I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
davidb

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od davidb »

evilcleaner píše:...např na mostu přes odru došlo po rekonstrukci k nepochopitelnému zkrácení připojováku od avionu směr opava (za mostem na původním asfaltu jde vidět kde připojovák kdysi končil)....
Krásně viditelné je to na starším orto mapách seznamu (nejlépe 2015, 2012)-
https://mapy.cz/s/gacebuburu
davidb

Příspěvek od davidb »

Krupp píše:SMV po D1 dává smysl, ale dívám se na leteckou mapu a ty připojováky na MUK od Poruby (myšleno z ulice Nad Porubkou) mi přijdou docela krátké (ještě lepši byl o kousek dále, ten je myslím zrušený). Možná postačí přemalovat.
Nejen ty, ale všechny připojováky. I z D1 směr Opava.
https://mapy.cz/s/nugojomuco
paja

Příspěvek od paja »

muzete mi vysvetlit, proc resite delku pripojovaku? Pro 99 % ridicu je i ta soucasna extremne dlouha a napoji se sotva co do nej vedou. Tzn. jedou 40 a uz brzdi provoz v P pruhu, resp. neznaji smysl pripojovaku.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

to není určitě pravda, spousta řidičů je používat umí, chtějí a často nezbude ani nic jiného, když je silný provoz. navíc najdou se exoti, kteří s končícím se připojovákem začnou brzdit (až do zastavení)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

evilcleaner píše:navíc najdou se exoti, kteří s končícím se připojovákem začnou brzdit (až do zastavení)

kolego, kolikrát není na výběr, např. pokud se člověk napojuje na vytíženou trasu, která je bez mezer plně ucpána auty, které jedou byť vysokou rychlostí ale bez dodržení bezp. vzdálenosti, nemyslím si, že když mě situace donutí takto nechtěně zastavit, že jsem exot, spíš to ukazuje, že v danou chvíli a na daném místě se prostě připojit nešlo, neboť kapacita komunikace těžce nedostačuje a řidiči neuhnou do levého, např. protože tam jede kvanta předjíždějících řidičů ... zažil jsem to několikrát na I/48 a zkrátka nebylo zbytí ... bohužel, jinak samozřejmě se snažím využívat připojovák v jeho délce tak, jak se má, ale holt někdy je provoz fakt extrémní ... :kladivo:
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nikdo

Příspěvek od Nikdo »

bumbik píše: kolego, kolikrát není na výběr, např. pokud se člověk napojuje na vytíženou trasu, která je bez mezer plně ucpána auty, které jedou byť vysokou rychlostí ale bez dodržení bezp. vzdálenosti, nemyslím si, že když mě situace donutí takto nechtěně zastavit, že jsem exot, spíš to ukazuje, že v danou chvíli a na daném místě se prostě připojit nešlo, neboť kapacita komunikace těžce nedostačuje a řidiči neuhnou do levého, např. protože tam jede kvanta předjíždějících řidičů ... zažil jsem to několikrát na I/48 a zkrátka nebylo zbytí ... bohužel, jinak samozřejmě se snažím využívat připojovák v jeho délce tak, jak se má, ale holt někdy je provoz fakt extrémní ... :kladivo:
Čára není zeď, je mnohem bezpečnější si připojovák "prodloužit" projetím čáry do odstavného pruhu, než na konci připojováku zastavit.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Nikdo píše: Čára není zeď, je mnohem bezpečnější si připojovák "prodloužit" projetím čáry do odstavného pruhu, než na konci připojováku zastavit.
Pokud následuje za připojovacím pruhem plnohodnotný odstavný pruh tak by se s tím dalo v rámci bezpečnosti a plynulosti provozu souhlasit... Nicméně ne všechny připojovací pruhy pokračují plnohodnotným odstavnym a pak opravdu nezbývá než zastavit vozidlo. To využití připojovacího pruhu je vážně problém. Učím v autoškole a je téměř nadlidský úkol to ty žáky naučit... A co se týče "běžných řidičů" je to mým subjektivním okem tak cca 50/50
Nikdo

Příspěvek od Nikdo »

Maty píše: Pokud následuje za připojovacím pruhem plnohodnotný odstavný pruh tak by se s tím dalo v rámci bezpečnosti a plynulosti provozu souhlasit... Nicméně ne všechny připojovací pruhy pokračují plnohodnotným odstavnym a pak opravdu nezbývá než zastavit vozidlo. To využití připojovacího pruhu je vážně problém. Učím v autoškole a je téměř nadlidský úkol to ty žáky naučit... A co se týče "běžných řidičů" je to mým subjektivním okem tak cca 50/50
To souhlasím, připojováky z nadjezdu jsou ještě v pohodě, tam i hodně pomalej řidič zvládne alespoň 60km/h, nejhorší je s ostrou zatáčkou.

V tomhle připojováku https://en.mapy.cz/zakladni?vlastni-bod ... 26.717%22N vídám neumětely téměř pořád. Ostrá zatáčka, navíc "opačně" klopená, takže člověk musí fakt zpomalit, a téměř každý z něj vyjede hned jakmile začne přerušovaná čára. Připojovák má 300m, nejde mi do hlavy, proč není plná čára delší.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

samozřejmě když skončí připojovák a nedaří se zařadit, tak řidič musí zastavit, to je jasné - nicméně zde jsem měl na mysli obdobný příklad jako je rudná, o které se bavíme tzn. i po skončení připojováku se dá pokračovat odstavným.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Pánové, zanechte OT, debatujete o připojovacích kdyžtak v odpočívce.
R48 -> D48 se podařilo!
paja

Příspěvek od paja »

jinak - dívali jste se na Nefetuj, bude hůř a jejich investiční plán? Podle něj by se za pár let mělo pokračovat s výstavbou obchvatu Sedlic a Komárova ... za mne, pokud to bude do roku 35 postavené, budem jásat, dřív ani omylem - pro příklad - EIA se na PR dělala v roce 01 a po 18 letech bude ve čtvrtek dokončená - to je rychlost, co?
tertr

Příspěvek od tertr »

Do roku 35 nebude nic..v téhle zemi se totiž dnes umí jen kecat..těží se akorát z minulé doby, kdy tady bylo něco vybudováno..
1975

Příspěvek od 1975 »

...tak určitě... a ta PR je zcela neúmyslně vybrána, jako typický příklad bezproblémové stavby, že?
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Aktuální předpověď pro Porubu na čtvrtek 9:30: 8,2°C, zataženo ale bez deště, vítr 3,3 m/s.

Takže pánové: kdo přijde?

Lenny a spol.: netušíte, jestli se bude otevírat u MÚK s II/647 nebo ze strany od Globusu?
PETR007007

Příspěvek od PETR007007 »

Zdravím spolučekatelé, prý se PR otevírá už zítra a ne ve čtvrtek, ví o tom někdo něco, nebo je to kachna?
RamboCZ

Příspěvek od RamboCZ »

Zítra? To by bylo fakt super, ale dost o tom pochybuju, protože včera jsem se tam po cestě z práce zajel kouknout a ještě neměli ani zabetonované všechny "kolíky" na PS, pár jich ještě chybělo, takže pochybuju že to stihnou všechno dneska dodělat... Ale oproti minulému týdnu maklí fakt pěkně...
Fotit jsem nefotil, protože můj mobil to přítmí nezvládá...
paja

Příspěvek od paja »

ZPROVOZNĚNÍ PRODLOUŽENÉ RUDNÉ !!!

ŘSD ČR a Moravskoslezský kraj

zvou média i veřejnost na brífink ke zprovoznění silnice I/11 Ostrava Prodloužená Rudná - hranice okresu Opava,

ve čtvrtek 19. 12. 2019 v 9.30 na místě dostavby (GPS 49.8211908N, 18.1450461E)

Akce se zúčastní ministr dopravy Vladimír Kremlík, generální ředitel ŘSD ČR Radek Mátl, hejtman MSK Ivo Vondrák a náměstek hejtmana Jakub Unucka.
Zhodnotí úsilí dotčených organizací při řešení původně zablokované stavby, způsob řešení i dodatečnou nákladovost. Technické detaily stavby přiblíží zástupce zhotovitele, společnosti Strabag.

http://www.prodlouzena-rudna.cz

PS: otevírání bude u Richtárů v obýváku - viz. souřadnice :lol: :lol:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Souřadnice ukazují někam pod lávku... Ta lávka tam už je nebo se bude osazovat později?
paja

Příspěvek od paja »

na jaře
1975

Příspěvek od 1975 »

RamboCZ píše:Zítra? To by bylo fakt super, ale dost o tom pochybuju, protože včera jsem se tam po cestě z práce zajel kouknout a ještě neměli ani zabetonované všechny "kolíky" na PS, pár jich ještě chybělo, takže pochybuju že to stihnou všechno dneska dodělat... Ale oproti minulému týdnu maklí fakt pěkně...
Fotit jsem nefotil, protože můj mobil to přítmí nezvládá...
Zítra je blbost, to bude RM na 511...takže platí to viz výše, čtvrtek 9:30....
martas

Příspěvek od martas »

Zítra bude RM i v Chrudimi, takže program zaplněný. Bude to určitě ten čtvrtek.
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

Není ve čtvrtek aj Brod? To bude mít rozlítáno :-)
theodor less

Příspěvek od theodor less »

martas píše:Zítra bude RM i v Chrudimi, takže program zaplněný.
RM v Chrudimi byla včera.
RM koncertoval v Chrudimi 28.8.2011
RM se nesměly používat v Chrudimi od 9.5.1945
1975

Příspěvek od 1975 »

vodouch2000 píše:Není ve čtvrtek aj Brod? To bude mít rozlítáno :-)
Havl. Brod je 19.12.2019.
Odpovědět

Zpět na „I/11“