[D1] 0136 Říkovice – Přerov
-
1975
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
...území úplně panensky přímo neposkvrněného národního parku
)
To jeste nevidel mapu z roku 1952 kdy na uzemi dnesni chemicky byla vesnice.Trat z roku 1841 ji prefikla vejpul a dnesni dalnici by nepostavily vubec.
https://archivnimapy.cuzk.cz/uazk/topos ... index.html
Stavba 0136 Říkovice - Přerov je projektována v kategorii D 26,5/120 a měří 9,740 km. V únoru 1999 zpracoval Dopravoprojekt Brno studii trasy, kerá posloužila jako podklad pro zpracování dokumentace EIA, která byla zvěřejněna 13. července 1999. 15. prosince 2000 MŽP ČR vydalo souhlasné stanovisko. V červenci 2001 Dopravoprojekt Brno zpracoval dokumentaci pro územní rozhodnutí. V květnu 2006 bylo vydáno územní rozhodnutí.
V březnu 2008 "Sdružení 0136 projekce a IČ" ve složení Dopravoprojekt Brno a HBH Projekt zpracovalo dokumentaci pro stavební povolení.
https://archivnimapy.cuzk.cz/uazk/topos ... index.html
Stavba 0136 Říkovice - Přerov je projektována v kategorii D 26,5/120 a měří 9,740 km. V únoru 1999 zpracoval Dopravoprojekt Brno studii trasy, kerá posloužila jako podklad pro zpracování dokumentace EIA, která byla zvěřejněna 13. července 1999. 15. prosince 2000 MŽP ČR vydalo souhlasné stanovisko. V červenci 2001 Dopravoprojekt Brno zpracoval dokumentaci pro územní rozhodnutí. V květnu 2006 bylo vydáno územní rozhodnutí.
V březnu 2008 "Sdružení 0136 projekce a IČ" ve složení Dopravoprojekt Brno a HBH Projekt zpracovalo dokumentaci pro stavební povolení.
-
1975
...což mně vadí, že Patrik tvrdí, že tam nebyl dělána EIA a kvůli tomu chce žalovat do Štrasburku... přitom EIU to dostalo jak píšeš, v roce 2000 - jasně, asi se po novu něco změnilo, něco posuzuje přísněji, ale není to tak, že se to nikdy neposuzovalo...
Kdyz to tu tak neustale sleduju a ctu ty silenosti, vzdycky si rikam, nema to cenu, at si rikaj co chteji, ale stejne nevydrzim a musim reagovat.1975 píše:...což mně vadí, že Patrik tvrdí, že tam nebyl dělána EIA a kvůli tomu chce žalovat do Štrasburku... přitom EIU to dostalo jak píšeš, v roce 2000 - jasně, asi se po novu něco změnilo, něco posuzuje přísněji, ale není to tak, že se to nikdy neposuzovalo...
Nikdo nezpochybnuje , ze nebyla EIA zpracovana. Zpochybnuje se , ze v te slavne EIA je plno pasazi, ktere rikaji napr. ze se ma predlozit dalsi varianta vedeni dalnice , aby se posoudila vyhodnost navrhovane trasy.... to se nikdy nestalo ...
Taky je tam treba v prvni variante, ze se uvazuje o umisteni severni mostni uzavery v mistech tesne za zeleznici a zbytek estakady pres uzemi hriste je vedeno na valu a ze se ma o tomhle uvazovat v zavislosti hluku atd.. .. neboli estakada bude kratsi a hlucna mostni uzavera bude co nejdal od Dluhonic... taky tohle nikdo nereflektoval...
No a jak tady nekdo psal, holt podavat namitky na tyhle informace jak z EIA zpravy ci zavaznym stanoviskam jde az po vydani UR popripade SP.
Ze je nove severni krizeni Prerov - Sever navrzeno spatne a ma plno kritickych mist je znama vec. Bohuzel zavazne stanovisko jde napadnout, az nyni.
Tudiz v procesu povolovani jsme opravdu na zacatku.
V zaveru pak jedna perlicka, i premier Babis pri navsteve v Dluhonicich priznal, a rekl "...dalnice je naprojektovana SPATNE, ale pojdme se dohodnout.. " citace mozna neni presne, ale sedel jsem primo proti nemu a videozaznam mam taky. Tak tady furt netvrdte, ze RSD udelalo idealni nejlepsi variantu. NEUDELALO !!!!! No a holt proto se lidi odvolavaji a budou odvolavat. S dalnici jak je naprojektovana nesouhlasim, je to paskvil. No a ted je recnicka otazka. Postavit neco jen aby to bylo, ikdyz vime ze je to spatne a pak to tu bude strasit dalsich 50,60,70 let ?
Naposledy upravil(a) dal-nic dne 25.11.2019 18:37:27, celkem upraveno 1 x.
-
theodor less
EIA, neEIA, brouci, nebrouci - pouze bojové prostředky Patrika.
Už 15.10.2009 shledal Patrik „Nepřítel je silnější a používá sofistikovanější zbraně,“
Tady něco jako Komunistická strana, když vyhlásila fázi "zostřeného třídního boje"
Už 15.10.2009 shledal Patrik „Nepřítel je silnější a používá sofistikovanější zbraně,“
Tady něco jako Komunistická strana, když vyhlásila fázi "zostřeného třídního boje"
theodor less píše:EIA, neEIA, brouci, nebrouci - pouze bojové prostředky Patrika.
jasne dle Vas nejde o Patrika. No , ale dokud se do toho nevlozil, nikdo s Dluhonicema nemluvil. Nikdo nedojel, a nenabidl ferovej dialog, ci nejake vyhody nebo snad kompenzace. To vse zaclo az teprve diky DZ, a neustalemu tlaku z DLuhonic ktere byly slyset. Proto nakonec prijel premier do Dluhonic. a zacalo se mluvit o kompenzacich. Ktere mimochodem zatim nejsou vubec jiste a nic neni na papire. jen sliby.... Ani ta smlouva na presun hriste porad neni podepsana, a o stavebnim povoleni na stavbu noveho hriste ani nemluvim.....
Bureš je lhář a žvlatlal. Tímhle svým plácnutím v Dluhonicích nadělal víc škody než užitku. Brát jakékoliv jeho prohlášení vážně je odvážné.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
-
theodor less
Zrovna v tomto případě bych nebyl tak přísný.
My uznáme, že máte pravdu a vy uznáte, že už se s tím nedá nic dělat.
Vy budete mít pravdu a my budeme mít dálnici.
My uznáme, že máte pravdu a vy uznáte, že už se s tím nedá nic dělat.
Vy budete mít pravdu a my budeme mít dálnici.
Nevážený kolovrátku. Píšu o tom, že jsme to zde mnohokrát probrali a vy nedáte pokoj. Jako zaseknutý kolovrátek, opravdu ..... Nákres jste dostal a realizovat by to šlo. Co by ne ? A představte si, že i v normových parametrech ! To je div, že ? Akorát by to bylo na úkor chemičky, jejich odkališť a bůhví jakého svinstva co se tam nadělalo. A to je celý problém. Nedělejte ze sebe pitomce, co nevidí na mapě, že to pohodlně jde. Pokud přistoupíme na ukrajování chemičky a tomu přizpůsobení i návazné trasy, tak nic není problém. Místa je tam dost.Trupman píše:Kolovrátek ...
kareller:
Tady je to opačně než u trubkomana. Musíte vzít v úvahu, že trasu nejde lomit tak snadno a příkře. Ten oblouk musí být pozvolný.
Zaměňujete příčinu a následek. Lávka je tam NAVRŽENÁ protože v těch místech není navržená dálnice. Kdyby tam byla navržená dálnice, byla by zase lávka jinde. Celkem logické.Majkii píše:Lynx chce posouvat na východ, kde má být lávka a nadjezd místní komunikace. Easy as hell.
Probírá se tady zase dokola to co už bylo probráno - tedy že Dluhonice už více jak 20 let usilují o odsunutí dálnice od obce a ŘSD jim to přesto nacpe do zástavby. A není to srovnatelné s žádným Suchdolem ani Šubrtovou, jak praví demagog 1975. Tady byl dokonce koridor původně mimo Dluhoniuce - nastudujte si něco o tom. A ŘSD místo aby vyšlo vstříc, tak jim to prsklo do obce. Tedy vlastně tou nejhorší možnou trasou. Marně tady hájíte neobhajitelné stateční bojovníci za jedinou pravdu ŘSD svaté a neomylné. V tomto případě to ŘSD zase podělalo a vy to nemáte jak obhájit. Tedy kromě logických faulů, kliček a dalšího obvyklého arsenálu okecávek. Mě fascinuje jak kdyby ŘSD navrhla dálnici v Praze přes Staromák, tak se tady najde početný zástup lidí, kteří to budou do roztrhání těla obhajovat. Tohle už je sekta, ne racionálně uvažující skupina lidí. Zkuste přijmout odvážnou myšlenku, že i ŘSD se může mýlit. Uleví se vám. I nám ostatním. U D8 jste si to taky nedokázali připustit . A jak to ŘSD podělalo, zfalšovalo a zfušovalo .....přesto mám já kdo si dovolil upozornit, že král je nahý dodnes zakázán přístup do tématu o D8. Ano - protože jsem nahlas říkal pravdu. zatímco mnozí tady jsou v tom zřejmě osobně namočeni a nemohou přiznat chybu a dodners nepřiznali a tváří se jako že je všechno v pořádku byť jim země ujela pod zadkem i s dálnicí .................
Naposledy upravil(a) Lynx dne 25.11.2019 19:30:03, celkem upraveno 2 x.
-
1975
Pane Ježíku, žádní "lidi" se neodvolávají. Odvolává se Patrik, Vodník a vy. Celkem tři "lidi" proti zbytku Dluhonic, Přerovu a tisícům lidí, kterým by to pomohlo. A s vědomím, že nemůžete vyhrát. Jen zdržovat a na konci stejně prohrát. Sochu vám za to v Přerově asi nepostaví.dal-nic píše:Kdyz to tu tak neustale sleduju a ctu ty silenosti, vzdycky si rikam, nema to cenu, at si rikaj co chteji, ale stejne nevydrzim a musim reagovat.1975 píše:...což mně vadí, že Patrik tvrdí, že tam nebyl dělána EIA a kvůli tomu chce žalovat do Štrasburku... přitom EIU to dostalo jak píšeš, v roce 2000 - jasně, asi se po novu něco změnilo, něco posuzuje přísněji, ale není to tak, že se to nikdy neposuzovalo...
Nikdo nezpochybnuje , ze nebyla EIA zpracovana. Zpochybnuje se , ze v te slavne EIA je plno pasazi, ktere rikaji napr. ze se ma predlozit dalsi varianta vedeni dalnice , aby se posoudila vyhodnost navrhovane trasy.... to se nikdy nestalo ...
Taky je tam treba v prvni variante, ze se uvazuje o umisteni severni mostni uzavery v mistech tesne za zeleznici a zbytek estakady pres uzemi hriste je vedeno na valu a ze se ma o tomhle uvazovat v zavislosti hluku atd.. .. neboli estakada bude kratsi a hlucna mostni uzavera bude co nejdal od Dluhonic... taky tohle nikdo nereflektoval...
No a jak tady nekdo psal, holt podavat namitky na tyhle informace jak z EIA zpravy ci zavaznym stanoviskam jde az po vydani UR popripade SP.
Ze je nove severni krizeni Prerov - Sever navrzeno spatne a ma plno kritickych mist je znama vec. Bohuzel zavazne stanovisko jde napadnout, az nyni.
Tudiz v procesu povolovani jsme opravdu na zacatku.
V zaveru pak jedna perlicka, i premier Babis pri navsteve v Dluhonicich priznal, a rekl "...dalnice je naprojektovana SPATNE, ale pojdme se dohodnout.. " citace mozna neni presne, ale sedel jsem primo proti nemu a videozaznam mam taky. Tak tady furt netvrdte, ze RSD udelalo idealni nejlepsi variantu. NEUDELALO !!!!! No a holt proto se lidi odvolavaji a budou odvolavat. S dalnici jak je naprojektovana nesouhlasim, je to paskvil. No a ted je recnicka otazka. Postavit neco jen aby to bylo, ikdyz vime ze je to spatne a pak to tu bude strasit dalsich 50,60,70 let ?
vy jste opravdu odpudivý demagog. Dluhonice se odvolávají celou dobu a ne jenom nějáký jednotlivec na kterém si léčite mindráky a chcete z něj dělat zločince, když je přitom naopak v roli oběti. To je opravdu špína, co děláte.1975 píše:Pane Ježíku, žádní "lidi" se neodvolávají. Odvolává se Patrik, Vodník a vy. Celkem tři "lidi" proti zbytku Dluhonic, Přerovu a tisícům lidí, kterým by to pomohlo. A s vědomím, že nemůžete vyhrát. Jen zdržovat a na konci stejně prohrát. Sochu vám za to v Přerově asi nepostaví.
Dluhonice dlouhá léta doplácí na to, že za ně rozhoduje Přerov od kterého jim našim (ne)demokratickým státem nebylo dovoleno odtržení pod naprosto nehoráznou záminkou - právní kličkou. Jinak si odtržení sami odhlasovali. velký Přerov si z nich udělal smetiště, kam odsouvá co je špinavé, protože je to netrápí jestli povede dálnice v Dluhonicích někomu na dvorku nebo povede po poli alespoň kousek od Dluhonic.
Lynx: Já bych si to rád nastudoval, ale netuším, kde to mám hledat. Bez doložení Vašich tvrzení mají tyhle argumenty menší váhu než argumenty zastánců současného trasování. Zbytečně znovu opakujete totéž.
-
Pavel Ježík
drahý letopočte, čtu toto forum pravidelně a je to v mnoha případech až groteskní (jinak samosebou korektní a rozumné myšlenky zde k přečtení jsou také a chválím), jak zde jedinci soudí, no přitom ví prd. Věřte, že pokud bych chtěl něco okomentovat, přihlásím se jménem. Narozdíl od Vás. A nik dál-nic je mě dobře známý místní občan, divím se mu, že mu stojí za to zde marnit čas snahou přesvědčit nevěřící a nepřesvědčitelné..1975 píše:dal-nic píše:1975 píše:...
Pane Ježíku, žádní "lidi" se neodvolávají. Odvolává se Patrik, Vodník a vy. Celkem tři "lidi" proti zbytku Dluhonic, Přerovu a tisícům lidí, kterým by to pomohlo. A s vědomím, že nemůžete vyhrát. Jen zdržovat a na konci stejně prohrát. Sochu vám za to v Přerově asi nepostaví.
mily uzivateli 1975, tohle je presne Vas styl, myslite si ze mate pravdu a ani v nejmensim nedokazete pripustit, ze by jste se mylil a mohlo byt vse jinak.. opravdu nejsem p. P.Jezik1975 píše: Pane Ježíku, žádní "lidi" se neodvolávají. Odvolává se Patrik, Vodník a vy. Celkem tři "lidi" proti zbytku Dluhonic, Přerovu a tisícům lidí, kterým by to pomohlo. A s vědomím, že nemůžete vyhrát. Jen zdržovat a na konci stejně prohrát. Sochu vám za to v Přerově asi nepostaví.
-
1975
Pletete se velmi - když se mýlím, klidně to přiznám a klidně se i omluvím. Ten styl mě přišel s panem Ježíkem natolik podobný, že jsem to považoval za shodu. Moje chyba.
K věci - že se k územnímu řízení vyjádřili jen pan Patrik, pan Dvořák alias Vodník z Tetčic, Spolek Dluhonice pana Ježíka a dva samostatně vystupující občané, je prostý fakt - na tom není nic "jinak".
Stejně tak jako to, že si Dluhoničtí namísto pana Ježíka zvolili někoho jiného - zřejmě nevěřícího.
A tento nevěřící, ani jiní občané Dluhonic formálně proces stavby dále neblokují. Také fakt. Nic víc.
Na tom, zda trasa je nejméně špatná ze všech možných - já si to na základě argumentů, které tu uvedli jiní povolanější, myslím. stejně tak jako to, že jsem přesvědčen, že byly varianty zváženy a prostě se udělalo rozhodnutí. Že by za ním byli ilumináti lobbující za chemičku, si narozdíl od Lynxe nemyslím. A to je celé.
K věci - že se k územnímu řízení vyjádřili jen pan Patrik, pan Dvořák alias Vodník z Tetčic, Spolek Dluhonice pana Ježíka a dva samostatně vystupující občané, je prostý fakt - na tom není nic "jinak".
Stejně tak jako to, že si Dluhoničtí namísto pana Ježíka zvolili někoho jiného - zřejmě nevěřícího.
A tento nevěřící, ani jiní občané Dluhonic formálně proces stavby dále neblokují. Také fakt. Nic víc.
Na tom, zda trasa je nejméně špatná ze všech možných - já si to na základě argumentů, které tu uvedli jiní povolanější, myslím. stejně tak jako to, že jsem přesvědčen, že byly varianty zváženy a prostě se udělalo rozhodnutí. Že by za ním byli ilumináti lobbující za chemičku, si narozdíl od Lynxe nemyslím. A to je celé.
-
1975
Lynxi, detaily (ne)odtržení neznám, nicméně i tak mají Dluhonice nějaké vedení. A většinově si do něj zvolili nyní lidi, kteří volí raději jednání a ne zdržování. Naopak ti, co reprezentovali to zdržování, v Dluhonicích prohráli. To není demagogie, to je prostý fakt.Lynx píše:
vy jste opravdu odpudivý demagog. Dluhonice se odvolávají celou dobu a ne jenom nějáký jednotlivec na kterém si léčite mindráky a chcete z něj dělat zločince, když je přitom naopak v roli oběti. To je opravdu špína, co děláte.
Dluhonice dlouhá léta doplácí na to, že za ně rozhoduje Přerov od kterého jim našim (ne)demokratickým státem nebylo dovoleno odtržení pod naprosto nehoráznou záminkou - právní kličkou. Jinak si odtržení sami odhlasovali. velký Přerov si z nich udělal smetiště, kam odsouvá co je špinavé, protože je to netrápí jestli povede dálnice v Dluhonicích někomu na dvorku nebo povede po poli alespoň kousek od Dluhonic.
-
1975
Díky za reakci. To, že tu většina přispívajících má nějaký nick, je pravidlo od počátku, a nemá myslím smysl za ním hledat nějakou magii.drahý letopočte, čtu toto forum pravidelně a je to v mnoha případech až groteskní (jinak samosebou korektní a rozumné myšlenky zde k přečtení jsou také a chválím), jak zde jedinci soudí, no přitom ví prd. Věřte, že pokud bych chtěl něco okomentovat, přihlásím se jménem. Narozdíl od Vás. A nik dál-nic je mě dobře známý místní občan, divím se mu, že mu stojí za to zde marnit čas snahou přesvědčit nevěřící a nepřesvědčitelné..
Pokud máte stále na prodej váš podíl na pozemku, který je potřeba pro stavbu, platí nabídka, že ho od vás koupím a bez přezdívky:o)
-
Pavel Ježík
1975 ..... mimořádný ročník... měsíčně najdu ve schránce minimálně jednu nabídku ke koupi pozemku, přidejte se , rád se seznámím s to Vaší....
Pokud se jedná o některou z uvedených parcel je to pořádný krok kupředuPavel Ježík píše:bumbik píše: mohu mít ještě jeden dotaz ? ohledně parcely 1291 v k.ú. Dluhonice už Vás ŘSD oslovilo?
tak bumbíčku, trochu mne překvapuje požadavek, neb z let minulých jsem vnímal, že máte čerstvé a přesné informace přímo ze zdrojů řsd, tudíž bych si vsadil , že tato otázka a odpověď je pro Vás konkrétně zbytečnou, nicméně slušnost mi velí slušně odpovědět, člověku slušnému, byť mi neznámému, takže pro ostatní zvědavé,
přesná odpověď jest - ohledně parcely 1291 jsem oslovený nebyl,
ale,
ohledně parcely 1145/27 ano, cca před 5-ti roky
(totožná parcela digitalizací intravilánu přečíslovaná)
Snad některá z nabídek je také od ŘSD.
-
theodor less
Jaká slova budeš Lynxi používat, až půjde o skutečné oběti či o nedemokratický stát? Nemyslíš, že oběť je vězeň z koncentráku a nedemokratický stát je Čína?Lynx píše: Dluhonice se odvolávají celou dobu a ne jenom nějáký jednotlivec na kterém si léčite mindráky a chcete z něj dělat zločince, když je přitom naopak v roli oběti. To je opravdu špína, co děláte. ........... za ně rozhoduje Přerov od kterého jim našim (ne)demokratickým státem nebylo dovoleno odtržení .
Pokud jste opravdu z Dluhonic, tak jsem opravdu rád, že i takový uživatelé fora zde jsou. Člověk má nějaké informace od ŘSD, nějaké od lidí co znají zákulisní informace a je fajn znát i názor z druhé strany. Někteří zdejší uživatelé mají dojem, že čím více budou nadávat, tak tím tomu více pomohou a bude to rychleji postaveno.Pavel Ježík píše:1975 ..... mimořádný ročník... měsíčně najdu ve schránce minimálně jednu nabídku ke koupi pozemku, přidejte se , rád se seznámím s to Vaší....
Budeme rádi za Váš pohled.
Pavel z Brna
S panem Ježíkem jsem na toto téma vedl diskuzi o pár stránek dříve. Názory a informace odmítl uvést s tím, že jsem pouze anonymní uživatel fóra, tudíž se o ně nebude dělit. Následně jsem zde uvedl celé jméno i adresu, ale ani to nepomohlo. Nevidí proč důvod by se měl někdo ze Šumperka zajímat o Přerov a jak bych jim mohl proti dálnici pomoci. S tím tato diskuze skončila.
-
Pavel Ježík
[quote="Likas"]S panem Ježíkem jsem na toto téma vedl diskuzi o pár stránek dříve. ... Vážený pane Likas, již tehdá jsem Vám prezentoval, že Vy všichni mne znáte z zelevizních šotů, víte kde bydlím, to já o Vás nevím a upřímně, rád debatuji s někým , o kom alespo něco vím, tedy že s ním mohu v klidy pohovořit a poznat barvitost mluvy. Měl jste možnost mi zaslat do mejlu nebo osobní zprávy Váš telefonní kontakt, neučinil jste tak, věřte, že bych se ozval. Zatím na mne nekorektně a zbytečně útočíte .
Rozumím. Je to trochu škoda, když všude ve veřejném prostoru zaznívají názory z jedné strany a není ucelený aktuální názor na věc ze strany druhé. Právě tohle forum je dobré, že se tady potkává tolik názoru a chápu, že ne každý chce být v internetu veřejný. Mohl bych Vám napsat, pobavit se a potom zde tlumočit, ale to se mi zdá úplně mimo.
Já stavbu sleduji z veřejně dostupných zdrojů. Podle vizualizací mi hodně připomíná právě Třanovice na Ostravsku, kde vznikl právě velký mostní objekt. Vím, že pod mosty to bylo oblíbené místo místních, protože tam nepršelo, takže třeba přes zimu si tam nechávali zemědělskou techniku, seno a jiné věci na které nepršelo. Protože je eskadra vysoko tak o ní člověk krom světelného smogu moc neví. Celá vesnice se tehdy zvedla. Nové chodníky, cesty, bowling hala. Místní z toho tehdy vytřískali maximum.
Já stavbu sleduji z veřejně dostupných zdrojů. Podle vizualizací mi hodně připomíná právě Třanovice na Ostravsku, kde vznikl právě velký mostní objekt. Vím, že pod mosty to bylo oblíbené místo místních, protože tam nepršelo, takže třeba přes zimu si tam nechávali zemědělskou techniku, seno a jiné věci na které nepršelo. Protože je eskadra vysoko tak o ní člověk krom světelného smogu moc neví. Celá vesnice se tehdy zvedla. Nové chodníky, cesty, bowling hala. Místní z toho tehdy vytřískali maximum.
-
theodor less
Kdybych chtěl být cynický, ukazoval bych člověku, který stavbou něco ztrácí, množství výhod, které získali sousedé.Warcz píše:Celá vesnice se tehdy zvedla. Nové chodníky, cesty, bowling hala. Místní z toho tehdy vytřískali maximum.