Podíval jsem se na intenzity na Českobrodské na http://www.tsk-praha.cz/web/doprava/udi ... pravy-2008 a zjistil jsem, že zatímco v prvním úseku v Praze (9062 - 9063) projede denně 12 600 vozidel, v předposledním úseku před R1 (9059 - 9060) už přesně dvojnásobek, tedy 25 200 vozidel. Tedy Vaše řešení, použitelné "už" někde od Úval, automaticky eliminuje minimálně 12 600 potenciálních uživatelů (a to nejsem schopen zjistit, kolik z těch původních 12 600 jede z Květnice, tedy jsou de facto rovněž eliminováni). Stavět delší trasu čtyřpruhu pro méně než poloviční počet uživatelů (nemluvě o tom, že Český Brod i Úvaly mohou využít i D11, zatímco pražská předměstí ne), navíc zcela mimo platný ÚP (což také prodražuje a je to neseriózní k lidem, kteří s Vaší trasou nemohli počítat) mi přijde jako totální mrhání prostředky daňového poplatníka. Je snad účelem této Vaší iniciativy opravdu to, co píše MPMP?Juno píše:Koukněte se na mapu a zjistíte, že ty úhly nejsou zdaleka pravé a že se jedná o plochý trojúhelník. Pak si spočítejte spotřebu času a zjistíte, že se to vyplatí už Úvalům, tedy i Č.Brodu a dále.jonáš píše:No už to vidim v barvách, jak všecko co přijede od města po Štěrboholský udělá vpravo vbok, pojede po okruhu 6 km na jih, aby tam udělalo zas vlevo vbok a konečně se přiblížilo od jihu vytoužený trase na Českej Brod. Dopravně by to bylo stejně blbý, jak ta tupě ukončená D3 u Jesenice. Tupě myslim v obou běžných významech ...
Daňového poplatníka zajímá i celkové zlevnění investic (novostavby PO-511 + přeložek I/12, II/101) a jde taky o menší nárůst provozních nákladů správců silnic. Vás ale tohle zřejmě nezajímá.
BTW: To s tím prodloužením Promiky bylo samozřejmě míněno v nadsázce, proto tam byl i smajlík veselý.
EDIT: Spletl jsem si příspěvek Speedyho a MPMP (už jsem to opravil).