu komentovat, z doslechuJAnD píše: Z doslechu:
poslanec Filip (KSČM) k arcibiskupovi: My víme, že to co říkáme o církevních restitucích je přehnané, ale naši voliči to chtějí slyšet...
To už se nazařazuje ani do kategorie domněnka, ale výmysl
PS.: Dneska v OVM jsme měli další dávku od Moravce: Ten Ťok je ale debil.
krtku o co u toho Moravce šlo ? díky
Kot: Vlastně o nic nešlo, byl tam Filip a Bartoš, předtím řešili všechno možné, po círk. restitucích se dostali k tomu, jak řešili D1 ve sněmovně a prakticky seřval Filipa, že KSČM nehlasovalo pro usnesení, že ŘSD a MD sehlalo při problému na D1. Filip se mu omluvil, že je to pro něj nepřijatelné, že nebyl přítomen a vyřídí si to s šéfem jejich klubu
. Pak se ještě zmínili o té D3, jak tam někdo nezaplatil za to vyvlastnění. Bylo to jen na pár minut, jen tak, abychom nezapomněli, že je Ťok neschopný. Pokud někoho zajímá jenom tohle, tak to nemá cenu kvůli tomu hledat, nebylo to nic zajímavého.
Díky krtku za objasnění - řídím se tvou poslední větou... 
Souhlas, tohle přesně potvrzuje mé tvrzení, KSČM je jedna z těch partají, u kterých to vidím často. Ovšem bych řekl, že ČSSD a ANO je na tom ještě o laťku výše. Ale nechtěl jsem to hned psát na plnou hubuJAnD píše:Z doslechu:Aram96 píše: A takhle jsem to celou dobu myslel, a troufám si říct, že 90% poslanců o věcech přemýšlí. To, že občas (některé partaje často) vymyslí naprostý nesmysl, je podle mě jen a jen tím, že honí politické body.
Ale takových je více, před hlasováním o vládě prý poslanci STAN běhali za ČSSD, aby proboha podrželi vládu, neboť oni nemůžou a předčasné voly nikdo nechce. Takoví lepší a zásadovější lidé.