Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
A druhá věc je, co už je omezení a co ještě ne. Pokud někomu "vlítnu před kapotu", tak to omezení bezesporu je, pokud ale začnu předjíždět a po cca 15 sec mě někdo dojede a musí zpomalit, tak to je omezení, nebo není?
Ano, je to omezeni ega a to se u nás trestá flaškou do okna (nepodminečně), nebo zabitím (s podmínkou).
do 30kmh jen klakson a přední traverza, nad 30kmh klakson a brzdyvaclav píše:Mike píše:ale nějak jste z toho vynechal to bránění předjížděníMPMP píše:Termín "bezdůvodně pomalá jízda" neznám. ...![]()
za to já považuji právě to, že jedu 130 dle GPS a vjede mi tam pilot s Felicií, se zařazenou 5 a 80kmh
ono to na ní samozřejmě tak nezrychluje, jako na 3, jenže škodováci prostě neřadí
aha, VAM tam vjede... a co v takovych pripadech delate?
přeci jen ty pytle něco stojej
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
pokud někomu vlítnu před kapotu, tak je to ohrožení, těch 15sec je omezeníMPMP píše:A druhá věc je, co už je omezení a co ještě ne. Pokud někomu "vlítnu před kapotu", tak to omezení bezesporu je, pokud ale začnu předjíždět a po cca 15 sec mě někdo dojede a musí zpomalit, tak to je omezení, nebo není?
Dnešní situace v Praze. Řidič tranzitu si to hasí po hlavní (skoro v centru města) řekl bych víc než padesátkou. Z vedlejší ulice mu to tam střihne týpek s oktávkou tak, že řidič tranzitu musel fakt na brzdy. Právem byl na něj nasranej a troubil. Řidič oktávky hned zajel ke kraji buď aby mu uhnul, nebo tam chtěl zaparkovat. Jestli se mu omlouval nevim. Tranziťákovi to nestačilo, zajel vedle něj a pokračoval v troubení a ještě k tomu začal řvát a nadávat. Po chvilce vystoupil z dodávky a se širokejma ramenama vyrazil na řidiče oktávky. Dostal od něj dvě tři facky, sklesle se vrátil do tranzitu a odjel.
Trochu mi to připomělo úvodní seminář divadelní hry "Vyšetřování ztráty třídní knihy", kdy L.Smoljak šel vyřešit nekázeň kulisáka a vrátil se na jeviště s oteklou tváří
Trochu mi to připomělo úvodní seminář divadelní hry "Vyšetřování ztráty třídní knihy", kdy L.Smoljak šel vyřešit nekázeň kulisáka a vrátil se na jeviště s oteklou tváří
Kdysi před lety jsem viděl něco podobného z tramvaje na Ohradě - v ucpané Želivského ulici hodil před kamion s kontejnerem (kdyby už bylo přestěhované nákladové nádraží, nemotal by se tam
) myšku Golf. Kamion na něj začal docela agresivně najíždět a ještě houkat sirénou, načež z Golfu vylezl docela udělaný chlápek, skočil na stupátko a pokusil se dát kamioňákovi otevřeným okénkem pěstí. Ten se jen odklonil kousek od okna z dosahu a když Golfista seskočil a už to vypadalo, že se vrátí do svého auta, přesně ho trefil plivancem, načež si Golfista zopakoval neúspěšný pokus o úder pěstí oknem. Nevím jak to nakonec dopadlo a kdo vlastně "vyhrál", tramvaj v tu chvíli vyrazila vpřed.
Jo. Přesně to omezení ega, jak se píše nahoře, ale nikoli ve smyslu zákona. Před patnácti sekundama o nějakym rychlíku za obzorem ten předjíždějící ještě nic nemoh tušit.Mike píše:těch 15sec je omezení
Asi bude na čase si pořídit taky tank, ale s traverzou dozadu
Na běžné osobáky, které mezi tlačiči převažují, stačí trochu pevnější auto s tažným hákemjonáš píše:...Asi bude na čase si pořídit taky tank, ale s traverzou dozadu
O kouli ani nepiště, už jsem zas musel značku připáskovat ke zbytku podložky .. voni na to tahouni při couvání furt zapomínaj. 
Kdo z vás se tam poznal?
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... -zver.html
Určitě to nedělají schválně! Já se jednou rozjížděl do kopečka a nějak mi to podklouzlo a zlomil jsem koulí autu za mnou podložkujonáš píše:O kouli ani nepiště, už jsem zas musel značku připáskovat ke zbytku podložky .. voni na to tahouni při couvání furt zapomínaj.
Přední podložka pod RZ je to první, co z nově nabytého auta sundavám. Do registrační značky udělám čtyři díry, do každého rohu jednu, koupím čtyři nerez samořezný šrouby a šup s nima přímo do nárazníku. Němci takhle jezdili už před dvaceti lety a asi vědí pročjonáš píše:O kouli ani nepiště, už jsem zas musel značku připáskovat ke zbytku podložky .. voni na to tahouni při couvání furt zapomínaj.
... 26 řidičů nás podjelo zprava....Pája K píše:Kdo z vás se tam poznal?
a jeje, proč asi? Protože řidič Blesku asi nejel tak předpisově, jak o sobě tvrdí. Když je vpravo místo, jezdím vpravo. A když vpravo není místo, nemůže mě nikdo podjet. Zkrátka senzace za každou cenu.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zas..ní provokátéřiPája K píše:Kdo z vás se tam poznal?
Navíc sami porušují zákon, tím, že nejedou vpravo.
Tak chtěli senzaci no, navíc ještě blesk
R48 -> D48 se podařilo!
Musím zaklepat ale poslední dobou se mi krizové situace vyhýbají obloukem. Možná to je tím že jsem tak opatrný že myslím snad za všechny účastníky provozu.
Video z Brna: http://www.youtube.com/watch?v=75GOg-bK8hE - Raději zastavím než někoho přehlédnout.
Video z Brna: http://www.youtube.com/watch?v=75GOg-bK8hE - Raději zastavím než někoho přehlédnout.
Tak já žiju v domnění, že v tomto případě je řidič zastavit povinen. Nebo aspoň já to tak dělám.
Zákon č. 361/200 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů:MPMP píše:Termín "bezdůvodně pomalá jízda" neznám.
§18 Rychlost jízdy
(2) Řidič nesmí
a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.
Je tam toho víc, o čem nemá mnoho řidičů potuchy
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
A co je bezdůvodně pomalá jízda?Je to když se řidič necítí na vyší rychlost?Nebo je to,že pojedu schválně pomalu?
Když se necejtim nebo bych nerad huntoval auto, tak je to důvodný. Bezdůvodný je, když ti prďoši proti padesátce v Praze jezděj po jižní spojce třicet 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Třeba se taky necítí, nebo jedou na jen tři válce, v případě HTP na dva. 
R48 -> D48 se podařilo!
Tak jistě, "mně se zrovna chtělo jet pomalu" je vlastně taky důvod 
děkuji kolego, je vidět že všichni osatní jsou již plně zaslepeni propagandoumartini píše:Zákon č. 361/200 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů:MPMP píše:Termín "bezdůvodně pomalá jízda" neznám.
§18 Rychlost jízdy
(2) Řidič nesmí
a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.
Je tam toho víc, o čem nemá mnoho řidičů potuchy![]()
"pomalu=bezpečně"
což bohužel
a, není pravda
b, odporuje zákonům
Jasně,hlavně těm fyzikálním. 
novinari tvrdi, ze jeli predpisove. berme to jako fakt. me osobne se obcas stava, ze jedu asi 10-20 vterin vlevo a vpravo je volno - to jsou ty kamiony dale od sebe. nicmene at je to jak chce, byt pri rychlosti kolem 100km/h a vic cca metr za autem JE proste tupost a buranstvi v jakekoliv situaci, ktere by se melo tvrde trestat. to je takovy problem prijet do cile o 30 vterin pozdeji?Martin z Ostravy píše: Zas..ní provokátéři
Navíc sami porušují zákon, tím, že nejedou vpravo.
Tak chtěli senzaci no, navíc ještě blesk
dovolii jsem si opravit citaci
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to Blesk, ti si můžou tvrdit cokoliv a věřit jim nebudu.vaclav píše: novinari tvrdi, ze jeli predpisove. berme to jako fakt. me osobne se obcas stava, ze jedu asi 10-20 vterin vlevo a vpravo je volno - to jsou ty kamiony dale od sebe. nicmene at je to jak chce, byt pri rychlosti kolem 100km/h a vic cca metr za autem JE proste tupost a buranstvi v jakekoliv situaci, ktere by se melo tvrde trestat. to je takovy problem prijet do cile o 30 vterin pozdeji?
Viděl jsem co jsem viděl, stačilo mi.
To s tou bezpečnou vzdáleností je pravda
R48 -> D48 se podařilo!