[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
Saljack

Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od Saljack »

Jenže z tohohle je krásně vidět, jak si lidi myslí, že za Pražský okruh (D0) může Praha. Lidé nadávají Praze, že nic s tím nedělá (je pravda, že nyní to leží nebo bude ležet na Praze), lidé co to má vést kolem nich nadávají Praze. Určitě by byla fajn trochu osvěta v tom, že to je projekt ŘSD potažmo MD aby bylo vidět, kdo za to, že to stále není může a že to není z hlavně pražský magistrát ale právě ŘSD a vlády.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

1975 píše:nemá to autor poněkud pomotané? Wtf?

Přestože samotný magistrát musel k úseku spojujícímu D1 a D11 vyřídit 1 165 připomínek a během minulého roku k okruhu vykoupil všechny potřebné pozemky, není úředním průtahům zdaleka konec. Městský úřad v Uhříněvsi teď čekají možná desítky dalších. Stavba, pro kterou už město získalo územní rozhodnutí, se opět zadrhává. Trochu paradoxně si stěžují i místní radnice vedené ODS a ANO – stranami, které jinak současnému osazenstvu magistrátu často vyčítají nečinnost a brzdění rozvoje města.
Pokud jsem někdy byl párkrát osobně přítomen u akce či události, o které následně ten den referovala masmédia, často jsem měl pocit, že jsem byl někde úplně jinde.... :-)
Vrcholem všeho pak byli pro mě zkušenosti naživo v Událostech komentářích, kdy sebevědomí až sebestřednost moderátorů (zejména pak pánové Borek a Klepetko) dosahuje výšin alepských ledovců, ale poměrně krátký rozhovor OffAir ukáže hluboké neznalosti až naivitu ... Ale názor, ten oni mají, to jo.
michal

Příspěvek od michal »

Tak já nevím. Argumentuje výhledem Karla IV. na 500 let dopředu, ale zároveň chce vést okruh v "rozumné a současnému stavu odpovídající variantě". Současnému stavu odpovídající varianta je ta stávající, jen akorát měla stát už před 10 lety... A nějak nevím, proč si myslí, že rezidenční bydlení nebude indukovat IAD...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Tyhle satelity si prostě musí uvědomit, že nejde být zároveň blízko centra a zároveň bydlet na venkově a mít tam klid jak 50 km od Prahy. :zvraci:
To jsou kecy, že by se jeden ...
Nebráníme se dokončení Pražského okruhu, jsme pro jeho co nejrychlejší dostavbu, ale v rozumné a současnému stavu odpovídající variantě.
Takže se budou dělat studie a varianty dalších 10 let, uvědomuje si to ta paní ? (řečnická otázka).

Jinak úsek 510 má být zkapacitněn na víceméně 8-pruh (2x3 průběžné + 2x1 přídatný), myslim, že do roku 2035 to stačit určitě bude. Ale chápu, že tohle se k ní nedoneslo.
Pokud budou v nadcházející dekádě stoupat intenzity podobným tempem jako v té poslední (o čemž velmi pochybuji), bude na místě začít připravovat ten středočeský okruh pro tranzit. S výjimkou té jižní části (Plzeň-D1), ta se myslím může začít připravovat klidně zítra :)
A jinak trochu OT: nesouhlasím s tím, že je správně, aby se u nich rozšiřovalo bydlení, v tomhle má to myšlení dosti zvrácené, zabírat další půdu ... stavět se má co nejvíce uvnitř města a hlavně si musí HMP vyndat hlavu z oněch míst a začít stavět do výšky proboha :roll:
kot

Příspěvek od kot »

Zastavit plánování tramvaje do začátku výstavby D0 u paní starostky by znamenalo zmenšení narození dalších NIMBY...
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Havlíčkovo panoptikum a Hřibovy palce zkomplikovaly stavbu okruhu

https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/ ... oprava_cfr

Je fakt, že to co napsal Havlíček je přímo přiznání k nelegálnímu nátlaku. Je to namyšlenej ....... no, hlupák, mírně řečeno. To co napsal Hřib, zase může vyznívat jako uplácení (tedy ta materiální pomoc městské části ...). Oba dva úplní idioti.

Jen doufám, že to odvoláním nepomůže a že budou ty řeči vyhodnoceny, jakože pan ministr a pan primátor jsou narcistní arogantní blbové co se vytahují s něčím, co se nedělo, a že se žádný nátlak ve skutečnosti nekonal.
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Lynx píše:Havlíčkovo panoptikum a Hřibovy palce zkomplikovaly stavbu okruhu

https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/ ... oprava_cfr

Je fakt, že to co napsal Havlíček je přímo přiznání k nelegálnímu nátlaku. Je to namyšlenej ....... no, hlupák, mírně řečeno. To co napsal Hřib, zase může vyznívat jako uplácení (tedy ta materiální pomoc městské části ...). Oba dva úplní idioti.

Jen doufám, že to odvoláním nepomůže a že budou ty řeči vyhodnoceny, jakože pan ministr a pan primátor jsou narcistní arogantní blbové co se vytahují s něčím, co se nedělo, a že se žádný nátlak ve skutečnosti nekonal.
No já teda nevím, ale tlak ze strany stavebníka na úřad, kterému to trvá mi přijde normální ne?
To od Hřiba bylo možná špatně formulováno, ale na tom se to snad shodit nedá ne? Jindy se podle mě vyjadřoval vždycky tak, že poskytli pomoc pro urychlení.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Z jiného soudku .. popravdě doufám, že se v novém stavebním zákoně opravdu prosadí nějaký ten úřad na dálnice, protože malý úřad, který nemá kapacity, po roce vydá UR a poté k tomu přijdou odvolání z podjatosti, protože ta městská část má zájem na okruhu. :roll: Tohle je fakt neskutečnej kocourkov, nejhorší na tom je, že odvolatelé v tomhle případě mohou mít i principiálně pravdu.
Peda

Příspěvek od Peda »

Je to doklad absolutního nesmyslu vytvořeného na nátlak aktivistů nejvyšším správním soudem tzv. systémové podjatosti. Podle kostruktu těchto soudců to má vypadat tak, že se politik nemůže vyjadřovat ke konfliktním věcem - rozumějme věcem, kde existuje spor. To je ovšem podstata politikovi práce, že má řešit spor. Ať chcete nebo ne nakonec se musí na nějakou stranu přiklonit a tím se v očích protistrany stane zastáncem druhého stanoviska a okamžitě, protože to má jaksi politik v genech začne zneužívat svou moc. Úředník pak okamžitě je podlézavě plní jeho pokyny. Principy nikdo z nich apriori nevyznává, zákonů apriori nedbá.
Mně by přišlo daleko nesmyslnější, kdyby se ministr dopravy k jedné z nejdůležitějších staveb v zemi nevyjadřoval a to samé platí i u primátora. Navíc považovat za nátlak tweet, který zveřejnil po vydání rozhodnutí, to je už úplná pakárna. Ono to celé bude stát na takovém právnickém pravidle, já nevím, jak to mají dělat, ale ať to tak udělají. ... a to nás obecně vede do těch nesmyslů.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Úřad samosprávy např. Úřad MČ P 22 má rozhodovat nezávisle a jestliže se někdo chlubí tím, že nějáký jiný úřad pod jeho vedením např. Ministerstvo dopravy na něj vyvíjel nátlak, tak se chlubí porušováním zákona. To je hloupost na úrovni toho když se Franta Vopička s IQ 60 a 10 vypiitými pivy v hospodě vytahuje, jak dal někomu za rohem přes držku a nechápe, že za to může být popotahován, že se vlastně sám udal. A tohle předvádí ministr .....

Já doufám, že tyhle námitky neprojdou. Ale Havlíček s Hřibem jim teda neuvěřitelně nahrávají na smeč.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Je rozdil v tom cinit natlak jak rozhodnout a vubec nejak rozhodnout. To prvni v poradku neni, to druhe ano...
jozka

Příspěvek od jozka »

Jak uz jsem kdesi psal. Tohle vychazi z obecne aktivisticke logiky. Nesmite byt proti. Nesmite mlcet. Co vam zbyva je pak jasne...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ohledně výkupu pozemků mluvil mluvčí Rýdl v 90tce na ČT24 24. srpna - ale bída tedy
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... alnice-d52
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
kot

Příspěvek od kot »

bumbiku, nemluvil o bídě, mluvil o MEMORANDU... :lol:
michal

Příspěvek od michal »

Dnes opět klasický příklad, kterak 511 chybí a kzerak je to stávající řešení na palici... Kolona kamionů od Auto Palace na Spořilově až do Průhonic... :crazy:
FlyTaxCZ

Příspěvek od FlyTaxCZ »

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo ví jestli se něco děje.
Nebo si na magistrátu řekli že stejně nikdo nečeká že to
bude za měsíc a dělají něco důležitějšího a až se za půl roku začnou všichni ptát co se děje, tak teprve začnou?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Doporučil bych si o dálnicích obecně nejprve něco zjistit. ;) Realizace téhle stavby samotné nemá s magistrátem nic společného. Pokud ovšem nemáš na mysli výkup pozemků (především pro zelené pásy okolo), o čemž pochybuji podle toho, jak je to napsané. :)
kot

Příspěvek od kot »

Anebo mířil dotaz na odvolání, kde už Houbařovi kluci mohou ukázat jak rychle práce odsejpá...
FlyTaxCZ

Příspěvek od FlyTaxCZ »

Myslím odvolání, jsem z Uhříněvsi, vydali UR, coz tady všichni ví samozřejmě, no a jestli kluci něco dělají na magistrátu s odvoláním, to netuším teda no.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Popravdě mě to prvně napadlo, ale přiznám se, že když jsem viděl, že dáváš první příspěvek, tak jsem nepředpokládal, že jsi zainteresován :D :ok: Odpověď bohužel ale také nevím.
kot

Příspěvek od kot »

Mimochodem, ví někdo, OD KDY to odvolání leží na Magistrátu ? díky
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Lynx píše:
Aram96 píše:Doporučil bych si o dálnicích obecně nejprve něco zjistit. ;) Realizace téhle stavby samotné nemá s magistrátem nic společného. Pokud ovšem nemáš na mysli výkup pozemků (především pro zelené pásy okolo), o čemž pochybuji podle toho, jak je to napsané. :)
Machruješ tady na člověka co sem přišel poprvé - úplně zbytečně a ještě nepravdivě. Magistrát přece řeší odvolání, tak jaképak že nemá nic společného ? !
Laskavě zklidni hormon, napsal jsem to slušně, na rozdíl od tebe, a už jsem i vysvětlil z jakého důvodu, ale to by sis musel přečíst i následné příspěvky.

Kote, myslímže od konce srpna.
A pro ostatní .. jestli máte pocit, že vyřízení odvolání takovýchto staveb trvá třeba běžně měsíc nebo 2, tak doporučuji sledovat i některé jiné stavby, aby vás pak netrefil šlak :mrgreen:
1975

Příspěvek od 1975 »

...s panem Hřibem je komunikace jen jednosměrná...je pod jeho úroveň odpovídat... ale zkusím, třeba na stavebním úřadě, kam nesmí zasahovat, bude arogance méně...
1975

Příspěvek od 1975 »

ElWapp píše:Často se to nestává, ale tentokrát souhlasím s Lynxem. Aram si "doporučuje o dálnicích obecně nejprve něco zjistit" a přitom střelil úplně mimo.

Co 1975 a všetečné dotazy na stavební úřady? :)
Jde to pomalu. Když je úředník zatvrzelý, musí se na několikrát:o)
Případně, pokud máte někdo tip, který odbor/úředník by to měl mít na hrbu, dejte prosím tip..

Dobrý den, speciální stavební úřad neřeší odvolání proti územnímu rozhodnutí v dotazované věci.

Ing. Stanislav Lehmann
vedoucí oddělení speciálního stavebního úřadu
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“