Novináři a jejich bláboly
-
theodor less
Re: Novináři a jejich bláboly
Taky se divím reportérům "168". Támhle v Číně mají koncentráky, ale reportéři se pořád budou šťourat v pár desítkách kilometrů, které Babiš do roku 2021 slíbil, ale nepostavil.
Kdyby raději umožnili hlavě státu pravidelné rozhovory, když už ho nechtějí ani na Barrandově.
Kdyby raději umožnili hlavě státu pravidelné rozhovory, když už ho nechtějí ani na Barrandově.
Myslím, že se mohli podívat na to, které dálnice bylo v plánu postavit. Těžko říct, jak to bylo napočítáno, ale jestli se nepletu, tak většina projektů z minulého roku by se němělo stihnout dostavit. Takže reálně je to asi něco z přesunů(zahájení) 2018->2019 a 19->20. Předpokládám, že těch 180 bylo v 2017 úplné maximum (kdo by si taky do programu napsal menší číslo). Já bych od takové reportáže chtěl větší komplexnost. Pokud tedy kontrolovali volební program ANO, tak jsem tam teď dohledal, že tam je více konkrétních údajů v km. Modernizace D1, zahájené úseky, jedničky. Na modernizaci D1 dokončení 2021 například poměrně často dusili Ťoka(i Kremlíka) a musel jim opakovaně slibovat, že pokud by to bylo jinak, tak rezignuje (což by tedy po asi 7 letech ve funkci a ve volební rok stejně udělal=nepokračoval by po volbách). Teď když se zdá, že už by to něco extra nečekaného nemělo ohrozit, tak už asi není zájem.
PS.: Máme tady někde nějaké pořádné info o zahajovaných úsecích? Něco jako http://www.ceskedalnice.cz/prilohy/data.pdf
Tohle je taky pěkně objektivní reportáž, ale tak ten pořad takový je.
https://www.youtube.com/watch?v=fMBgLSs_uKM
Teda jako totálně neznalý letadel atd. se zeptám, zda není možné využívat jednu dráhu na přílety a druhá na odlety.(Obě s trasou mimo Prahu). Z hlediska času je asi při maximálním vytížení efektivnější používat dráhu na přistání i vzlet
Teda jako totálně neznalý letadel atd. se zeptám, zda není možné využívat jednu dráhu na přílety a druhá na odlety.(Obě s trasou mimo Prahu). Z hlediska času je asi při maximálním vytížení efektivnější používat dráhu na přistání i vzlet
Reportáž nekomentuji...
K dotazu. Obvykle, když jsou dvě dráhy, tak se používají jedna na vzlet a druhá na přistání. Je to daleko jednodušší na organizaci. Bohužel používat dráhy tak, aby obě trasy byly mimo Prahu je nereálné. O směru dráhy rozhoduje směr větru, vždy se jde proti němu. Ať na vzlet, tak na přistání, takže v konfiguraci Prahy bude vždy jedna trasa přes Prahu. Na některých letištích se třeba dráhy pravidelně střídají, aby se právě hluková zátěž rozložila. Tzn. od xx:xx do yy:yy je jedna dráha na přistání a druhá na vzlet a od yy:yy do zz:zz pak opačně, typicky třeba Londýn Heathrow. Ale jinde zase vzhledem ke konfiguraci drah je provoz vždy celý den stejný, neboť omezí zbytečné pojíždění po letišti, typicky třeba Budapešť.
Doufám, že jsem to napsal srozumitelně, kdyby ne, na doplňující otázky jsem k dispozici
K dotazu. Obvykle, když jsou dvě dráhy, tak se používají jedna na vzlet a druhá na přistání. Je to daleko jednodušší na organizaci. Bohužel používat dráhy tak, aby obě trasy byly mimo Prahu je nereálné. O směru dráhy rozhoduje směr větru, vždy se jde proti němu. Ať na vzlet, tak na přistání, takže v konfiguraci Prahy bude vždy jedna trasa přes Prahu. Na některých letištích se třeba dráhy pravidelně střídají, aby se právě hluková zátěž rozložila. Tzn. od xx:xx do yy:yy je jedna dráha na přistání a druhá na vzlet a od yy:yy do zz:zz pak opačně, typicky třeba Londýn Heathrow. Ale jinde zase vzhledem ke konfiguraci drah je provoz vždy celý den stejný, neboť omezí zbytečné pojíždění po letišti, typicky třeba Budapešť.
Doufám, že jsem to napsal srozumitelně, kdyby ne, na doplňující otázky jsem k dispozici
Jo to už dává smysl, nedošlo mi, že to ovlivňuje vítr.
Co jsem četl, tak by prý měla dráha sloužit hlavně na vzlety. A ty jsou podle mě většinou směrem od Prahy(letěl jsem v životě dvakrát a pokaždé když jedu okolo letiště, tak u Prahy přistávají letadla.)
Pokud by se tedy vítr otočil, tak by šlo teoreticky na tu novou dráhu přilétat a z té staré vzlítat.
Pak má tedy Suchdol vlastně jenom ten koridor, ale reálně se používat pravidelně nebude.(opravy atd.)
Suchdol má problém s letištěm, s okruhem. Asi by bylo nejlepší Suchdol zrušit
Co jsem četl, tak by prý měla dráha sloužit hlavně na vzlety. A ty jsou podle mě většinou směrem od Prahy(letěl jsem v životě dvakrát a pokaždé když jedu okolo letiště, tak u Prahy přistávají letadla.)
Pokud by se tedy vítr otočil, tak by šlo teoreticky na tu novou dráhu přilétat a z té staré vzlítat.
Pak má tedy Suchdol vlastně jenom ten koridor, ale reálně se používat pravidelně nebude.(opravy atd.)
Suchdol má problém s letištěm, s okruhem. Asi by bylo nejlepší Suchdol zrušit
Za Maďarsko mluvit nemůžu, ale v Polsku je to už několik týdnů v médiích asi nejpropíranější téma, takže o čem jiném by se mělo v ČR psátkrtek700 píše:K těm koncentrákům to skoro vypadá, že je mají v Polsku a hlavně v Maďarsku, podle toho, jaké informace tady máme. Kromě porovnání km s ČR tedy vidím vždy jenom problémy obou zemí hlavně s EK.
-
1975
krtek700 píše: Suchdol má problém s letištěm, s okruhem. Asi by bylo nejlepší Suchdol zrušit
Minimálně mu "dočasně" omezit benefity toho, že je součástí Prahy - jako třeba MHD apod.
Z celého srdce se omlouvám ČT
. Tohle je nejlepší novinářský počin za poslední dobu.
Babiš nadává zeleným aktivistům kvůli D1, osobní zájem však zamlčel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babi ... lcel-87029
Přitom ještě včera byla Precheza v problémech(autor stejný), protože chce Unie nějak omezit tu bělobu
. Tak potřebuji nutně rozšiřovat výrobu, nebo bude menší spotřeba a výrobu naopak budu snižovat. Nějak mi tam oboje najednou nepasuje.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babi ... lobe-86889
PS.: Ví někdo podle čeho bývalý ministr expert Prachař odhaduje případně stavbu dálnice až za 30 let?
Babiš nadává zeleným aktivistům kvůli D1, osobní zájem však zamlčel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babi ... lcel-87029
Přitom ještě včera byla Precheza v problémech(autor stejný), protože chce Unie nějak omezit tu bělobu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babi ... lobe-86889
PS.: Ví někdo podle čeho bývalý ministr expert Prachař odhaduje případně stavbu dálnice až za 30 let?
-
theodor less
Začne Babiš říkat :" vy jste ti novináři ze seznamzprávy.cz, co vedou štvavou kampaň"?krtek700 píše:Z celého srdce se omlouvám ČT.
Asi ne. Babiš považuje za štvavé reportáže jenom ty pravdivé.
Ty jseš neuvěřitelnejtheodor less píše:Začne Babiš říkat :" vy jste ti novináři ze seznamzprávy.cz, co vedou štvavou kampaň"?krtek700 píše:Z celého srdce se omlouvám ČT.
PS.: Jsem jediný, kdo úplně nechápe smysl jeho reakcí?
Jinak jestli se nepletu, tak reportérům ze Seznamu něco takového říká pravidelně.
-
theodor less
Kde jsou ty časy, kdy novináři hodnotili politiky.krtek700 píše:Jinak jestli se nepletu, tak reportérům ze Seznamu něco takového říká pravidelně.
Přesně tak, teď je kádrují a většinou na ně mají už předem názor, který také řádně promítnou.theodor less píše:Kde jsou ty časy, kdy novináři hodnotili politiky.
Já jsem dříve četl komenty pana Theodora i několikrát, abych pochopil jak je to myšleno a stejně jsem to většinou nepochopilkrtek700 píše:Ty jseš neuvěřitelnej, geniální reakce na cokoli.
PS.: Jsem jediný, kdo úplně nechápe smysl jeho reakcí?
Dnes už zejména ty delší komenty většinou nečtu, protože mě nebaví luštit mnohoznačné šifry.
Nejseškrtek700 píše:PS.: Jsem jediný, kdo úplně nechápe smysl jeho reakcí?theodor less píše:Začne Babiš říkat :" vy jste ti novináři ze seznamzprávy.cz, co vedou štvavou kampaň"?krtek700 píše:Z celého srdce se omlouvám ČT.
Někdy mi reakce Theodora přijdou velice trefné, jindy je nechápu a jindy mě přijdou naprosto mimo, ale občas taky opravdu tápu, co tím chtěl básník říct
-
1975
holt, haiku není pro každýho:o)
-
theodor less
Už jsem se tady párkrát pobavil a ocenil vtipnou hlášku. Tahle je jedna z nich.1975 píše:holt, haiku není pro každýho:o)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/exmi ... paign=null
Tady je video z rozhovoru s Kremlíkem o tom "sledování" s Kroupou.
Ten článek ráno byl vlastně proti tomuhle ještě kvalitní.
Tady je video z rozhovoru s Kremlíkem o tom "sledování" s Kroupou.
Ten článek ráno byl vlastně proti tomuhle ještě kvalitní.
Jé, kéž by Plzeňskou pobočku následovaly i moravské pobočky a vykašlaly se na dálnice
https://www.zemedelec.cz/deti-zeme-vyhr ... omazlicku/
A není to Babiše, že bychom mohli očekávat na Seznamu článek, že si stěžují na ekology jenom pro to, že bojovali proti jeho drůbežárně?Aram96 píše:Jé, kéž by Plzeňskou pobočku následovaly i moravské pobočky a vykašlaly se na dálnice![]()
Jak znám Seznam tak by z Dětí Země udělali chvilkaře bojující za demokracii, i kdyby to Babiše nebylo (kdo že čtenářů si to dohledá že?) Zrovna DZ ale věřím, že jim jde fakt o boj proti velkochovům drůbeže a ne proti trestně stíhanému premiérovi.
Máme tu kousek od nás také jednu drůbežárnu a nechápu, jak něco takového vůbec může být legální.
Máme tu kousek od nás také jednu drůbežárnu a nechápu, jak něco takového vůbec může být legální.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Protože vejce za 3,- a prsa za 100,-
Tak jsem před dvěma měsíci jsem obětoval lekci jazykového kurzu, abych se mohl v Bohnicích zúčastnit "Diskusního setkání" občanů Prahy 8, tedy té severozápadní části, která je ohrožena kumulovaným vlivem výstavby R218-219 a Paralelní dráhy na Ruzyni. Domníval jsem se, že to bude představení projektů a poté diskuse pro/proti, i když organizátor Nad Drahaňským údolím, o.s. napovídal o něčem jiném. Byl jsem trochu v šoku, byl to brainstorming za účasti zástupkyně spolku, hygienika, zastupitelky z Jesenice a pana Gasioroviče, jako hrdiny - autora pořadu nedej se. Pro mne zajímavé bylo především vystoupení zast Jesenice, která tvrdila /věřím jí, ač nemám možnost si její tvrzení ověřit/, že jižní část obchvatu , byla kvůli nevyhovění měření hluku zkolaudována snad až na konci roku 2018. Jediné co trochu znevěrohodnilo její líčení, bylo tvrzení, že Ústavní soud, ke kterému se odvolali vynesl těsně před vánocemi negativní rozsudek (prý aby to ve Vánočním ruchu uniklo pozornosti veřejnosti). Ač mám o soudnictví u nás své pochyby, v případě ÚS mi toto připadlo úsměvné.krtek700 píše:Tohle je taky pěkně objektivní reportáž, ale tak ten pořad takový je.
Zbytek byly tendenční informace, házení čísly z projektu. Některé věci jsem si zapisoval abych se na ně v "diskusi" zeptal. Jednalo se především o čísla týkající se 24hod provozu této části /100 tis vozidel/ a především provozu na MÚK ČImice( 22 tis). Na můj dotaz, kde se tato frekvence vezme a především, kde jezdí nyní, jsem nedostal odpověď jinou, než že takto je to v projektu /předpokládám, že menší část je nově generovaná, zbytek přesun z jižní spojky D8,10,11 > D6,5,4 a tunelu Blanka pro vnitroměstskou dopravu IAD/. Tudíž ulehčení exponovaných částí komunikací vedoucích v městské zástavbě. Ohledně místně generované dopravy Kobylisy, Bohnice, Čimice je zřejmé, že nyní vozidla jezdí přes Kobyliské nám., což je v některých dnech opravdu za trest. Vůbec celá tangenta přes Ďáblice a Prosek je při kalamitě na Liberecké ucpaná, a to i pro vozidla jedoucí mimo směr do centra. Nicméně diskuse o argumentech nebyla na pořadu dne. Opět zmíněna alternativa mostu přes Vltavu z prostoru západně od ZOO, ač přizvaným dopravním expertům musí být jasné, že významnou kapacitu není k mostu jak přivést (tedy ani obytnou částí Troja, tak přes Bohnice s velkým výškovým rozdílem).
O paralelní RWY na Ruzyni o bylo ještě horší, neb%t zde nebyl jediný zástupce pořadatele, který by alespoň trochu do problematiky viděl/ myslím nejen technické, ale i provozní a ekonomické/. K tomu hysterický projev 70leté obyvatelky Bohnic a 1000 vzletech denně, a probděných nocích se stovkami startů. Vzhledem k tomu, že 45 let létám a zajímám se o výše zmíněné aspekty letecké dopravy, domníval jsem se, že by bylo přínosné účastníky (cca 70) seznámit s provozem paralelních drah (a to nejen s dedikovaným provozem, ale především se smíšeným - zvyšujícím kapacitu ve špičkách), SID a STAR což jsou standartní přístrojová přiblížení a odlety, které např v případ Bohnic znamenají, že celé řada letadel vůbec nepřekoná při vzletu na východ tok Vltavy atd. Návrh jak odlehčit Ruzyni lety do Pardubic nebo Českých Budějovic už byly úplně mimo, protože to se i přes masivní intervence státu v řádu stamilionů nedaří ani v mikro měřítku. /V ČB to bude si ještě větší průšvih, možná i na zavření/. Argumentace o zlepšování hlukových parametrů, možnosti koncentrace provozu do denních hodin, omezení nočních letů, snížení emisí motorů u nových typů letadel taktéž nezabraly. Pořadatelé nebyli argumentům přístupni, tento pořad, kdy vlastně autor určuje jaký prostor a kterým argumentům dá vyhovuje nejvíc, protože je bezkonfliktní a bez konfrontace s realitou. A to je i problém pořadu Nedej se.
No závěr byl takový, že příště už si ten masochismus odpustím..
Tak dneska ve 168 byla zakázka na eznamky už prý jen "údajně předřazena". A Kremlík údajně shodou okolností předal info o úplatků stejný den, jako začala kauza e-shop.
Pídil se vůbec někdo z novinářů, proč to oznámil toho 14? Na Seznamu shodu dat Kroupa úplně zamlčel.
Pídil se vůbec někdo z novinářů, proč to oznámil toho 14? Na Seznamu shodu dat Kroupa úplně zamlčel.
-
theodor less
Tvý srdce hoříkrtek700 píše:Tak dneska ve 168 byla zakázka na eznamky už prý jen "údajně předřazena".
A tělo chřadne touhou
Mozek se bouří
jen myšlenkou pouhou: už píšou jen údajně.
Musím tě zklamat: Termín "údajně" se musí použít v případě, kdy o její předraženosti nerozhodl soud. O Rathovi psali že "měl" vzít úplatek, až po rozsudku psali, že vzal úplatek.
-
1975
Theo, báseň pěkná, nepřihlásíš se třeba na Pražské vajíčko?
)
Ale...ten Krtkův point je jinde - když "to" vypuklo, měla jistá část médií hned a zcela jasno...a psala/říkala, že JE TO NĚKOLIKRÁT předražené, a požadovala div ne Kremlíkův lynč...
Já neříkám, že to byla zakázka na metál, ale většinou ty rychlé polní soudy taky nejsou nejlepší.
Svět prostě není tak černobílý.
Ale...ten Krtkův point je jinde - když "to" vypuklo, měla jistá část médií hned a zcela jasno...a psala/říkala, že JE TO NĚKOLIKRÁT předražené, a požadovala div ne Kremlíkův lynč...
Já neříkám, že to byla zakázka na metál, ale většinou ty rychlé polní soudy taky nejsou nejlepší.
Svět prostě není tak černobílý.