Pozemkové spory (kauza Havránková)

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět

Kolik stránek bude mít tento topic až se majetkově vyřeší 100% pozemků nutných pro D11 po Kukleny?

do 10
5
4%
10 - 25
28
20%
25 - 40
32
23%
40 - 55
19
14%
55+
55
40%

Celkem hlasů: 139

andy

Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)

Příspěvek od andy »

Vyvlastnění má přece svoje pravidla, nedá se všechno vyvlastnit jen tak pro nic za nic. Srovnávat dálnici s obrannými armádními objekty - no nevim. Já bych naopak vyzdvih, že se stát jednou taky dokázal s někým dohodnout. Nehledě na to, že vyvlastnění by trvalo déle.
Standa

Příspěvek od Standa »

Konflikt soukromý majetek vs. veřejný zájem je vždycky složitý a jsou zde nutné kompromisní přístupy. Už jsem to tu několikrát psal, mám pocit, že k paní Havránkové má stát poněkud nadstandardní přístup a kdokoli jiný by už dávno byl vyvlastněn. To mi na celé záležitosti nejvíc nevoní, jinak jsem samozřejmě taky rád, že se (snad) dohodlo nějaké řešení v tomto konkrétním případě, a vítám i zlepšení možností nabídky ze strany státu při výkupu pozemků.
radiala

Příspěvek od radiala »

Nevím to přesně když jsem četl publikace o opevnění.Tak mě překvapilo jak rychle po vytýčení bunkru už se stavělo.Na to měli jen 6 měsíců maximálně.To ještě stačili udělat výběrový řízení.To bylo za první republiky.To neměli v kanceláři počítače.Jen telefon a psací stroj.Výkonost státního úředníka za první republiky byla úctyhodná.To v kanceláři používali 25W žárovky aby ušetřili.Stát si dával pozor na každou korunu co vydal.
Mike

Příspěvek od Mike »

když už sem taháte opevnění, tak si zjistěte, komu ty pozemky patří dnes
opět nesmíte novinářům věřít jejich " armáda předává bunkry soukromníkům"

a u Havránkové nezapomínejte, že když ji vraceli pozemky pozemky v restituci, tak už tenkrát říkala "povede tudy dálnice, dejte mi jiný"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Mike píše:a u Havránkové nezapomínejte, že když ji vraceli pozemky pozemky v restituci, tak už tenkrát říkala "povede tudy dálnice, dejte mi jiný"
Jenže tehdy to stát udělat nemohl ani při nejlepší vůli. Neexistoval na to žádnej titul z žádnýho zákona, dálnice tam byla ve variantách a nebylo jasný kudy povede výsledná trasa u už vůbec ne tvrar (rozsah) křiovatky na zmíněných pozemcích.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Petr Pokorný píše:
Mike píše:a u Havránkové nezapomínejte, že když ji vraceli pozemky pozemky v restituci, tak už tenkrát říkala "povede tudy dálnice, dejte mi jiný"
Jenže tehdy to stát udělat nemohl ani při nejlepší vůli. Neexistoval na to žádnej titul z žádnýho zákona, dálnice tam byla ve variantách a nebylo jasný kudy povede výsledná trasa u už vůbec ne tvrar (rozsah) křiovatky na zmíněných pozemcích.
Jenže to občas asi nejde někomu vysvětli že do určitého času prostě stát nemůže vykupovat pozemky.To asi nepochopila ani paní Havránková(nebo naopak velmi dobře chápala).
radiala

Příspěvek od radiala »

Kvůli utajení bunkry se nezanášely do katastru nenovitostí.Tak když se jich armáda začala zbavovat tak to byl problém.Jako by vůbec nebyly.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

radiala píše:Kvůli utajení bunkry se nezanášely do katastru nenovitostí.Tak když se jich armáda začala zbavovat tak to byl problém.Jako by vůbec nebyly.
No zanést je určitě není problém,jen si myslím že to zelené mozky stále nechtějí.Oni stále myslí že budou někdy potřeba. ;)
radiala

Příspěvek od radiala »

Zjištoval jsem bunkry okolo Pohořelic.Co byl u tratě tak tam byl majitel správa železničních cest.U vody byla obec Pohořelice.A u sinice R52 byl majitel ministerstvo obrany:
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberParcelu.aspx
Všechny bunkry jde krásně dnes dohledat.
multi

Příspěvek od multi »

To Sosa: Spíš je problém, že to není úplně jednoduchý úkon, musí se dělat jednotlivě a stojí to peníze. Proto se to dělalo snad od revoluce, současný stav neznám. A dost už OT. :roll:
Rallyman

Příspěvek od Rallyman »

Řeším ted taky problém se státními úředníky, až ted sem poznal co znamenají slova Havránkové, že za zdržení stavby může jen stát. Plně sní souhlasím a držím palce. Je mi z úředníků taky špatně, ale to je ve většině státních institucí. Těžký komunismus tam vládne, všichni kámoši, práce v práci až na posledním místě.
tomasslavicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasslavicek »

Jestli to tu ještě nebylo, dnes od 21:00 budou na ČT1 a ČT24 Otázky Václava Moravce speciál z Královéhradeckého kraje, tématem má být kauza Havránková, dopravní obslužnost, výstavba dálnic apod.

Viz: http://www.ceskatelevize.cz/program/102 ... ecial.html
Mike

Příspěvek od Mike »

abych ukončil debatu ohledně opevnění, uvedu jeden příklad, dnes již dořešený.

v roce 1937 vykoupil čs.stát pozemky pro objekty opevnění a výstavbu překážek, zaplatil 70% ceny, 30% byla pozastávka, kdyby náhodou klesly ceny pozemků, aby stát nepřeplatil.
v říjnu 1938 tyto pozemky vrátil fuhrer původním majitelům
( malá odbočka - ti kteří nebyli německého původu a tedy se jich netýkal odsun budou po válce tvrdit, že těch 30% nikdy nedostali, tedy je prodej neplatný )
v roce 1945 jsou původní němečtí majitelé odsunuti, pozemky - zde v konkrétním případě - přidělí stát majitelům jako náhradu za zaplavené při stavbě přehrady.
zde nastává ta "veselá" část, kdy úředník do předávacího protokolu napíše včetně staveb na pozemku ležících měl samozřejmě namysli nějaká ta krmítka, napajedla apod.
v roce 1948 je samozřejmě majetek znárodněn, objekty vč. pozemků využívá armáda
V roce 1990 požádá "původní" český majitel o navrácení v restituci
armáda sice předkládá dokumenty o vykoupení, ovšem chybí oněch 30%
soud tedy rozhoduje, že majetek patří restituentům a armáda jim za využívání objektů! platí nájem
nakonec se podaří vyjmout stavby z pozemků, tyto jsou armádou ( po 11 letech ! ) předány městu
v roce 2008 město vypisuje výběrové řízení na provozovatele a z objektu se konečně stává muzeum

objekty, např. v Žambereckých lesích, tolik štěstí nemají

když to píši, zároveň sleduji V.Moravce, je to celkem výživné :!:
multi

Příspěvek od multi »

Téma je sice fajn, ale ani jeden z politiků se tomu vůbec nevěnuje a moc toho o tom neví, někteří dokonce mluví z cesty...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Mně vytočily ty viněty. :x
R48 -> D48 se podařilo!
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

jonáš píše:Jo, takhle se buduje třídní boj 8-) ukončení pronájmu dát do roviny s vlastnictvim a napsat že stát "vezme pole jiným" .. furt stejná novinařina jak rudý právo v padesátym. Možná i stejný lidi, a když to už věkově nejde, tak aspoň mentalita.
Plně podepisuji.

Off-topic: dík, že tu přispíváte, spolu s andym často narušuje jednotný pohled zbytku uživatelů, jen to občas zbytečně nepřehánět s břitkostí ;)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

multi píše:ani jeden z politiků se tomu vůbec nevěnuje a moc toho o tom neví, někteří dokonce mluví z cesty...
Šílené, brečel bych z nich. "Já bych zavedl ročně 25 mld. z EU" to jsou výroky, to se snadno řekne, ale to bych chtěl vidět jak by kokot zavedl, aby mu někdo ročně dával 25 mld. jen tak. "Já bych stavěl jen erka.", "Já bych s majiteli pozemků vedl trpělivý dialog" atd. atd.
Mike

Příspěvek od Mike »

já bych stavěl jen eRka
třeba na hranici s polskem by mohlo být R
ten pán asi něco dobrého popil nebo nevím :evil:
Jirka

Příspěvek od Jirka »

http://www.ct24.cz/domaci/84343-pozemek ... -uredniku/

to se nedivím že to tak dlouho trvá, když státní úředníci, kteří mají hájit zájem státu vlastní kus pozemku, který brání ve výstavbě D11 do HK a ještě na kameru řekne, že brání výstavbě v zájmu lidu... to se mi úplně zatmělo...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Jirka píše:a ještě na kameru řekne, že brání výstavbě v zájmu lidu... to se mi úplně zatmělo...
Případně "v zájmu ochrany přírody", teda že hlavně Havránková něco řekla k ochraně přírody kdy...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
andy

Příspěvek od andy »

Čemu asi prospělo výjezdní zasedání?

Východní Čechy - Poslanci se přijeli podívat do východních Čech na nedostavěnou dálnici D11. Za dva měsíce jim končí volební mandát...

Poslanci se chovali jako slušně vychovaní mimozemšťané. Zmáhal je mikrospánek. A nebýt vystoupení jediného z nich – trutnovského starosty Ivana Adamce – nedočkala by se beseda žádné odezvy.
Nezainteresovaný účastník si chtě nechtě položil otázku: Komu prospělo výjezdní zasedání lidí, kteří se dva měsíce před koncem svého funkčního období dozvěděli o problémech se stavbou silnic na východě Čech?
radiala

Příspěvek od radiala »

Příště by to chtělo aby poslanecká cestovka vybrala nějaký leší cíl.Třeba Řebíčkovu vilu v Toskánsku.Tam jsou i pro pány děvčata.
Citace zjednoho článku na iternetu:
"Prodal jsem akcie za 260 milionů," uvedl ministr v majetkovém přiznání. Ale neřekl, jaké akcie a komu. Akcie Viamontu totiž byly anonymní, a tak nikdo neví, zda se jich Řebíček opravdu vzdal. A hlavně: poté, co Řebíček usedl do vládního křesla, začalo se Viamontu výjimečně dařit ve státních zakázkách. Z těchto peněz si Řebíček pořídil luxusní bydlení v Dubaji nebo vilu v Toskánsku, která "zabodovala" v létě "sjezdem" politiků a předních českých byznysmenů.

Přitom ještě v roce 2006 dosahovala v hodnota zakázek podniku jen dvou miliard. Pak následovala ona "dvouletka" největších úspěchů s více než 14 miliardami. Například v roce 2008 zvítězila společnost v 25 veřejných soutěžích. A zisk Viamontu byl ještě v roce 2005 asi 40 milionů. V roce 2007 ale už téměř 200 a o rok později skoro 300 milionů korun. Nyní, když je Řebíček už mimo úřad, už firma zase tolik zakázek nemá.

Řebíčkovi podle ministerstva financí chodily v letech 2007 a 2008 peníze od litoměřického podnikatele Miroslava Plíhala, který údajně akcie Viamontu koupil. Plíhal posílal Řebíčkovi peníze, když uzavřel jiný obchod s cennými papíry, šlo o stovky milionů korun.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/poli ... 63828.html
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Království a půl princezny za 511.
andy

Příspěvek od andy »

Já už se nedivím ničemu, nezbývá než doufat, že se úřady během posledního týdne přece jen trochu rozpohybují.

Při čtení jsem narazil ještě na jeden zajímavý článek - některá tvrzení jsou diskutabilní, ale i tak možná stojí za přečtení:

Topolánkovi rentiéři
Pětice politiků dostává od Ředitelství silnic a dálnic statisíce korun, rekord má Ivo Toman se 165 tisíci...
radiala

Příspěvek od radiala »

http://ekonom.ihned.cz/c1-40916320-ekon ... ic-mesicne
To je taky zajímavý.Ten by to měl dělat zadarmo.
Odpovědět

Zpět na „D11“