[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

dal-nic

Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov

Příspěvek od dal-nic »

1975 píše:Dobře, takže vám tedy patří půl metru škarpy. Tak pojďme jednat, koupím ho. Kolik byste za něj chtěl? :o)

Nejde jen o tu skarpu, jde i o dalsi pozemky , treba prave i ten pozemek v Precheze.

No ale to je super pristup.. Jste prvni clovek, kdo vyjadril zajem o koupi.. No a to je prave o cem porad mluvim. RSD porad ten zajem neprojevilo, tedy abych byl presny u Vsech majitelu. Je totiz zajimave, ze nejake male procento oslovilo, ale uz velmi velmi davno .... ale vsichni majitele nedostali jakykoliv navrh od RSD. Je to tedy dobre nebo SPATNE ??? A to je vse co jsem Vam chtel tady sdelit....
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

.... pak bych rád dostal vysvětlení kde přišel k cca 50 majitelům, ponejvíce z Dluhonic, včetně pana Ježíka. Nezpochybnuji vaše dovolávání se práva, ale tady nelze než předpokládat že se jedná o obstrukci která má jediný cíl: zdržení stavby. Nikdo rozumný by si tento pozemek nekoupil za účelem stavby domu, ani k sekání trávy pro domácí zvířata. Nevěřím že těch 50 lidí jsou dědicové, ani nemám chuť pátrat kdo byl původní majitel a kdy došlo k tomuto zvěrstvu. ...

ale no to je počteníčko, zdědil jsem singulární podíl, jsem vinen, evidentní nepřítel státu, exemplárně vyvlastnit a veřejně odsoudit, ... nicméně nejsmutnější pro všechny je myslím skutečnost, že po 20-ti letech od procesu EIA mne doposud nikdo o odprodej nepožádal, myšleno investor, ne prapodivný letopočet
1975

Příspěvek od 1975 »

...no, prapodivný... prostě je zvykem na fóru mít nějakou přezdívku, žádnou konspiraci zatím pane Ježíku nehledejte...:o)

a na kolik že si to tedy ty vaše půlmetry ceníte? Díky za info.
Pavel Ježík

1975 píše:...no, prapodivný... prostě je zvykem na fóru mít nějakou přezdívku, žádnou konspiraci zatím pane Ježíku nehledejte...:o)

fajn, když se tedy chcete osobně angažovat v záležitosti D1-136, Vy od radiály až z Prahy , přijeďtě, vřele Vás přivítám, obchody se koneckonců dojednávají nejlépe u kávy, ... není zač
1975

Příspěvek od 1975 »

...začínám mít pocit, že Woody Allen musel natáčet u vás v Dluhonicích...:o)

https://www.youtube.com/watch?v=bAIDsnb ... u.be&t=172

Kolik stojí m2 na Přerovsku? Podle webu 15-40Kč/m2, a to orné půdy, na kvalitních lokalitách. Vy máte půl metru. Takže 20Kč? Při osminásobku, co dává ŘSD, tedy 160Kč? To mě jen Pendolino do Olomouce vyjde na víc :o)
martys

Příspěvek od martys »

1975 píše:...začínám mít pocit, že Woody Allen musel natáčet u vás v Dluhonicích...:o)

https://www.youtube.com/watch?v=bAIDsnb ... u.be&t=172

Kolik stojí m2 na Přerovsku? Podle webu 15-40Kč/m2, a to orné půdy, na kvalitních lokalitách. Vy máte půl metru. Takže 20Kč? Při osminásobku, co dává ŘSD, tedy 160Kč? To mě jen Pendolino do Olomouce vyjde na víc :o)
a o to asi jde. mám pozemek...tak asi za 5,50... Milý státe pokud chceš stavět dálnici za x miliard, musíš se mnou jednat....
člověk který by nechtěl dělat obstrukce, tak to ani neřeší. cena těch 25 metrů je nižší než jeden vklad na katastr. Jenom kdybych počítal to lítání na úřady (pošta,smlouvy,katastr, daně) tak si to nechám radši vyvlastnit...

pochopím rolníka který má pole dlouhé kilometr a v půlce mu má vést dálnice. A tento rolník by pak měl objíždět kilometry aby se dostal na druhou polovinu svého pole. Tady obranu chápu. Ale u té škarpy rozhodně ne. Navíc pane Ježíku nevěřím tomu že současný stav je výsledkem dědických řízení.Možná část, ale určitě ne všechni vlastníci.Kdyby mi notář řekl že jsem zdědil 1/100 z 25m, tak mu to rád věnuji :-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Toto vypadá spíše na vypořádání pozemků po družstvu či něco takového. Asi skoro na každém katastru se najde pozemek podobného typu, který vlastní třebas 70 lidí a má do 600 m2.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lynx

Příspěvek od Lynx »

martys píše:a o to asi jde. mám pozemek...tak asi za 5,50... Milý státe pokud chceš stavět dálnici za x miliard, musíš se mnou jednat....
člověk který by nechtěl dělat obstrukce, tak to ani neřeší. cena těch 25 metrů je nižší než jeden vklad na katastr. Jenom kdybych počítal to lítání na úřady (pošta,smlouvy,katastr, daně) tak si to nechám radši vyvlastnit...
Myslel, jsem si, že jste seriozní novinář. Tady ovšem nesoudíte vůbec objektivně, ba právě naopak, jste velmi zaujatý a neváháte rozvijet ničím nepodložené teorie spiknutí.

Jakoby vlastnictví pozemku v trase dálnice bylo samo o sobě zločinem. A když je navíc těch spoluvlastníků hodně, tak neváháte dotyčného obvinit ze zločinného spiknutí za účel blokování dálnice, přitom vůbec nic o situaci nevíte :ko:

Jakoby někdo byl člověk vinen už jenom tím, že něco vlastní a dovoluje si chtít, aby ho někdo oslovil, když si chce jeho majetek přivlastnit. Tohle přece nemůžete myslet vážně ?

I když jde o majetek za pět korun, tak je to pořád jeho majetek a to že ŘSD dosud nekonalo je skandální. A ne že je zločincem onen vlastník, jak se to snažíte obrátit. To se na m+ě nezlobte, ale tohle je totalitní uvažování.

Ad vyvlastnění - pokud vím, tak vyvlastnit lze něco teprve, když vlastník odmítne nabídku. A to nejlépe opakovaně. Nelze tedy začít vyvlastňovat, aniž bych dal vlastníkovi cokoliv vědět.
Naposledy upravil(a) Lynx dne 16.2.2019 22:57:50, celkem upraveno 1 x.
martys

Příspěvek od martys »

Lynx píše:Myslel, jsem si, že jste seriozní novinář. Tady ovšem nesoudíte vůbec objektivně, ba právě naopak, jste velmi zaujatý a neváháte rozvijet ničím nepodložené teorie spiknutí.

Jakoby vlastnictví pozemku v trase dálnice bylo samo o sobě zločinem. A když je navíc těch spoluvlastníků hodně, tak neváháte dotyčného obvinit ze zločinného spiknutí za účel blokování dálnice, přitom vůbec nic o situaci nevíte :ko:

Jakoby někdo byl člověk vinen už jenom tím, že něco vlastní a dovoluje si chtít, aby ho někdo oslovil, když si chce jeho majetek přivlastnit. Tohle přece nemůžete myslet vážně ?
uznávám ,přestřelil jsem, vlastnictví respektuji, ale vadí mi to mlžení kolem..ze všech stran. Jak to všechno vylézá po částech na světlo. Opravdu chce ŘSD stavět když nemá zájem o jednání? Přerov/Prachař založili kancelář na výkup pozemků a přesto ani neprojevili zájem o nekteré z pozemků? Nezlobte se ale v této kauze nevěřím nikomu. Stačí si třeba přečíst novinové články o práci ŘSD z poslední doby.
PS. nejsem novinář.Jen občan města kde za rok bude stát kolona aut od jednoho kraje na druhý :-(
Lynx

Příspěvek od Lynx »

O těch singulárech jste zřejmě nevěděl, já tedy doteď také ne - takže jak vidno, pozemky o mnoha spoluvlastnících mohou vzniknout i jiným způsobem, než že by někdo něco chtěl blokovat.

Jinak jak už jsem psal výše, vyvlastňovat se může teprve, když se dá někomu nabídka a on jí opakovaně odmítne. Leda že by byla u miniauturních pozemků nějáká výjimka, ale to pochybuji. Takže je mi také maximálně divné, že některé vlastníky dosud nikdo neoslovil.
Radek M

Příspěvek od Radek M »

Pavel Ježík píše:
1975 píše:...no, prapodivný... prostě je zvykem na fóru mít nějakou přezdívku, žádnou konspiraci zatím pane Ježíku nehledejte...:o)

fajn, když se tedy chcete osobně angažovat v záležitosti D1-136, Vy od radiály až z Prahy , přijeďtě, vřele Vás přivítám, obchody se koneckonců dojednávají nejlépe u kávy, ... není zač
Dobrý den,

Já jsem z Hulína, takže to nemám daleko na kávu. Také bych se rád angažoval. Přes Dluhonice jezdím tak 1x týdně, takže není problém udělat si chvíli čas.
Na kolik si ceníte svůj podíl ?
Pavel Ježík

Radek M píše:[
Dobrý den,
Já jsem z Hulína, takže to nemám daleko na kávu. Také bych se rád angažoval. Přes Dluhonice jezdím tak 1x týdně, takže není problém udělat si chvíli čas.
a jejda, proklaté dědictví, spasetelé se začínají množit,
takže - jméno - telefon - ozvu se
theodor less

Příspěvek od theodor less »

ŘSD si s výkupy poradí, když to nebudou výkupy, bude to vyvlastnění. S EIAou si také poradí s ÚR a SP jakbysmet. ŘSD vybere zhotovitele a ten začne stavět. Bude to trvat dlouho, ale nakonec se to podaří. A zákonným způsobem. Lidi budou jezdit. A co zůstane těm odpůrcům? Promarněná léta a pocit zmaru a zapšklost vůči všem.
Pavel Ježík

theodor less píše:ŘSD si s výkupy poradí, když to nebudou výkupy, bude to vyvlastnění. S EIAou si také poradí s ÚR a SP jakbysmet. ŘSD vybere zhotovitele a ten začne stavět. Bude to trvat dlouho, ale nakonec se to podaří. A zákonným způsobem. Lidi budou jezdit. A co zůstane těm odpůrcům? Promarněná léta a pocit zmaru a zapšklost vůči všem.
...AMEN..
1975

Příspěvek od 1975 »

Dobrý den,

Radku, a nechcete to tam rovnou dohodnout se všemi 50 vlastníky? :o)
dal-nic

Příspěvek od dal-nic »

1975 píše:
Dobrý den,

Radku, a nechcete to tam rovnou dohodnout se všemi 50 vlastníky? :o)
A procpak to chcete vykoupit vy, aby jste spekuloval, blokoval, nebo snad to nasledne daroval RSD ? To jen dle uvazovani ostatnich pisu vic variant, neberte to osobne....:)

A ted me reknete prosim, procpak ty majitele neoslovilo RSD s nabidkou ? Protoze RSD to prehlizi a ignoruje a myslis si , ze z pozice velkeho stavitele neni potreba vse dodrzovat a protlaci to silou...
Ano vyplouva to na povrch pomalu, protoze RSD to prehlizi a samozrejme se takovouhle chybou nebude chlubit... . No a me uz nebavilo tady cist, jak vsichni odsuzujete lidi, kteri prej blokuji dalnici, ale ono to tak neni. Nekolikrat jsem na to poukazoval vrcholne cleny RSD a jejich pravniky a to osobne. Vesmes vsichni chteji dalnici, ale taky chteji aby se stavelo podle pravidel. Popripade ani nemeli sanci prodat, protoze je nikdo neoslovil.. Myslite si ze snad 70 ti leta babicka bude ta prvni a pobezi do kancelare vykupu, tady mate muj pozemek.... A opravdu je jedno jestli vlastnite 0,5m2 a nebo hektar, porad je to vlastnik pudy na ktere se ma stavet a je treba oslovit vsechny majitele a ziskat souhlas a nebo pozemek....

Ano i ja doufam, ze se dalnice postavi a chci ji. Jen Vam reknu, ze nejvetsi brzdou je samo RSD a jeji neschopnost, kde prava ruka nevi co dela leva a arogance pri jednani, popripade uplna ignorace.. a to je to nejhorsi.....
1975

Příspěvek od 1975 »

Ano, daroval bych ten půl metr škarpy ŘSD. Jestli to je to, co já jako občan/nestavař, nijak nespojený s ŘSD/MD apod. můžu pro dálničnní síť udělat, rád to udělám. Můžete nám sem dát kopii nějakého mailu/dopisu, který jste na ŘSD adresoval a komu? Moje zkušenost je, že mi vždy z této instituce někdo nějak odpověděl. I když pravda, pozemky jsem jim neprodával - než jsem si ho koupil, podíval jsem se totiž do územního plánu.
P_V

Příspěvek od P_V »

Lenny píše:Toto vypadá spíše na vypořádání pozemků po družstvu či něco takového. Asi skoro na každém katastru se najde pozemek podobného typu, který vlastní třebas 70 lidí a má do 600 m2.
Podle listu vlastnictví u sousedního pozemku tito lidé mají ještě několik dalších nelogických cípků porůznu po Dluhonicích, jsou mezi nimi i lidé s neznámou adresou, takže to nevypadá jako obstrukce. Asi pozůstatek polnosti po prapředcích, který se různě dělil a odkupoval, až zůstalo jen toto.
1975

Příspěvek od 1975 »

Někde jsem pochytil info, že třeba pro stavební povolení (?) stačí, aby ŘSD vlastnilo alespoň část daného pozemku. Je to pravda, případně musí být ta část nějak poměrově velká (třeba více než 50% apod.)? Díky.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

To jsem se nedávno ptal taky: zde k tomu pár příspěvků.

Jinak často taky tyhle pozemky s hooodně vlastníky bývaly dříve cestami/remízky sloužícími pro přístup k obhospodařovavaným pozemkům a dědictví apod. to jenom ještě více nadrobilo.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
1975

Příspěvek od 1975 »

Díky, takže jestli to chápu, potřebuju vykoupit od pana Ježíka a Dal-nice a spol. půlku:o)
Tady psali o té kanceláři na výkupy - http://m.prerov.eu/redakce/tisk.php?lan ... kce=4945&.

Tam prý nabízeli 170-225 Kč za m2. Ale ten email už nějak nefunguje...
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Tady musí ŘSD oslovit lidi a vykupovat. Rozeslat dopisy přece není žádný složitý problém, na to by reagovala většina lidí.

A ne čekat, že ti lidé sami, včetně nemohoucích důchodců a podobně, budou aktivně chodit a nabízet své pozemky k výkupu.
1975

Příspěvek od 1975 »

Tak určitě:o) Pan Ježík a dal-nic asi úplně "nemohoucí" nebudou, když píšou sem, ne? Žijou tam, vědí, že se to řeší, mají tam skoro 4 roky tu kancelář u nich a nic nezkusili? Nebo ano? Zatím známe jen jejich verzi příběhu a jak tu někdo psal výše, u tohoto "prokletého" úseku bych byl taky dvakrát opatrný, než začnu vynášet nějaké definitivní soudy...
pinus

Příspěvek od pinus »

Existuje opravdu nějaký objektivní důvod, proč ŘSD v tomto případě nekoná? Když vykupovali D35 Opatovice-Ostrov (kde jsme byli účastníky řízení my), tak to šlo jako po másle. Návrh kupní smlouvy s průvodním dopisem od Pragoprojektu, s vysvětlením odhadu ceny pozemku krát osm, poučením, v jakých případech se můžeme odvolat a podat žádost o výjimku na ministerstvo, a vysvětlením, že pokud neuzavřeme navrhovanou smlouvu do 90 dnů, budou pokračovat podle dalších právních předpisů (vyvlastnění). Hotové to bylo hned. Na Moravě to dělá někdo méně kompetentní?
theodor less

Příspěvek od theodor less »

Někdo je NIMBYsta, někdo "ekoterorista". Pan Patrik se se svými názory nikdy netajil a označil prosazování svých idejí za válku. I ti co ho nemusíme, uznáme, že má koule.
Pak jsou lidé, kteří tvrdí, že fandí D1 nebo I/38 u Znojma, ale......Například mají starost o právní jistoty občanů, které by mohly být zpochybněny "nespravedlivým" přístupem organizací. Ignorují, že i právo zná pojmy jako bagatelní pohledávka nebo šikanózní výkon práva. Vždyť právo má prahy či "brzdičky", aby se takové věci neděly. Budou "poškození" se škodou v řádu jednotek korun věc řešit u soudu?
Pánové, sundejte fíkový list, který nazýváte spravedlnost. Přiznejte, že Vám o spravedlnost nejde. Nebo na to nemáte koule?
Odpovědět

Zpět na „D1“