1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět
michal

Re: 1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř

Příspěvek od michal »

Díky moc! KO Plotiště je na hození ručníku... :crazy:
kot

Příspěvek od kot »

Milánku, díky za fota a doprovodný text. Víš jak to chodí ve světě, někomu podáš prst a on chce celou ruku ! Napiš prosím popis tvé procházky /myslím kde je už MZK, kde už AB atd./ A nešetři místem . Díky :D
Atos

Příspěvek od Atos »

Milánku díky moc. Co se týče sjezdu od MUK Jaroměř jih, nemám žádný výkres, ale dle rozpracovanosti při nedělním průjezdu to vypadá, že na I/33 rozšiřují přilehlou krajnici pro odbočovací a připojovací pruh. Vzhledem k tomu nadjezdu nad I/33 hned vedle bych řekl, že jediné, co by mohlo zjednodušit výškově řešení, by bylo posunutí odbočky na nadjezd dále od I/33. Uvidíme.
milanek

Příspěvek od milanek »

No snažil jsem se vybrat fotky, aby bylo vidět vše. Takže asfalt je po most do Stěžer, nadjezd je s kamenivem a s obrubníky a tím vysněným cyklopruhem, který ale nemá pokračování směrem do Hradce... Od tohoto mostu po další nadjezd v ulici Klacovská je kamenivo a pak je hlína viz obrázek 3 a 4 a pak už je muk Plotiště. Co se týká výstavby tak tempo bylo slušné, ani jednou jsem si nedovolil vlézt na dálnici, protože všude byl stavební ruch. Jen v MUK Plotiště jsem šel po asfaltu,který bude tvořit budoucí jižní směr do HK. Ta MUK mi nepřišla nějako pozadu, jak píše Michal, v podstatě je téměř dobetonováno, zbývají náspy. V hlavní trase se buduje násep, vedlejší větve se taky budují. po OK je z obou stran násep téměř hotov zbývá střed OK. Samotný kruh pak vede ve stávající úrovni,takže ani v jeho výstavbě probíém nevidím.

Atos nojo to by asi dávalo smysl napojit to až v tom nejnižším místě.
kot

Příspěvek od kot »

Milanku, díky za doplnění a vysvětlení. :P
milanek

Příspěvek od milanek »

Tak jsem dneska měl štěstí a oběma směry nebyl za mnou provoz, tak jsem projel pomalu tou MUK Plotiště.

Co si pamatuji, tedy bez záruky, tak to vypadalo jako v obrázku (černě je vyasfaltováno, šedivě hotové mosty a položené kamenivo, modře hotové náspy), když jsem to porovnal s cílovým stavem, tak jsem zjistil, že kromě toho mostu nad I/35 na rampě Pha - Jičín je vybetonované vše, nyní se betonuje most nad doprovodnou komunikací od Sadové (tato komunikace není v tomto výkresu, já ji ale zakreslil).
Přílohy
d5gq87N.png
d5gq87N.png (492.41 KiB) Zobrazeno 5521 x
michal

Příspěvek od michal »

Díky za info! Musím říct, že když jsem sledovával výstavbu dálnic dřív (třeba 1104 a 1105), míval jsem pocit, že postup je jasný. Nejdřív zemní práce (výkopy, násepy), do toho dle možností situace a rozsahu mosty. Mám ale pocit, jako by to už bylo dnes jinak. Vysoké násepy nebudou mít ani rok na sednutí si, mosty se nechávají na poslední chvíli. Vše je rozděláné, ale rok před dokončením nic hotové. Ale třeba je to dáno tím nesmyslným tlakem na nejnižší cenu místo brzkého uvedení do provozu v rámci technologických možností. P.S. Sjíždět z dálnice na dálnici přes kruháč je fakt síla...
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Plete se tam doprovodná silnice do Jičína a železniční trať, takže by to bylo složitější a dražší. Ale očividně se přes kruháč se bude jezdit jen pro spojení Jičín-Trutnov a opačně. A když se to tak vezme, kdo takto jezdí ? Těch aut bude fakt drobek. To třeba MÚK Opatovice, tam je to pro sjezd z Prahy do Pardubic otravnější při tom provozu.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Xyzc

Příspěvek od Xyzc »

Honey72 píše:Plete se tam doprovodná silnice do Jičína a železniční trať, takže by to bylo složitější a dražší. Ale očividně se přes kruháč se bude jezdit jen pro spojení Jičín-Trutnov a opačně. A když se to tak vezme, kdo takto jezdí ? Těch aut bude fakt drobek. To třeba MÚK Opatovice, tam je to pro sjezd z Prahy do Pardubic otravnější při tom provozu.
No to není úplně pravda. Před tím, než za Bártových úspor vznikl tenhle paskvil, vedla D35 až na OK u ČKD. Takže takhle nejen že se bude jezdit z dálnice na dálnici přes OK, ale vlastně se pomocí OK jedna dálnice přeruší. Protože 4pruh se beztak dostaví až k ČKD, jen to dostane značku SMV.
Analogicky to sáme chtěl Bárta prosadit na MUK Opatovice, nestavět 3 patro a D35 vyjezdit přes OK.
Blbost by to byla jednoznačná, ale tady to není o moc lepší. Když vezmu všechny 4 směry z této MUK, tak na Prahu dopravní model počítá s 42k voz./24h, na Trutnov s 33k, na Jičín s 22k a na HK ke 30k. Díky té semidirektní rampě se to nějak vyjezdí. Kolizní směry budou primírně Jičín-HK a HK-Praha, ten zbytek se tam nějak poskládá. Ale i tak narvat OK do D35/I35 je při těhle intenzitách prostě pitomost.
Bohužel HK si tenkrát nepostavil hlavu a nechal si tenhle paskvil vnutit, místo aby v rámci změny UR prosadili kolektory a severní tangentu připojili severně od areálu ČKD. Takhle se bude muset přes OK u ČKD stavět nadjezd + další přes trať, aby se to nějak vyjezdilo a další 2 OK budou východně od ČKD. To že S11,5 na severní tangentě je při intenzitách kolem 17k málo ani nemluvím, ale to sem nepatří.
Honey72

Příspěvek od Honey72 »

Já křižovatku nehájím, je blbá, ale nějak to překousneme. Teoreticky se dá vždycky nějaké to rameno přistavět :-) Hlavně pro bezkolizní směr JC-HK, který bude zcela zbytečně vytvářet kolony a hned se ukáže ten velký omyl.
michal

Příspěvek od michal »

Honey72 píše:Teoreticky se dá vždycky nějaké to rameno přistavět :-)
Tohle je teď tak pitomá křižovatka, že jakékoli úpravy budou možné jedině za cenu kompletní přestavby. Snad jedině s výjimkou směru Jičín - Praha a Praha - Jičín. Jinými slovy je to pitomé už navždy...
Atos

Příspěvek od Atos »

Ještě ke křižovatce na druhém konci. U sjezdu od MUK Jaroměř sever se začala budovat provizorní objízdná komunikace pro možnost vybudování Judrovy KO v místě napojení na I/37. Téměř po týdnu deště se tam včera v prvním suchém dni topil buldozer. Ještě o víkendu to bylo vše plné vody.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

michal píše:
Honey72 píše:Teoreticky se dá vždycky nějaké to rameno přistavět :-)
Tohle je teď tak pitomá křižovatka, že jakékoli úpravy budou možné jedině za cenu kompletní přestavby. Snad jedině s výjimkou směru Jičín - Praha a Praha - Jičín. Jinými slovy je to pitomé už navždy...
Svatá pravda, tyhle úspory budeme skousávat ještě dlouho. Ten směr Jičín - HK měl jít přes křižovatku bezkolizně a chybí i bypassy, třeba pro směr Jaroměř - Jičín.
milanek

Příspěvek od milanek »

Ale zase objektivně si řekněme, co bude ten směr Jičín - Hradec brzdit? V podstatě mě napadá jen NAD směr Praha z I/11, ostatní pojede buď přes Kukleny nebo přes Opatovice, anebo vrchem po mostě. Takže tam kolony od Jičína nebudou, jen se bude muset zpomalit na 30 a kroutit volantem, ale i to je vopruz, to jo...

Víc nechápu absenci kratičkého bypassu od Jaroměře na Jičín, podle mě totiž tímto směrem rapidně naroste doprava, když dálnice vytáhne provoz ze všech těch zkratek přes Velichovky, Hořice, Hoříněves, Neděliště apod. Zejména silnice II/285 společně s II/284 významně suplovala tento směr a po dostavbě dálnice do Jičína už nebude dávat nejen časově ale ani kilometrově smysl a pojede tu veškerý provoz z Náchoda, Skalice, Nového Města, Jaroměře (reálně přes 50.000 obyvatele) na Jičín, Mladou Boleslav a Liberec. Snad tam bude alespoň bypass jak poslal mapman o stránku dříve.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Bohužel je to paskvil (i když asi jeden z těch menších vzhledem k intenzitám na daných směrech) z více důvodů... především to, že z obou stran I/35 povede 4-pruh a uprostřed tohoto kruháč. Podobný "princip" jako na D35 v Úlibicích, kde se bude stavět polopřímá rampa na 80 km/h, abychom takhle pohodlně dojeli na kruháč, který napojuje 2 silnice "5.třídy" :crazy:
Další chyba je, že alespoň Jaroměř-Jičín nemá rampu pro sebe, nebo alespoň ten zmíněný bypass.
Bohužel jedna věc je, že se šetřilo, druhý důvod, pro mě úplně stejně nepochopitelný, je snaha napojit kdejakou silnici druhé třídy do DÁLNIČNÍ křižovatky. :!: Zde tedy současnou I/35 směr Jičín.
Stejný paskvil je víceméně v Opatovicích, stejný se bude stavět v Přerově a dokonce se stejný dnes plánuje pod Brnem na jižní tangentě. U každého z těchto příkladů to křižovatku poznamenalo různě, některé naštěstí ne úplně pro primární směry v křižovatce. A to vše proto, že to nemůžeme postavit jako v zahraničí a jak se ještě "nedávno" stavělo i u nás, což znamená mít dálniční uzel sólo a danou dvojku mít připojenou na jakoukoli z těchto komunikací obyčejnou trubkou, řekněme kilometr od uzlu. Najdeme to takhle na mnoha místech i v ČR a tak by se to mělo stavět, v tomhle byli komunisté mnohem chytřejší a dokonce to někdy může zabrat ve výsledku i méně plochy, když by to někdo chtěl namítnout. Bohužel jak říkám, plánuje se to i u MÚK, která se má stavět za 10 let nejdřív, to je to pak těžké ..
milanek

Příspěvek od milanek »

Jej já i Honey jsme zapomněli, že ty od Jičína bude ještě brzdit doprava ve směru Jaroměř - HK, která taky musí přes kruháč, tak teď se obávám, že tam ty kolony opravdu ve špičce budou (okresy Trutnov a Náchod 230 000 obyvatel), řidiči budou muset při cestě do krajské metropole přes ten kruháč a budou mít přednost před dopravou z dálnice D35 :lol: :shock: Ještě, že můj směr je ten s předností :lol:
Benedikt

Příspěvek od Benedikt »

Nestačím se divit, kolik je tady expertů, kteří dokáží od oka odhadnout, kde se budou tvořit kolony. Vás je tady opravdu škoda.
Ten poloměr je tam myslím dost velký, tedy nějakou kapacitu asi má. Projektanti kapacitu těch křižovatek myslím musí posuzovat.
milanek

Příspěvek od milanek »

Benedikte nenavazej se do nas, spis mi vysvetli, jak ovlivni pocet aut prijizdejicich od jaromere polomer kruhoveho objezdu?
Honey72

Příspěvek od Honey72 »

Poloměr je téměř stejný jako ten u ČKD a dost dobře víme, jak to tam vázne. Jediným plusem bude modernější typ jízdních pruhů. Ano, kruhovou křižovatku nejvíce zatíží stejně jako u ČKD dojíždějící do krajského města od Jičína a Jaroměře, tak jako ve špičce u ČKD. Hodně však oproti ČKD odpadne směr Praha-HK a opačně, protože většina dopravy dál po I/11 k Třebechovicím už dnes jezdí přes Opatovice a ti co pojedou ještě dál k Vamberku, využijí D35a novou výhodnější trasu přes Holice po I/36.
Ovšem dá se říct, že tranzit přes tuto "dálniční" kruhovou křižovatku moc jezdit nebude a to ani v případě, že se jednou dokončí severní obchvat Hradce. Takže by to ten kruhák mimo nárazovou špičku opravdu mohl dobře pobrat.
michal

Příspěvek od michal »

Ta křižovatka je prostě nesmysl. Obzvlášť v porovnání se čtyřlístek na Bláhovce, který zůstal, zatímco dálnice se kříží v kruháči... To tam byl Bárta tak dlouho, že nikoho nenapadlo to vrátit? :crazy: :crazy: :crazy:
Mike

Příspěvek od Mike »

Honey72 píše:...,
protože většina dopravy dál po I/11 k Třebechovicím už dnes jezdí přes Opatovice a ti co pojedou ještě dál k Vamberku, využijí D35a novou výhodnější trasu přes Holice po I/36.
...
i dnes jezdím "severem", protože skákat okolo špitálu a Miletou nějak není ono.
cestou zpět tuplem, protože odbočení vpravo u OC je kapacitnější než vlevo k lízátkům

a jak to bude s I/36 nikdo netuší
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

michal píše:Ta křižovatka je prostě nesmysl. Obzvlášť v porovnání se čtyřlístek na Bláhovce, který zůstal, zatímco dálnice se kříží v kruháči... To tam byl Bárta tak dlouho, že nikoho nenapadlo to vrátit? :crazy: :crazy: :crazy:
Vždyť jsem to psal .. je to to stejné jako u Přerova, převážila "potřeba" napojit do té křižovatky i tu silnici druhé třídy, zde současnou I/35, v budoucnu nejspíš II/635 směr Jičín. :(
hovi

Příspěvek od hovi »

To si myslím je ten hlavní důvod, napojení současné I/35 - viz mapy.cz
https://mapy.cz/zakladni?x=15.7749810&y=50.2441806&z=16
Jak jinak to technicky vyřešit v místě styku více silnic?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Na D35 by to asi kvůli zástavbě nešlo, uznávám. Tudíž spíš asi D11. Někde třeba tady mít MÚK a k ní přivedenou přeložku I/35.
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... 0eqc520eVz
Navíc by se taková MÚK krásně využila pro budoucí přeložku I/11 a nemuselo by se jezdit tím klikyhákem po současné I/35 a dělat tam mosty přes kruháče a další kruháče. Jenže holt u nás se propojené křižovatky přídatnými pruhy staví zřídka kdy. Nicméně bylo by to zde víceméně stejné řešení jako v MÚK Hulín. Dnes by to již beztak neprošlo vůbec. Přitom docela nepochopitelně, všude v zahraničí je takovýchto míst stovky :?
vondr

Příspěvek od vondr »

video z výstavby.už se to pěkně rýsuje
https://www.youtube.com/watch?v=YeGpurZUDsc
Odpovědět

Zpět na „D11“