Úkazy na českých silnicích

Off-topic pokec
Odpovědět
Warcz

Re: Úkazy na českých silnicích

Příspěvek od Warcz »

Osobně bych viděl problem pouze v psychologické barieře kdy většina řidičů v obavě o škrabnutí stojícího vozidla začne vybočovat dříve. často se s tím setkávám tady:

http://www.mapy.cz/#mm=F@dm=142079000+1 ... 45672@z=17
andy

Příspěvek od andy »

kasme píše:No, na "Pankráci" je toho na vylepšování spousta... Škoda, že se to neřeší ještě na papíře :(

Co jsem si všiml v minulých dnech, bylo toto SSZ dost dlouho na "blikačky" :)
Na Pankráci hlavně nechápu, proč tam tolik semaforů vůbec je. SSZ by mělo význam třeba na křižovatce Pujmanové x Milevská, tam ale postavili pro změnu kruhák. O tom, jak fungujou "preference" busu třeba v případě 193ky, radši ani nemluvím. Vůbec co předvádí nuselská radnice v oblasti dopravy je vesměs zvěrstvo: Páteřní tramvajovou linku nechtěli, most na Smíchov sice chtěj, a i když se ukázalo, že zúžení magistrály mělo negativní dopad veškerej žádnej, tak pořád nesmyslně populisticky usilujou o jeho zrušení :x
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Copak znamenají ty hvězdičky? Do teď jsem si jich nikdy nikde nevšiml...
znacka.jpg
znacka.jpg (112.08 KiB) Zobrazeno 10351 x
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

(Ne)módní výstřelek nějakého vtipálka? Rozhodně to není nic oficiálního...
HonzaC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaC »

mapman píše:(Ne)módní výstřelek nějakého vtipálka? Rozhodně to není nic oficiálního...
musím řící, že už jsem to na pár cedulích viděl stejně, takže to není jenom lokální výstřelek :-)
Pája K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája K »

Jen technická, ten traktor nemá TK ani ME a podle ČKP měl pojištění zaplacené jen do 31.12 2008. Co dělá takovej "vrak" na stavbě/veřejné komunikaci? :o :shock: http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/1 ... des/6.html
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jste si jistej, že prostor staveniště je veřejná komunikace?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

jonáš píše:Jste si jistej, že prostor staveniště je veřejná komunikace?
Vskutku není, ale otázka je jak se tam ten bagr dostal? Že by ho dovezli na valu? :?:
R48 -> D48 se podařilo!
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

No po dálnici tam asi nepřijel ;-) Na válu se vozí běžně. Tenhle navíc vypadá mnohem líp než spousta traktorů co technickou má...
flames

Příspěvek od flames »

Veřejná, neveřejná, taky existuje nějaké to ISO, bozp...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To se ale řeší jinejma cestama a nespočívá to v nutnosti mít technickou a povinný ručení, pokud to nedrandí po veřejný komunikaci vlastní silou, ale vozí se na valníku. Prostě vlastník nerad platí zbytečně za nálepky, který v tom bahně stejně k ničemu nepotřebuje, mi to přijde docela rozumnej přístup.
Nakonec třeba o funkci hydrauliky a kvalitě čepů ramena běžná technická do silníčního provozu neřekne vůbec nic, ačkoli je to pro reálnou bozp jistě důležitější, než stav žárovek osvětlení RZ.
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.hrdina »

Pája K píše:Jen technická, ten traktor nemá TK ani ME a podle ČKP měl pojištění zaplacené jen do 31.12 2008.
Co je prosim CKP a jak je mozne takhle verejne zjistit k RZ ma-li nebo nema-li zaplaceny povinny ruceni? To mi zatim hlava nebere.
jonáš píše:Prostě vlastník nerad platí zbytečně za nálepky, který v tom bahně stejně k ničemu nepotřebuje, mi to přijde docela rozumnej přístup.
Nakonec třeba o funkci hydrauliky a kvalitě čepů ramena běžná technická do silníčního provozu neřekne vůbec nic, ačkoli je to pro reálnou bozp jistě důležitější, než stav žárovek osvětlení RZ.
Myslim si absolutne totez.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

pavel.hrdina píše:Co je prosim CKP a jak je mozne takhle verejne zjistit k RZ ma-li nebo nema-li zaplaceny povinny ruceni? To mi zatim hlava nebere.
Google -> ČKP pojištění -> ČKP (Česká kancelář pojistitelů) - Informační středisko
https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=searchSPZ

A je to proto, aby si člověk mohl prověřit, u jaké pojišťovny je pojištěné auto které ho poškodilo, protože tahle informace je jaksi nezbytná k tomu, aby člověk věděl, kde nárokovat škodu (pokud mu ten kdo škodu způsobil odmítá sdělit jeho pojišťovnu)
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Petr Pokorný píše:A je to proto, aby si člověk mohl prověřit, u jaké pojišťovny je pojištěné auto které ho poškodilo, protože tahle informace je jaksi nezbytná k tomu, aby člověk věděl, kde nárokovat škodu (pokud mu ten kdo škodu způsobil odmítá sdělit jeho pojišťovnu)
To vogo! To jsem vubec netusil. Nikdy jsem zadny karambol nemel, takze jsem k podobnym vecem sam jaksi zatim nedosel a nic me nenutilo to jakkoliv resit.

Dozvedet se teda da typ vozidla, tovarni znacka a identifikace pojistovny. To neni zas tak zle - uznavam, ze v pripade potizi po nejake nehode se toto docela muze hodit. Ted uz aspon vim, kdybych to kdykoliv (nedejboze!) potreboval. ;-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Trochu jsem si s tím pohral, a zjistil jsem zajimavou věc, třeba při zadání značky 1E1 1111 se mi zobrazí 4 auta, to samé při 1C1 1111 (dokonce 5) a při 0A0 0000 se mi napíše: "Počet nalezených záznamů je vysoký, proto je systém nezobrazil."

Co to má znamenat? u samých nul bych to pochopil, ale u jedniček moc ne.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Jak můžou být na jednu značku pojištěné dvě auta? :)
R48 -> D48 se podařilo!
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Podle mě ta značka byla několikrát na jinem autě... platí to co ma nejnovější datum... ale je to divne...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

U nás, ale přece nejde přenášet značky, tedy aspoň ne legálně.
R48 -> D48 se podařilo!
Sosa

Příspěvek od Sosa »

No nevím jak to funguje,ale třeba moje auto to vůbec nenašlo. :cry:
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Martin z Ostravy píše:U nás, ale přece nejde přenášet značky, tedy aspoň ne legálně.
Tak to je fakt hodně divný, skoro to vypadá na "recyklované" registrace u prominentních SPZ. Zkuste někdo napsat dotaz do vlákna ohledně SPZ, pohyboval se tam člověk co se ve značkách opravdu vyzná a má přehled, předpokládám, že celé fórum nečte aby nám to vysvětlil...
Pája K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája K »

pavel.hrdina píše:
Pája K píše:Jen technická, ten traktor nemá TK ani ME a podle ČKP měl pojištění zaplacené jen do 31.12 2008.
Co je prosim CKP a jak je mozne takhle verejne zjistit k RZ ma-li nebo nema-li zaplaceny povinny ruceni? To mi zatim hlava nebere.
jonáš píše:Prostě vlastník nerad platí zbytečně za nálepky, který v tom bahně stejně k ničemu nepotřebuje, mi to přijde docela rozumnej přístup.
Myslim si absolutne totez.
Podle databáze ČKP nechává MP odtahovat nepojištěná auta z ulic i parkovišť i když mají SPZ/RZ a nejsou to očividné vraky.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Pája K píše:Podle databáze ČKP nechává MP odtahovat nepojištěná auta z ulic i parkovišť i když mají SPZ/RZ a nejsou to očividné vraky.
A mají na to oprávnění? To už nějak přehání.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Pája K píše:Podle databáze ČKP nechává MP odtahovat nepojištěná auta z ulic i parkovišť i když mají SPZ/RZ a nejsou to očividné vraky.
To uz mi prijde jako absolutne mimo rozsah jejich pravomoci.

Co se tyce ocividnych vraku, tak tam tak dusledni nejsou. Si zive pamatuju, jak nam v Bohnicich stala pred barakem stodvaca, ocividne aspirujici na vrak a pochopitelne bez SPZ/RZ. Kdyz se provadelo blokove cisteni a odtahovali kdekoho, tak tento vrak tam pokazde zustal a cistice ho jen objely.

Takze o cem to je ne-li o penezich az v prvni rade? Za odtazeny vrak asi nedostanou svuj baksis a tim padem jim tam vlastne nevadi...
Martin_L

Příspěvek od Martin_L »

Petr Pokorný píše:Tak to je fakt hodně divný, skoro to vypadá na "recyklované" registrace u prominentních SPZ. Zkuste někdo napsat dotaz do vlákna ohledně SPZ, pohyboval se tam člověk co se ve značkách opravdu vyzná a má přehled, předpokládám, že celé fórum nečte aby nám to vysvětlil...
Recyklované registrace v ČR nejsou možné a to ani u prominentních kombinací. To, že ČKP nalezne v mnoha případech několik výsledků pro stejnou alfanumerickou kombinaci je dané tím, že údaje do databáze ČKP zadávají jednotlivé pojišťovny a jejich pracovníci. Ti většinou neoplývají vysokou odbornou úrovní a se systémem příliš neumí (důkazem je, že v kolonce "tovární značka" mnohdy naleznete údaj "1,4" nebo "combi" apod.), takže pokud třeba pojišťují vozidlo, které žádnou poznávací značku nemá, tak tam zadají nějakou jen tak, aby měli vyplněnou kolonku. Stejně tak v případě značek 0A0 0000, 1A0 0000 apod. - tyto značky neexistují a nikdy nebyly vydány, neboť za krajským písmenem musí být přirozené nenulové číslo (1A1 0000 tedy existuje, 1A0 0000 ale ne). Občas se také stane, že pracovníci pojišťoven se navzájem školí - "podívej, zadáme tam nějaké auto, třeba 1A1 1111... tak a teď víš, jak se to dělá" - a ten záznam už tam zůstane.

U poznávacích značek vyráběných do roku 1998 (a vydávaných do vyčerpání zásob mnohde až do konce roku 2002) ovšem platilo, že stejnou kombinaci písmen a číslic mohlo mít několik vozidel naráz. Např. první pražská značka AB-00-01 byla vydána osobnímu autu (dvě bílé značky), nákladnímu autu/autobusu (dvě žluté značky), nákladnímu přívěsu (jedna žlutá značka), traktoru (dvě menší žluté značky) a motocyklu (jedna bílá značka). Později ještě i automobilu cizince (dvě žlutočervené značky) a motocyklu cizince (jedna žlutočervená značka). Tato praxe byla uplatňována do roku 1998, odkdy se nově vyráběné značky už pohybovaly v jedné číselné řadě bez duplicity (povšimněte si v Praze, že náklaďáky mají žluté ABA, ABB /duplicitní/ a pak AKA, AKV a ALC /neduplicitní/) a je tomu tak dodnes (částečná duplicita je mezi značkami mopedů a přenosnými značkami autodealerů). Pro zajímavost - na Slovensku je duplicita stále mezi auty a motocykly/traktory.

Pokud nějaké (třeba i vlastní) auto v databázi ČKP nenajdete, tak to nutně neznamená, že není pojištěno. Jednak má tato aplikace určité vrtochy (to, co jeden den nenajde, tak druhý ano a naopak) a jednak u nových a nově pojištěných aut trvá nějakou dobu, než jej pojišťovna zadá do systému (týden, měsíc i dva).

Že by někod odtahoval auta podle této databáze se mi zdá nepravděpodobné, protože se jedná jen o informativní nástroj bez právní relevance. Ale je možné, že odtahová služba nějakým způsobem u ČKP lustruje, zda-li dlouho odstavené auto má nebo nemá povinné ručení a podle toho pak koná.
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Víte co mi není jasné? Pochopil jsem to tak, že použiju tento systém CKP k tomu, abych dohledal pojišťovnu, na kterou se mám obrátit, když mi někdo způsobí na vozidlu škodu a já nevím, na které z pojišťoven to mám vymáhat. To znamená, že nemá/nechce ukázat zelenou kartu, tak si opíšu značku a hotovo. Ale jak zjistím, kdy bylo auto pojištěno?
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“