vodouch2000 píše:Aram96: Jen ať se staví cokoliv, co je zrovna připravené. To ostatní si musí obhájit ten, kdo to schválil, pravděpodobně si dané parametry (např. kategorii) nevycucal někdo jen tak z prstu. Podle mě se zbytečně podivuješ, ale jen nemáš dostatek informací (jako ve většině případů, bez urážky).
Promiň, ale na tohle opravdu nemusím mít nějaké informace. Já počítám, že si to někdo určitě obhájí, ale selským rozumem, když se na to podíváš, je to naprostá blbost. Nejde o miliardy, tak se to dá skousnout, ale principiálně je tohle házení peněz do kanálu. Vy se na to totiž díváte moc ze stavebního pohledu a jste rádi za každý metr silnic, co se postaví, v tomhle já jsem rozhodně více laik a dívám se na to jinak.

Nejsem rozhodně typ občana, který by řekl: akorát zase zabetonují kus krajiny, betonová lobby, určitě dostanou zaplaceno ti kdo to povolili a podobná hesla
"Stavět cokoli, když je to připravené" - přesně něco podobného také dlouhodobě říkám, i když se mají v dnešní době stavět méně potřebné dálnice apod., ale tady je to podle mě právě už za hranou potřebnosti a akorát se musí vykázat činnost a prostavět peníze, opravdu. 11,5 se domnívám, že je zde proto, že dříve zde opravdu proudila hlavní doprava mezi ČB a D1, potažmo HK, to se změnilo.
A to hlavní: měl bych na tohle úplně jiný názor, když bych na stránkách ŘSD našel obchvaty všech dalších obcí na této trase. Potom bych i řekl, že super, buduje se zde komfortní silnice S11,5. Ovšem tam v plánech nenajdeme jediný obchvat, proto mi to přijde, že to opravdu nic neřeší. Když by to bylo do budoucna, byly by na pořadu dne rozhodně jiné obce, než tato. Ale místním to samozřejmě přeju, jen by to chtělo měřit všem stejným metrem v rámci republiky, bych řekl. Když potom slyším z úst ŘSD, (OT) že úprava křižovatky na I/43 na Boskovice, na které se stala spousta smrtelných nehod, se úprav nedočká, protože nestavební čili levná úprava není možná, tak z toho může být občanovi tak akorát na