Pokuty, BESIP a související
Re: Pokuty, BESIP a související
To je bych řekl mýtus... Ale když si někdo dá 4, tak klidně i 8 a jakýkoliv zákon mu bude ukradený.
Upřímně, zažili jste někdo, že byste dýchali přes den bez jiného přestupku?
Upřímně, zažili jste někdo, že byste dýchali přes den bez jiného přestupku?
Dýchám jim vždy při přestupku anebo při běžné silniční kontrole (ano, pár krát mě zastavili jen tak, dýchání, papíry, odjezd). Reálně pokud nepřiznáte že jste před jízdy požili alkohol a nadýcháte do 0,24, policie vás nechá odjet. Jen je třeba vždy říct, že jste nic neměli. Nikdy jsem to zatím nemusel použít, ale toto mi říkal kamoš co u Policie pracuje. (0,2 může být biologická hodnota a 0,04 odchylka přístroje - nebo naopak)
A jsem pro nulovou toleranci, proč si dám k obědu pivo, když vím že pojedu? Když máme nulu? Když budu mít povolenou toleranci, znamená to že si dám dvě, tři? Nevím jak vy, ale podle toho jak mám náročný den dám někdy 8 kusů a jsem v pohodě, někdy jsem po dvou pivech vláčný a po 3 na hadry. Pokud vím že pojedu, nepiju.
A jsem pro nulovou toleranci, proč si dám k obědu pivo, když vím že pojedu? Když máme nulu? Když budu mít povolenou toleranci, znamená to že si dám dvě, tři? Nevím jak vy, ale podle toho jak mám náročný den dám někdy 8 kusů a jsem v pohodě, někdy jsem po dvou pivech vláčný a po 3 na hadry. Pokud vím že pojedu, nepiju.
Tak to v reálu funguje, množství do 0,23 je neprůkazné i při odběru krve v laboratorních podmínkách. Jen nesmí 'hříšník' říct, že třeba včera pil alkohol - prostě jsem nepil.Warcz píše:Divám se na to stejně. V zákoně 0,0 a v reálu bych toleroval do 0,2 promile.
Není neprůkazné, prokáže se to. Je to běžná fyziologická hodnota alkoholu v krvi, které může být v těle, aniž by člověk požil alkohol. Proto se to toleruje, neboť bylo i pár případů, kde se až před soudem prokázalo, že ten člověk nepil. To vědí i policisté a proto to neřeší.Japao Joe píše:Tak to v reálu funguje, množství do 0,23 je neprůkazné i při odběru krve v laboratorních podmínkách. Jen nesmí 'hříšník' říct, že třeba včera pil alkohol - prostě jsem nepil.Warcz píše:Divám se na to stejně. V zákoně 0,0 a v reálu bych toleroval do 0,2 promile.
Ano máte pravdu, špatně jsem se vyjádřil. Změřit se dá, jen není průkazné zda pochází z požití.
Před časem byl i případ kdy měl člověk (tuším někde v USA) 'svou' hladinu kolem promile. Způsobeno to bylo léčbou, která odstranila mikroflóru v zažívacím traktu a její nahrazení kvasinkami, které tak intenzivně zpracovávali cukr ve stravě až se dotyčný motal a motal.
Před časem byl i případ kdy měl člověk (tuším někde v USA) 'svou' hladinu kolem promile. Způsobeno to bylo léčbou, která odstranila mikroflóru v zažívacím traktu a její nahrazení kvasinkami, které tak intenzivně zpracovávali cukr ve stravě až se dotyčný motal a motal.
-
NoOne
- Bydliště: In the Czech Republic, yet right in the middle of Germany
Je to mozna jen muj pocit, ale ve statech kde je neco v krvi povoleno, vidam v sobotu vecer/v noci dost opatrnych priozralych po lahvi vina nebo 5ti pivech. Tam kde je nula, potkavam ozraly uplne na sracky.
Tady o zadnej besip nejde, chlast je vdecne tema, tomu kazdej rozumi, resit ridice(-cky) ovlivnene benzodiazepiny (neurol) se nikomu nechce.
BTW: Tam kde neni policejni stanice, se jezdi do hospody vozem kdekoli na svete.
Tady o zadnej besip nejde, chlast je vdecne tema, tomu kazdej rozumi, resit ridice(-cky) ovlivnene benzodiazepiny (neurol) se nikomu nechce.
BTW: Tam kde neni policejni stanice, se jezdi do hospody vozem kdekoli na svete.
největší problém s tím má především orgán
jak správně řečeno, jsou schopni s vámi zahájit správní řízení i v případě, že jim na otázku ( samozřejmě bez předchozího poučení ) "nějaký alkohol před cestou?"
odpovíte, že jste měl po obědě malé pivo
osobně jsem pro zavedení tolerance 0,5promile
nad 1promile je to TČ i dnes, takže se není moc o čem bavit
jezdil jsem po malém pivu po obědě v reichu úplně normálně, jen si ho člověk musí dát min. hodinu od hranic...
jak správně řečeno, jsou schopni s vámi zahájit správní řízení i v případě, že jim na otázku ( samozřejmě bez předchozího poučení ) "nějaký alkohol před cestou?"
odpovíte, že jste měl po obědě malé pivo
osobně jsem pro zavedení tolerance 0,5promile
nad 1promile je to TČ i dnes, takže se není moc o čem bavit
jezdil jsem po malém pivu po obědě v reichu úplně normálně, jen si ho člověk musí dát min. hodinu od hranic...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
O tom to právě ale je, že je podle mě špatně, že je úplná nula. Proč by mi měl zákon zakazovat dát si jedno malé pivko, když to nemá vliv na řízení. Samozřejmě holka, která má 40 kg i s postelí, s tou to asi udělá něco jiného. Je to o zodpovědnosti každého jedince a právě v té zodpovědnosti samotných občanů se liší Západ a my, přesně v tomhle, bohužel. Pokud myslíte, že když by byla tolerance 0,3, že si ten, kdo si k obědu dává malé pivo, dá 3 velké, tak to jste asi hodně mimoxipecko píše: A jsem pro nulovou toleranci, proč si dám k obědu pivo, když vím že pojedu? Když máme nulu? Když budu mít povolenou toleranci, znamená to že si dám dvě, tři? Nevím jak vy, ale podle toho jak mám náročný den dám někdy 8 kusů a jsem v pohodě, někdy jsem po dvou pivech vláčný a po 3 na hadry. Pokud vím že pojedu, nepiju.
Jinak s tím počtem piv a dnem a dnem, to mám úplně stejně. Taky jsem někdy piclej po 2 a někdy téměř střízlivý po 5. Pokud vím, že pojedu, nikdy samozřejmě nepiju/nechlastám. Pokud vím, že pojedu ráno, tak ani večer před tím piju max pár piv, když se to zrovna sejde, že se jde na pivo. Ale malé pivo k obědu (kór když je to právě zajezeno) není přece pití/chlastání.
Pokud je to ale tak, jak psali chlapi výše, že do 0,24 se to v praxi toleruje, pak je to ok a můžu být klidný.
A jinak souhlas s názorem výše, že by povolil toleranci, ale když by byla mnou zaviněna nehoda, a nadýchal jsem, byť třeba povolených 0,2, tak k tomu bude PŘIHLÉDNUTO a trest, pokuta bude vyšší. Na druhou stranu absolutně nesouhlasím s tím, že když nadýchám (klidně i při dnešní nulové toleranci) třeba 0,2 a nehodu jsem prostě nezpůsobil, jsou k tomu důkazy, tak jsem označen jako viník a trest a pokuta jde na mě. Tohle je naprosto zvrácené.
Pracoval jsem ve Skotsku a lidi tam jezdili po 3 pivech uplně v pohodě. U nás si skutečně dokážu představit hranici 0,5 promile, ale za předpokladu, že když se něco semele, tak jednoznačně jako přitěžující okolnost. A nad 0,5 flastr 50tisíc a zákaz na rok, to by mohlo odradit od "ještě jedno v toleranci".
Co mě vyloženě sere je nulová tolerance pro cyklisty, to je na palici. Ale na návštěvě pivovaru Kocour ve Varnsdorfu jsem s tím vydrbal, bo jsem jel z pivovaru po 5 pivech do Hrádku Německem. A Němcům můžete nafoukat až 1,6 (a v tom Skotsku musíte pouze prokázat, že na tom kole jste schopen jet
)
Co mě vyloženě sere je nulová tolerance pro cyklisty, to je na palici. Ale na návštěvě pivovaru Kocour ve Varnsdorfu jsem s tím vydrbal, bo jsem jel z pivovaru po 5 pivech do Hrádku Německem. A Němcům můžete nafoukat až 1,6 (a v tom Skotsku musíte pouze prokázat, že na tom kole jste schopen jet
Ja vidím taky velký rozdíl mezi autem a třeba kola. Cyklista asi těžko někomu ublíží maximálně zabije sebe, takže ano 0,5 pro cyklistu za mě OK.
Je to stejně jak pásy. Poutám se vždy a všude, ale vadí mi za to bodový postih pokud jede řidič v autě sám. Když je v autě sám je to jeho blbost, když chce jezdit. Dával bych za to pokuty ale ne body, ale to je jiné téma.
Je to stejně jak pásy. Poutám se vždy a všude, ale vadí mi za to bodový postih pokud jede řidič v autě sám. Když je v autě sám je to jeho blbost, když chce jezdit. Dával bych za to pokuty ale ne body, ale to je jiné téma.
A když cyklista nevyzpytatelně vybočí ze směru jízdy a řidič za ním ho nebude chtít sejmout, přirozeně strhne volant na stranu a narazí do stromu?Warcz píše:Ja vidím taky velký rozdíl mezi autem a třeba kola. Cyklista asi těžko někomu ublíží maximálně zabije sebe, takže ano 0,5 pro cyklistu za mě OK.
Hranici do 0,5 si pro cyklistu dokážu představit, ale pouze na cyklostezkách (k čemu pak na jižní moravě máme vinařské stezky?)
Ale na takovou situaci namá alkohol nejmenší vliv. To se mým dětem stává (zatím všechny naživu a nula mrtvých řidičů i stromů), že provedou manévr, na který musí zareagovat ostatní. Odpovědnost za případnou škodu ale tímto nemizí - u cyklisty navíc znepříjemněna absencí zákonného pojištění.
Přesně tak. to Xipecko: pokud máte pocit, že po 1-2 pivkách se někdo neudrží rovně, tak nemá smysl se bavit o nějaké toleranci, bohužel tenhle zvrácený názor v ČR mezi lidmi zdá se převládá. Navíc to kolo může strhnout i člověk naprosto střízlivý.
Když pojedu na kole a neudržím kolo rovně, tak bych na to kolo spíš neměl lezt. Pokud je udržím rovně a pojedu odpovědně, tak nevidím důvod, proč bych měl být postižen za třeba 0,5 promile. Mimo silnice už by to mělo být naprosto jedno, to samé vodáci, tam je to už naprosto mimo, holt jsme ale stát regulací
Zase jsme u té zodpovědnosti jedince a ta našemu národu úplně nevoní.
A znovu opakuji, mě šlo primárně o toleranci 0,2-0,3 promile v autě. 0,5 bych skoro řekl, že už může být také moc, že může mít vliv na schopnosti, reakce apod.
Pásy .. když jedu do tak do 3 km daleko, sám, a tam kde to znám velmi dobře a je tam dost široká cesta, tak si je většinou nedávám. Když jedna z těch věcí není splněna, tak si je dám, říkám si, že prostě může nastat situace, že s tím nedokážu už ani nic udělat (když je to třeba hodně zatáčkovitá silnice, kde není vidět). Ale souhlasím, že za ně má být pokuta (když se něco stane, tak za mě stát asi bude platit) ale ne body (ty jsou od toho, aby ze silnic eliminovali ty, kteří nedodržují předpisy a ohrožují/omezují tím ostatní řidiče, bohužel bodový systém tak úplně nastaven není
)
Když pojedu na kole a neudržím kolo rovně, tak bych na to kolo spíš neměl lezt. Pokud je udržím rovně a pojedu odpovědně, tak nevidím důvod, proč bych měl být postižen za třeba 0,5 promile. Mimo silnice už by to mělo být naprosto jedno, to samé vodáci, tam je to už naprosto mimo, holt jsme ale stát regulací
A znovu opakuji, mě šlo primárně o toleranci 0,2-0,3 promile v autě. 0,5 bych skoro řekl, že už může být také moc, že může mít vliv na schopnosti, reakce apod.
Pásy .. když jedu do tak do 3 km daleko, sám, a tam kde to znám velmi dobře a je tam dost široká cesta, tak si je většinou nedávám. Když jedna z těch věcí není splněna, tak si je dám, říkám si, že prostě může nastat situace, že s tím nedokážu už ani nic udělat (když je to třeba hodně zatáčkovitá silnice, kde není vidět). Ale souhlasím, že za ně má být pokuta (když se něco stane, tak za mě stát asi bude platit) ale ne body (ty jsou od toho, aby ze silnic eliminovali ty, kteří nedodržují předpisy a ohrožují/omezují tím ostatní řidiče, bohužel bodový systém tak úplně nastaven není
Jednou jsou dané nějaké předpisy, tak je nutné se jimi řídit. To je jak s rychlostí. (proč mám dodržovat rychlost, když je prázdná dálnice? Protože to je dané předpisy) Až budou stanoveny jinak, všichni se tomu můžeme přizpůsobit. Kolo může strhnout kdokoliv, s tím souhlasím. Když ale vidím dítě, ať na kole, koloběžce, bruslích, na chodníku, vždy budu obezřetnější. Cyklistu pod vlivem alkoholu na silnici nepoznám.
Ne všichni stejně snáší shodnou hladinu alkoholu v krvi. Někdo má 0,4 a má snížené reflexy, někdo s 0,4 funguje celý život a je v pohodě. Zodpovědnost jedince je krásná věc, ale kolik z lidí má takovou sebereflexi, že by do svého rozhodování toto zapojili? Věřím tomu že lidi zde ano. Ale musíme to vztáhnout na celou republiku. Myslím že mít nulovou toleranci je v pořádku, nejsem ale nějakým aktivistou nebo bojovníkem. Je to prostě opatření na stranu bezpečnou. Pivko při obědě ještě nikdy nikoho nezabilo, i když si k obědu v přestávce při řízení dám vždy birella. Dal jsem si teď večer jednu dvanáctku a rozhodně se necítím, že bych měl sednout za volant, i když moje hladina alkoholu v krvi nebude závratně vysoká.
Ne všichni stejně snáší shodnou hladinu alkoholu v krvi. Někdo má 0,4 a má snížené reflexy, někdo s 0,4 funguje celý život a je v pohodě. Zodpovědnost jedince je krásná věc, ale kolik z lidí má takovou sebereflexi, že by do svého rozhodování toto zapojili? Věřím tomu že lidi zde ano. Ale musíme to vztáhnout na celou republiku. Myslím že mít nulovou toleranci je v pořádku, nejsem ale nějakým aktivistou nebo bojovníkem. Je to prostě opatření na stranu bezpečnou. Pivko při obědě ještě nikdy nikoho nezabilo, i když si k obědu v přestávce při řízení dám vždy birella. Dal jsem si teď večer jednu dvanáctku a rozhodně se necítím, že bych měl sednout za volant, i když moje hladina alkoholu v krvi nebude závratně vysoká.
Jasně, neříkám, že se nemají dodržovat předpisy, ale že by se právě měly změnit. Jedno pivo k obědu ještě možná nikoho nezabilo, ale kolik lidí to stálo papíry úplně bezdůvodně ? Naproti tomu je hromada lidí, kteří způsobí nehodu, dejchnou 2 promile, zaplatí pokutu, udělají řidičák znovu a znovu se ožerou a za ten volant sednou. Tohle by se mělo naprosto eliminovat a dát do zákona něco v tom smyslu, že pokud podruhé v autě nadýcháš třeba více jak 1 promile, tak se ti bere řidičák a nemáš možnost si jej udělat min. 10-20 let nebo tak něco. Naproti tomu dát těm odpovědnějším řidičům "bonus" a dát tam malou toleranci. Mimochodem jsme asi jedna z posledních myslím 5 zemí v EU, kde je nulová tolerance. Prostě díval bych se na to i z toho pohledu, že to je jaksi "blahobyt" pro občany, v tom smyslu, že bude to prostředí o něco volnější. Zkušenosti ze zahraničí jsou, že na nehodovost tohle nemá žádný přímý vliv.
Když teď odbočím od tématu krátce, náš stát je v tomhle tak zakomplexovaný a zastaralý, že jsme také jedni z posledních, kdo nemají povolené pěstování konopí pro vlastní účely, či pro léčebné účely. A je to jen z toho důvodu, že jó, někdo to hulí a může to být droga. Stejně tak se dívá na chlast, ale podle mě je potřeba tohle jaksi oddělovat
Když teď odbočím od tématu krátce, náš stát je v tomhle tak zakomplexovaný a zastaralý, že jsme také jedni z posledních, kdo nemají povolené pěstování konopí pro vlastní účely, či pro léčebné účely. A je to jen z toho důvodu, že jó, někdo to hulí a může to být droga. Stejně tak se dívá na chlast, ale podle mě je potřeba tohle jaksi oddělovat
Můžeme dát anketu.
Jsem pro 0,5 promile. Jsou státy, kde mají 0,8 a nemají tam hromady mrtvých podél silnic. Povolovat 0,2, při stavu kdy je 0,24 neprůkazné, je alibismus.
0,2 je zcela bez vlivu na vnímání a reakce a i 0,5 má vliv zanedbatelný. Daleko větší vliv může mít, když se někdo nevyspí, zamyslí, pohádá, atd. Navíc část řidičů, asi ne všichni, řídí po menším množství alkoholu defenzivněji právě proto, že vědí, že pili.
Jsem pro 0,5 promile. Jsou státy, kde mají 0,8 a nemají tam hromady mrtvých podél silnic. Povolovat 0,2, při stavu kdy je 0,24 neprůkazné, je alibismus.
0,2 je zcela bez vlivu na vnímání a reakce a i 0,5 má vliv zanedbatelný. Daleko větší vliv může mít, když se někdo nevyspí, zamyslí, pohádá, atd. Navíc část řidičů, asi ne všichni, řídí po menším množství alkoholu defenzivněji právě proto, že vědí, že pili.
Souhlas s 0,5 - nulová tolerance je za mě hloupost a defakto vysvědčení pro nás pro všechny. Skupinově jsme považováni za individua, která ( v nezanedbatelném počtu) nejsou v této věci svéprávná.
A tak nulová tolerance nemístně omezuje slušné a zodpovědné lidi.
A zbytečně vychovává lidi místo zodpovědnosti tak k odporu ke schválenému zákonu (zákonům)
A zbytečně vychovává lidi místo zodpovědnosti tak k odporu ke schválenému zákonu (zákonům)
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Tohle bych mohl podepsat. Já si prostě (ne každý den) dám k obědu malé pivko na trávení. A jestli řídím nebo ne, vůbec neřeším, ale štve mě, že jsem pak trochu nervózní, kdyby mě náhodou vybrali a něco bych dýchnul. Pravděpodobně bych se do té odchylky 0,2 vlezl, takže po diskusi tady mohu být klidnější. Je ale špatná už ta příčina a tou je nulová tolerance, která mě bohužel vede k tomu, že musím zákon porušovat. A pro ty, pro které je zákon něco nepřekročitelného .. nedodržuji ani 50 na KONCI obce, když je značka umístěna třeba 100-200 metrů za posledním domem, také dodržíte zákon vždycky tak, jak je “napsán” ? Je docela logické, že nesmyslné zákony se porušovaly, porušují a porušovat se budou, a je to asi i v pořádku.bhs píše:Souhlas s 0,5 - nulová tolerance je za mě hloupost a defakto vysvědčení pro nás pro všechny. Skupinově jsme považováni za individua, která ( v nezanedbatelném počtu) nejsou v této věci svéprávná.
netoleruje, v zákoně je 0,00Aram96 píše:
Pokud je to ale tak, jak psali chlapi výše, že do 0,24 se to v praxi toleruje, ...
když se přiznáte, tak 0,24 nic neznamená
zde je přiznání přitěžující okolností
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tak samozřejmě, že nesmím nikdy nic přiznat vím dlouho, to je jasnéMike píše:netoleruje, v zákoně je 0,00Aram96 píše:
Pokud je to ale tak, jak psali chlapi výše, že do 0,24 se to v praxi toleruje, ...
když se přiznáte, tak 0,24 nic neznamená
zde je přiznání přitěžující okolností
Prolomení je podle mě blbost. Pokud už máme takto nastavenou 0, tak je zbytečné jít na 0,5.
60 v obci asi také zvládneme každý a zvyšujeme povolenou rychlost?
Na alkohol reaguje každé tělo jinak. Například já se svými fyzickými předpoklady dokážu vypít poměrně velké množství alkoholu, ale rozdíl u mě mezi 1 a žádným pivem je dost velký. Naopak při dalších se třeba stabilita vrátí.
A mít 0,5 na dálnici ve 130 a ve městě v 50 je taky sakra rozdíl.
PS.: Při našem všeobecném "respektu" k pravidlům to ve spoustě případů nebude, super, můžu si konečně dát to jedno pivo (jako vždy) bez obavy, ale dám si další 2,3, protože se vejdu do limitu.
60 v obci asi také zvládneme každý a zvyšujeme povolenou rychlost?
Na alkohol reaguje každé tělo jinak. Například já se svými fyzickými předpoklady dokážu vypít poměrně velké množství alkoholu, ale rozdíl u mě mezi 1 a žádným pivem je dost velký. Naopak při dalších se třeba stabilita vrátí.
A mít 0,5 na dálnici ve 130 a ve městě v 50 je taky sakra rozdíl.
PS.: Při našem všeobecném "respektu" k pravidlům to ve spoustě případů nebude, super, můžu si konečně dát to jedno pivo (jako vždy) bez obavy, ale dám si další 2,3, protože se vejdu do limitu.
Já upřímně nechápu jednu věc. Dřív moc výběr nebyl, ale když už se chci v téhle situaci napít piva, tak dneska přece není problém dát si nealko, ve kterém není chuťově žádný rozdíl. Jinak taky se přidávám k výše napsanému. Někdy se mnou jedno pivu neudělá nic, ale jsou situace, kdy ho docela cítím, a proto mi tahle tolerance přijde jako dost velké riziko.
Píšete o blbosti a nic ve zlém, hned první věta je .....krtek700 píše:Prolomení je podle mě blbost. Pokud už máme takto nastavenou 0, tak je zbytečné jít na 0,5.
Nulová tolerance je v zákoně. Pokud se nedostanu nad 0,25 nemám problém, takže defakto jsem zákon neporušil. Bez ohledu na to, jestli jsem před jízdou požil alkoholický nápoj nebo ne.
Je z toho zřejmé, že zákon je zmetek nebo mi něco uniklo ?
Pokud by poslanci měli elementární úroveň ... , dali by limit na 0,3 (někdo to tu nazval alibismem) - ale oni ji prostě nemají
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Článek k tématu:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ods- ... domaci_tho
Pan Smlsal je hubený, pivo moc nepije, a vypil to nalačno. Asi nejhorší možný případ z hlediska ovlivnění.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ods- ... domaci_tho
Pan Smlsal je hubený, pivo moc nepije, a vypil to nalačno. Asi nejhorší možný případ z hlediska ovlivnění.
Ale to já nerozporuji. S radarem je to to stejné ne? Když jedete 52 na 50, tak je to také v toleranci měření ne? Stejně tak by určitě nebyla hranice 0,5 , ale nějaká tolerance odůvodněná by tam byla. Netuším, jestli je těch stejných 0,25 možná chyba i při těch 0,5. Takže zase 0,75.bhs píše:Píšete o blbosti a nic ve zlém, hned první věta je .....krtek700 píše:Prolomení je podle mě blbost. Pokud už máme takto nastavenou 0, tak je zbytečné jít na 0,5.
Nulová tolerance je v zákoně. Pokud se nedostanu nad 0,25 nemám problém, takže defakto jsem zákon neporušil. Bez ohledu na to, jestli jsem před jízdou požil alkoholický nápoj nebo ne.
Je z toho zřejmé, že zákon je zmetek nebo mi něco uniklo ?
Pokud by poslanci měli elementární úroveň ... , dali by limit na 0,3 (někdo to tu nazval alibismem) - ale oni ji prostě nemají
Můžete iniciovat změnu zákonu, že je nulová tolerance, ale při měření alkohol testerem je tolerance 0,25, při lékařském vyšetření zase 0. Prostě se napít nemůžete, pokud jste nepil a naměří Vám, tak to necháte na lékaři, což při těch nižších možná odmítnou zase policisté.