Cyklisté a vše kolem...
Re: Cyklisté a vše kolem...
Aha, tam je to do kopce, tak to by asi šlo. A tam se má změnit hlavní na "rovně"?
Ano, je dulezite nasmerovat co nejvic cyklisty mezi auta. A pak si stezovat, ze tam nikdo nejezdi. A prijit s resenim. Omezit auta.
Asi úplně nechápu na co je to reakce, ale pokusím se reagovat obecně; důležité je, aby cyklistická infrastruktura nebyla méně uživatelsky přívětivá, než jet společně s auty. Bohužel to takto často je (hup na chodník, hup z chodníku, vyhnout se lampě, dát přednost na kdejakém vjezdu do dvora, překodrcat dlažbu, prokličkovat louže a bláto...). Většina "cykloopatření" je jen aby něco bylo a cílí převážně na skupinu výletníků. Na ty co jedou odněkud někam a řeší také čas přepravy převážně kašle...
Tak jako jestli si tohle někdo představuje jako pohodu, tak to má u mě velký obdiv. Já bych tímhle místem na kole nejel. A proč by měl zrovna cyklista, který jede rovně po hlavní dávat přednost těm co so připojují? Výsledek cyklista opustí "cyklopruh" a pojede po silnici s auty.
Všechno, co tu čtu má logický a reálný základ. Může mi ale někdo z kritiků načrtnout, jak by si v této konkrétní situaci představoval ideální řešení?
Jedinou alternativou je reseni ala Bucharova, tedy pretlacovana s auty. To by za me bylo vyrazne horsi.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Zrušení cyklopruhů v oblasti křižovatek.MPMP píše:Všechno, co tu čtu má logický a reálný základ. Může mi ale někdo z kritiků načrtnout, jak by si v této konkrétní situaci představoval ideální řešení?
Vše ostatní je vymýšlení špatných řešení.
Cyklisté jsou normální účastníky provozu na PK a jak oni, tak ostatní účastníci provozu se podle toho mají chovat. Zvlášť v oblasti křižovatek a mimoúrovňových křížení.
Zajímavá úprava se chystá na Tupolevově. Zmizí cyklopruh mezi průběžným a připojovacím pruhem.
Zajímavé, že Ropid tato cyklonebezpečná místa postupně likviduje, zatímco Cach a spol. je vyrábějí.
PKD-72470/2020
Zajímavé, že Ropid tato cyklonebezpečná místa postupně likviduje, zatímco Cach a spol. je vyrábějí.
PKD-72470/2020
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (122.38 KiB) Zobrazeno 6597 x
-
Mosquit
Tak on zmizí připojovací pruh jako takový, a je tam STOPka.Zmizí cyklopruh mezi průběžným a připojovacím pruhem.
Spíš si myslím, že při malování toho posunutého kruháče zjistili, že se tam legálně připojovák + cyklo + průběžný nevejde.
Strahov je dobrý, tam je to do kopce a i největší chrti jedou stěží 20... Překvapila mě ale ta změna hlavní, která odnepaměti vede dolů do zatáčky.ElWapp píše:Jedinou alternativou je reseni ala Bucharova, tedy pretlacovana s auty. To by za me bylo vyrazne horsi.
Mimochodem, tady myslím je přímo ideální místo k tomu vést kola úplně jinudy - třeba v rámci chodníků neudržovaných od poslední spartakiády, včetně pár podchodů přímo u stadionu...
Uz vam to tedy dochazi? Mame moznost vest potencialne velmi konfliktni dopravu oddelene, ale my jsme rekli "NE" a zprasime kvuli par chrtum silnici. Protoze sem nikdo normalni (nedejpriroda s detma) nevleze.Mimochodem, tady myslím je přímo ideální místo k tomu vést kola úplně jinudy - třeba v rámci chodníků neudržovaných od poslední spartakiády, včetně pár podchodů přímo u stadionu...
Já nikdy nic jinýho nepsal. Souvislé tahy mimo jsou samozřejmě ideál. Jenže málokde je na to místo a tak nezbývá než nějaký kompromis. A ten zatím bohužel pouze naprosto výjimečně končí pro cyklistu (ne rodinku na výletě) pozitivně
Jen pro pořádek; rodinka na výletě je naprosto jiný druh pohybu (ani se nedá říct dopravy, protože o dopravu primárně nejde). To je jako srovnávat silnici víceméně jakékoliv třídy a safari...
Jen pro pořádek; rodinka na výletě je naprosto jiný druh pohybu (ani se nedá říct dopravy, protože o dopravu primárně nejde). To je jako srovnávat silnici víceméně jakékoliv třídy a safari...
-
Tomáš Němec
Co pořád máte s rodinkou na výletě? A že to není doprava? Běžte se podívat do jakéhokoli města na západ od nás, nebo i třeba do té Varšavy. I rodiče s dětmi by např. do školy nebo školky mohli jet na kole a rádi by tak i činili, kdyby k tomu ty cyklostezky byly uzpůsobeny. A že se to dnes neděje není proto, že by nebyla poptávka, ale že většinou není kudy, nebo to není bezpečné...
Pořád dokola. Do školy nebo na nákup to je doprava, s tím nemám problém - pohyb všech je celkem předvídatelný. Problém mám s tím, že značnou část stezek si rodiče pletou s hřištěm. A to je vrcholně nebezpečný, protože se nedá předvídat skoro nic.
Edit: Teda problém mám asi spíš s tím, že mě zákon nutí tohle hřiště použít k dopravě. Jinak by mi to zřejmě bylo celkem fuk...
Edit: Teda problém mám asi spíš s tím, že mě zákon nutí tohle hřiště použít k dopravě. Jinak by mi to zřejmě bylo celkem fuk...
takže ta Hanoj je vlastně vyspělý západní svět...
proč si od nás ve velkym vozili babety, když je to kolo tak super ideální doprava ?
proč si od nás ve velkym vozili babety, když je to kolo tak super ideální doprava ?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Asi ze stejného důvodu, proč si dnes dost lidí pořizuje elektrokola. Lenost, stáří, pohodlí, delší dojezd při kombinaci vlastních sil a baterie ......
Zbytečně cyklisty popichujete. Tady je to jejich část fóra. A hlavně předpokládám, že patří zdejší účastníci diskuze mezi rozumné tolerantní cyklisty a ne nějáké fanatiky.
Zbytečně cyklisty popichujete. Tady je to jejich část fóra. A hlavně předpokládám, že patří zdejší účastníci diskuze mezi rozumné tolerantní cyklisty a ne nějáké fanatiky.
Pokud by se porad nebylo nekomu jasne, o co jde, tak jde o tyhle veci.
Tak zrovna proti tomuhle jsem psal připomínky a i tady na fóru na to upozorňoval. Tohle smysl nedává, stejně jako nábřeží kapitána Jaroše.
to ale neznamená, že jiné opatření někde jinde je automaticky stejně špatné.
to ale neznamená, že jiné opatření někde jinde je automaticky stejně špatné.
doporučuji zhlednout nazor:
https://youtu.be/9ynKqJO85ys
https://youtu.be/9ynKqJO85ys
A pak se dále upřesňuje, že se jedná o boční odstup 1,5 m.aktualne.cz píše:....na stránkách sněmovny se před týdnem objevil návrh cyklistické novely silničního zákona (zákona o provozu na pozemních komunikacích).
Obsahuje tři změny, povinný bezpečný boční odstup při předjíždění cyklisty, výjimku z povinnosti užít cyklistická opatření (rozuměj cyklostezku) a obnovu práva zaměstnanců na úschovu jízdních kol.
Takže si vezměme běžnou ulici v Praze zprava: parkovací stání - cyklopruh - jízdní pruh - zvýšený tramvajový pás.
Není tedy legálně možné minout ("předjet", ale je ve svém pruhu) cyklistu, aniž bych to vzal půlkou auta po travnatém tramvajovém pásu
Kdyz to bude kompenzovano paragrafem, ktery umozni cyklistu, ktery si to sneruje prostredkem (pripadne dva a vice vedle sebe) povozit po kapote, stalo by to za diskusi 
Pokud je tato značka (dodatková tabulka) vymahatelná, tak by se dala použít místo zmíněné změny zákona v místech kde je to potřeba.
Ale jako cyklista budu rád pokud mě bude chránit i zákon a to především mimo obec. Dodávky a chataře co mě předjíždí na úzkých rozmlácených silničkách v okolí Prahy, nejlépe v zatáčce s tím, že pokud jede někdo proti tak mám co dělat abych neskončil v příkopě úpřímě nenávidím.
Podle mne vymahatelna je. Stejne jako predjizdeni s dostatecnym odstupem. Stejne jako neohrozeni protijedoucich pri predjizdeni. Stejne jako jizda pri pravem okraji bez ohledu na cenu galusek. Stejne jako jizda za sebou a nikoliv vedle sebe nebo nedejpriroda v baliku. Stejne jako...
Proste se na to v praxi akorat kasle a nahrava to tem, co si ze zakona vyzobavaji jen to co se jim hodi a je jedno, jestli jedou v aute nebo na kole.
Proste se na to v praxi akorat kasle a nahrava to tem, co si ze zakona vyzobavaji jen to co se jim hodi a je jedno, jestli jedou v aute nebo na kole.
-
StavošUskanski
Můžete tuto myšlenku zkusit rozvést? Mohu se mýlit, ale připadá mi, že naznačujete, že cyklista má jet na hraně vozovky bez ohledu na výmol nebo propadlý kanál (a vlastní zdraví a majetek). Pokud to jinak, předem se omlouvám.jozka píše:Stejne jako jizda pri pravem okraji bez ohledu na cenu galusek.
Jinak požadavek 1,5m odstupu považuji za docela extrémní. Myslím, že už polovina by byla velký pokrok.
Nikoliv, po hrane ne, ale uz jsem se setkal parkrat s osobami na bicyklu, co si to snerovaly cca metr od kraje bez (pro mne) zjevneho duvodu, takze je predjet nebylo uplne lehke. Casem se mi dostalo vysvetleni, ze "bliz u kraje jsou kaminky a bordel a za ty galusky to nestoji". Jestli by to stalo za spital nebo krchov, kdyby se potkali s ignorantem jejich razeni, jen pro zmenu za volantem uz mi vysvetleno nebylo. Aby bylo jasno, mam na kole odjezdeno dost at uz rekreacne ci ciste dopravne. Na silnicce i na horskem. Individualne i skupinove. Na cyklostezkach i na silnicich (a priznam se, ze pred vice nez 25 lety i prazskou magistralu z Holesovic k Pakulu). Skoncil jsem ve skarpe (opakovane), protoze si kulata lopata usmyslela, ze bude predjizdet a zadny cyklista v protismeru mu v tom nezabrani. Nejednou mne predjizdene auto vzalo tak, ze jsem malem dostal zrcatkem. Ale to, co nekteri pitomci v sedle dovoli mi porad hlava nebere a uz vubec mi hlava nebere, kdyz si mysli, ze jsou v pravu (tyicky jizda po silnici vedle cyklostezky, jizdy v chumlech, snerovani chodnik/silnice, prechody a podobne.
K tomu metru a pul bych mel jeste jeden napad. Budu pro, kdyz na silnice, kde by pak nebylo mozne takoveho cyklistu fyzicky predjet meli cykliste zakaz...
K tomu metru a pul bych mel jeste jeden napad. Budu pro, kdyz na silnice, kde by pak nebylo mozne takoveho cyklistu fyzicky predjet meli cykliste zakaz...