Úkazy na českých silnicích

Off-topic pokec
Odpovědět
viky

Re: Úkazy na českých silnicích

Příspěvek od viky »

flames píše:Co by mu měli dokazovat? Jenom by mu řekli něco jako "Vidíme, že jdete k autu, tak do toho prostě nesedejte a jeďte taxikem, nebo dopravou...", dyk základním heslem je prý prevence kriminalitě.
To je těžko.Dokud ho prostě nechytnou,že s tím autem jede,tak nemohou nic dělat.Naopak by jim potom mohl dělat problémy.Taky by mohl jít se do auta vyspat.Já jsem to už takhle kdysi udělal.Ale je fakt,že bylo léto,v tomto období by se to těžko vysvětlovalo.
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

viky: Myslim že to flames napsal dost jasně ;-) Jak nic dělat? Řeknou mu, ať nejezdí. Nepojede, nebude ohrožovat. Nebudou čárky no, bóže.
Martin_L

Příspěvek od Martin_L »

Web píše:viky: Myslim že to flames napsal dost jasně ;-) Jak nic dělat? Řeknou mu, ať nejezdí. Nepojede, nebude ohrožovat. Nebudou čárky no, bóže.
A jak dlouho tam u něj budou stát? Řeknou mu, ať nepojede. On počká, až zmizí a pojede...
flames

Příspěvek od flames »

Celé je to o tom, co vlastně čekáme od policie, či strážníků. Onehdá se mi stalo, zastavil sem na parkovišti a zrovna tam mp veledůležitě nechala nasazovat botičky (vůbec nechápu smysl botiček, je za tím i něco víc než kamarádšaft s firmou zajišťující technické provedení?), tak za mnou při vystupování jeden přišel a připomenul mi, že bych si měl koupit lístek. Celé je to o lidech, ok, třeba doufám, že státní by toho maníka odejet opilého nenechal.
flames

Příspěvek od flames »

Martin_L píše:
Web píše:viky: Myslim že to flames napsal dost jasně ;-) Jak nic dělat? Řeknou mu, ať nejezdí. Nepojede, nebude ohrožovat. Nebudou čárky no, bóže.
A jak dlouho tam u něj budou stát? Řeknou mu, ať nepojede. On počká, až zmizí a pojede...
Neee, udělali by tři kolečka kolem parkoviště, pak zajeli za roh a čekali by. Oni mají času dost.
Martin_L

Příspěvek od Martin_L »

flames píše:
Martin_L píše:
Neee, udělali by tři kolečka kolem parkoviště, pak zajeli za roh a čekali by. Oni mají času dost.
A v čem se to tedy tak zásadně liší oproti tomu, jak to udělali? Mají na něj čekat za rohem v autě nebo na služebně u monitoru?
flames

Příspěvek od flames »

Tak pokud ho viděli z kamery, tak by snad maníkovi mohlo dojít, že i po odjetí hlídky je stále na očích. Pokud mu to nedojde, tak bych ho nechal ujet metr (resp. tolik, co stihne ujet než mu zablokují cestu), zabavil kartičku atd.

Minimálně v ten okamžik už může mít mp čisté svědomí, brambor není na jejich straně.
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Martin: Řeknou mu ať nepojede a on buď opravdu nepojede, nebo ho prostě chytnou stejně jako ho chytli teď. Pro mě je prostě sympatičtější prevence než represe.

Tohle mi připomíná mojí veselou příhodu se značkama - v Herlíkovicích u vleku dali místo značek zákaz zastavení značku "obytná zóna", kterou jsem (a asi 15 dalších aut) v té době zkrátka detailně neznal. Značka určuje zákaz parkování mimo vyznačená místa (a rychlostní omezení, ale to vzhledem k charakteru cesty ani nešlo porušit). Inu zaparkoval jsem mezi ostatní, dvě hodky lyžoval a už při návratu MP s bločkama. Přitom by stačilo a) dát tam všeobecně známou značku zákaz stání/zastavení b) stoupnout si tam na dvacet minut na začátku nočního lyžování a vysvětlovat, místo hodiny po konci a kasírovat.
martin
Autor

Příspěvek od martin »

U nás zase MP perlila. Rozdávala lístečky "stání v protisměru". Fajn, pokud by se nejednalo o ulici, která je široká jako jednosměrka, ale s obousměrným provozem. Takže dle orientace, podle striktního výkladu vyhlášky, vždy jedna strana ulice porušuje zákon, protože tam nejsou dva pruhy o šířce nejméně 3 m. A k tomu parkování, už mnohokrát se mi stalo, že než jsem se stačil otočit a zaparkovat "po směru", tak mi tam nějaký chytrák vlít a já měl po parkování. Holt kdyby se mělo parkovat podle zákona, tak půlka aut u nás nemá kde stát a do toho těď měšták s bločkem. To je na odstřel.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Nojo. U nás je slepá ulice, lidi povětšinou parkovali čumákem z kopce, směrem k výjezdu "ven". Ulice je poměrně úzká, takže aby se nedej bože mohli dostat hasiči apod., parkuje se na jedné straně (pravé směrem k výjezdu) z části na nikam nevedoucím chodníčku, který navíc od vozovky není výškově odlišen, jen je tam pruh z obrubníků. Jednoho dne nějaký Franta z MP přišel na to, že pokud nebudou čárečky, nebudou prémie. Dostali jsme tak všichni dárek, ti, co stáli napravo, stání na chodníku, ti, co stáli nalevo, stání v protisměru. Řekl jsem si "takhle tedy ne, soudruzi", následovala občanská rezistence a celá akce vyústila v umístění značky legalizující stání na onom chodníku.
Království a půl princezny za 511.
Mike

Příspěvek od Mike »

adamos píše:Nechci se jich nijak zastávat, ale jak by mu dokázali, že chtěl řídit? že si nechtěl jenom sednout do auta a nastartovat, aby si zatopil a ohřál se? Nezapomeňte, že jsme v Čechách...
kdyby náhodou ten pán neodmítl dechovou zkoušku a odběr krve, tak by se asi prokázalo, že dle novelizovaného znění zákona spáchal trestný čin.
a v tu chvíli by strážníci měli - koneckonců jestě mohou mít - problém, protože prokazatelně nezabránili spáchání trestného činu.
což je povinnost i pro běžného občana, natož pro strážníka MP
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

martin píše:podle striktního výkladu vyhlášky, vždy jedna strana ulice porušuje zákon, protože tam nejsou dva pruhy o šířce nejméně 3 m.
Tohle čekám kdy se naučej, pak okamžitě ve městě zmizí nejmíň polovina parkovacích míst .. protože v obousměrce šířky menší než 8 m nepude stát vůbec (například naše ulice má mezi obrubníkama 5m) 8-)
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:
martin píše:podle striktního výkladu vyhlášky, vždy jedna strana ulice porušuje zákon, protože tam nejsou dva pruhy o šířce nejméně 3 m.
Tohle čekám kdy se naučej, pak okamžitě ve městě zmizí nejmíň polovina parkovacích míst .. protože v obousměrce šířky menší než 8 m nepude stát vůbec (například naše ulice má mezi obrubníkama 5m) 8-)
A je-li náhodou ulice dostatečně široká, zase se přes ni nesmí udělat přechod pro chodce bez ostrůvku (tuším, že limit je 7 m)... Není nad nedodržovatelné nastavení norem, to se to pak profesionálním zdržovačům odvolává!
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Standa píše:A je-li náhodou ulice dostatečně široká, zase se přes ni nesmí udělat přechod pro chodce bez ostrůvku (tuším, že limit je 7 m)... Není nad nedodržovatelné nastavení norem, to se to pak profesionálním zdržovačům odvolává!
Teď je otázka, pod čím tlakem jsou takovéto normy navrhovány. Zdržovačům jistě vyhovují, ale stavebním firmám je to také vhod, protože každá změna na komunikaci vyvolá nutnost rozsáhlých úprav.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

martin píše:Jelikož pozemky okolo ulice patří městu, tak město. Nebo snad jsou naše domy ve vzduchopráznu? Nemáme zastupitelstvo jenom od toho, aby pobíralo plat, ale taky aby se řešily problémy města a městských částí a parkování je masivní problém postihující většinu obyvatel sídlišť.

Může mi potom někdo vysvětlit, k čemu ta města a obce máme?
Přesně tak Martine, to je přesně ta povinnost, kterou by mělo město plnit. U nás na Kladně to funguje a za posledních 5 let přibylo na většině sídlišť, kde to je problém (Rozdělov, Kročehlavy) mnoho desítek nových parkovacích míst přesně tím systémem, který popisuješ, tady zabrání částí zelených ploch. Zabírání zelených ploch se samozřejmě některým lidem nelíbí, ale primátor na to odpovídá jednoznačně - mě se to také nelíbí, ale VY si pořizujete stále více a více aut a město má povinnost to řešit.
Bobek píše:Dostali jsme tak všichni dárek, ti, co stáli napravo, stání na chodníku, ti, co stáli nalevo, stání v protisměru. Řekl jsem si "takhle tedy ne, soudruzi", následovala občanská rezistence a celá akce vyústila v umístění značky legalizující stání na onom chodníku.
Dobře :-) :ok:
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Domis

Příspěvek od Domis »

Ve vlákně o hřebečském tunelu se řešil optický klam na staré 35.
Znám také jeden podobný optický klam, v délce silnice je však podstatně delší. Jedná se o silnici 3. třídy mezi Rousínovem a Habrovany na Vyškovsku - tady. Podle turistické mapy je jasné, že celá trasa směrem k Habrovanům stoupá. Pokud však v tomto směru jedete, zdá se vám, že po celé délce silnice (asi 1,5km) klesá. :lol: Když jedete opačným směrem, tak silnice také klesá -tentokrát už doopravdy. Pokud se na té cestě zastavíte, tak se může zdát, že jste na nejvyšším kopci, pokud však zastavíte a pár metrů dále, uvidíte to samé. ;)

Pokud znáte nějaké podobné klamy, tak sem s nimi.
flames

Příspěvek od flames »

Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

A zase na Rudné, tam to nějak všechny štengruje. :D
Sakra, ale už abych si dal do auta baseballku :D
R48 -> D48 se podařilo!
multi

Příspěvek od multi »

To Martin: Baseballku k útoku nebo obraně? :D
flames

Příspěvek od flames »

Teleskop to řeší, basebalka přec jen není kdovíjak skladná, nebo teda aspoň mně se nevleze do přihrádky, ale jestli jezdíte v Liazkách, tak ok.
multi

Příspěvek od multi »

Kdybych jezdil v Liazce, tak by si asi moc lidí netrouflo, ne? :)
Standa

Příspěvek od Standa »

multi píše:Kdybych jezdil v Liazce, tak by si asi moc lidí netrouflo, ne? :)
No i kdyby si troufli, asi by jim to nebylo moc platné ;) - někde jsem tu už popisoval, jak jsem kdysi viděl marný pokus docela udělaného chlapíka dát řidiči kamionu okénkem pěstí.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

multi píše:To Martin: Baseballku k útoku nebo obraně? :D
K obraně samozřejmě, ale až v případě, že by nestačilo mých 100kg :D
Ale teleskop je vskutku lepší, baseballka je ale zase stylovější :D
R48 -> D48 se podařilo!
Mike

Příspěvek od Mike »

no od dob pana Colta nebo ještě lépe pana Dr.Gatlinga jsou i sofistikovanější nástroje ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“