I/73 obecně
-
Tomas 1975
Re: [D43] Obecně
Odpovědi na výše položené otázky:
Příčný profil dálnice v koruně je 28,5 m. Takovýto profil měl být na celé délce plánované dálnice vyjma ,,úseku Čtyřmostí" a podobného projektu na území Sovích hor.
Stavební deníky se nikde nedochovaly (Německo a ČS, nevím jak v Rakousku).
Existují pouze opisy deníků z akcí, které se přeúčtovávaly protektorátu (nepodstatné)….
Stavba byla pouze přerušena...Vítězství Velkoněmecké říše se nekonalo...Nebylo tedy co znovu zahajovat... Dostavovat...
Právní věci jsem zde několikrát popisoval... Stačí prolistovat stránky zpět...
Příčný profil dálnice v koruně je 28,5 m. Takovýto profil měl být na celé délce plánované dálnice vyjma ,,úseku Čtyřmostí" a podobného projektu na území Sovích hor.
Stavební deníky se nikde nedochovaly (Německo a ČS, nevím jak v Rakousku).
Existují pouze opisy deníků z akcí, které se přeúčtovávaly protektorátu (nepodstatné)….
Stavba byla pouze přerušena...Vítězství Velkoněmecké říše se nekonalo...Nebylo tedy co znovu zahajovat... Dostavovat...
Právní věci jsem zde několikrát popisoval... Stačí prolistovat stránky zpět...
- Přílohy
-
- 03 Příčný profil.jpg (182.55 KiB) Zobrazeno 7292 x
ta kontinuita prava tu bude.... uvedomte si, ze i za valky si nekdo postavil treba RD a po valce tedy se muselo v obou statech resit to, ze sice je potreba zrusit zrudne zakony o zidech, koncentracich apod... ale bezny zivot musi pokracovat kontinualne.... tedy vpodstate vsechny akty stavebniho prava v cele evrope rozhodne nezanikly s koncem valkyMike píše:myslím, že tu nebyla právní kontinuita s protektorátem
tu stavbu 100% zahajoval německý stát ne československo v jakékoli podobě
čili byla-li jen přerušena, pak by ji musela dobudovat SRN
a u nich právní kontinuita s říší bude taky všelijaká...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Myslím, že tato stavba padla Československu do klína podobně jako Polsku území východně od Odry a Nisy apod.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
Tomas 1975
Opět stačí prolistovat stránkami zpět a odpověď tam je...
Zákony o stavbě a vyvlastnění pozemků (každý zvlášť) přijal parlament druhé republiky...
Po válce se zákony z období nesvobody 10/1938 - 5/1945 jmenovitě rušily...
Tedy pokud není ve jmenovaném seznamu platí....
Ani jeden z těchto nebyl zrušen....
Stačí pročíst starší stránky...
Zákony o stavbě a vyvlastnění pozemků (každý zvlášť) přijal parlament druhé republiky...
Po válce se zákony z období nesvobody 10/1938 - 5/1945 jmenovitě rušily...
Tedy pokud není ve jmenovaném seznamu platí....
Ani jeden z těchto nebyl zrušen....
Stačí pročíst starší stránky...
-
theodor less
V přípravě D43 dosud není definitivně rozhodnuto o trasování jižní části v úseku Brno-Bořitov, protože probíhá aktualizace Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje, u které se předpokládá její schválení krajským zastupitelstvem letos v září. Záměr trasování severní části v úseku Bořitov-Svitávka(včetně napojení na D35) byl schválen Centrální komisí MD ČR na konci listopadu 2019, s tím, že tento úsek bude v kategorii S (tj. s maximální rychlostí 110 km/hod) a bude veden po stávajícím tělese tzv. Hitlerovy dálnice. Na základě tohoto rozhodnutí probíhá příprava zpracování projektové dokumentace pro územní rozhodnutí.StavošUskanski píše:Objevuje se označení "S43". Došlo k nějaké změně v označení? Poslední co jsem zaznamenal byla změna na silnici 1. třídy + značka SMV.
-
StavošUskanski
Vzhledem k tomu, že kategorie S 43 se tam asi stavět nebude, nadále toto označení beru jako neoficiální. A to kvůli odlišení od staré I/43. Měl jsem pocit, že už jsme to dořešili.
-
Tomas 1975
Minulý týden jsem nejmenovanému ing. který se podílí na přípravě 43 poskytoval určité informace ohledně původní stavby..... Vypadá to to 95% na 21,5...Tedy na sever od Svitávky...
-
StavošUskanski
21,5 - tedy přesná polovina
?
Tak hlavně, když to bude 2+2 alespoň..
Pletete jméno komunikace s kategorií.
Tomáši, myslíš jako že původní stavba vypadá na 21,5 nebo budoucí stavba S43 vypadá na S 21,5 ? Asi to druhé, že ? Původní stavba je D 26 nebo D 28 ne ?Tomas 1975 píše:Minulý týden jsem nejmenovanému ing. který se podílí na přípravě 43 poskytoval určité informace ohledně původní stavby..... Vypadá to to 95% na 21,5...Tedy na sever od Svitávky...
Já osobně beru jako výhru kteroukoli z kategorií (S 15,5/110, S 21,5/110, S 26,0/130), ovšem jestli původní těleso postačí i na plnohodnotnou dálnici, nevím, proč by se měla stavět jen se zálivy, když by náklady navíc byly do řekněme 20%. Na chlup stejný případ je v Bílině, pokud 2-pruh tunel vyjde na 5,1 mld a 4-pruh na 6,8 mld, je si myslím volba jasná
Sakra vždyť to je napsané hned v úrvním příspěvku nahoře na této straně. Je k tomu i moc pěkný obrázek příčného řezu.
-
Tomas 1975
Souhlas se Sauce, vše výše a na další otázky najdete odpověď na předchozích stranách (nic osobního proti Aramovi)…. Při kategorii 21,5 nám po stranách zbyde menší taneční parket.... Kategorie 26 se tam vleze taky....
I pokud by se muselo přisypávat do stran (teoreticky) tak to nebude tak hrozné protože svahy jsou 1:2 s postupným přechodem na 1:3 (pro lepší začlenění stavby do krajiny)...Není třeba tedy dosypávat extrémní množství zeminy....Teoreticky....
Problém v úseku od Lysic po Chornice představují pouze dvě stoupání (klesání) a to u Derflíku (4,758%) stačí prohloubit zářez... a u Chrudichrom 4,9628% kde původní těleso bude stejně tvořit bariéru proti hluku a dálnice půjde v nové trase.... Směrové oblouky jsou minimálně 3 000 m takže OK....
I pokud by se muselo přisypávat do stran (teoreticky) tak to nebude tak hrozné protože svahy jsou 1:2 s postupným přechodem na 1:3 (pro lepší začlenění stavby do krajiny)...Není třeba tedy dosypávat extrémní množství zeminy....Teoreticky....
Problém v úseku od Lysic po Chornice představují pouze dvě stoupání (klesání) a to u Derflíku (4,758%) stačí prohloubit zářez... a u Chrudichrom 4,9628% kde původní těleso bude stejně tvořit bariéru proti hluku a dálnice půjde v nové trase.... Směrové oblouky jsou minimálně 3 000 m takže OK....
Však já o tom vím, uklidni se. Jenže v tom sterém plánu je SDP 4 nebo 5 metrů, tudíž jsem nevěděl, jak to napsat. Jen by mě prostě zajímalo, když je těleso nachystáno i na D 26,0, proč se to tak nepostaví. Stejně se to nebude stavět dříve jak za 10 let. O tom jsem psalSauce píše:Sakra vždyť to je napsané hned v úrvním příspěvku nahoře na této straně. Je k tomu i moc pěkný obrázek příčného řezu.
Tomas 1975: díky za upřesnění, o vedení u Chrudichrom vedle tělesa vím, myslím, že by to tak mělo být i okolo Sudic, nebo se o tom uvažovalo, ovšem by se pak nevyužil ten postavený most
Každopádně bude určitě lepší mít S 21,5 než S 15,5, o tom žádná. Už jsem si bohužel zvykl na to, že kolikrát stavba bez odstavných "ekonomiku udělá", ale s odstavnými nikoli
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Nemůže ta užší plánovaná šířka oproti tehdejší rozestavěné souviset s nutností svodidel a protihlukových stěn ? S těmi se před osmdesáti lety přece jen nepočítalo.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Podle obrázku příčného řezu ne. Dnešní SDP je o půl metru užší, než to co se mělo stavět, navíc na nezpevněné krajnici i za ní jsou 2 metry. Tam se klidně svodidla vejdou. Navíc dnes by se ukrojila část z již zmíněného SDP, posunuly se tím i jízdní pásy a po stranách by bylo ještě více místa. Problém bych viděl spíš na SO.
-
Tomas 1975
Sauce má pravdu u SO - tedy stavebních objektů je to problém.... Pokud je most přesypaný tak je (mělo být) těleso 28,5 m...
Pokud je tam desková konstrukce tak ta je pouze 24,5 m - tedy přes most nepokračuje nezpevněná krajnice... A v některých případech je i mírně zúžena zpevněná krajnice....
Upřímně - stejně se všechny deskové konstrukce musejí poslat k zemi... Někde půjde možná využít křídla... Možná...
Pokud by byl dostavěn některý z velkých mostů (běžných - ne Čtyřmostí) tak tam byla pouze metrový odstavný pruh...
Pokud je tam desková konstrukce tak ta je pouze 24,5 m - tedy přes most nepokračuje nezpevněná krajnice... A v některých případech je i mírně zúžena zpevněná krajnice....
Upřímně - stejně se všechny deskové konstrukce musejí poslat k zemi... Někde půjde možná využít křídla... Možná...
Pokud by byl dostavěn některý z velkých mostů (běžných - ne Čtyřmostí) tak tam byla pouze metrový odstavný pruh...
Aram píše ... Jen by mě prostě zajímalo, když je těleso nachystáno i na D 26,0, proč se to tak nepostaví. Stejně se to nebude stavět dříve jak za 10 let...
Souhlasím a ptám se, proč pro územní řízení neuvažovat s touto větší šířkou a za X let při stavebním řízení to teprve nepřizpůsobit novým ekonomickým propočtům. Aram i já bychom určitě byli spokojeni.
Navíc spousta řidičů včetně mně se na trase z Brna do Svitav často tlačí vedle přes Poličku a snižujeme tak umělé ukazatele.
Souhlasím a ptám se, proč pro územní řízení neuvažovat s touto větší šířkou a za X let při stavebním řízení to teprve nepřizpůsobit novým ekonomickým propočtům. Aram i já bychom určitě byli spokojeni.
Navíc spousta řidičů včetně mně se na trase z Brna do Svitav často tlačí vedle přes Poličku a snižujeme tak umělé ukazatele.
A co tím konkrétně objíždíte?Atos píše: Navíc spousta řidičů včetně mně se na trase z Brna do Svitav často tlačí vedle přes Poličku a snižujeme tak umělé ukazatele.
Asi nejsem standardní řidič a rád jedu občas pro změnu jinou trasou. Konkrétně zde při cestě z HK do Brna se někdy vyhýbáme Svitavám a již v Litomyšli odbočují z hlavní a jedu přes Poličku a napojují se za Letovicemi. Někde to je sice přes "kotáry", ale třeba z Litomyšle do Poličky je to super a objedu silný provoz.
Atosi, berme to tak, že intenzity nyní jsou na 3-pruh, takže můžeme být rádi, když zde bude 4-pruh alespoň se zálivy, tady se totiž moc nenosí pohled "dopředu"
Ne, myslím, že opravdu na severní části S43 bude S 21,5 hromadu let stačit. Moje otázka se netýkala intenzit, ale rozdílu nákladů oproti plnohodnotné dálnici, protože jak jsem psal, když by ten rozdíl byl malý, řekněme 10%, tak je to logicky na plnohodnotnou dálnici, protože se stejně bude stavět kdoví kdy ... Souhlas s myšlenkou, že připravovat by se mohlo na D 26,0 a případně to za 10 let před výstavbou upřesnit, když by nebyly peníze, ale už teď to hned zarazit je škoda. Znova zdůrazňuju, POKUD nejsou náklady na D 26,0 znatelně vyšší než S 21,5.
Ne, myslím, že opravdu na severní části S43 bude S 21,5 hromadu let stačit. Moje otázka se netýkala intenzit, ale rozdílu nákladů oproti plnohodnotné dálnici, protože jak jsem psal, když by ten rozdíl byl malý, řekněme 10%, tak je to logicky na plnohodnotnou dálnici, protože se stejně bude stavět kdoví kdy ... Souhlas s myšlenkou, že připravovat by se mohlo na D 26,0 a případně to za 10 let před výstavbou upřesnit, když by nebyly peníze, ale už teď to hned zarazit je škoda. Znova zdůrazňuju, POKUD nejsou náklady na D 26,0 znatelně vyšší než S 21,5.
Psal jste původně "z Brna do Svitav"Atos píše:při cestě z HK do Brna se někdy vyhýbáme Svitavám
To už tu je xkrát...Aram96 píše:ale rozdílu nákladů oproti plnohodnotné dálnici, protože jak jsem psal, když by ten rozdíl byl malý, řekněme 10%, tak je to logicky na plnohodnotnou dálnici, protože se stejně bude stavět kdoví kdy ... POKUD nejsou náklady na D 26,0 znatelně vyšší než S 21,5.
A obávám se, že to tady bude ještě mnohokrát... 
Matezs: Sorry za překlep ...
Ohledně těch intenzit: na prezentaci ZÚR JMK zaznělo, že se aktuální intenzity počítají vždy na hranicích kraje. Pokud je to pravda, tak by se intenzity v severojižním směru měly počítat nejenom na I/43, ale i II/365, II/362 atd.