I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Neni to proto, ze na dalnici je navest z doby pred Prodlouzenou Rudnou a nekdo na ni zapomenul, pripadne na jeji vymenu jeste nedoslo...?
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Když jedeš z dálnice směr Opava, taky odbočuje z vedlejší doleva. Oni totiž oba tyto Exity jsou vyprojektované naprosto nesmyslně. D1 měla mít exit přes zahrádkářskou kolonii tak, aby se na Porubu od Brna odbocovalo doprava na Porubu a doleva na Klimkovice. A na prodlouženou Rudnou se mělo od Poruby najíždět taktéž zprava. Nevím, kdo to nezakreslil do UP a nechal to zastavet Prologisem.Tomas Eybl píše:I kdyby dodržovali 50, tak levé odbočení z vedlejší silnice na úrovňové křižovatce není nikdy pravé ořechové a fakt, že ve špičce se valí od Poruby souvislá kolona aut, je známý široko daleko.
-
Tomas Eybl
No jo, jenže právě na sjezdu z D1 směr Opava při odbočování doleva nejedou od Klimkovic ani od Poruby štrůdly aut. Rušit tam zahrádkářskou kolonii jest politicky neprůchodné
.
Užívejte si PR, já jsem se od ní paradoxně zrovna tento týden odstěhoval.
Užívejte si PR, já jsem se od ní paradoxně zrovna tento týden odstěhoval.
Snad ne proto,, že je to KONEČNĚ zprovozněno ? 
-
Tomas Eybl
Z vícero důvodů, z nichž ani jeden se netýká silniční dopravy na západě Ostravy a tedy i tohoto vlákna. Ale upozorňuji, že PR nevyřeší evidentní a zoufalý nedostatek parkovacích míst v Porubě - byť toto je problém víceméně všude v ČR/Evropě.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Ona Prodloužená Rudná nevyřeší ani zoufalou dopravu na Hlučín. Tu má řešit tzv. Prodloužená Martinovská, která má vést +- podél železniční trati na Opavu a napojit se na stávající II/469 blízko nádraží v Děhylovem. Od Slovanů k Růže už je to dnes totiž taky jedna souvislá kolona. Ovšem, když jsem se o ní bavil s primátorem Macurou, ani netušil že něco takového je v Územním plánu.
Tak jsem se dneska projel. Super.
Zpátky jsem se vracel kolem VŠB.
Mám 2 postřehy.
1- Když jsem jel na Opavu, tak v těchto místech https://mapy.cz/s/janadudeso je značka Ostrava, tudíž 50 km/h, které naprosto nikdo nedodržuje. 90 začíná hned po MÚK.
2- Když jsem jel po 17.listopadu do MOLky po Rudnou, tak za asii 20 vteřin sjelo z Rudné směr Opava pouze 1 auto. Zbytek valil na PR.
Mám 2 postřehy.
1- Když jsem jel na Opavu, tak v těchto místech https://mapy.cz/s/janadudeso je značka Ostrava, tudíž 50 km/h, které naprosto nikdo nedodržuje. 90 začíná hned po MÚK.
2- Když jsem jel po 17.listopadu do MOLky po Rudnou, tak za asii 20 vteřin sjelo z Rudné směr Opava pouze 1 auto. Zbytek valil na PR.
Úbytek aut v okolí VŠB a dále směrem ke Globusu.. Je dramaticky!
Dyt je sobota, tohle srovnani bude aktuálni tak 6.1.2020.bmw740d píše:Úbytek aut v okolí VŠB a dále směrem ke Globusu.. Je dramaticky!
Je sobota, ale parkoviště u Globusu je plné. A když jsem dojížděl já, tak z PR odbočovalo se mnou asi 7 z 8 aut směr Globus.milhaus píše:Dyt je sobota, tohle srovnani bude aktuálni tak 6.1.2020.bmw740d píše:Úbytek aut v okolí VŠB a dále směrem ke Globusu.. Je dramaticky!
Když jsem jel zpět přes Opavskou, tak proti jelo taky dost aut, ale se mnou jen pár a po 17. listopadu nás jelo fakt málo.
Opavská bude vytížena místními či z Hlučínska.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Projeto, hezké. Celkový dojem kazí pár podélným oprav povrchů a nesmyslná 90, rozhledy v pohodě na 130.
R48 -> D48 se podařilo!
-
rumpeak
Dnes jsem si ji opět projel tachometrovych 170 a rozhledové poměry jsou v pohodě i na mnohem vyšší rychlost. Když jsem tam jezdíval na bruslích, tak se to zdálo takové úzké, estakáda přes Porubku ostrá. Ale opak je pravdou. Opravdu oproti navaznemu úseku hranice OV okresu-Mokre Lazce pocitově vyšší kategorie. Zdá se mi, že PR byla v letáku S 24,5 a Mokré Lazce S 22,5. Pocitově je PR fakt super. A to říkám jako častý uživatel německých a polských dálnic. Takže nesrovnávám jen s českou hrůzou. Strabagu a projektantům díky za to, ukázali že to opravdu jde a výstavba dopravní infrastruktury není záležitostí jen "co zas zku..í Eurovia".
-
rumpeak
Ta zapomenutá značka "začátek obce" mi tam fakt rozum nebere. Když tam pojede někdo poprvé, tak dupne na brzdu a má v sobě zezadu kolonu aut.davidb píše:Tak jsem se dneska projel. Super.
Mám 2 postřehy.
Přesně na to jsem myslel.rumpeak píše:Ta zapomenutá značka "začátek obce" mi tam fakt rozum nebere. Když tam pojede někdo poprvé, tak dupne na brzdu a má v sobě zezadu kolonu aut.davidb píše:Tak jsem se dneska projel. Super.
Mám 2 postřehy.
Trošku jsem to zpomalil, nikdo za mnou blízko nejel.
Tam se postavit PČR tak budou milionáři
Je tam ta značka OPRAVDU omylem, nebo je tam správně ?
omylem zustala zapomenuta, protoze slouzila jako upozorneni ze konci Rudna a bude sjezd na Vresinskou, ale predtim tam jezdila 50 max autoskola
Díky za vysvětlení pajo ! 
-
Tomas Eybl
rumpeak píše: Opravdu oproti navaznemu úseku hranice OV okresu-Mokre Lazce pocitově vyšší kategorie. Zdá se mi, že PR byla v letáku S 24,5 a Mokré Lazce S 22,5.
Není třeba se oddávat domněnkám, po vzetí metru do ruky na mapy.cz je opravdu I/11 od Krásného Pole na západ až do Mokrých Lazců v kategorii S 22,5 a na východ až po křížení s Plzeňskou S 24,5.
jen tak info, zda už silničáři náhodou neprosekali značku:
před sjezdem na Vřesinskou, resp. před starým koncem Rudné je návěst na křižovatku směr Klimkovice ... značka je teď v době vegetačního klidu sotva vidět mezi stromky, na jaře pokud to neprosekají, tak nepůjde vidět vůbec (tento stav byl aspoň v pátek ráno, možná se to už změnilo)
před sjezdem na Vřesinskou, resp. před starým koncem Rudné je návěst na křižovatku směr Klimkovice ... značka je teď v době vegetačního klidu sotva vidět mezi stromky, na jaře pokud to neprosekají, tak nepůjde vidět vůbec (tento stav byl aspoň v pátek ráno, možná se to už změnilo)
Jako obyvatel Martinova to znám, ale je to pravdu hudba hoooodně vzdálené budoucnosti. Daleko reálnější obrysy má jiná věc, která by hodně pomohla -severní spoj.rumpeak píše:Ona Prodloužená Rudná nevyřeší ani zoufalou dopravu na Hlučín. Tu má řešit tzv. Prodloužená Martinovská, která má vést +- podél železniční trati na Opavu a napojit se na stávající II/469 blízko nádraží v Děhylovem. Od Slovanů k Růže už je to dnes totiž taky jedna souvislá kolona. Ovšem, když jsem se o ní bavil s primátorem Macurou, ani netušil že něco takového je v Územním plánu.
-
josefnovak
Ten má přece být vyvedený na Provozní a Průběžnou, takže by průjezd Martinovem od Průběžné obrovsky narostl.
U prodloužené Rudné vidím velkou výhodu, že by mohla natáhnout i dopravu, která by normálně tudy nejela.
Vybral jsem body aby byla PR o minutu rychlejší.
Vybral jsem body aby byla PR o minutu rychlejší.
- Přílohy
-
- 2019-12-22_0920.jpg (181.34 KiB) Zobrazeno 5822 x
-
- 2019-12-22_0923.png (307.63 KiB) Zobrazeno 5822 x
Byl jsem u PR asi dvě hodiny a jediný hluk na ulici Ke Skalce je slyšet ze směru "Vřesinská", takže stěny fungují senzačně. Zatroubení jsem neslyšel ani jedno (nevím, jestli nikdo netroubil, nebo to vyrušily stěny).
Ale teda pohled na ně je hrůza, sice jsou alespoň zelené, ale i tak, jejich výškou + tím, že jsou v určitých místech "do kopce" z nich dělá opravdovou dominantu. Mohlo by to obrůst břečťanem, nebo jinou zelení.
Ale teda pohled na ně je hrůza, sice jsou alespoň zelené, ale i tak, jejich výškou + tím, že jsou v určitých místech "do kopce" z nich dělá opravdovou dominantu. Mohlo by to obrůst břečťanem, nebo jinou zelení.
-
rumpeak
No ten průjezd Martinovem opravdu po otevření Severní spoje naroste o stovky %. Proto nechápu jak je možné, že stejně daleko jako příprava Severního spoje není i příprava Prodloužené Martinovské a proč za to Martinováci nebojují.josefnovak píše:Ten má přece být vyvedený na Provozní a Průběžnou, takže by průjezd Martinovem od Průběžné obrovsky narostl.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Včera první nehoda, nějaké nemehlo to opřelo o svodidla.
Po kolaudaci prý zvýšení rychlosti "až" na 110.
Po kolaudaci prý zvýšení rychlosti "až" na 110.
R48 -> D48 se podařilo!