[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

theodor less

Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov

Příspěvek od theodor less »

Pan Ježík to pros.re; asi z toho bude špatnej. Neobrátí se jeho zlost na Patrika? Zatímco budou Ježíkovi bourat barák, bude si Patrik "zachraňovat" brouky a blbnout hlavu obyvatelům úplně někde jinde.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

theodor less: omyl - dům budou bourat č. p. 164 p. Pfeilerové, což je, pokud se nepletu, sestra p. Ježíka ... ale to nic nemění na tom, že taktika odpůrců je jasná, zdržovat, blokovat a obstruovat do doby propadnutí EIA, jak jsem psal, pro Přerov nejhorší možná zpráva, nicméně odpůrci se podle mě velmi mýlí v tom, že po propadnutí EIA by snad někdo měnil trasu, tomu absolutně nevěřím, a když na ně Přerov 20 let kašlal, tak za případné propadnutí EIA si myslím, že by jim to vrátil i s úroky, tzn. žádná změna trasy a možná i bez kompenzací a po novele 416 prosazení silou ... myslím, že ti odpůrci si kálí do vlastního hnízda, jen si to vůbec neuvědomují, což je fakt smůla, to je prostě boj, který má samé poražené a žádné vítěze s jednou malou výjimkou - princem Miroslavem ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
tertr

Příspěvek od tertr »

Jaký je REÁLNÝ termín zahájení stavby? Někde jsem četl, že se možná bude muset dělat nová EIA, a že klidně se to prodlouží o 10 let.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tertr: pokud padne termín 2021 a propadne EIA (přečetl jsi to ve včerejším článku, co tu byl postnut ze seznamzpráv), pak bude trvat 8 - 10 nová EIA, územko a stavebko (a to v případě, že se podaří příští rok prosadit v parlamentu novelu 416, pokud by se to nepodařilo, pak to může být klidně 12 a více let, než se kopne do země - tedy termín 2031+), pokud se však podaří získat pravomocné stav. povolení do listopadu 2021, tak se reálně kopne do země na jaře 2022 a v roce 2026 už se projedeme po kompletní D1
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

Hoši, hoši,... já osobně už nic prosr..t nemohu, neb vítězem jsem se stal dne 14.7.2014 , to nás navštívil v Dluhonicích dosluhující zimní ministr dopravy a bil se v prsa, že změna MUK Předmostí je jeho dílo. Pochopil jsem, že Přerov je díky tak velké a stupidní změně v pr... A měl jsem pravdu. Práci vykonal za nás a Přerovu tak medvědí službu. Nebýt jeho potřeby postavit si pomník, možná už stavba 136 zdárně probíhala. Získal tak pro nás čas. Momentální situace jest dozvuk a setrvačnost, které se pouze účastníme jako oprávnění účastníci řízení. A krom jiného, je vás tady celá řádka, jak říkáte, problematika dopravy pro Vás koníčkem, tak se jen divím, ačkoli je Vám zcela jasná závadnost a rizikovost toho idiotského zauzleného MUKu v Předmostí, co jste pro nápravu tohoto udělali Vy všichni. Jenom prázdné řeči. A to je Vás pár místních.
Philo

Příspěvek od Philo »

Pavel Ježík píše:Hoši, hoši,... já osobně už nic prosr..t nemohu, neb vítězem jsem se stal dne 14.7.2014 , to nás navštívil v Dluhonicích dosluhující zimní ministr dopravy a bil se v prsa, že změna MUK Předmostí je jeho dílo. Pochopil jsem, že Přerov je díky tak velké a stupidní změně v pr... A měl jsem pravdu. Práci vykonal za nás a Přerovu tak medvědí službu. Nebýt jeho potřeby postavit si pomník, možná už stavba 136 zdárně probíhala. Získal tak pro nás čas. Momentální situace jest dozvuk a setrvačnost, které se pouze účastníme jako oprávnění účastníci řízení. A krom jiného, je vás tady celá řádka, jak říkáte, problematika dopravy pro Vás koníčkem, tak se jen divím, ačkoli je Vám zcela jasná závadnost a rizikovost toho idiotského zauzleného MUKu v Předmostí, co jste pro nápravu tohoto udělali Vy všichni. Jenom prázdné řeči. A to je Vás pár místních.
a Vás nebude vůbec tížit svědomí, když se v průběhu 13 let (předpokládáme-li propadnutí EIA) stane několik smrťáků? nechci přivolávat nic špatného, ale je to dost pravděpodobné, že třeba nějaký kamion nedobzrdí do kolony atd... Když už volit zlo, proč to větší?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Pavel Ježík píše:Hoši, hoši,... já osobně už nic prosr..t nemohu, neb vítězem jsem se stal dne 14.7.2014 , to nás navštívil v Dluhonicích dosluhující zimní ministr dopravy a bil se v prsa, že změna MUK Předmostí je jeho dílo. Pochopil jsem, že Přerov je díky tak velké a stupidní změně v pr... A měl jsem pravdu. Práci vykonal za nás a Přerovu tak medvědí službu. Nebýt jeho potřeby postavit si pomník, možná už stavba 136 zdárně probíhala. Získal tak pro nás čas. Momentální situace jest dozvuk a setrvačnost, které se pouze účastníme jako oprávnění účastníci řízení. A krom jiného, je vás tady celá řádka, jak říkáte, problematika dopravy pro Vás koníčkem, tak se jen divím, ačkoli je Vám zcela jasná závadnost a rizikovost toho idiotského zauzleného MUKu v Předmostí, co jste pro nápravu tohoto udělali Vy všichni. Jenom prázdné řeči. A to je Vás pár místních.
Naopak, co jsem uviděl nové plány MÚK, tak tvrdím, že větší zprasenost v ČR asi těžko najdeme. Mohu se ale zeptat, o co vám konkrétně jde ? O to aby se dálnice vůbec nestavěla ? O to, aby se stavěla o těch 150 metrů dál, jak chce princ Miroslav nebo o co přesně ? Nemyslím to nijak ironicky, poprosil bych o vážnou odpověď :)
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Arame, pokud pan Ježík odpoví někomu s anonymním účtem a ještě bude jeho odpověď jakou si představujeme, bude to nejspíš zázrak. No, blíží se vánoce, to se zázraky dějí .-)
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Aha, já se právě debat tady s ním nikdy nezúčastnil a tohle vlákno jsem dlouhou dobu nečetl (hlavně když zde byla Lynxova éra, co se pomatuju), tak proto možná naivní dotaz na pana Ježíka :) Ale věřím, že mě odpoví a že to není odpůrce typu paní Polákové u obchvatu Znojma, nebo magorů odpůrců D3 či D43 :jidlo:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Náhodou jsem se dostal na začátek tématu a silně mě první příspěvek pobavil .. neni nad desetiletý ohlédnutí.

Úsek 0136 Říkovice – Přerov – momentálně vykoupeny pouze 2% pozemků, chybějí finance, zahájení stavby nejdříve možné rok 2011.

Úsek 0137 Přerov – Lipník - momentálně vykoupeno okolo 96% pozemků (6 pozemků je problémových) z hlediska přípravy je nejdříve možné zahájení na podzim příštího roku v závislosti na financích, tato stavba je velmi dobře připravena, ve finále příprav.
Pavel Ježík

Aram96 píše:
Naopak, co jsem uviděl nové plány MÚK, tak tvrdím, že větší zprasenost v ČR asi těžko najdeme. Mohu se ale zeptat, o co vám konkrétně jde ? O to aby se dálnice vůbec nestavěla ? O to, aby se stavěla o těch 150 metrů dál, jak chce princ Miroslav nebo o co přesně ? Nemyslím to nijak ironicky, poprosil bych o vážnou odpověď :)
Děkuji za názorovou podporu, osobně bych také, jako uživatel silnic a dálnic, přivítal původní řešení MUKu, které je čitelné a bezpečné, případně řešení skutečné velké okružní křiřovatky, ne tuto pitomost, ale zajímal by mne názor místně příslušných diskutujících, jestli s tímto ministerským dárkem pro Přerov bezvýhrad souhlasí. A o co mi jde? Abych se jako občan mohl podílet na tvorbě kvalitního sídelního útvaru v místě bydliště, je to snad pro Vás některé šokující? A posun trasy není požadavek ani tak Dětí Země, ale hlavně náš, a to od projednávání ÚP z r 1995. A požadavek odsunu je hlavní smysl spolku Krajina Dl. Jo a k registrace spolku nás vyzvali samotní manažeři z ŘSD Brno po uvavření procesu EIA v r. 2001. Tak se stalo. A že už jsou pozemky vykoupeny? To asi skutečně nastiňuje, jak vše dopadne. Ale mělo by to dopadnou, z pohledu dopadu negativních vlivů pro místní občany co nejlépe, rezervy v realizaci jsou ještě značné. A soudit nás za to , že se v Přerově dusí? Laciné a ubohé. Popravdě, jako dluhonický pozorovatel dobře vidím, ve dne, ale hlavně v noci, co Přerovany dusí, ale splodiny z dopravy to hlavní riziko nejsou.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ta MÚK je totální paskvil, naštěstí samotné křížení D1 a D55 to neodnáší moc, ale to je tak jediné, co tahle MÚK splňuje, zbytek je totálně na palici vymyšlený, samé proplety, především hlavních směrů této MÚK což je Olomouc-Přerov. Navíc celá MÚK by šla velmi zlidštit přidáním jedné malé vratné větve, maloval jsem to tady už dříve, vyřešila by myslím 2 naprosto brutální proplety hlavních směrů. O tom, že tahle MÚK je v pořádku, mě zde na fóru nepřesvědčí ani největší odborníci z řad ŘSD a s dlouholetou zkušeností, ale myslím, že by se o to ani nikdo nepokoušel. :D

Já mám na tuhle část dálnice tak nějak neutrální postoj .. pokud propadne EIA, bude to rozhodně potrestání pro stát a ŘSD, ale bohužel to odnesou Přerované, proto jsem za, aby se ten úsek realizoval. Pokud však EIA propadne, bude to mít hodně odlehčujících okolností a to právě např. čas na přeprojektování tohoto nesmyslu MÚK Přerov-sever či posunutí trasy dál od obce. :jidlo:

Ale nebyl bych to já, aby nezmínil, že kdyby byla alespoň trochu smysluplná legislativa, tak se tady není o čem bavit a posun trasy o 100 metrů v délce třeba 500 metrů, by neznamenal odklad stavby o 8-10 let. A zvláště přeprojektování MÚK, která bude na stejném místě, jen větve by byly jinak, by nemělo znamenat už vůbec nějaké větší změny v EIE apod. :roll:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

p. Ježík můžu mít dotaz i já? chápu opravdu správně, že Vaším cílem je propadnutí výjimky EIA? a že jste připraven pro to udělat vše? nemyslím to nijak zle, naprosto chápu, že jste nespokojeni s trasou, být na Vašem místě, jsem nespokojený úplně stejně, ale jestli si uvědomujete skutečně do důsledku, jaký efekt to bude mít? a podotázka: projíždíte denně Přerovem? vidíte, jak to s tou dopravou je? a umíte si představit, co se bude dít, pokud se na 0136 bude čekat dalších 8 - 10 let po propadnutí EIA? (tedy reálně 12 let ode dneška) ? že vlastně chcete potrestat stát, ale ve skutečnosti trestáte známé, kamarády atd. kteří bydlí v Přerově a za rukojmí si berete vlastně všechny ty řidiče osobáků a kamionů, kteří tamtudy jezdí ... ? a zrovna ti s tou špatnou trasou nemají nic společného ... já jen, jestli si ty důsledky plně uvědomujete, byť jak říkám, rozumím Vám, ale podle mě v určitou dobu je na čase udělat tlustou čáru a jít dál, PS: ta MÚK Přerov-sever je neskutečný paskvil, díky Aram96 za doplnění ...

edit: Vážně si myslíte, že po propadnutí EIA dojde k posunu trasy, což by znamenalo snížení rychlosti na dálnici kvůli nedodržení směrového vedení? protože já osobně se domnívám, že k žádnému posunu nedojde tak jako tak ... pouze ztratíme 10 let času, během kterých už se mohl problém Přerova vyřešit a ČR mohla mít dokončenou svou páteřní dálnici ...
Pavel Ježík

milý Bumbíčku .... podsouváte mi něco, co jsem nikdy neřekl a nenapsal, histerii ohledněn propadu máte z médií , ne od nás, co je naším cílem jsem psal výše,..... Přerovem jako rezident denně projíždím, nejen Přerovem, problémy jsou ve městech obdobné...... emoce , výčitky a svědomí směřujte směrem k zodpovědným lidem, kteří se honosí statisícovými výplatami a dělají pro občany prd .... v Přerově mají na háku, jak to Dluhonice dopadnou, a jeden můj bývalý kamarád z úřadu prohlásil, že ho nezajímá, že se 4řem stům lidí v Dluhonicích zhorší ŽP, podstatné je , že se 40-ti tisícům zlepší, takže takováto jest politika na komunitě přerovské, takže bych si prosil, nesuďtě lidi, které neznáte, ..no a jestli přes Přerov migrujete, pro dobré lidi dveře otevřené. A díky za názor, co s tím MUKem teda uděláme?
1975

Příspěvek od 1975 »

Pane Ježíku, a není to tak, že s tímto svým názorem jste prohrál nejen v Přerově (obrazně), ale především také ve vašich Dluhonicích, kde si lidé zvolili někoho jiného, než vás?
theodor less

Příspěvek od theodor less »

bumbik píše:...... a umíte si představit, co se bude dít, pokud se na 0136 bude čekat dalších 8 - 10 let po propadnutí EIA? (tedy reálně 12 let ode dneška) ? že vlastně chcete potrestat stát, ale ve skutečnosti trestáte známé, kamarády atd. kteří bydlí v Přerově a za rukojmí si berete vlastně všechny ty řidiče osobáků a kamionů, kteří tamtudy jezdí ... ?
Lidi, mě na tom fascinují nikoli právní, finanční a technické aspekty, ale ty medicinsko-psychologické. Zkuste si představit, že roky bojujete o svůj dům nebo pozemek. Boj je dlouhý a vede se všemi (zákonnými) prostředky. Jste pod mediálním tlakem, dostáváte se do hledáčku při návštěvě ministra či premiéra. To vás musí poznamenat. Jste vnitřně osamělý muž s pocitem „oběti systému“, který se svým jednáním možná snaží kompenzovat svou bezmocnost. Musíte se stát zapšklý a zatrpklý. Nakonec se utěšujete malými "vítězstvími" a "radostmi": výstavba se zastavila před vaším domem hned ze dvou stran, doprava ve městě kolabuje a všichni nadávají. Když to mám špatný já, ať to mají špatný i ti ostatní. Něco jako "sdílené utrpení".
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Poprosil bych Theodora a 1975, aby si aspoň teď do neděle nechali své nevěcné poznámky od cesty. Já se svým způsobem těm odpůrcům místním ani tolik nedivím. Se*ou mě děti země, které jsou proti stavbě dálnic obecně, navíc úplně všude po republice, řekněme v 10% je v tom možná nějaká ta ekologie, budiž. Tady ale jsou odpůrci opravdu z dotčeného místa, proto bych je úplně nezatracoval. Jak jsem psal výše, stejně jako Bumbik, kvůli Přerovu bych to postavil tak, jak je to naplánované teď, aby to opravdu do 4-5 let sloužilo řidičům. Není to žádný, řekl bych, extrém, zbořit 2 domy na samém okraji obce a přeložit hřiště někam jinam. Je mnoho míst v republice, kde dálnice vede mnohem blíže a mnohem hustší obytné zástavbě (a to nemám na mysli města, kde je to pochopitelné).

Tady je to ale, myslím si, spíše o principu, že ty Dluhonice prostě přes 20 let volají po změně trasy a pořád dálnice nestojí. A není to podle mě kvůli penězům či tomu, že by to bylo politicky nezajímavé (což je příklad např. D43 nebo jiných "vedlejších" dálnic). Když by byla D1 tak důležitá (jakože asi není, když je D46+D35 :? ), tak by buď vyřešili problémy s odpůrci, nebo to přeprojektovali tak, jak odpůrci chtějí (pak by je/ŘSD úřady nemohly jinak než podržet). Za mě zde jednoznačně selhalo ŘSD, ale dlouhodobě. Také proto jsem názoru, že jestli ta EIA propadne, bude to částečně potrestání za předchozí ignoraci Dluhonic. Posledními změnami projektu (hlavně ta MÚK) se dosáhlo bodu, kdy už se i samotným podporovatelům dálnic (např. my zde na fóru) zastavuje rozum, co tam plánují stavět za paskvil.

Mě se osobně nepozdává (a to opravdu neříkám jako fakt, ale jako domněnku), že by to nešlo posunout aniž by se porušily normy/poloměry a tím pádem MPR. Pohledem na čáru na mapách by prostě ten oblouk od předchozí MÚK trval "chvíli" déle, poté by se začal zakrucovat naopak a dospěl by do stejného bodu před MÚK. Samotné poloměry by byly pořád menší, maximálně srovnatelné, s tím předchozím obloukem u MÚK s Tovačovskou. Řeka se musí překonat tak jako tak. Na náspu či estakádě to zde musí vést tak jako tak, to musí být jasné zase Dluhonicím, když zde teče řeka. Ano, asi by se muselo demolovat něco jiného (o tom, že se zde ustupuje chemičce za cenu vesnice mám pocit, že se tady mluvilo s Lynxem), to však teď jaksi není podstata věci, mě zajímá technická realizovatelnost. Omlouvám se, předpokládám, že zde v tom vlákně se to řešilo beztak několikrát, ale jak to mám najít mezi 80 stranami. :( Nabízí se otázka: pokud je ten projekt správný/jediný možný, proč neobstál u úřadů, soudů apod. ? Pokud je špatný, proč nebyl zlepšen ?? :?:

Navíc řekl bych, že jsme jaksi v jiné fázi, než před 5 nebo 10 lety, kdy možná dávaly smysl argumenty "necháme to tak, jinak to bude dalších 15 let zdržení". Teď jsme ve fázi, kdy pokud do roka nebude pravomocné územní řízení, tak je víc než jasné, že do 8 let ta stavba nebude v provozu. Řekneme si zde po roce a po 2.
Já doufám, že se u úřadů obhájí tak jak je, a to kvůli Přerovu. Pokud se však tady ti místní odpůrci u soudů domohou ať už zrušení UR či pouze zdržování a propadne EIA, bude to trest pro stát/ŘSD, ale odnesou to bohužel Přerované. Ti by měli poté žádat po státu odškodnění (to myslím v uvozovkách, to by pak mohli žádat všechny obce, které nemají postavené obchvaty). Nejdůležitější ale bude poučení a prostě předělání projektu tak, aby prošel lépe. Řekl bych, alespoň tady to tak působí, že těmto odpůrcům nejde o to, aby ta dálnice neexistovala, ale aby vedla kousek vedle a dává to smysl (na rozdíl třeba od odpůrců D35, kterým vadí dálnice 200 metrů od obce a v zářezu hlubokém 10 metrů, těm patří jednoduše v první povolovací instanci zavřít zobák, protože je to neopodstatněné). Tož tak no, fuj to jsem se zase rozepsal.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Něco pro připomenutí historie boje Dluhonic o oddálení trasy mimo obec.

Těch ušetřených 12 milionů z roku 2001 (a zdržení 3-4 roky) se vedení Přerova opravdu vyplatilo ....... myslím si, že je to na vřelé poděkování tehdejším zastupitelům co o tom rozhodli. Stejně jako neústupnému ŘSD.
nuoleM píše:Dobrý den, nedalo mi to a zerigistroval jsem se zde, abych sem vložil jeden dokument. Pro ty co si myslí že se obyvatelé Dluhonic ozvali až nyní.Obrázek
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Od Dluhonic se nic v současném rozložení všech územních limitů neodsune, protože není kam a kudy. Je jedno, jestli propadne EIA, jestli se bude projektovat znovu nebo ne, atd.
Možností je pouze velmi hluboký tunel (vzhledem k tomu, že trasa klesá od MÚK Sever, tak by to bylo asi hodně náročné, ale snad by se to do nějakých norem vlezlo), nebo zrušení letiště a s tím zón pro přistávání - i tak by vznikla nebezpečná klikatice místo dálnice.

Průchod kolem Dluhonic je zcela v souladu s normami a běžnou praxí, která se v Česku i v jiných zemích Evropy používá. Průchod kolem zástavby je např. na budované D3, D48, je na otevřených úsecích D1 třeba u Kroměříže nebo v Hladkých Životicích. Plánuje se na D11 a jiných dálnicích.

V zastavěné krajině České republiky jsou takové situace, bohužel, nevyhnutelné.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Trupmane, všimni si ale, že snad ani jednou v bývalých argumentech nezazní, že to není technicky možné .. pořád dokola se opakuje, bla bla bla není to v pásmu v ZUR, stálo by to !!!12 milionů Kč navíc !! (na stavbě za mld Kč), zpoždění 3-4 let ještě v 90. letech :o Alespoň je teď, po 20 letech, vidět, k čemu to spělo takové jednání. :ko:
Když by byla prezentace od začátku taková, že jinudy to vést nejde (o čemž zatím přesvědčen nejsem, ale rád se přesvědčit nechám), tak je situace úplně jiná, ale DLuhonickým to pořád zamítali, zamítali, zamítali až nakonec propadne i výjimka z EIA :crazy: :crazy:

Já tedy problém např. ve výškových změnách, nevidím. Jestli tam stojí hala nějakého areálu, to pardon není překážka, stejně jako 3 domy v Dluhonicích ... Stejně by to vedlo na estakádě...
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... 0h0.gn0gzU
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Kolego, tahle vaše klikatice není normová. Což sice vyznívá technokraticky, ale má to praktické důsledky v bezpečnosti a plynulosti provozu.
Za druhé, vzdálíte tím dálnici od Dluhonic o sotva 50 metrů, opravdu to NIMBYstům bude stačit?
goldfinger

Příspěvek od goldfinger »

Co je to 8 let z pohledu věčnosti? Mám-li mmožnost vést dálnici přes fabriku nebo přes obec, tak bych si naprosto logicky měl vybrat tu první alternativu. Navíc v tomto případě to vypadá, že by to ani té chemičce moc neublížilo. Ve hře jsou zkrátka i jiné kategorie než čistě ekonomické, technické, nebo právní, jako například pojem domov. Tady se město a stát zachovali jako hulvát, stát se to teda na poslední chvíli snažil vypiglovat, ale zdá se, že pozdě. Přestože patřím k podporovatelům výstavby dálnic, zejména D43, tak tady bych asi hodil zpátečku, byť to bude mít na Přerov dost dlouhou dobu katastrofické dopady, které se asi budou muset zmírnit nějakými doprovodnými opatřeními.
Trupman

Příspěvek od Trupman »

To je demagogie...
musklin

Příspěvek od musklin »

Trupman píše:Kolego, tahle vaše klikatice není normová. Což sice vyznívá technokraticky, ale má to praktické důsledky v bezpečnosti a plynulosti provozu.
Už s těma normama běžte..
Slovenská D1 v úsecích před Prešovem je plní ? Má to vliv na bezpečnost? Nemá.
Vzdálenost křižovatek - nesmysl
Prodej léků na předpis, které si jinde koupím na benzínce - nesmysl, bez jakékoli statistice o nebezpečnosti
Rozsah technický kontrol aut - dtto - minule mě expert tvrdil, že kryt katalyzátoru (není nijak spojený s katalyzátorem) chránící ho před odletujícími kamínky je rezavý - závada - no mimoń, když ho sundám, vůbec nepozná, že tam byl.
Revize komínů a související dtto (po mě chtěl SU v dokumentaci řez trubkou odkouření turbo kotle co se kupuje spolu s kotlem - je to spalinová cesta atd. bláboly)

Nemám nic proti bezpečnosti, ale umím poznat hájení zájmů skupiny lidí/profese …
Když vám jde o bezpečnost proč neprotestujete u sjezdu D10 - DO - opět proražené svodidla, opět opraveno stylem, že když do toho kopnu tak to spadne, stále bez dostatečného značení..
Trupman

Příspěvek od Trupman »

musklin píše: Slovenská D1 v úsecích před Prešovem je plní ?
Argument slovenskou D1 je dvojsečný, pozor na něj.
Protože proti tomuhle jsou dva baráky na kraji Dluhonic hadr.
Odpovědět

Zpět na „D1“