HP píše:Aram96 píše:Ano, také jsem četl, naprostý souhlas. Bohužel u nás nejsou na snížení rychlosti (v opodstatněných připadech díky tomu i zvýšení bezpečnosti) ale pro namaštění kapes obcí.
A já měl za to, že radary jsou ke kontrole rychlosti. A že na snížení rychlosti jsou dopravní značky. Bohužel je zde velká skupina (i zde na fóru), kteří dopravní značky ignorují, a tak nic jiného než radar pro snížení rychlosti nezbývá.
Nevím jestli děláte schválně, že to nechápete, nebo to nechápete doopravdy
Je otázka, co je správnější - dát radar za strom a jen počítat peníze, které do obce připlouvají, zpomalení lze očekávat pouze u místních řidičů z okolních obcí nebo těch, kteří zde jezdí pravidelně a to jen přímo před radarem, za ním vklidu zrychlíme - nebo dát na začátek obce značku měření radarem, troufám si říct, že 90% řidičů zpomalí a tudíž nebude tak tučné konto, za to zpomalí 90% aut. Je to na obci, co je pro ni asi lepší, za mě osobně - radši to oznámit dopředu, protože to donutí zpomalit právě cizí řidiče, když obcí "poletí" 60 km/h někdo místní, před radarem zpomalí a pak zase zrychlí, je, myslím, pořád menším nebezpečím než kdo to tam vůbec nezná a letí 60 nebo víc

Záleží, co je to za obec - jestli převažuje doprava místních nebo tama projíždí i více nemístních. Každopádně původním účelem pořízení radaru je, že tam auta jezdí rychle a obec chce dosáhnout zpomalení ... tedy bohužel často jen "chce" a schovává se za tím právě chamtivost

Co se týče značek ... když je 3 kilometry rovinka, přede mnou křižovatka a omezení na 70 a vidím, že ani z jedné strany nic nejede, tak přiznávám, že si držím svou stovečku, ano. A stejně tak je v pořádku, že kdyby mě někdo změřil, tak zaplatím pokutu

Problém je v tom, že tohle není původce nehod. Jestli chcete, abych dodržoval rychlost všude max 50, 90 a všechny omezení, to by ty pokuty musely vycházet tak jako pro nás ve Švýcarsku, tam jsem si na dálnici nedovolil ani 125