Pozemkové spory (kauza Havránková)
Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)
Před časem, kdy se věci pohly tak, že Havránková měla dostat za 3 ha, jiné 3 ha a něco do pronájmu + změna tvaru křižovatky atp... jsem v duchu zajásal, že už se snad konečně opravdu dohodnou.
Nicméně postupem času se začaly objevovat veřejně i názory lidí kteří kvůli ní mají přijít o pozemky, je vůči nim celá tahle kauza fér?
Pokud by to mělo dopadnou spravedlivě, tak by Havránková měla dostat za své 3 ha původní 3 ha nové a cenový rozdíl dostat v pěnězích jako kompenzaci. Plus by mohla dostat od státu odškodnění za nemístné průtahy a neuvěřitelně dlouhá a komplikovaná jednání - celé by se to dalo shrnout pod zákonný termín "skoda způsobená nesprávným úředním postupem".
To je ale tak úplně všechno, kam by vůbec stát měl zajít... Cokoliv navíc do pronájmu nebo vlastnictví je podle mě už hrubě v rozporu s principem spravedlnosti, bez ohledu na to jak stát v tomto případě dlouhá léta jednal. Beztak jsem hluboce přesvědčený o tom, že největší podíl na neřešení situace mají různé lobbistické zájmy v rámci města Hradce Králové, na jejímž území se ony pozemky nacházejí (Plačice jsou místní částí Hradce) - Havránková má totiž těch strategických pozemků kolem dálnice samozřejmě a ne všechno lze prohlásit za veřejně prospěšnou stavbu...
Nicméně postupem času se začaly objevovat veřejně i názory lidí kteří kvůli ní mají přijít o pozemky, je vůči nim celá tahle kauza fér?
Pokud by to mělo dopadnou spravedlivě, tak by Havránková měla dostat za své 3 ha původní 3 ha nové a cenový rozdíl dostat v pěnězích jako kompenzaci. Plus by mohla dostat od státu odškodnění za nemístné průtahy a neuvěřitelně dlouhá a komplikovaná jednání - celé by se to dalo shrnout pod zákonný termín "skoda způsobená nesprávným úředním postupem".
To je ale tak úplně všechno, kam by vůbec stát měl zajít... Cokoliv navíc do pronájmu nebo vlastnictví je podle mě už hrubě v rozporu s principem spravedlnosti, bez ohledu na to jak stát v tomto případě dlouhá léta jednal. Beztak jsem hluboce přesvědčený o tom, že největší podíl na neřešení situace mají různé lobbistické zájmy v rámci města Hradce Králové, na jejímž území se ony pozemky nacházejí (Plačice jsou místní částí Hradce) - Havránková má totiž těch strategických pozemků kolem dálnice samozřejmě a ne všechno lze prohlásit za veřejně prospěšnou stavbu...
Tisková zpráva - Královehradecký kraj :
Ministr dopravy Gustav Slámečka dnes spolu s radním pro dopravu slavnostně zahájil provoz na dostavěném úseku u Hradce Králové.
Spolu s ministerm zahraničí se poté po nově dosavěném úseku odebrali k hraničnímu přechodu Královec - Lubawka, kde spolu s delegací z Polska zahájili provoz na této magistrále.
zeptali jsme se jej na jeho dojmy :
" je to samozřejmě skvělé, že máme možnost opět předat motoristům nový a dlouho očekávaný úsek rychlostní komunikace, obzvláště bych rád vzdvihl kvalitní projektovou přípravu a práci nejen úředníků, ale i stavařů, kteří dokázali maximum a jak jsem se nyní přesvědčil i ve výborné kvalitě "
s panem ministrem se uvidíme opět přístí týden, kdy uvede do provozu další část rychlostního okruhu Prahy, stavbu 511
nemohl jsem si - vzhledem k dnešnímu datu, tohle odpustit
Ministr dopravy Gustav Slámečka dnes spolu s radním pro dopravu slavnostně zahájil provoz na dostavěném úseku u Hradce Králové.
Spolu s ministerm zahraničí se poté po nově dosavěném úseku odebrali k hraničnímu přechodu Královec - Lubawka, kde spolu s delegací z Polska zahájili provoz na této magistrále.
zeptali jsme se jej na jeho dojmy :
" je to samozřejmě skvělé, že máme možnost opět předat motoristům nový a dlouho očekávaný úsek rychlostní komunikace, obzvláště bych rád vzdvihl kvalitní projektovou přípravu a práci nejen úředníků, ale i stavařů, kteří dokázali maximum a jak jsem se nyní přesvědčil i ve výborné kvalitě "
s panem ministrem se uvidíme opět přístí týden, kdy uvede do provozu další část rychlostního okruhu Prahy, stavbu 511
nemohl jsem si - vzhledem k dnešnímu datu, tohle odpustit
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
To určitě pustili ten kilometr u HK,co nebyl ve čtyřpruhu. 
Hmm, tak v aprílový den, copak by to mohlo být... 
Tak je to tady stat se dohodl s farmarkou jeste tak sehnat penize a za 2 roky jsme v Jaromeri
A kruci, neznáte někdo nějaký dobrý recept na uvaření bot?

Království a půl princezny za 511.
Trochu víc se rozepsala MF Dnes: Stát se dohodl s farmářkou na pozemcích pro dostavbu D11
A ještě tady: Vyjednavači se s farmářkou dohodli o pozemcích pro D11Vládní vyjednavač Michal Frankl píše:Vládou schválené principy dohody mezi státem a paní Havránkovou existují od února. Událost dnešního dne je taková, že říkáme, ano, ty smlouvy se daří a shodujeme se na nich. [Ve smlouvách však zatím nejsou uvedeny ceny za odkup pozemků, které stanovuje znalec.] To je jediná věc, na kterou ještě čekáme.
Tak jak se zdá, opět je vše jinak, jak tohle dopadne....
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=666441
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=666441
Těm kteří nehlasovali, připomínám zdejší anketu 
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Tak po delší době snad konečně dobrá zpráva. Farmářka přistupuje na výměnu.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=667000
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=667000
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dokud ty pozemky nebudou převedeny na stát neuvěřím. 
R48 -> D48 se podařilo!
No jen aby zase "nechyběl" nějaký papír.
Jinak výměna 3 ha za 3 ha a doplatit 21 mega.To je docela síla.
Jaká síla, 700 za metr v budoucí obchodní zóně neni nic moc 
posuzuji to zhlediska moralniho, nikoliv pravniho:Sosa píše:No jen aby zase "nechyběl" nějaký papír.
3ha za 3ha je ferova vymena.
a 21 mega je odskodne od statu za neadekvatni chovani uredniku (natlak pres media, hrozby vyvlastnenim) jen je skoda, ze ty prachy platime my vsichni a ne zodpovedny urednik.
(je mozne ze cast z te sumy 21mega je doplatek za rozdil hodnoty tech pozemku a zbyla cast ma moralni roli odskodneho)
Aha,takže měnit pole za pole,k tomu pronajmout za výhodných podmínek 150 ha s možností dokupu a ještě doplatit 21 mega je výhodné?Ono ot otiž není 700 za metr.Paní nepřijde ani o metr pozemku,takže těch 21 mega je trochu příliš.jonáš píše:Jaká síla, 700 za metr v budoucí obchodní zóně neni nic moc
To je jako kdyby jste měnili auto za auto (fabii za superba), takže není pole jako pole a auto jako auto.
Já jako daňový poplatník jsem vůči těmto transakcím značně zdrženlivý,notabene,když vidím,jaké se nad námi stahují mraky(ekonomicky).
Prostě milion sem,milion tam,když vím,že to potažmo zaplatíme všichni.....
Prostě milion sem,milion tam,když vím,že to potažmo zaplatíme všichni.....
Nejvíc se mi líbí, že na těch pozemcích, které pí Havránkovou dostane, "ŘSD do budoucna ... neupouští od vybudování sjezdu". Zřejmě se ta jednání s ní vládním vyjednávačům tak zalíbila, že si chtějí dát za pár let repete 
Já na tuhle kartu "sázel" od začátku kauzy s přesunem sjezdu. Všichni najednou zářili nadšením, že MÚK Kukleny nemusí být a že to parádně vyřešili ... ani slovo o tom, že není kam napojit Jižní spojku, ani slovo o tom, že napojení Hradce přes R35 nemůže výhledově MÚK Opatovice unést ani náhodou.andy píše:Nejvíc se mi líbí, že na těch pozemcích, které pí Havránkovou dostane, "ŘSD do budoucna ... neupouští od vybudování sjezdu". Zřejmě se ta jednání s ní vládním vyjednávačům tak zalíbila, že si chtějí dát za pár let repete :)
Celé to na mě působilo tak, že teď postavíme jenom dálnici, vlk se nažere a koza zůstane celá. Až bude dálnice nějak fungovat, takse pustíme do vyvlastnění zbytku plochy na celou MÚK Kukleny, protože se najednou zničeho nic zjistí, že je vlastně důležitá. Očividně na to ale přišel i právník pí Havránkové a požaduje záruky, že se tak v budoucnu nestane.
Já jsem myslel, že Havránkové jsou pozemky na jih od bývalé I/11, takže jižní spojka by se dala napojit nějak takhlePetr Pokorný píše:Já na tuhle kartu "sázel" od začátku kauzy s přesunem sjezdu. Všichni najednou zářili nadšením, že MÚK Kukleny nemusí být a že to parádně vyřešili ... ani slovo o tom, že není kam napojit Jižní spojku, ani slovo o tom, že napojení Hradce přes R35 nemůže výhledově MÚK Opatovice unést ani náhodou.
Celé to na mě působilo tak, že teď postavíme jenom dálnici, vlk se nažere a koza zůstane celá. Až bude dálnice nějak fungovat, takse pustíme do vyvlastnění zbytku plochy na celou MÚK Kukleny, protože se najednou zničeho nic zjistí, že je vlastně důležitá. Očividně na to ale přišel i právník pí Havránkové a požaduje záruky, že se tak v budoucnu nestane.
Já myslím, že pí Havránková má pozemky i na sever od I/11, nebo ne? Proč by tedy tu MUK neposunuli tam?JirkaS píše:Já jsem myslel, že Havránkové jsou pozemky na jih od bývalé I/11, takže jižní spojka by se dala napojit nějak takhle
Na sever od I/11 má Havránková ty pozemky v pronájmu, čili na celou situaci to má vliv taky..
No psalo se, že v pondělí 3.5. na vládu. V programu, ani jeho dodatcích se to však stále neobjevilo...
EDIT: Tak dle dnešního (3.5.) ranního rádiového zpravodajství to tam opravdu má jít. Na programu se to však stále neobjevilo. Budeme si muset počkat na výsledek.
EDIT: Tak dle dnešního (3.5.) ranního rádiového zpravodajství to tam opravdu má jít. Na programu se to však stále neobjevilo. Budeme si muset počkat na výsledek.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Jak bude repeťte tak Havránková bude už stará na farmaření ji přejde chuť.Můj tchán když mohl obdělával všechny záhumenky v okolí.Ted nedokáže obdělat záhrátku pod okny svého domu.Vše je relativní.Křižovatka bude čas vše vyřeší.Vím že lidi co přišli k velkým penězům.Tak jse jim rozpadly rodiny a skončili jako bezdomovci.Kdo chce moc nakonec nic nemá.To stále platí.Jen by mě zajímalo jak to bude pokračovat dál.Mohla by to být zajímavá telenovela jako Dalas.Autorský práva by Havránkový vydělali velký balík peněz.