[D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Re: [D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Adamos: Ano, to máš pravdu, že cedule visí na tom zábradlí. Ale ty levé (s cíli PV+OC rovně, Dluhonice vlevo) jsou skutečně nové - v tom je právě ten vtip, že vyměnili relativně nové cedule zase za ty samé (Dluhonice by navíc měly být na bílém poli)a při té výměně to celé posunuli. Cedule vpravo přitom zůstaly staré... Nyní je to tam navíc nově nějak heftlé, takže se to jen tak neposune. A já tam rozhodně nepolezu, neboť jelikož nepatřím k určité skupině (nepřizpůsobivých) obyvatel města, které vše prochází, byl bych při manipulaci se značkami jistojistě zadžen PČR, nebo MP s tím, že jsem byl přistižen při pokusu zcizit dopravní značku za účelem jejího prodeje do sběrných surovin (cca 100 m od místa ihned za stavbou estakády) a tím poškození veřejného majetku a pokusu neoprávněného obohacení. Mějme navíc na paměti, že cca 50 m od tohoto místa došlo ke zcizení nářadí za cca 700 Kč. Takže dost profláknuté a nebezpečné místo. To bych se musel domluvit s nekým z oné minority, aby to zkusil napravit on. Protože pokud by tam takový člověk (nebo celá taková parta) s tou značkou manipulaoval, nikomu by to divné nepřišlo... Každý by jen pronesl - "zas asi nějaká čórka" a jel by dál...
Jakákoli manipulace z dopravní značkou, bez ohledu na zlepšení či zhoršení její čitelnosti je zákonem jasně zakázána. Takže nezbývá než podat oficiální stížnost/podnět k nápravě, případně nenápadně medializovat... Třeba na fb i když nejsem jeho příznivcem se v některých městech dá lecos veřejně řešit ku prospěchu věci.
-
Pavel Ježík
Nejen, že je manipulace s DZ zakázaná, ale pokud nemá zesp služební průkaz, opravňující ho ke vstupu na dráhu v tomto trať úseku, nená tam co pohledávat. Byť je záměr jakkoli bohulibý. Zákon o drahách hovoří jasně.
Mají pravdu, předsedo... Přesně to je další úskalí tohoto způsobu řešení problému. Navíc je na mostě opravdu úzký průjezdný průřez, takže by to tam bylo aj "o hubu". I když zrovna ta krajní kolej je už cca dva měsíce vyloučaná z důvodu posunu její osy na dvou místech. Jinak i v sobotu opět neobvykle silný proud od dálnice přes Velkou Dlážku, opět všelijaké SPZ, včetně kamionů. To si to teda fakt asi užijeme. Hlavně, že v Dluhonicích jsou asi teď spokojeni a budou se odvolávat... Nemám slov...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Přitom by stačilo dát na ZPI v km 305 info, že na Brno použij exit 298 - Brno via D35 exit 298.
Část lidí by to "nakoplo", aby nejeli rovně.
Část lidí by to "nakoplo", aby nejeli rovně.
R48 -> D48 se podařilo!
A nebo tu dopravu fakt vést tím kolektorem, jak tu kdosi kdysi psal. Pak už by na PR pokračovalo jen malé procento. No jo, ale když ono se tolik let jezdilo do Brna rovně, a teď se musí odbočit... Jasně, drtivá většina řidičů odbočí správně, ale při těch problémech stačí i to "malé procento", aby se to řádně zkomplikovalo. I když je ai možné i to, že dost řidičů tam jede a pojede záměrně s tím, že si chce projet nový canc dálnice a prostě to zkusit, jak to v tom Přerově skutečně je... A než se všichni vystřídají... No uvidíme, ale jsem v tomto poměrně skeptik...
dle dotazu na FB to vypadá že se našla cesta jak objet semafory na konci D1 :
"Může mi někdo vysvětlit, proč auta z dálnice D1 jezdí přes Olomouckou a Prostějovskou ulici v Předmostí?? I nákladní a autobusy?? Tyto ulice jsou úzké i pro osobaky."
"Může mi někdo vysvětlit, proč auta z dálnice D1 jezdí přes Olomouckou a Prostějovskou ulici v Předmostí?? I nákladní a autobusy?? Tyto ulice jsou úzké i pro osobaky."
Ano, toto byl jev již před zprovozněním dálnice, jezdí tak i autobusy Regiojetu a to se tam pak nevejde nic. Nyní je to usnadněno tím, že se to dá os Ostravy švihnout přes ten most pro cestu na Žernavu (přes který je nájezd směr Ostrava) a kolem stavebnin přijedou na Olomouckou a pak přes Prostějovkou, nebo ulici U Pošty se snaží vecpat do podjezdu. Nejsem přesvědčen, že si zásadně pomůžou, protože kolony stojí až za křižovatku ulic Prostějovská s Hranickou a výjezd z ul. U Pošty je závislý na tom, že je někdo pustí před sebe. To sice překvapivě zrovna tady docela funguje, ale spoléhat se na to nedá. Problémem je, že se pak zacpe celá křižovatka s I/55, všichni chtějí na zelenou do ní vjet a pak je tam i několik aut vedle sebe. Jenže podjezd stojí už kvůli zacpané Velké Dlážce a tak se to zacpe všecko. Taky to tak dělám, protože jinak to asi fakt nejde...
Vzpomeň si na Vyškov, tam se taky jezdilo rovně a najednou se tam musí odbočovat. A postupně těch řidičů ubylo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jo, jo Lenny, to byla prča... Všichni se točili na exitu Ivanovice a jezdili zpět na Vyškov. Mám z toho i nějaké záběry, byla to na sjezdu chvílemi i kolona... To samé pak u Olomouce na D46. Tam se drahnou chvíli jezdilo do centra až přes Nemilany, než všem došlo, že musí už "kousek" za Olšany odbočit. To já si jen tak posteskl, jel jsem totiž přes město zasekané nově jak v sobotu, tak i v neděli a tak mě to tak nějak namíchlo, no...
Dnes jsem Přerovem projížděl cca 16:20 ve směru na Olomouc. Ve směru do Přerova křižovatka Velká Dlážka x Hranická zacpaná ze všech směrů. Ve 20:00 už bych řekl normální stav
A pár couvajících řidičů se tam taky dalo potkat. Zítra mne čeká Přerov cca v 6:30 a pak ještě někdy odpoledne. Jsem zvědav.
Pokud bych byl z predmosti a jel do mesta pojedu zadem lysky prosenice kozlovice, tak to delam z dlazky nez secpat do ucpaneho mesta tak jedu zadem.Uz kolikrat kdyz jedu z olmika nejedu na prerov ale pokracuju smerem na lipnik a sjizdim u vyklek a jedu zase prosenice dlazka anebo pokud jedu do mesta tak prosenice grymov prerov
Video od Skansky:
https://www.youtube.com/watch?v=6JBdQtdkmxs
https://www.youtube.com/watch?v=6JBdQtdkmxs
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Snímek z videa. Toto je v pořádku? Že směr vpravo nemá 35 v přerušovaném rámečku?
- Přílohy
-
- Bez názvu.png (462.76 KiB) Zobrazeno 5198 x
Řekl bych, že ano. Protože to je odbočka na I/35 směr Hranice, nikoliv peáž s D35, ne?
Nemáte někdo video z opačné strany, jak jsou ukazatele na Olomouc. Soused tam v pátek jel "po staru" a skončil v Přerově.
To číslo 35 je takto správně, 35ka navazuje přímo na větev kolektoru, takže je to takhle v pořádku.ElWapp píše:Snímek z videa. Toto je v pořádku? Že směr vpravo nemá 35 v přerušovaném rámečku?
Docela by mě zajímalo, co myslel tím "postaru" protože už se tam dobře přes rok jezdí s odbočením do kolektoru pro směr Brno i Olomouc. Na značení je od Ostravy rovně modrý Přerov a doprava zelené Brno a Olomouc.Tester píše:Nemáte někdo video z opačné strany, jak jsou ukazatele na Olomouc. Soused tam v pátek jel "po staru" a skončil v Přerově.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
"Postaru" tj. tak, že odbočil tam, kde ho k tomu Z4 navedly - nově tak až v Přerově. Takových expertů tam je hafo, značky tam jsou akorát jako větrolamy.
R48 -> D48 se podařilo!
Byl jsem jeden z mála, kdo tlačil variantu, že do otevření 0136 by se měla hlavní trasa zavřít a na Přerov jezdit jen kolektorem... Tak uvidíme co ukáže praxe i po novém roce - pořád je prostor na změnu...
během dne jsem několikrát koukal na jsdi na kameru u Lipníka a na Přerov po nové D1 se pokaždé vydávalo několik aut, takže mám za to, že po otevření 0137 se situace v Přerovském Předmostí zkomplikovala oproti předchozímu stavu, dnes ráno na rádiu Kiss Morava dokonce nějaká posluchačka volala, že přijíždí od Olomouce do Přerova (I/55) a že kolony se velmi pomalu hýbou, že je to zacpané spoustou aut, kteří přijíždí po nové dálnici a že situaci ještě zhoršuje nový semafor na I/55, že to vypadá na hodně dlouho, že v Předmostí je to velký dopravní špunt ... takže se podle mě dříve či později nevyhneme svedení dopravy do kolektoru u Lipníka ... ale podle mě by dost pomohlo přenastavení semaforů na lipnické křižovatce u Lídlu v Přerově, aby preferoval příjezd od Olmíku po I/55, neboť je tam očividně nyní větší provoz než dříve, takže interval na semaforu už asi není úplně ideální ... čas ukáže
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Viz příspěvek z 8.12. na str. 57 od zesp...Nemáte někdo video z opačné strany, jak jsou ukazatele na Olomouc. Soused tam v pátek jel "po staru" a skončil v Přerově.
Nezlobte se na mě, ale kdo podle tohoto DZ netrefí na Olomouc tak je de... Nevím jak to napsat slušně
- Přílohy
-
- IMG_20191216_150848.jpg (188.25 KiB) Zobrazeno 5078 x
To už jste daleko, ty ukazatele viděl, ale to už jel vlevo prostředních svodidel. Určitě nedával pozor a neuvědomil si, že už ho omezující směrové desky nenavedou na Olomouc.
Co by v tuto chvíli pomohlo:
1. kdyby řidiči nenajížděli v Přerově-Předmostí do křižovatky, pokud nemohou projet dále. Blokují pak i protisměr.
2. kdyby se urychleně zprovoznila polovina stavby ve směru Lipnická x Velká Dlážka - Polní, tím by se uvolnila přeplněna Velká Dlážka.
3. zprovoznění estakády, ale to je až 12/2020.
1. kdyby řidiči nenajížděli v Přerově-Předmostí do křižovatky, pokud nemohou projet dále. Blokují pak i protisměr.
2. kdyby se urychleně zprovoznila polovina stavby ve směru Lipnická x Velká Dlážka - Polní, tím by se uvolnila přeplněna Velká Dlážka.
3. zprovoznění estakády, ale to je až 12/2020.
Aha, neuvědomil jsem si, že už na exitu 294 se najíždí do kolektoru. Pak je to ok