Pro zasmání

Off-topic pokec
Odpovědět
Mike

Re: Pro zasmání

Příspěvek od Mike »

půl roku by bylo ještě pořád v pohodě
jen bych nerad prožil, že to bude první půlrok 2021....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Hlavně v tý zakázce je taky čtyřletej provoz, servis a podpora a cca třetine je jen opce na upgrade a rozšíření (nepovinná). To budou ještě dlouhý víkendový mejdany.
Například ta slavná pražská Lítačka co všecko po pirátsku zlevnila má provozní náklady zhruba 40 milionů ročně.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

jonáš píše:Například ta slavná pražská Lítačka co všecko po pirátsku zlevnila má provozní náklady zhruba 40 milionů ročně.
Co je to za kravinu? Piráti s ní neměli nikdy co do činění, Lítačku přinesla Krnda z ANO. + taky by bylo dobré říct, kolik byly provozní náklady Openkrad...
Tom od Budějc

Příspěvek od Tom od Budějc »

Tak po té, co Babiš odvolal Kremlíka kvůli "předražené" zakázce na el. dál. známky, je už snaha těch ajťáků pasé...
P_V

Příspěvek od P_V »

Není pasé. Měli by dostát svému slovu a udělat za ten víkend nějaký výstup. Čekám že s překvapením shledají, že se se asi tak o několik řádů přecenili, že maketa simulující několik hlavních funkcí je něco jiného než projít akceptací a obstát v ostrém provozu. Bylo by to od nich aspoň čestné, než že by to vyšumělo do ztracena.
kot

Příspěvek od kot »

Ne, že bych se zastával Kremlíka či kobliháře, ale absolutní souhlas s P_V !!!
KH

Příspěvek od KH »

JirkaS píše:
jonáš píše:Například ta slavná pražská Lítačka co všecko po pirátsku zlevnila má provozní náklady zhruba 40 milionů ročně.
Co je to za kravinu? Piráti s ní neměli nikdy co do činění, Lítačku přinesla Krnda z ANO. + taky by bylo dobré říct, kolik byly provozní náklady Openkrad...
Tak s Lítačkou přišli a zrealizovali to Zelení, Krnáčová o tom původně ani nevěděla. Mám to z první ruky. Praha přechodem na lítačku ušetřila cca 600 milionů korun, které by musela nakonec zaplatit Haguess/eMoneyServices, protože si nepohlídala převzetí certifikátů a nemohla vydávat sama další karty.

O provozních nákladech OpenCard nemůžu mluvit, ale lítačka byla pořízena a je provozována za nicotný zlomek ceny OC. Navíc ji má plně ve správě MHMP a může si sní dělat co chce.

I když osobně Zelné nevolím, tak tohle (až na to stupdiní jméno) považuju za jedno z největších vítězství zdravého rozumu na Magistrátu za posledních 10 let.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Já to zas tak podrobně nesledoval, ale mam dojem že se s tim tehdy chlubil i někdo od Pirátů, že to taky dělaji "přes víkend a zadarmo", ale můžu se klidně plést. Krnáčová s tim měla společný převážně to, že to nestopla a dělala si na tom svuj marleting.
A jasně že to neni taková zlodějna jako OC, taky jsme ale o deset let dál s technologiema. O to mi ale od začátku nešlo, spíš o to že reálný náklady na Lítačku jsou přes 40 milionů ročně (z oficiálních výstupů magistrátu), takže mi v zásadě nepřijde, že stovka pro celostátní systém je nějaká astronomická záležitost, jak to "eshopaři" podávaji.

"Průměrné měsíční náklady Lítačky činí 3,7 milionu Kč" http://www.praha.eu/jnp/cz/potrebuji_re ... ovozu.html
brnenskaodchyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenskaodchyt »

Při čekání na speciál s policejním zásahem jsem sestříhal malou ukázku (upoutávku), třeba Vás pobaví nebo aspoň rozesměje..

Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
https://www.youtube.com/BrnenskaOdchytova/
Geo

Příspěvek od Geo »

Kanál na Moravu má vést 30 kilometrů v tunelech. Utopie, směje se starosta
Nově navržená trasa labské větve kanálu Dunaj - Odra - Labe má vést pěti průplavními tunely, z nichž nejdelší u České Třebové by měřil bezmála dvanáct kilometrů
:lol: :lol: :lol:
Doufam, ze lode nemaji snizenou mpr v tunelech.
brnenskaodchyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenskaodchyt »

Zákrok městské policie Brno proti výtržníkovi z "Nemátedrobáček" gangu.

Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
https://www.youtube.com/BrnenskaOdchytova/
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

Trocha humoru z Německa :-)

Senzace! Řidiči objevili další pruh vpravo od prostředního pruhu
https://www.der-postillon.com/2015/02/s ... sbjX7jiD0s
Přílohy
Rechte Spur.jpg
Rechte Spur.jpg (91.6 KiB) Zobrazeno 9463 x
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Nevím, kam to dát, ale narazil jsem na zajímavou perličku .. ve vizualizaci na slovenskou D1 Hubová - Ivachnová si autor půjčil nebo ukradl záběr /nebo možná i více, nezkoumal jsem/ z vizualizace na středočeskou D3. :D
čas 0:41:
https://www.youtube.com/watch?v=dg3o-ENplZA&t=10s

a čas 20:20:
https://www.youtube.com/watch?v=vKscK9VD9mI&t=1295s
Rio13zm

Příspěvek od Rio13zm »

asi to robila jedna firma a pouzila rovnaky material
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ano, to mě napadlo, bohužel v té slovenské na začátku nevidím stejného tvůrce a na konci videa je logo někoho úplně jiného, takže fakt nevím :mrgreen:
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Nevím, jak to přesně vyrábí, ale podle mě mají nějaký program a tu dálnici z větší části skládají jako v nějaké hře. Podle mě prostě normální části nemodelují ale jenom vkládají. Viz ten záběr ihned poté na sjezd v tunelu. Nebo si to jenom domluvili, oni mají na celý úsek asi 3 vizualizace :D. Pochybuji, že by někdo na takovouhle zakázku ukradl záběr, když je to vytvářeno ke zveřejnění
Neví někdo víc o tom, jak se ty české videa tvoří? Jestli to celé modelují od nuly, tak to mě podrž.
P_V

Příspěvek od P_V »

Oboje dělali ve firmě Movisio. U D3 to sice ve videu uvedeno není, ale mají to v referencích na webu.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Aha, tak to vše vysvětluje :ok: dík.
Jinak to, že to ukradli, jsem myslel samozřejmě ze srandy ;)
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

V těchto dnech je potřeba si trochu zvednout náladu .. byť to s dopravou souvisí jen částečně ..
Pan premiér dnes informoval pana prezidenta, že bude vystavěna kompletně nová velká továrna na respirátory, která bude schopná pokrýt poptávku špičkových ochranných pomůcek ve třídě FFP3 ode všech institucí i fyzických osob na území ČR, ale bude významnou část své produkce schopna nabídnout i na export do zahraničí, což by při globálním nedostatku těchto pomůcek mělo přinést státnímu rozpočtu velké množství finančních prostředků. Výstavbou továrny bylo pověřeno Ředitelství silnic a dálnic ČR, které má mnoho zkušeností s velkými projekty. Pokud projde projektová dokumentace hladce připomínkovým řízením a nebudou-li vzneseny žádné výhrady od třetích stran, bude hotová stavba předána a spuštěna do provozu již v půlce dubna. Konkrétně v půlce dubna 2034.
Likas

Příspěvek od Likas »

Původně jsem odkaz na tento klip dal do tématu Prešova, ale tam asi znevažoval úroveň, tak ho zkusím dáti sem neb si myslím že je prostě dobrý: https://www.youtube.com/watch?v=xx15pGkRgWw
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Tak Pršov tu jest, tak dáme ZSSK:

https://www.youtube.com/watch?v=skAnPH2d-QA
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Tohle na mě vybaflo na FB: :shock: :mrgreen:
https://facebook.com/events/s/kdo-doopr ... 31/?ti=icl

Bohužel to otevírá jen přes FB, tady je text události:
➡️ Zveme vás na přednášku, kterou připravil předseda Dětí Země Miroslav Patrik, jenž se povolováním dálnic a dalších velkých dopravních staveb v ČR zabývá již od roku 1993.

❓Proč povolování dálnice D8 přes CHKO České středohoří probíhalo 16 let do roku 2012 a její výstavba 9 let do roku 2016? Naslouchají politici a úřady skutečně odborníkům?

❓Co může angažovaná veřejnost dělat, pokud chce přípravu a povolování nějaké stavby ovlivnit ve prospěch ochrany životního prostředí? Umějí spolky skutečně zablokovat jakoukoliv stavbu, na kterou ukážou? Proč se dálnice stavějí hlavně jako finanční investice a nikoliv na ochranu různých veřejných zájmů?

❓Proč si prezident Miloš Zeman myslí, že zaklepe na náhrobní kámen Dětí Země, a předseda vlády Andrej Babiš, že Děti Země kritizují dálnice jen s plezíru?

Přednáška proběhne skrz aplikaci ZOOM (netřeba stahovat), odkaz vám včas dodáme.
kot

Příspěvek od kot »

No Arame, jsi tady stránkách jeden z nejmladších, takže by jsi se mohl obětovat a zkouknout to za ostatní a jen to pak pro nás shrnout. Já bych to nedal. Byl bych z těch keců vyřízený ještě další den. Stačí občas poslouchat některé "naše" volené zástupce v parlamentu a říkám si, kde je ta která politická strana našla.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Tohle je v sekci pro zasmání ? Hysterickému jedině :-(
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Spíš jsem nevěděl, kam jinam to dát :?
Kote, budu bohužel v práci, leda zpětně ...
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“