Thomas píše:Auta se dnes udrží na silnic lépe, ale o to víc to svádí k horší jízdě. Navíc ten rozdíl není takový, zase platí že při 120 se sice lepší auto utrhne později, ale ne o tolik. 120 je prostě pořád 120.
Opět připomínám: kdo řiká, že se MUSÍ jezdit KAŽDEJ za VŠECH okolností nejvyšší povolenou rychlostí?? Je to na volbě každého, kolik si určí. Máme plno silnic, které umožňují běžně jezdit 120 km/h, stejně jako máme plno silnic, které neumožňují víc jak 70 km/h. A když nám nevadí, že na 70 km/h silnicích můžeme jet 90 km/h, proč nám náhle vadí, že na silnicích pro 90 km/h budeme moct 120 km/h? Nebo že na 120 km/h silnicích budeme moct 120 km/h?
Thomas píše:Předjíždění: na to, abych předjel auto jedoucí o 10 km/h pomaleji potřebuji vzdálenost x, na to, abych předjel za stejných podmínek stejné auto, když se pohybujeme o 30 km/h rychleji potřebuji dalších 100m, kam vidím. Potenciální protijedoucí auto se pohybuje taky o 30 km/h rychleji, tj. to vše x2. Tím se zmenšuje množství úseků, kde se dá předjíždět ...
Nechápu. Snížíme rychlost, abysme mohli lépe předjíždět?? Co je to za logiku?? Zvlášť když předjíždění (tedy vjíždění zvýšenou rychlostí do protisměru) je ze své podstaty nebezpečná činnost? Jestliže se dejme tomu (pro příklad) zvýší průměrná rychlost z 90 na 110 km/h, tak se prostě bude přejíždět méně! Jednak z důvodu, že ubyde míst, kde se dá takhle rychlé auto předjet a jednak proto, že to už nebude zapotřebí, když pojede rychleji, ne? Ono stejně většinou předjíždíme auto, které jede bezdůvodně 70-80 km/h tam, kde se dá jet 110-120 km/h a smí se tam jet 90 km/h. Takže když tohle auto (řidič) již dnes nevyužije nejvyšší povolenou rychlost 90 km/h, tak po zvýšení na 120 km/h těžko bude jezdit rychleji.
Thomas píše:Já neříkám, že jezdím vždy 90 (taky mám občas na tachometru 120 - obykle při parametru S 11,5), ale bezpečné to není.
Tak o co se tu snažíte, když sám přiznáváte, že 90 km/h vám nestačí?

Já to ale chápu že vám nestačí, protože na kvalitních silnicích I. třídy je to příliš nízká rychlost a to je to, o čem já tu celou dobu mluvim.
Ještě k té bezpečnosti: Není 90 km/h na těch kvalitních silnicích za kvalitních podmínek rychlost příliš únavná a zdlouhavá, která řidiče odláká od sledování provozu a silnice někam jinam a tím způsobí jeho nepozornost? Já než bych jel 90 km/h a koukal po krajině, jedl a ladil rádio, tak radši pojedu 120 km/h a budu se 100% soustředit na řízení a provoz a přizpůsobovat rychlost a způsob jízdy daným podmínkám.