[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
1975

Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od 1975 »

Byly navíc zbytečné, a netaktické. Ale pokud ten starosta má o řízení takový přehled, jak projevil, tak se celkem nedivím, že těm paním moc nepomohl.
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

1975 píše:K pozemkům, TW RM:

Bohužel ještě se nepodařilo žádný pozemek vykoupit. Osloveni byli zatím dva majitelé dotčených pozemků, kteří vlastní rozsáhlou plochu, ale ti nesouhlasí s výkupní cenou, kterou nabízí hl. m. Praha. Oficiální oslovování trvá cca 2 měsíce.
Pokud jsem dobře viděl, tak někdo na Twitteru, možná sám Hrib psal, že mají 30% pozemků.

Jinak taky nechápu, proč pořád řešíte to že to mohlo jít na velkou Prahu, tady i v legislativě jsme to řešili už několikrát, tady je to snad na každé straně.

Jinak k té chybě úřadu, chápu že to na paní muselo být složité, ale mě příjde, že ten úkon, který se pokazil byl jeden z těch nejlehčích ne?
1975

Příspěvek od 1975 »

...dohledal jsem ten samohřib na TW:

Ve skutecnosti 20% pozemku na zelene pasy kolem 511 uz mame. 30% je statu a s nim jednáme o smene. A na zbytku se pracuje - je nutne mit geometricke plany a odhady.

Nedá to smysl - tak buď nemají plány a odhady, a pak mají nulu. Nebo mají plány a odhady a mají 20%. Což je divné, protože to by muselo projít zastupitelstvem, a že bychom to všichni přehlédli?

Ledaže by to myslel tak, že 20% už shodou náhod Praze už patřilo.
Pak by to odpovídalo - Hřib odpracováno 0.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

1975 píše:Ledaže by to myslel tak, že 20% už shodou náhod Praze už patřilo.
Pak by to odpovídalo - Hřib odpracováno 0.
Podle všeho to tak vypadá. Nevykoupili nic. Mají jen to co bylo obecní už před tím.
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Netuším jestli to odpovídá procentuelně, ale Praha vlastní pozemky- prakticky všechny mezi Dubčí a Běchovice 2.
Stát vlastní pozemky(Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i.,) Od Hájku po Královice(kolmice z dálnice k nejvzdálenějším místům těch obcí, tak všechno mezi tím. ).
Pravděpodobně to odpovídá, je to zrovna v místech, kde ty zelené pásy mají být docela rozsáhlé.
kot

Příspěvek od kot »

Pánové, pokud jsou ta čísla reálná, tak super. Uvidíme dál, jak se bude houbař na sítích chválit. No, snad co nejdříve se začnou objevovat reálná čísla. Předpokládám, že by se to nejdříve mělo objevit v novém letáku.
Mike

Příspěvek od Mike »

Aram96 píše: Však ano, souhlas, proto říkám, že ty kecy Havlíčka byly sprosté a nefér.
njn, ale vstává půl hodinu před premiérem
takže on už tam vlastně asfaltuje :lol:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
michal

Příspěvek od michal »

Plánují se vlastně u Modletic nějaké výraznější změny ve stávajícím řešení II/101 a sjezdu z D0/D1 na ten kruháč? Protože poslat do stávajícího stavu toho kolektoru provoz z 511 směr Brno (čili tranzit jedoucí teď po D1) by asi nebylo řešení vedoucí k plynulosti dopravy... :D :D :D Nebo pořád převládá mylná představa, že ty kolony s 511 zmizí? :roll:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

včera v událostech komentářích byl přítomen Houbař, náměstek Scheinherr, mluvčí ŘSD Rýdl téma 511 ..., doporučuju si pustit - čas 19:30 !!!

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... 1000370803
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

michal píše:Plánují se vlastně u Modletic nějaké výraznější změny ve stávajícím řešení II/101 a sjezdu z D0/D1 na ten kruháč? Protože poslat do stávajícího stavu toho kolektoru provoz z 511 směr Brno (čili tranzit jedoucí teď po D1) by asi nebylo řešení vedoucí k plynulosti dopravy... :D :D :D Nebo pořád převládá mylná představa, že ty kolony s 511 zmizí? :roll:
Tahleta část MÚK Modletice je dle mě velmi podhodnocená. Bohužel když se ta křižovatka chystala, tak na ŘSD asi nikdo ani netušil, že se ve velkých uzlech dělají rampy i dvoupruhové s dvoupruhovým připojováním. Popravdě si myslím, že bude slabinou i ten samotný rozplet ve směru na Prahu, až bude na D0 odbočovat mnohem více aut než dnes. :?
1975

Příspěvek od 1975 »

bumbik píše:včera v událostech komentářích byl přítomen Houbař, náměstek Scheinherr, mluvčí ŘSD Rýdl téma 511 ..., doporučuju si pustit - čas 19:30 !!!

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... 1000370803
1) proč jsou tam ty dva klauni najednou? Klasický "pozvali jsme příznivce Hillary a odpůrce Donalda"?
2) lžou, že to mohli dát jinam - nemohli. Ale Železný to neví, nerozporuje, nechá je to plácat dál
3) Dolínek správně - Praha se může prosadit u odvolání
4) Hřib správně - nemůžu (ani starosta) zasahovat přímo
5) "pomohli jsme jim" - proč se ani jednou Železný nezeptá JAK KONKRÉTNĚ
6) stavět se bude letos, nebo příští rok - kde to vzali? Ani ŘSD tohle netvrdí, a Rýdl je pak opravil
7) námitek nebylo 1165 - to je včetně odpovědí. Takže cca 600, z toho odhadem 75% totožných
8) Rýdl - nevím o žádném problému I/12. Ona už má povolení? Staví se?
9) D3 se staví mezi Táborem a ČB - really? To je příprava... Marcelo...
10) D3 ve středních Čechách Rýdl - místní neprotestují...no, neříkám všichni, ale pár jich přeci jen bude, že
bumbik

Příspěvek od bumbik »

1975 - sice jsem včera u toho usínal, ale myslím, že mluvčí Rýdl říkal, že tam někteří protestují a dost sofistikovaně ...! (ad 10)

jinak jsem zvědav, jak si teď Praha poradí s odvolacím řízením, bylo by moc milé, kdyby do konce letošního roku nabylo ÚR právní moci!
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
1975

Příspěvek od 1975 »

Dobrá, podstatou je, že:
1) Houbař lže, když říká, že ÚR mohlo být přiděleno jinam - podle pravidel v době řešení NEMOHLO
2) Houbař lže, když říká, že něco vykoupil. Nevykoupil ani metr, za 20% vydává to, co Praze patřilo ještě před 511
3) Houbař nechce říci, JAK KONKRÉTNĚ Praze 22 pomohli - kolik peněz, za co apod. Přestože jde o veřejné prostředky. Výkon pana Scheinherra na obou veřejných projednáních byl tristní - to se za pomoc považovat vážně nedá. Houbař se jich neúčastnil - holt, nenatáčela tam ČT.
4) Houbař si přivlastňuje práci jiných - nepravomocné ÚR nemá on, ale ŘSD, potažmo P22, která ho vydala
5) starosta P22 o přidělení 511 věděl od 2015, začalo 2018 - co udělal v mezidobí, aby byl připraven?
6) a obdobně - co udělal/dělá Houbař pro to, aby byl připraven, až k němu spadne odvolání?
1975

Příspěvek od 1975 »

bumbik píše:1975 - sice jsem včera u toho usínal, ale myslím, že mluvčí Rýdl říkal, že tam někteří protestují a dost sofistikovaně ...! (ad 10)

jinak jsem zvědav, jak si teď Praha poradí s odvolacím řízením, bylo by moc milé, kdyby do konce letošního roku nabylo ÚR právní moci!
"...sofistikovaný odpor jedinců, organizované skupinky, opakuji, ne lidí, kterých se to týká..."

Jinak zase, když tam s Marcelou, která neví jaká bije, stojí, mohl by jí říct, že úsek "Veselí-Úsilné" už skoro rok není modrý=ve výstavbě..., ale že se po něm už tak trochu jezdí.o)
Saljack

Příspěvek od Saljack »

1975 píše:Dobrá, podstatou je, že:
1) Houbař lže, když říká, že ÚR mohlo být přiděleno jinam - podle pravidel v době řešení NEMOHLO
2) Houbař lže, když říká, že něco vykoupil. Nevykoupil ani metr, za 20% vydává to, co Praze patřilo ještě před 511
3) Houbař nechce říci, JAK KONKRÉTNĚ Praze 22 pomohli - kolik peněz, za co apod. Přestože jde o veřejné prostředky. Výkon pana Scheinherra na obou veřejných projednáních byl tristní - to se za pomoc považovat vážně nedá. Houbař se jich neúčastnil - holt, nenatáčela tam ČT.
4) Houbař si přivlastňuje práci jiných - nepravomocné ÚR nemá on, ale ŘSD, potažmo P22, která ho vydala
5) starosta P22 o přidělení 511 věděl od 2015, začalo 2018 - co udělal v mezidobí, aby byl připraven?
6) a obdobně - co udělal/dělá Houbař pro to, aby byl připraven, až k němu spadne odvolání?
1) není pravda mohla to dostat Praha nebo Středočeský kraj, jak už tu bylo řečeno
2) tohle jsem neslyšel ani nečetl
3) Už jsi jim napsal podle mě by ti to měli sdělit
4) To samé lze říct i o Havlíčkovi, který narozdíl od Hřiba napsal totální hovadinu, jako kdyby to psal někde z hospody pod parou
5) Co s tím jako měl starosta dělat rozhoduje o tom MMR
6) Ještě to na Prahu ani nepřišlo ale už víš, že to bude určitě všechno špatně. Praha zatím narozdíl od MD a ŘSD, kteří už svou totální neschopnost s 511 ukázali nedostala příležitosti aby se také ztrapnila. Navíc zapomináš na to, že magistrát vedla Krnáčová, která byla ze stejné partaje jako ministr dopravy. Tak se ptám jak pomohla bývalá skvadra na magistrátu.

Nevim, kde se tady bere taková nenávist k Hřibovi, který navíc s tím nemá vůbec nic primo společného. Kdyby se to vzalo kde se to nejvíc zdrželo, tak byste měli kopat hlavně do neschopného MD a ŘSD.
1975

Příspěvek od 1975 »

1) nemohla to dostat Praha, ani Stč.kraj., vysvětlil včera i Dolínek (musel to dostat jeden z malých, a byla vybrána P22). Nyní už ano, tehdy ne. tedy=lhal.
2) Twitter pana primátora
3) samozřejmě že napsal. To mě asi málo znáš. Ale samozřejmě, neodpověděl. veřenoprávní Železný se ho na to nezeptal, byť mohl.
4) Havlíček je nadřízený ŘSD, které žádalo, a tedy přeci jen blíže. Že byl jeho tweet blbost, s tím souhlas, to tu nikdo nerozporuje. I když byl asi tak podobně blbý, jako primátorova odpověď o tiskárnách.
5) MMR rozhoduje, o tom to ale není. Starosta o tom rozhodnutí dopředu věděl, a měl (mohl) svůj úřad lépe připravit.
6) Dávám jen otázku, co dělá Praha/primátor pro to, aby byla lépe připravena než P22. (Například, že by si to Rozhodnutí přečetli a věděli, že nemá 1165 námitek). Odpověď je bohužel, že nedělá nic. Protože barví tramvaje.

Primátor (a jeho Scheinherr - "můj náměstek") je u některých z nás tady "v nemilosti", právě protože jen mele hubou prázdnou slámu. Reálně nedodává nic - klasickým příkladem jsou ty pásy.
A nejen že nedodává nic, ale ještě o tom mlží/lže - viz těch 20% pozemků.
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

1975. Jak je to s tím rokem 2015 u P22? To se jedná o ten "dopis", který pan starosta dával na twitter, že to MMR přidělilo jim? Z toho jak o tom psali, tak jsem myslel, že se tohle rozhoduje někde těsně před začátkem projednávání.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

1975 píše:1) nemohla to dostat Praha, ani Stč.kraj., vysvětlil včera i Dolínek (musel to dostat jeden z malých, a byla vybrána P22). Nyní už ano, tehdy ne. tedy=lhal.
Tohle ale Dolínek neřekl a trochu sis to přiohnul. Řekl, že je dobře, že to dělal obecní stavební úřad kvůli tomu, že se lze odvolat právě k Pražskému. A i kdyby to přiřadit nešlo na jiný stavební úřad podle zákonů, tak se ten zákon mohl změnit.
2) Twitter pana primátora
Zkoušel jsem hledat ale nenašel jsem to ale věřím ti.
3) samozřejmě že napsal. To mě asi málo znáš. Ale samozřejmě, neodpověděl. veřenoprávní Železný se ho na to nezeptal, byť mohl.
Všímnul jsem si, že mu Scheinherr řekl, že poskytli pomoc:
Aby měl peníze na externí právní pomoc. Aby měl experty na stavební řízení.
Ale souhlasím, že tahle otázka měla zaznít jako ale i jiných dalších a i na ŘSD, kde mluvčí Rýdl byl naprosto zbytečný protože neřekl vůbec nic co není v letácích (ale ani nic jiného říct vlastně nemohl).
6) Dávám jen otázku, co dělá Praha/primátor pro to, aby byla lépe připravena než P22. (Například, že by si to Rozhodnutí přečetli a věděli, že nemá 1165 námitek). Odpověď je bohužel, že nedělá nic. Protože barví tramvaje.
Otázkou, jestli za tohle může současná skvadra nebo ta minulá. Zda skutečně mohl Hřib s tím něco udělat dopředu nevím, kdy se to na stavební úřad dostalo.

Navíc pořád si tady někdo stěžuje na tý pásy a že není nic vykoupeno, ale to nyní vůbec nic nebrzdí, narozdíl od pomalu 20 let sraní se s okruhem na MD a ŘSD.
1975

Příspěvek od 1975 »

Dolínek byl na telefonu, já mu rozuměl, že říká, že si všechny stavební úřady v té době byly rovny, jedno jestli Praha nebo Praha 22. Ale OK, možná jsem tu první část neinterpretoval úplně přesně. Druhá nicméně dává argumenty, proč to tak bylo.
Mluvčí je tam od toho, aby odpovídal, na co se ho ptají, tak, aby hájili zájmy toho, koho zastupuje. Ten svou roli plnil v zásadě jak má.

Jinak obecně - už jsi tady v minulosti Hřiba hájil, stále stejnými argumenty. Když něco vázlo, tak on zas to nemůže, protože to "není v jeho gesci". Když něco je (=zelené pásy), a dělá kulový, tak to zase není důležitý...nebo za to může někdo předtím... Bém snad přebarvoval tramvaje?? Žádné vedení Prahy předtím neřešilo odvolání proti ÚR, protože do této fáze se 511 dostane poprvé.
Ale není to první v ČR - studují třeba, jak se s tím vypořádali v Olomouci u 0136 apod.? Mají třeba vybranou externí právní firmu, pokud ji budou potřebovat? Anebo mají dost času?

Nehodnotím pravěk, protože tahle kauza je fakt hodně dlouhá, ale v posledních 2-3 letech, rozhodně ŘSD/MD odvedlo kus práce, zatímco magistrát nulu.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Precteme si od 1975 prispevek, kde nezmini prebarvovani tramvaji? Kdo vi.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Shrnul bych to tak, že za to, že není okruh, současné vedení Prahy nemůže, můžou za to zákonodárci a vlády posledních cca 20-30 let a ŘSD. Za to, že není vykoupen ani metr pro zelené pásy asi 2 roky po podpisu memoranda a desítkách vyjádření o něm, za to nemůže nikdo jiný než současné vedení. Stavbu to sice nezdržuje, ale tak o tom aspoň nemám pořád žvanit, když jsem nic nevykoupil ... a samozřejmě to hodnotím čistě ve vztahu k 511. Co tohle vedení dělá a nedělá v jiných oblastech v Praze je na jiné téma. Barvení tramvají si řešte v odpočívce :D
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Dolínek byl na telefonu, já mu rozuměl, že říká, že si všechny stavební úřady v té době byly rovny, jedno jestli Praha nebo Praha 22. Ale OK, možná jsem tu první část neinterpretoval úplně přesně. Druhá nicméně dává argumenty, proč to tak bylo.
Mluvčí je tam od toho, aby odpovídal, na co se ho ptají, tak, aby hájili zájmy toho, koho zastupuje. Ten svou roli plnil v zásadě jak má.
1975 píše: Jinak obecně - už jsi tady v minulosti Hřiba hájil, stále stejnými argumenty. Když něco vázlo, tak on zas to nemůže, protože to "není v jeho gesci". Když něco je (=zelené pásy), a dělá kulový, tak to zase není důležitý...nebo za to může někdo předtím... Bém snad přebarvoval tramvaje?? Žádné vedení Prahy předtím neřešilo odvolání proti ÚR, protože do této fáze se 511 dostane poprvé.
Ale není to první v ČR - studují třeba, jak se s tím vypořádali v Olomouci u 0136 apod.? Mají třeba vybranou externí právní firmu, pokud ji budou potřebovat? Anebo mají dost času?
Ano hájil protože mi tyhle výkřiky příjdou úplně mimo. Zatím na Praze nic nevázne až to bude váznout budou první kdo tu bude nadávat. A opět musí říct, že narozdíl od ŘSD a MD.
1975 píše: Nehodnotím pravěk, protože tahle kauza je fakt hodně dlouhá, ale v posledních 2-3 letech, rozhodně ŘSD/MD odvedlo kus práce, zatímco magistrát nulu.
Takže vlastně stačí když to Praha bude 20 let zdržovat a pak to za rok dotáhne a budeme říkat, že odvádí kus práce. Zajímalo by mě co měl magistrát jako udělat (když pominu ty zelené pásy)? Měl říct ok my to postavíme, vypsat soutěž na zhotovitele a nahradit ŘSD?
kot

Příspěvek od kot »

Saljacku, tato diskuse se definitivně rozhodne poté, co Praha začne řešit námitky zaslané v odvolání, které NEPOCHYBNĚ přijde. Pak se ukáže, zda tým co se předváděl ve veřejnoprávní TV, je schopen věci opravdu pomoci a ne jenom naprázdno plkat. Abych ( ač nerad )použil tvůj silně expresivní výraz : při řešení odvolání uvidíme, zda se s tím Praha bude "srát" či si klauni snad poprvé trochu máknou a udělají něco pro úspěch ve věci samé.
1975

Příspěvek od 1975 »

ElWapp píše:Precteme si od 1975 prispevek, kde nezmini prebarvovani tramvaji? Kdo vi.
...takových bys našel spoustu, ale jestli sis všimnul, tak se řešil i v těch UK, o který se tu bavíme.
Já bych byl samozřejmě mnohem raději, kdyby se to duo věnovalo věcem, které Praha dopravně OPRAVDU potřebuje.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Ok. Zatimco mame ministra dopravy, ktery zvlada v pohode byt i ministrem prumyslu a obchodu a mistopredsedou vlady a to je v poradku, tak prazsky namestek pro dopravu nemuze stihnout dve veci naraz a tak dela jenom barvicky na ukor vseho ostatniho, jako je dostavba mestskeho okruhu nebo metra. Tak nejak to je? (No samozrejme ze neni, na mestsky okruh probiha geotechnicky pruzkum a metro narazilo na UOHS, coz neni nic co by RSD neznalo.) Spravne by prece bylo, aby do doby dostavby okruhu mesto neresilo nic jineho, a vsechno odsouvalo az do doby, kdy bude okruh stat, ze?

Zacinam si myslet, ze kdyby designerskou soutez vypsal interne Ropid a nijak moc se s ni nechlubil, tak si nikdo niceho nevsimne, tak jako se nikde neresilo trojbarevne schema autobusu co se zavedlo pred lety a ktere je aplikovane na stredoceske busy i na nektere vlaky. Ale ze to da Scheinherr na facebook, tak je hned kazdy odbornik na praci namestka.

S timto OT uz koncim, pac zjevne nikam nevede.
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“